Araba alma sorunsalı

O paraya sıfır yine zor canım araçlar 2017 de daha da arttı ikinci el bile arttı otomatik zaten daha pahalı sen düşün araba yatırım konusunda mantıklı olabilir ilerde ev peşinatı dogru düşünce 20 bine de pek araba yok zaten yda cidden full kazalı olur benim 2003 citroen vardı manuel 186binde dediğin fiyata sattım üstüne biraz koyup 45 bne falan 2013 ford focus aldım mesela ama yine manuel gerçi yani araba da çok lazım brz geziyim diyorum sorna ev için satarım diye ben de düşünüyorum

Acemi oludugunuz icin 2 . el oto daha iyi 50 60 bin tl verip sifır alırsanız .ufak bir kaza bile yapsanız insan üzülüyor. 10 tl cekip 30 bin tl araba alip kulanın acemiligniz gidenekadar .

Arabadan anlamıyorsanız 2. elden uzak durmak gerekir, bozulsa yolda kalırsınız.
Bin bir türlü hile oluyor 2. el arabada, ayrıca sık bakıma ihtiyacı olur.
En mantıklısı 0 almak.

Bizim ilk arabamız 2012 de Clio Hatcback di yarı otomatik. Eşimde bende onda öğrendik araç kullanmayı. Ufak tefek kazalarımız da oldu. Geçen yıl onu satıp dizel C3 aldık daha yeni model. Eşim İstanbul için sedan araçları mantıklı bulmuyor küçük araçlarla idare ediyoruz...

aynen araba ya tam hakım degilsiniz bari kaza yaparsanızda az ödersiniz ki 50 binin kaskosu sigortası bunlar felaket pahalı senelik bi tatilden daha fazla buraya para harcaması olucak 25 binlik arabalar bence süperrr yaniii ayagıı yerden kessin yeter 5 bine tofas doganda alabilirdiniz yanii bida sana bi fikir

hangi sehire yakınsan mesela istanbulda yasıyosan kocaeli yalova tekirdag edir gibi sehirlerden araba abk cünkü istanbul ankara izmir gibi büyük sehirlerde arabalar cok hırpalanıyo sonra kilometresiyle oynuyolar ama daha kücük sehirlerde hem kilometresi az olur hemde oynama olmazz

98 model opel corsa var bir tanıdığımız satıyor. km si düşük. 20 bin e veririm dedi. ne dersiniz? ben 2000 altı düşünmüyorum gerçi.
Öncelikle asla ve asla bu arabayı almayın. Bir de corsaymış, kusura bakmayın ama o tanıdık kimse sizi fena tongaya düşürüyor. Bu kadar acemiyken sıfır araba çok üzer sizi. İlk arabamı aldığımda ikinci hafta geri geri park edeyim derken kaldırıma çıktım mesela. Aracım sıfırdı üstelik. 20 bine de şuan piyasada düzgün bir araç hayatta bulamazsınız. 50 bin sıfır araç istediğiniz özellikte yok. Var ama dandik diyelim. Siz en iyisi bir çok kişinin de söylediği üzere, 15 bin daha çekip ikinci el iyi bir araç alın. Satarken kolay satılan, Renault, Honda, opel gibi arabalar tercih edebilirsiniz.

biz de araba alacaktik, esim ikinci el alalim tecrubemiz yok dedi. ben de ikinci el ile ugrasmanin risklerini kendisine ifade ettim. sifir aldik, vw polo. kafamiz rahat. sifira verdigimiz para ile ikinci el bir bmw alabilirdik ama ben temiz-risksiz-saglam olsun istedim. memnunum kararimdan.

20bin civarlarında bulacağın otomatik aracın kmsi Yüksek olacaktır.otomatik c3 kullanmıştım ben çok memnundum sürüşünden falan.Ama benzin beni yormuştu biraz.ev okul mesafem vardı baya.

