Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

ben de takipteyim aktif kullanan arkadaşlardan yorum gelir belki. ben daha yeniyim bu konularda bakma bana kim bilir daha detaylar vardır, bir ayarı falan bozulmuş olabilir mi acaba, boş bir yerde aynı hareketleri yapmayı denerdim ben sanırım tabii bu acemilikle bu yorumu yazıyorum bakma bana:))

Teknik durumu cok iyi bilmemekle beraber devirle ilgili olabilir, debriyaj cok yukardan kavradıysa birden hızlanmış olabilir diye düşünüyorum.

Benim tavsiyem su olabilir; arabayı viteste calıstırmayın. Birgün unutursunuz, frene basmadan stop ettirirsiniz önünüzde araba, duvar vs varsa carparsınız.

Araba vitesteyse boşa alın, calıştırın, 1. vitese atın, el frenini indirin ve kalkın.

tşkr ederim cevabın için..evt devirle ilgilide olabilir..tavsiyene uyucam boşta çalıştırma konusunda :))

tatlım gösteri merkezine inen yol değil de solundaki yol. feci trafik oluyor gerçekten. valla bana bunu yapan adamın eşi de acemi sanırım bir parkı var ki dümdüz girilen bir yerde çizginin içine park edemiyor. daha yeni kaza yapmış.yani insan eşim de acemi diye biraz duyarlı olmalı. ki Allah a şükür ben o kadar sorun yaşamıyorum.biraz fazla temkinliyim sadece. onun edemediği yere çok da güzel ediyorum.bana bağırdı bağırdı.etrafa insanlar gelince melek oldu.hala sinirliyim. hata benim işte adam istediği kadar kornaya bassın bekleyeeck geçmiyorum kardeşim demeliydim. kimseyi takmayın kızlar.

parka gelince evin otoparkı bahçede parelel park olan yerleri tercih ediyorum genelde. çok fazla sorun yaşamıyorum.okulun oradakilerde birbiri ardına park genelde en ucunun tercih ediyorum.

ama ben kapalı parktan biraz korkuyorum.oralara geri geri park etmek daha uygun çıkarken her yeri görmek açısından.eşim yanımdaysa yapabiliyorum.ama değilse korkuyorum geri geri giderken tam ayarlayamıyorum.toplamam gereken zamanı tam kestiremiyorum.çok uğraşıyorum.

ama özel ders faydalı gerçekten. kendine yetecek kadar park edebiliyorsun.bazen 1 hamlede yapamazsan da yapıyorsun yani.

kesinlikle çok doğru şeyler yazmışsın. ben trafikte şimdilik çok fazla yaşamamıştım.bir dün ! bi de bugün su deposunun orada kavşak var. kavşaktan dönmem lazım sola sinyal verdim herkes dönüyor adam bana yol vermiyor,düz gidecekmiş.korna çalıyor .bi dakika dedim geçtim.

melahat bak bugün başarmışsın mesela bir densizle baş etmeyi, burada okuduklarımız hep kulağımıza küper oluyor, çok teşekkürler. dediğin gibi adamın kornasına aldırış etmemek lazımdı belki ama bu da herhalde tecrübeyle olacak, yani bu da sana büyük tecrübe oldu, bir daha iplemezsin ama sanırım hepimiz başımıza geldikçe öğreneceğiz öylelerini iplememeyi. bir de ne geldi aklıma adam karısına demek isteyip diyemediklerini biriktrip orada sana boşalmış bence, bu da olabilir yani hiç hakkı yokken, ah ahh bakalım neler çıkacak karşımıza.

şu yolun ortasında sanki araçalara kapalı gibi bir sağa bir sola yürüyen insanlara sinir oluyorum(

evet ben de kör noktalarda aracın gelip gelmediği anlaşılmayan yerlerde kendini yola atan insanlara sinir oluyorum.
valla bugün adamın arabasına baktım da benimkinin yanında onunki harap durumda.ön yanı hep çatlamış.benimkinde sadece bşr kaç çizik var.yaptırmaya götürmedik daha.o da götürmemiş.

ben çok dikkatli bir yayayım, kaldırım, ışık vb çok kuralcıyımdır belki de o yüzden hiç akıl erdiremiyorum, ya bir araça çarparsa diye hiç mi korkmaz insanlar diyorum hep.

ben de aklıma yerleştirmeye çalışıyorum, kornalı sabırsızlara aldırma diye umarım pratikte de yapabilirim, hele bu olay tam küpe oldu kulağıma.

bir de sahil yolunda kendini yola atanlar var, onlarla ilgili sorun yaşayan var mı arkadaşlar?

