- Konu Sahibi benimminikelam
-
Yavaş yavaş zaten, birden kendine yüklenme olumsuz birşey yaşarsan hevesin kırılır. Trafiğin az olduğu yerlerden başlayarak arttır. Kademe kademe git. Baktın omuyo özel ders al.
Ben ilk kullandığımda karşı şeritten kamyon yanımda geçmişti de ben de sağa doğru eğilip kafamı gömmüştüm: Ayağım aylarca debriyajdan çekemedim. Zamanla bütün reflekslerin oturacak zaten. Beyin komutları kendiliğinden yapıcak zaten..
Şöförlüğün 3 aşaması var denir.
1. aşama: şöför arabadan korkar. Bu ilk acemililk dönemi, Şöför çekingendir, arabanın tepkilerinden çekinir. Küçük hasarlı kazalar bu dönemde olur.
2. aşama: araba şöförden korkar. Bu en tehlikeli dönemdir. Şöför usta olduğunu düşünür ve yanlışlıklar yapar. Ölümcül hatalar daha çok bu dönemde yapılır.
3. aşama: araba ve şöför birbirlerine alışmışlardır. Mutlu mesut yaşarlar...
Ben galiba 2. aşamadayım :)
kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?
kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?
ben nişanlıyken eşimin arabasını kullanıyordum hani çatalan köprüsüne giden yol var ya ama carrefourun ordan direk giden yolda son köprüye kadar ben kullanırdım. ben orda öğrendim. çok fazladakullanmadım aslında. daha sonra bir gün çatalandan çetinkayanın oraya kadar geldim. süper bi duyguydu. korkma derim ben sana. birde çatalanın o yolunu biliyosan ben en kötü yerlerde öğrenmeye çalıştım. sürekli yol dönüyo kavşak falan. oralarda sürmeyi dene canım sonra trafik sana öok kolay gelecektir.
adana da her yer birbirinden uzak oldugu için çok fazla otobüs var.
o otobüslerden yolda otomobillere yer kalmıyor ki
hepsi trafik canavarı gibi.
şehir içi kursları varmış. çok da güzel eğitim veriyorlarmış diye duydum bir çok arkadasımdan.
o tür bir yere basvurabilirsiniz.
Asla tanıdık biriyle çalışılmaz.Hele en yakınınızsa bu insanlar asla bile denebilir kesin bir dille.
Ben kursa gitmeden önce zor kaldırırdım arabayı falan..Kursa gittiğim ilk gün ve sonrası o kadar sorunsuzdu ki.Çünkü adamların işi bu.Yapamadığın zaman azarlama lüksü yok,bilmişlik taslama lüksü yok,motive edip ayrıntıları anlatmak durumunda.Ve işinin ehli olan birinin yanında insan kendisini kasmıyor.Yapamazsam laf edilir mi,rezil olur muyum diye soru işareti olmuyor.Oh mis. =) Kesinlikle işe yarayacaktır.Olmazsa da en azından denedim dersiniz acaba olur mu diye düşüneceğinize.
kendimi hemen trafiğe attığımı biliyorum..
fazla cesaretliyimdir.. fazla ama :86::82:
arabanın kapılarını sürte,yamulta kullandım valla..
zaman içinde dikkat,refleks ve diğerleri otomatiğe bağlanıyo..
önemli olan pratik yapmak..:92:
Canım annem kocadan hoca olmaz der hep . Kendi de babamdan öğrenmeye çalışmış yıllar önce yok stop ettirdin yok vites atamadın yok yanaşırken bakmadın diye kıza kıza köreltmiş ...
Bende ablam da sürücü kursundan ders aldık sonrasında babamı yanımıza oturtarak pratik yaptık . Sende bilen bir arkadaşın varsa onu yanında oturtarak pratik yaparsan alışırsın . Sakin yolda herkes sürer trafiğe çık yavaştan bence:) Ve kendine güven biz kadınlar çok çok zekiyiz her şeyi yapabiliriz:)
ben de çekinmiştim ilk ehliyet aldıktan sonra
ilk başlarda trafiğin olmadıgı saatlerde yakın mesafelere gittim geldim
sonra kadın bir öğretmen buldum sadece 2 kere çıktık- ilk seferinde anadolu yakasında gezdirdi
ikinci seferde ise avrupa yakasına geçirdi baya taksim trafiğine filan soktu ama acayip kendime güvenimi getirdi.
ilk zamanlarımı hatırlıyorum da e-5 te filan giderken şerit bile değiştiremiyordum , yavaş yavaş azalıyor korkuların , hala çok gözü kara kullanan bir insan değilim , yavaş ve temkinli kullanırım çoğu zaman.
9 10 saat ders alırsan hayli hayli kullanmaya başlarsın
kimse anasının karnından şöför olarak doğmuyor
çok sallamıcaksın diğer şöförleri
biraz yavas gittin mi son sürat arkandan gelerek selektör yaparak seni sıkıştırmaya calısanlar , önünde lap diye duracaklar , sinyal filan bilmez bizim insanımız.
bir de frene basıp yavaslayayım demezler, onun yerine kornaya basarak ya da selektör yaparak insanı cıldırtılar, sakin durmayı basarmaya calıs , emin ol gayet güzel kullanırsın.
valla benim kocam süper bi öğretmen oldu bana, çok sakindir sadece egeçenlerde park ediyorum arabayı frene basacağıma gaza basmışım el frenini kaldırdı hemen napıyosun yaa diye bi sesini yükseltti sonra kendine geldi tamam canımolur böyle şeyler dikkatli ol falan yaptı. onun dışında ne hata yaptıysam hep öğreneceksin dedi geçti. gayet güzel öğretti valla. yalnız bile çıkabilirim trafiğe. kursada gitmedim hiç. ve hatta ehliyetim yok daha almadım. ha ehliyetsiz trafiğeçıkmıyorum tabiki o bi iki kez eşim yanımdayken oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?