Sıfır araç da şu dönemde zorlayabilir.Bikaç yaşında dizel bir otomatik araç alsanız ?O da kredi çekmenizi gerektirir.Ben arabamı eminevimle almıştım.Krediyle çok fazla para vereceğinize görüşebilirsiniz bence.Fikir alırsınız.Ödeme planı yaparsınız.Kafanıza yatarsaHakkınızda hayırlısı olsun

valla piyasayı kızıştırmak mı istiyor nedir, 21 bin tl verecek birini bulmuş hemen ilk frsatta gösterecekmiş ama önce bana söylemiş 20 bin tl o da sana diyor
İnanma. Araba satarken ki ilk yalan budur. Bizde de yaparlar bak kaporayı bile verdi. Şimdi 20bini hesaba geçti geçecek falan.

2.el mitsubishi colt kullandım, aşırı rahattı basıp gidiodum işe.. 5000 liralık masraf çıkardığı gün satmaya karar verip aldğm fiyatın üstüne sattım. Ki alan adam araç satan bi firmadandı, bayıldı arabaya.. ama ben yolda kalma korkusunu yaşamak istemedim bi kez daha.

Şimdi yaris aldım, sıfır diyemidir nedir aşırı tırsıyorum hala alışamadım .. hız yapamıyorm araba kayıyor sanki yolda bassam uçacak :) ama yine olsa yine yaris alırdım...konfor, park, trafikteki kıvraklık süper ...

Her iki aracı da tavsiye ederim şahsen..

Acemi olup sıfır arabaya binmek cesaret işi bence, acemiliğinizi atabileceğiniz bir araç tercih edebilirsiniz,
Yakın zamanda araba değiştirdiğimiz için piyasayı sıkı takip ettik, Toyota Yaris 1.0 benzinli otomatik modeli vardı, 5sene bayıla bayıla kullandık, kesinlikle tavsiye ederim, yüksek model araç almamıza rağmen gönlüm hala yaristedir, bir kere maaraf çıkarmadı bize bebeğim, 25000 gbi uygun bir fiyata sattık, piyasası da o şekilde, benzinli tercih ederseniz km yüksek olması da sorun çıkarmaz size

Bir yarisci daha
Bende yaklaşık aldığım fiyatın 7-8000₺ üstüne sattım, bindiğim de kar,
Yeni aracım clio yeni kasa, kendine güvenen şöförlerdenim aslında bende de bir tırsma hali var hala alışamadım

Biz de opel ya da ford düşündük ilk etapta. Fiestalar hoşuma gitmişti ama bir araba pazarında jazz görünce bayıldım. Bütçeyi biraz artırıp onu aldık. Tavsiye edebilirim, bagaj açısından da tatminkar.

Huyundai elentra 2011 model aldık 160 bin km satmayı düşünüyoruz sizce kaç para eder? Boyası kazası yok sadece saf arka kapıda uzun belli olmayan bir çizik bar 44 bine aldık pişman olduk.. Satıp sıfır focus almak mantıklı mı

Son düzenleyen: Moderatör:
20 bin tlye hemde otomatik bir araba çok zor... 2.elde temiz otomatik araba piyasası 35-40 binlerden başlıyor...

Şu bahsettiğin durumda bence biraz daha bekleyin acele etmeyin, şu aralar 2.el piyasası da hareketli...

Bizde 2 aydır Otomatik honda civic arıyoruz 40 bin civarında ama illa ki bir sorun çıkıyor...
Ya km yüksek, ya hasar kayıtlı...

2.elde çok araştırmak gerekiyor...
Piyasayı sürekli takip etmek gerekiyor...

20 bine ikinci el cok eski araba olur.
70 bine aifir araba alacaksanizda kucuk diye 1.6 araba almayin. Dik yokusta araba agliyor
Hayirli olsun simdiden

Türkiye gibi denetimin olmadığı ülkelerde ikinci ele ASLA güvenmem-genelde arabanın "hasarsız" olmasıyla ilgili yalan söylerler ve kilometresiyle oynarlar.
benden tavsiye, kafanız rahat olsun ve sıfır araba alın. kullanılmıştaki riski almaya bu ülkede değmez.

Yeni evlendiğimiz zaman aynı mantıkla aynı bütçeyle sıfır araba aldık ve bir daha almamaya yemin ettik.kesinlikle ikinci el alın satmak istediğinizde çok çok zarar edersiniz zaten acemiymişsiniz kesin araba hasarlanacak.siz zarar vermeseniz de bir çocuk oynarken Bi güzel çizer halleder.ikinci elde opelin otomatikleri elde kalmaz satmak istediğinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…