burdaki herkes ehliyeti almış trafikten korkuyor benim pazar direksiyon sınavım var ben daha ondan geçer miyim diye düşünüyorum:18:

burdaki herkes ehliyeti almış trafikten korkuyor benim pazar direksiyon sınavım var ben daha ondan geçer miyim diye düşünüyorum:18:

panik yapmazsan ayna koltuk kontrolü, kemer, sinyallere önem verirsen geçersin rahatlıkla büyük ihtimal. ama sonrası esas korkutan, çünkü o sınavdaki bir tur at gelden ibaret değil maalesef, sen geç sınavı sonra takıl bize, aman şaka şaka korkma sen

Merhaba kızlar, çok eğlenceli bir konu olmuş bu :)

Trafikte kime sinir olduğumu sorarsanız beni sinir etmek konusunda Kasımpaşalıları tek geçerim, 50 mt.de bir ışık varken o nasıl devamlı yolun ortasından yürümektir yaaa elinde küçücük bebelerle kadınlar mı dersiniz arabadan hızlı olduğunu düşünen gençler mi dersiniz, hadi neyse geçsin bari dediğinizde aheste aheste sanki 5 dakika boyunca yanan yeşil ışıktan geçermiş gibi geçen kızlar mı dersiniz.....artık bunun gibi bir sürü şey ama her akşam evime giderken sadece 500 metresinin kullandığım cadde benim için bildiğiniz stres yolu :) neyse bu böyle ama bence araba kullanmak biraz pratik gerektiren bir olay onun dışında zamanla herşey oturur zaten, ben ilk mecburiyetten kullanmaya başlamıştım. eşim şehir dışındaydı işe taksiyle gidip geliyordum günlük ortalama 50 Tl. taksi parası vermek çok geldiğinden eşim hafta sonu geldiğinde onunla kullandım 2 gün o pazar günü gitti ben de pazartesi kendi kendime nazka bugün çıkmazsan araya zaman girer yine çıkamazsın dedim, çok yakınımızda ilkokul var öğrencilerin derslerine girmesini bekledim, çünkü otopark civarlarında acayip yoğun bir insan ve araç trafiği oluyor, sonra çıktım çıkış o çıkış, sonrasında heryere arabayla gittim hiç o yolu bilmiyorum falan demedim hatta ilk haftasonu anneme gittim- başka bir şehirde yaşıyor- her zaman kendime şunları söyledim;
1- araba bir makinedir, bulaşık makinesi gibi, sadece biraz daha dikkat gerektirir, okuma yazma bilmeyenler dahi kullanıyorsa sen de kullanabilirsin.
2- bu çok etkili olmuştu, teknolojik yeniliklerin hepsini sana soran senden yardım isteyen annen kullanıyorsa sen de kullanırsın
3- mesele kimin sana korna çaldığı değil senin yaptığın hatanın farkında olup olmamandır, farkındaysen amenna bir daha daha dikkatli olursun, yok bir hata bulamadıysan belki de yapmamışsındır boşver, burası istanbul onlar kornalarını günlük streslerini atmak için kullanırlar genelde
4- seni sıkıştırmaları durumunda korkma, arkanda çok sıkıldıysa geçsin gitsin, yol onun değil onun istediği gibi gitmek zorunda değilsin.

işte bu kadar basit

ilk başlarda bende çok hata yapardım bir kaç kere vurdumda arabayı zamanla alışıyor insan. aynı bir bebegin yürümeyi ögrenmesi gibi bir sey onlar düşe kalka ögreniyor bizde biraz vura vura))

,,süper bir yazı olmuş, çok teşekkürler, çok doğru ve önemli noktalara değinmişsiniz.

ilk başlarda bende çok hata yapardım bir kaç kere vurdumda arabayı zamanla alışıyor insan. aynı bir bebegin yürümeyi ögrenmesi gibi bir sey onlar düşe kalka ögreniyor bizde biraz vura vura))

aynen vallla

Kızlar dün akşam çok değişik bir araba kullandım :)) tuhaf geldi... yani araba tuhaf değil de bizim araba gibi değil, bizim araba ford focus , kullandığım araba dacia +2 koltuklu olunca 7 kişilik falan olanlardan..pek markalardan anlamadıgım için tuhaf anlatıyorum..

eşimi dün işe ben bırakmıştım,dönüşte bununla geldi...
isyeri arabasıydı,geri bırakmamız lazımdı.. işte ikimiz işyerine ayrı ayrı arabalar gitçez sonra bizim arabayla geri döncezz ..
eşim sen kullan dedi dacia yı ben tabi hayır falan dedim...bir de yağmur falan var kaydırırım bilmem ne.. sıfır araba dedi lastikler bizimkinden sağlam dedii...bişi olmaz dedi..

