- 30 Haziran 2016
- 873
- 870
- 38
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Acemi oludugunuz icin 2 . el oto daha iyi 50 60 bin tl verip sifır alırsanız .ufak bir kaza bile yapsanız insan üzülüyor. 10 tl cekip 30 bin tl araba alip kulanın acemiligniz gidenekadar .Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
aynen araba ya tam hakım degilsiniz bari kaza yaparsanızda az ödersiniz ki 50 binin kaskosu sigortası bunlar felaket pahalı senelik bi tatilden daha fazla buraya para harcaması olucak 25 binlik arabalar bence süperrr yaniii ayagıı yerden kessin yeter 5 bine tofas doganda alabilirdiniz yanii bida sana bi fikirUzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
Öncelikle asla ve asla bu arabayı almayın. Bir de corsaymış, kusura bakmayın ama o tanıdık kimse sizi fena tongaya düşürüyor. Bu kadar acemiyken sıfır araba çok üzer sizi. İlk arabamı aldığımda ikinci hafta geri geri park edeyim derken kaldırıma çıktım mesela. Aracım sıfırdı üstelik. 20 bine de şuan piyasada düzgün bir araç hayatta bulamazsınız. 50 bin sıfır araç istediğiniz özellikte yok. Var ama dandik diyelim. Siz en iyisi bir çok kişinin de söylediği üzere, 15 bin daha çekip ikinci el iyi bir araç alın. Satarken kolay satılan, Renault, Honda, opel gibi arabalar tercih edebilirsiniz.98 model opel corsa var bir tanıdığımız satıyor. km si düşük. 20 bin e veririm dedi. ne dersiniz? ben 2000 altı düşünmüyorum gerçi.
İnanma. Araba satarken ki ilk yalan budur. Bizde de yaparlar bak kaporayı bile verdi. Şimdi 20bini hesaba geçti geçecek falan.valla piyasayı kızıştırmak mı istiyor nedir, 21 bin tl verecek birini bulmuş hemen ilk frsatta gösterecekmiş ama önce bana söylemiş 20 bin tl o da sana diyor
2.el mitsubishi colt kullandım, aşırı rahattı basıp gidiodum işe.. 5000 liralık masraf çıkardığı gün satmaya karar verip aldğm fiyatın üstüne sattım. Ki alan adam araç satan bi firmadandı, bayıldı arabaya.. ama ben yolda kalma korkusunu yaşamak istemedim bi kez daha.
Şimdi yaris aldım, sıfır diyemidir nedir aşırı tırsıyorum hala alışamadım .. hız yapamıyorm araba kayıyor sanki yolda bassam uçacak :) ama yine olsa yine yaris alırdım...konfor, park, trafikteki kıvraklık süper ...
Her iki aracı da tavsiye ederim şahsen..
Araç sektöründeyim. Şuan arabalar baya pahalandı. Öncelikle bunu bil. Benim sana önerim golf. Bütçen buna yeter. 1.4 1.6 düşünebilirsin. 70bin civarı 2.el bulursun.
Ayrıca 2.elde öyle fiyat düşmez. 2014te aldım bir golf. 65bine. Şuanki fiyatı 69-70.
Mercedes aldım 140bine. Şuan satsam en az 150bintl. Arabasına göre değişiyor yani.
60bin tl altı iyi araba yok artık.