- Konu Sahibi benimminikelam
-
ya arkadaşlar bende yarın direksiyon dersine gideceğim daha ehliyeti almadım. çok heyecan yapıyorum. daha önce bi kaç defa kullandım ama vites değiştirmede falan zorlanıyorum. bana tavsiyeleriniz nelerdir. derste de ben mi kullanacağım yoksa hocamı gösterecek bana hiç bişey bilmiyorum.
canım rahat ol. stres yaparsan elin ayağın dolaşır. araba kullanmak alışkanlık aslında. bisiklet kullanmak gibi. bir kere öğrendikten sonra, refleks olarak yapıyorsun hareketleri. herkes ilk başta vites değiştirmekte zorlanır. pratik yapa yapa alışacaksın. ilk başta hoca göstermiyor, seni trafiğe kapalı bir yerde geçiriyor direksiyon başına. önce sözlü olarak yapacağın şeyleri anlatıyor. sonra sana uygulatıyor. hocayla araba kullanmak çooook kolay. o yüzden hiç yapamam deme....bir de öğrenci arabalarını kullanmak daha basit oluyor :)))) dizelse eğer araba, kalkışta stop etme ihtimali de çok düşükaaaah ah keşke bizim araba da dizel olsaydı. ışıklarda bazen stop ediyorum ben arabayı...kendi arabamı kesin dizel alacağım. HERKESE DİZEL ARABA TAVSİYE EDERİM, benzinliye göre kalkışlar daha kolay oluyor
4. direksiyon dersimi alıcam yarın babam panik yaptırmıyor sagolsun cünkü kapalı alanlarda sürdüyor. Dön dur ne ayna, ne sinyal herkes gider öyle.
Bugünkü derste hoca baya begendi bana göre vasattım ben halbuki tek eksigim, aynaya bakarken direksiyonu kacırmam! En büyük eksik galibaa..
Dur kalkta sorun yok, hızımı ayarlıyorum saga ve sola dönüslerde sorun var ya cok dar, ya da cok acık alıyorum..
İlk kez trafik ısıklarında kullandım sınava kadar ilerletmem lazım..
:) ahh ahh diyesim geliyor,cunki ehliyet yaptigim sure zarfi icinde ,ben hayatta araba surmeyi ogrenemeyecegim dedigim cok olmustur:)hatta birakmaya bile karar vermistim o kadar yani...simdi 5 ay oldu ehliyet alali.aldiktan sonra ben nasil surerim diye karar kara dusundum...hatta araba aldigimizda,gidip kendim almam lazimdi..yok ben nasil surerim diye bayagi bir stres yaptim...ama cok sukur gidip kazasiz arabami alip geldim..ilk sefer sadece park etmekten korkuyordum,simdi surdukce ogreniyorum,esim olmadan bile dogrusunu bulana kadar denyiorum...gecen gun esim masallah artik sollamayada basladin dedi:))
ama ben hep esim yanimdayken araba surdum ..cunku azda olsa acemi oldugum icin korkularim vardi..ama simdi o korkularimi yendim ve kendi basima da,trafige cikabiliyorum...isin ozu cesaretli ve kendinize ozguvenli olmaniz...bu ozguvensizlik nedeniyle ehliyet yaparken bayagi sorun yasadim..o yuzden hep kendine guveni olmali insanain...diyorum ya ,ben araaba surmeyi ogrenemeyecegim diyen ben, simdi gorseniz nasil kullaniyorum....hadi sizde cesaretinizi toplayip ,direksiyona gecin...:)
yalniz kendim cikmam lazim arkadaslar biraz cesaret verin bana lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?