allahım araba oyuncak gibi geldi..bizim arabanın önü geniş böyle diğer ayna daha uzakta kalıyor falan bunun aynası dibimde...
bir vitesi var kolayca geçiyor.. bizimki gibi ne yedüğü belirsiz değil.. dizel araba yormuyor...direksiyon oyuncak gibii... :)) çok tuhaf geldi...
ama araba sarsıyor..kaldırıma çıkarttım arabayı parkederken sanki popom kaldırıma değermiş gibi hissettim :))

farklı araba kullanmakta ayrı bir şeymiş..

bu arada geçtiğimiz günlerde Berline gittim orada da araba kullandım ,ama bizim arabanın aynısındandı :)) ama berlin de araba kullanmak çok kolay.. ufacık bir bayır bile görmedim.. her noktada ışık.. otobüsün gittiği yol ayrı.. herkes kurallara uyuyorr.. hatta beni kastı bile bu kadar kural olması :))

bu aralar yeni araba deneyimleri yaşıyorum..ablamlar gelecek umarım eniştemde gelir de onun da arabasına el atarım..

burada yaza yaza cesaretlendirdim kendimi ... dünyanın en zor şeyi sanırdımmm aksine en zevkli en kolay işiymiş..

simarik34 , tahmin edebiliyorum o kuralllara uyulan yerde nasıl garip hissettiğini, ben de yaya, sürücü herkesin kırmızıda durduğunu görünce ağzım açık kalmıştı, boş yollarda bile:)))

Bende panik atak var kullanamıyorummm..
çok istiyorum eşim direksiyon hakimiyetiminde çok iyi olduğunu söylüyor ama korkuyorum trafikden..
bütün arabalar üstüme geliyomuş gibi hissediyorum sürekli sıkıştırılcam gibi bi panik halindeyim
sürekli eşimede şuraya buraya götür beni demek zor oluyo ama napimm yenemedim daha paniği ilaç kullanıyorum

bende dün ilk dersimi aldım 10 yıl önce ehliyet almış ve bugüne kadar hiç el sürmemiştim.boş yere bugüne kadar beklemişim çok sakindim hoca duruş ve kalkış direksiyon hakimiyetin çok iyi ilk gün olmasına rağmen dedi kesinlikle özel ders almayı öneririm 2 saatte trafiğe bile çıktık 5-6 kırmızı ışıkta durup geçtim:)

haftasonu eskişehire gittim ankaradan arabayla, çok rahat ve güzel bir yoldu. kendime olan güvenim arttı kamyonları tırları solladıkça.
ama gelgelelim o eskişehirin hali ne, rezil bi trafik.
insanlar beyinciği alınmış tavuklar gibi yola atlıyorlar, yollar daracık. kavşaklarda ışıklar bi tuhaf, kimse takmıyor.
şehir içinde yönlendirecek tabelalar eksik. ankara yoluna çıkmak bile dert.
sıkışık, hızlı ve yaya terörü dolu bi yer.
allah orada araba kullanan bayanlara sabır versin. kızılay trafiğinden beter.

tebrik ederim senii... hocanın seni desteklemesi moral vermesi de senin için iyi olmuştur... başarılarrr

ben de aşağıdaki mesajda olduğu gibi özel dersi öneririm, panik atak yok bende ancak ailecek yıllar önce çok büyük bir kaza atlattığımız ve ağır ameliyatlar geçirdiğimiz için aşırı trafik korkusu var(dı). -dı dedim çünkü 5 yıldır ehliyetim olmasına rağmen hep korkmuştum, ilk dersi alana kadar. bana deseler ilk gün o kadar yoğun,hızlı trafiğe gireceğimi ve kasılıp kalmayacağımı güler geçerdim. çevremdekiler bile inanamamıştı.
zaten kullanabiliyormuşsunuz, en çok sizi geren konularda, bölgelerde ders alırsınız, hiçbir şey olmadığını görüp hocadan işin kolay yollarını, taktiklerini öğrenince korkunuzu da yenersiniz.

ben de aynen böyleydim, sizi çok iyi anlıyorum.boşuna geçirmişim 5 seneyi diyorum ben de

ah ah, o dikkatsiz yayalar yok mu... resmen tavuk gibiler, benzetmeniz çok doğru. benim şaşırdığım nokta, birçok sokak köpeği trafik ışıklarından geçiyor artık dikkat edin çevrenize, ama aynı yerde köpek ışıktan geçerken insanlarımız 2 metreyi kar sayıp atıyor kendini yola hiç sağına solun a bakmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…