- Konu Sahibi benimminikelam
-
evt canım karşılaştığımız sorunlarda fikir alışverişinde bulunmanın faydalı olacağını düşünüyorum ben de ...hep aynı yere girerim ben ve hep 2-3 m geri geri çıkar 1e atar düzeltirim ilk defa başıma geldi bu.. kalkışlarımda problem yok benim çok iyi kalkıyorum eşim hep 10 üzerinden 10 süpersin bu konuda der :)) anlamadım tatlım ben de ..neden öyle oldu..ya iş arkadaşlarımda vardı gördüler kalkamadığımı ilk günler üzülürdüm böyle olsa ben mi kaldıramadım derdim ama şimdi nedense benlik bi hataymış gibi gelmiyo..onun için merak ettim acaba tekere taş falan gelse yapar mı ..
Teknik durumu cok iyi bilmemekle beraber devirle ilgili olabilir, debriyaj cok yukardan kavradıysa birden hızlanmış olabilir diye düşünüyorum.
Benim tavsiyem su olabilir; arabayı viteste calıstırmayın. Birgün unutursunuz, frene basmadan stop ettirirsiniz önünüzde araba, duvar vs varsa carparsınız.
Araba vitesteyse boşa alın, calıştırın, 1. vitese atın, el frenini indirin ve kalkın.
en sonda melahat'in nazarlık kazası da dahil olmak üzere bu kararlı tavırlarını ve başarılarını paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
gösteri merkezine inen yoldaki caminin oraları diyorsun sanırım of zaten ayrı bir olay oralar, yani gerçekten karmaşık, senelerdir hep tedirgin olduğum yerler sağ koltukta olsam da:18: zor olsa da lütfen komşuları falan takma, sanki hepsi araba kullanıyor ya da annelerinin karnında öğrendi! tırsıyor demişsin ya ben yayardım ki önümde arkamda gezmesinler arabaylaşaka yapıyorum tabii ki, en önemlisi canına bir şey gelmemesi, ve de kaskonun olması tabii ki. böyle böyle aşılacak bunlar. özel ders almıştın sanırım yanlış mı hatırlıyorum park etme de olmuyor mu yoksa az ders miydi off napıcam bilmiyorum ki ben de park sorunu kalmamalı aklımda sanırım rahat çıkmam için trafiğe.
Bunların tek sebebi deneyimliyim diye geçinen şoförlerin aceleciliği. O kornayı basacak ne var? 3 dk. geciksen ne olur? Zaten belli trafik var her halukarda 3 değil belki yarım saat gecikeceksin. Yeşil yandığı zaman da ayağımı frenden çekmeden kornaya basılıyor. Sizin üstün güçleriniz mi var ki yeşil yandığı anda 70 km. hızla gitmeye devam ediyorsunuz? Hem ışıklarda en önde siz de olunca hemen kalkamıyorsunuz. Benim de trafikte sık sık başıma gelen olay, bayan olduğum için özellikle minibüsçülerin ve kamyoncuların önyargıları. Mesela sağa geçicem, yol istiyorum yavaştan yanaşıyorum hemen el kol hareketleriyle huzursuzluk belli etmeler kornalar vs. Ama erkek bir şoför yol dahi istemeyip pat diye önlerine çıkınca öööyle apışıp kalıyorlar ve hiç birşey de diyemiyorlar. Benim suçum, kuralına göre yapmak. Bu arada en usta şoförlerin bile kaza yapabildiği bir trafiğimiz var. Olanlar sizi sakın yıldırmasın.
Trafikte çoğalalım ki artık "bayan şoför" durumundan kurtulalım.
melahat bak bugün başarmışsın mesela bir densizle baş etmeyi, burada okuduklarımız hep kulağımıza küper oluyor, çok teşekkürler. dediğin gibi adamın kornasına aldırış etmemek lazımdı belki ama bu da herhalde tecrübeyle olacak, yani bu da sana büyük tecrübe oldu, bir daha iplemezsin ama sanırım hepimiz başımıza geldikçe öğreneceğiz öylelerini iplememeyi. bir de ne geldi aklıma adam karısına demek isteyip diyemediklerini biriktrip orada sana boşalmış bence, bu da olabilir yani hiç hakkı yokken, ah ahh bakalım neler çıkacak karşımıza.
şu yolun ortasında sanki araçalara kapalı gibi bir sağa bir sola yürüyen insanlara sinir oluyorum(
evet ben de kör noktalarda aracın gelip gelmediği anlaşılmayan yerlerde kendini yola atan insanlara sinir oluyorum.
valla bugün adamın arabasına baktım da benimkinin yanında onunki harap durumda.ön yanı hep çatlamış.benimkinde sadece bşr kaç çizik var.yaptırmaya götürmedik daha.o da götürmemiş.
