- 25 Temmuz 2012
- 3.484
- 1.229
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Sanayide Bi ustaya 50-100 verirseniz arabanın nesi var nesi yok size söyler.ikinci el Bi tanedir gözünü seveyim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yaklaşık 10 senedir araba kullanıyorumUzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
Japon arabalarından şaşmayın. Km max 150-160 bini geçmesin.
Etek altı temizlik boyası olabilir önemli olan direklerde şaşide oynama var mı. Kaput boyasına dikkat ederim ben. Bir de havası fazla nemli şehirden alma aracı malum nem çürütür aracı.
Birde araç diri duruyor mu çökmüş mü ona bakarım.10 senelik araçlar var hor kullanmışlar 20 yaşında araç var daha diri oluyor yani yaşa değil bakımına bak.
Arabayı şahsen gidip gör. Direksyonda yıpranma var mı vites topuzu eski mi yoksa değiştirilmiş mi bunlar arabanın km sinin orjinal mi düşürülmüş mü olduğu konusunda bilgi verir. Şimdi araç 150 bindeyse yıpranma söz konusu tabiki olur. Ama aracı sana 40 binde diye km sini düşürüp satmaya çalışabilirler.fazla düşük km ve yıpranma oranına bak yani kısaca. Bir de muayene bilgisine bak hangi km lerde girmiş muayeneye. Düzenli gidiyor mu km ve tarihler.
Arabada ıslak kokusu yani nem kokusu var mı bunlara bak. Aracın altında delik var mı bunu anlayabilirsin böylece.
Ne kadar ucuz olursa olsun asla ekspere sokmadan alma.
Ucuz parca istersen renoult peuget citroen uzak dur.
Toyota honda kia hyundai ford nissan kolay parca bulunur.
Benim tavsiyem corolla ve honda civic tabi ki
Ben 2006 model bi araba aldım, 27 bin liraya. Bende acemiyim, sıfır almak istemem