Araba alma sorunsalı

Esin hakli kredi cekip araba almak...ama ikinci el...sifir almak mantikli degil...biz gecen sene aldik..araba kredisiyle ikinci el..suan satsa hicbir zarari yok ustune ustluk bide daha pahaliya satabilir..hem boyle boyle mal mulk sahibi olunuyor...ilerde onu satar evin pesinatini verirsiniz..borc yigidin kamcisidir...

Maalesef su anki durumda 20binle iyi bir araba alinmaz. Ancak 10-20 yas arasi bir arac alinir.
Esinizin dedigine ben de katiliyorum.
Sifir arac icin butceniz ne kadardir bilmiyorum ama ben Volkswagen Polo kullaniyorum 5 ay kadar once dizel otomatik 72 ye almistik.
Esimde ise Volkswagen Scirocco var ortak kullanacaksaniz tabii farkli modellere bakmakta fayda var.

20 bin liraya temiz otomatik araç bulmanız nerdeyse imkansız.
En az 50 bini gözden çıkarmanız gerek, ya böyle alın ya da eşiniz haklı.

Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.

Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
Yaklaşık 10 senedir araba kullanıyorum
Acemi şoför iken tam anlamıyla öğrenene kadar ikinci el masrafsız bi araç aldım sebebi arabayı çok yıpratıyorsun çünkü motorun sesini dinlemeden sadece önüne bakarak araç kullanıyorsun
10 sene önce 7000 Tl ye hundai almıştım
7 tane araç değiştirdim
Üstüne ekleyerek şu anda 90.000 liralık sıfır bir araç kullanıyorum
Birden sıfır araç almak çok saçma ufak bir çizik bile değerini düşürür kafadan 5000 lira zaten vergi ödeniyor
İçlerinde parçası ucuz km'sine yılına bakmadan alabileceğin kullanımı kolay az yakan en ideal araç reno clio idi
Çok kolay kavranır Allah korusun kaza bile yapsan çabuk satılır
Şimdiden hayırlı olsun ilk araç tabikide ikinci el

2007 model kia rio kullaniyoruz 4 yildir.
Cok memnunuz.dizel ve cok az yakıyor.
Onerebilirim.
Bunun dışında esimin babasi da benim babam da bu isin icinde.ben olsam sifir almam.sanayide goster herseyi çıkıyor ortaya.
Biz o zaman 16 bine almistik.esim yeni kullanmaya baslamisti keza bende öyle. Acemiligimizi bununla atalim sonra iyisini aliriz dedik ama ev alinca bu sene de kaldi.2 sene kullaniriz dedigimiz arac bizimle 5 donuyor.yine de guzel idare etti bizi.
Tavsiyem madem acemisiniz cok da pahali olmayan 2.el bir arac almanız.

Otomatik araçları çok bilmiyorum model öneremeyeceğim ama ikinci el alin.

İkinci arabimiz ikisini de sahibinden bulduk ve ikiside ikinci eldi hiç sorun yaşamadık.

Tabi araca bakmaya gideceksiniz. Degiseni var mi hasari ne kadar iyice öğreneceksiniz.
Bazıları açıklamaya yazıyor bazıları yazmiyor.
Plakadan sorgulayabiliyorsunuz.

Kilometresi düşük araç alırsanız satarken fiyatı düşmez. Bütçenize göre uygun araba bulursunuz. 25 35 (tabi otomatik bu bütçede olmayabilir) bine ilk deneyim için araç bulursunuz 45 50 binlik ise daha iyi bir araba alabilirsiniz. İlla bmw mercedes volkswagen toyota vs almanıza gerek yok.
Biraz daha orta ve düşük segment araç bakin.
Bu arabada deneyim kazanır sonrasında daha iyisini alırsınız.

Millet araba konusunda biraz havai. Asgari ucretlinin iphone 6s, 7 alması gibi. Kendi bütçenize uygununu illa bulursunuz.

Otomatik kısmı bütçenizi yükseltmenize sebebiyet :)

Sıfır araç uzun zaman kullanacaksanız düşünün bence. Öncelikle tavsiyem 2. El bakarsanız etek altı boyalı araç kesinlikle bakmayın. yakıt dizel olmalı fazla yakmaz marka Renault parcaları uygun. aklınızda bulunsun.

