- 22 Kasım 2010
- 11.110
- 19.511
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
20.000 ile otomatik ve düzgün bir araç çok zor..
35.000 ila 45.000 arası gerekir. Kilometresi az, hasarsız derken.
Ancak sıfır araç tavsiye etmiyorum çünkü aldığınız anda 2. el olacak ve siz acemisiniz, çook sürtecek, çarpacaksınız.
İçiniz acır.
Arabayı aldım, ilk hafta kapıyı sürttüm, aynayı sürttüm, tamponu çarptım.
Benzinli, yarı otomatik bir şey ile acemiliğinizi atın.
Veya ehliyetleriniz müsaitse ilk etapta manuel alın, nerede manuele ihtiyaç olur bilinmez.
Çğrenmiş olursunuz, manuel araba zor değil. Kullanınca anlayacaksınız ki; vites değiştirmek ya da arabayı yürütmek sorun değil esas sorun trafikte mücadele etmek.
Bence sakın ha kmsi düşük dediğiniz kaç km tanıdık kaçıncı sahibi
Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
o fiyata temız ıkıncı el bulamazsanız bulsanız bıle arac 10 yıldan eski olur.....Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
Aynı durumdayız ben de 2 aydır 2.el araç arıyorum 35 binlik bulamıyorum bize de şart yeni oğlum oldu çalişiyorum anneme bırakmak için ötv falan diye bayağı şişirdiler değerinin çok üzerinde söylüyorlar..Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
Sıfır herzaman daha iyidir. Sıkıntısı olmaz. Micra tam bayan işi eşinde kullanacaksa iyi bi tercih olmaz. İbiza micraya göre daha büyük diye düşünüyorum. Bagaj hacimlerini karşılaştırın.. çocuk olunca en büyük mevzu o oluyor :) ben büyük araba seviyorum,micrayı elerdim o yüzden.Yok gibi bir şey hakkaten. Seçenekler kısıtlı. Düşük model opel corsa ve golf var 20 bin tl civarında. 50 bin tl ye sıfır olarak micra ve seat ibiza var düşündüklerimiz içinde.
Skoda fabia idi bizim ilk arabamız. Çok da severdik. Şimdi tanıdığa sattık yan sitede. Arada eşimle görüp aa mavişimiz diyoruzben de aynı şeyi düşünüyorum, ikimiz de acemiyiz ve ufak tefek sürtmeler etmeler olacak muhakkak. bizden kaynaklı olmasa bile malum trafik bu. benim içim gider kesin.
yedek parçası ucuz ve az yakan araç önerilerinizi bekliyorum =)
ben de ufak araba istiyorum aslında park sorunu yaşamamak için. malum İstanbul dayız ve acemiyim. Yaris ve Micra düşündüklerim arasında. Peki Yaris in yakıt tüketimi nasıl?
Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
98 model opel corsa var bir tanıdığımız satıyor. km si düşük. 20 bin e veririm dedi. ne dersiniz? ben 2000 altı düşünmüyorum gerçi.
O tamamen kader kısmet ya, aylarca aradım ben. Sahibinden, tanıdık, galeri.eşim otomatik vites ehliyeti aldığı için mecburen otomatik bakıyoruz. Acemiliğimizi 2.el bir araçla atmak bana da mantıjlı gelen şey ama bizim bütçeyle güvenip de binebileceğimiz temiz bir şey bulmak zor malum. O sebeple eşim sıfır olsun üst segment bir şey olmasa da kafamız rahat olsun mantığında.