burdaki herkes ehliyeti almış trafikten korkuyor benim pazar direksiyon sınavım var ben daha ondan geçer miyim diye düşünüyorum:18:
,,süper bir yazı olmuş, çok teşekkürler, çok doğru ve önemli noktalara değinmişsiniz.Merhaba kızlar, çok eğlenceli bir konu olmuş bu :)
Trafikte kime sinir olduğumu sorarsanız beni sinir etmek konusunda Kasımpaşalıları tek geçerim, 50 mt.de bir ışık varken o nasıl devamlı yolun ortasından yürümektir yaaaelinde küçücük bebelerle kadınlar mı dersiniz arabadan hızlı olduğunu düşünen gençler mi dersiniz, hadi neyse geçsin bari dediğinizde aheste aheste sanki 5 dakika boyunca yanan yeşil ışıktan geçermiş gibi geçen kızlar mı dersiniz.....artık bunun gibi bir sürü şey ama her akşam evime giderken sadece 500 metresinin kullandığım cadde benim için bildiğiniz stres yolu :) neyse bu böyle ama bence araba kullanmak biraz pratik gerektiren bir olay onun dışında zamanla herşey oturur zaten, ben ilk mecburiyetten kullanmaya başlamıştım. eşim şehir dışındaydı işe taksiyle gidip geliyordum günlük ortalama 50 Tl. taksi parası vermek çok geldiğinden eşim hafta sonu geldiğinde onunla kullandım 2 gün o pazar günü gitti ben de pazartesi kendi kendime nazka bugün çıkmazsan araya zaman girer yine çıkamazsın dedim, çok yakınımızda ilkokul var öğrencilerin derslerine girmesini bekledim, çünkü otopark civarlarında acayip yoğun bir insan ve araç trafiği oluyor, sonra çıktım çıkış o çıkış, sonrasında heryere arabayla gittim hiç o yolu bilmiyorum falan demedim hatta ilk haftasonu anneme gittim- başka bir şehirde yaşıyor- her zaman kendime şunları söyledim;
1- araba bir makinedir, bulaşık makinesi gibi, sadece biraz daha dikkat gerektirir, okuma yazma bilmeyenler dahi kullanıyorsa sen de kullanabilirsin.
2- bu çok etkili olmuştu, teknolojik yeniliklerin hepsini sana soran senden yardım isteyen annen kullanıyorsa sen de kullanırsın
3- mesele kimin sana korna çaldığı değil senin yaptığın hatanın farkında olup olmamandır, farkındaysen amenna bir daha daha dikkatli olursun, yok bir hata bulamadıysan belki de yapmamışsındır boşver, burası istanbul onlar kornalarını günlük streslerini atmak için kullanırlar genelde
4- seni sıkıştırmaları durumunda korkma, arkanda çok sıkıldıysa geçsin gitsin, yol onun değil onun istediği gibi gitmek zorunda değilsin.
işte bu kadar basit
ilk başlarda bende çok hata yapardım bir kaç kere vurdumda arabayı zamanla alışıyor insan. aynı bir bebegin yürümeyi ögrenmesi gibi bir sey onlar düşe kalka ögreniyor bizde biraz vura vura))
simarik34 , tahmin edebiliyorum o kuralllara uyulan yerde nasıl garip hissettiğini, ben de yaya, sürücü herkesin kırmızıda durduğunu görünce ağzım açık kalmıştı, boş yollarda bile:)))
bende dün ilk dersimi aldım 10 yıl önce ehliyet almış ve bugüne kadar hiç el sürmemiştim.boş yere bugüne kadar beklemişim çok sakindim hoca duruş ve kalkış direksiyon hakimiyetin çok iyi ilk gün olmasına rağmen dedi kesinlikle özel ders almayı öneririm 2 saatte trafiğe bile çıktık 5-6 kırmızı ışıkta durup geçtim:)
Bende panik atak var kullanamıyorummm..
çok istiyorum eşim direksiyon hakimiyetiminde çok iyi olduğunu söylüyor ama korkuyorum trafikden..
bütün arabalar üstüme geliyomuş gibi hissediyorum sürekli sıkıştırılcam gibi bi panik halindeyim
sürekli eşimede şuraya buraya götür beni demek zor oluyo ama napimm yenemedim daha paniği ilaç kullanıyorum
bende dün ilk dersimi aldım 10 yıl önce ehliyet almış ve bugüne kadar hiç el sürmemiştim.boş yere bugüne kadar beklemişim çok sakindim hoca duruş ve kalkış direksiyon hakimiyetin çok iyi ilk gün olmasına rağmen dedi kesinlikle özel ders almayı öneririm 2 saatte trafiğe bile çıktık 5-6 kırmızı ışıkta durup geçtim:)
haftasonu eskişehire gittim ankaradan arabayla, çok rahat ve güzel bir yoldu. kendime olan güvenim arttı kamyonları tırları solladıkça.
ama gelgelelim o eskişehirin hali ne, rezil bi trafik.
insanlar beyinciği alınmış tavuklar gibi yola atlıyorlar, yollar daracık. kavşaklarda ışıklar bi tuhaf, kimse takmıyor.
şehir içinde yönlendirecek tabelalar eksik. ankara yoluna çıkmak bile dert.
sıkışık, hızlı ve yaya terörü dolu bi yer.
allah orada araba kullanan bayanlara sabır versin. kızılay trafiğinden beter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?