Japon arabalarından şaşmayın. Km max 150-160 bini geçmesin.
Etek altı temizlik boyası olabilir önemli olan direklerde şaşide oynama var mı. Kaput boyasına dikkat ederim ben. Bir de havası fazla nemli şehirden alma aracı malum nem çürütür aracı.
Birde araç diri duruyor mu çökmüş mü ona bakarım.10 senelik araçlar var hor kullanmışlar 20 yaşında araç var daha diri oluyor yani yaşa değil bakımına bak.
Arabayı şahsen gidip gör. Direksyonda yıpranma var mı vites topuzu eski mi yoksa değiştirilmiş mi bunlar arabanın km sinin orjinal mi düşürülmüş mü olduğu konusunda bilgi verir. Şimdi araç 150 bindeyse yıpranma söz konusu tabiki olur. Ama aracı sana 40 binde diye km sini düşürüp satmaya çalışabilirler.fazla düşük km ve yıpranma oranına bak yani kısaca. Bir de muayene bilgisine bak hangi km lerde girmiş muayeneye. Düzenli gidiyor mu km ve tarihler.
Arabada ıslak kokusu yani nem kokusu var mı bunlara bak. Aracın altında delik var mı bunu anlayabilirsin böylece.
Ne kadar ucuz olursa olsun asla ekspere sokmadan alma.
Ucuz parca istersen renoult peuget citroen uzak dur.
Toyota honda kia hyundai ford nissan kolay parca bulunur.
Benim tavsiyem corolla ve honda civic tabi ki

Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.

Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.

Biz önce polo ikinci el otomatık vites bir araba aldık çünkü ben hiç bilmiyordum araba sürmesini. Surtsem de carpsam da içim o kadar acimadi korkmadan sürdum

Sonra 0 araba aldık yine rahatça sürüyorum

Ama ilk 0 araç alsaydik ben asla ogrenemezdim eşim de surttuk mu carptik mi diye gerilir dururdu

İlk arabaniz asla 0 olmasın araba sürme konusunda iyi degilseniz.

Onun dışında 20 bine ne araba olur konusu da biraz sıkıntılı Eşiniz Hakli gibi bi 10 bin daha biriktirip sıkıntısız ikinci el en mantiklisi gibi

Sıfır araba alırsanız şayet kaybınız cok olur. Sene atladıgı anda 10 bın 13 bın gerıye atarsınız . Ama ıkıncı elde fazlaca kaybınız olmaz
sımdıye kadar 2 arabam oldu bırı fıesta 33 alıp 36 sattık, dıgerı megane 3 (otomatık dızel) 51 alıp 51.5 sattık.
Şimdi ise daha yuksek bırseyler bakıyorum ancak arabaların pıyasasıda cok onemlı mesela fıestayı 1 gunde satmısken , megane 1 ayda zor sattık talıbı bıle olmadı dogru duzgun .

Şimdi giulietta veya juke istiyorum ancak piyasaya göre degerlendırdıgımızde juke yarın obur gun elımızden zor cıkarırız ayrıca meblag yukseldıkce arabanın km kullanım senesı 2. el olarak aldıgında bıle uzuyor sonucta cıddı bır yatırım oluyor o sebeble mesela sıze fıesta ve i 30 tavsıye edıyorum fiesta 40 , i 30 lar ise 58 cıvarında ancak gozde araclar bunlar

tüm yorumları okudum arkadaşlar tek tek alıntılayamayacağım ama herkese tteşekkür ederim. tüm fikirleri değerlendireceğim.

ortak kanı sıfır almamdansa kredi çekip temiz bir 2.el almam yönünde. netten 2006 honda jazz buldum 70 bin km de ve kesinlikle orjinal km demiş. sadece sağ ön kapısında boya varmış. 37 500 tl demiş fiyatına. aracın özellikleri makul gelse de fiyatı fazla sanki ne dersiniz??

Japon arabalarından şaşmayın. Km max 150-160 bini geçmesin.
Etek altı temizlik boyası olabilir önemli olan direklerde şaşide oynama var mı. Kaput boyasına dikkat ederim ben. Bir de havası fazla nemli şehirden alma aracı malum nem çürütür aracı.
Birde araç diri duruyor mu çökmüş mü ona bakarım.10 senelik araçlar var hor kullanmışlar 20 yaşında araç var daha diri oluyor yani yaşa değil bakımına bak.
Arabayı şahsen gidip gör. Direksyonda yıpranma var mı vites topuzu eski mi yoksa değiştirilmiş mi bunlar arabanın km sinin orjinal mi düşürülmüş mü olduğu konusunda bilgi verir. Şimdi araç 150 bindeyse yıpranma söz konusu tabiki olur. Ama aracı sana 40 binde diye km sini düşürüp satmaya çalışabilirler.fazla düşük km ve yıpranma oranına bak yani kısaca. Bir de muayene bilgisine bak hangi km lerde girmiş muayeneye. Düzenli gidiyor mu km ve tarihler.
Arabada ıslak kokusu yani nem kokusu var mı bunlara bak. Aracın altında delik var mı bunu anlayabilirsin böylece.
Ne kadar ucuz olursa olsun asla ekspere sokmadan alma.
Ucuz parca istersen renoult peuget citroen uzak dur.
Toyota honda kia hyundai ford nissan kolay parca bulunur.
Benim tavsiyem corolla ve honda civic tabi ki

honda jazz hakkında ne düşünüyorsun? 2006 model buldum bir tane 70 bindeymiş çok ufak boyası varmış sağ ön kapıda.

X