Araba alma sorunsalı

Neredeyse 20 yıllık araba için 20 bin fiyat fazla geldi bana. 2003 falan olsa tamam ama kilometresi ne kadar ki?

105 bin de km si. masrafsız ve bakımlı diyor. 2.el fiyatları uçmuş durumda, kaç model olursa olsun 20 bin tl nin altında bulmak çok zor kaç zamandır sitelere bakıyoruz. ama ben de en azından 2002 model ve üstü olsun istiyorum. pek sıcak bakmıyorum bu akrabanın arabasına.

aslında yazdan beri bakıyoruz o yüzden gına geldi artık bir şey almak istiyorum. ama bütçeye karar veremediğimiz için, yani 20 bin civarı bir şey mi bakalım yoksa kredi mi çekelim kararsızlığı yaşadığımız için kafamızda net bir şey yoktu bakarken. garantili 2.el satan galeriler mantıklı geliyor şu anda. hem kredi imkanı da tanıyorlar, hem de aracın her şeyine bakılıyor. temiz bir şeyler bulsak bulsak ordan buluruz gibi geliyor.

Yazın fiyatlar fahişti.. Şimdi şimdi düşmeye başlıyor çünkü sıfır araç ve ÖTV kampanyaları var.
Bilindik garantili galerilere bakın veya oto pazarlarını bir gezin.
Kolay gelsin. Gönlünüze göre bir şey bulursunuz inşallah..

Ben galeriden aldım, kafam rahattı. Temiz araba dediler ve öyle de oldu, hatta 1. El tercih etmezdim, çünkü aldığım fiyata arabamın üst paketini alırken, sıfırda boş paket için bile daha fazla vermem gerekiyordu. bu arada eski arabama gitmiş aklım ilk mesajımda, 2014 clio kullanıyorum. Corsa manueldi, clio yu otomatik aldım. Oturduğum yerde trafiğin çok tıkandığı bir yokuş var, bazen 1 saatte çıkıyorum, saniyelik yolu. Çok rahat ettim. Bacaklarım yorulurdu eskiden.

Acemi olduğunuz için otomatik öneririm. İlk arabada acemiliğinizi attıktan sonra, değiştirirken manuelde daha iyi bir araba alabilirsiniz.

Bu arada opel ve volkswagen düşük segmentte de iyidir.

19 yaşında araba 105.binde de olsa kmyi doğru kabul edelim 19 yaşında ayrıca 98 corsalar çok dar bence düşünme

Otomatik olacaksa eski model almak mantikli degil sorun cikartir. Ayni durum bizde de var bakiyorum 40 dan asagi yok duzgun araba. Toyota, volkswagen ve opel iyi araclardir aklinizda bulunsun.

Ben Polo kullanırken,otomatik vitese geçmek için,Hyundai i10 aldım.Polomu ,98bin km'de 6 yaşındayken verdim,kazasızdı,yerine Hyundai i10 aldım galeriden,onuda küçük bir kazam olmasına rağmen aldığım fiyata satıp,bmw araç aldım altı ay kadar önce,ötv zammıyla arabaya tam 40bin lira zam geldi,dolayısıyla araçtan hiç zarar etmedim bu zamana kadar. Benim size tavsiyem,garantili satan yerlere bakın,doğuş oto'nun ikinci elleri iyidir,zaten tüm hasarları belirleyip öyle satışa sunuyorlar. Ikinci el piyasası olmayan araçlara bakmayın. Artık üretilmeyen modelleride eleyin derim,siz satarken problem olur çünkü. Az yaksın diyorsanız motor hacmi 1.6yi geçmesin. Birde dizel mi benzinli mi alacaksınız ona karar verin zira dizel daha pahalı olacaktır. Ben hiç dizel araç almadım,hep benzinli aldım,öyle uzun km'ler yapmadığım için yakıt tüketimi hiç sıkıntı yaşatmadı bana. Birde dizelin belli km'den sonra çıkardığı gürültüden hoşlanmıyorum,ben tekerleğe taş girince çıkan sesten rahatsız olan insanım,dolayısıyla sizde dizelde yüksek km'li tercih etmeyin derim.
Hayırlı olsun,dilerim gönlünüze göre bir araç bulursunuz

Kia ceed 1.6 dizel ikinci elini bulabilirsen al fiyat düşmüyor sıkıntı olmuyor kullanımı çok rahat uzun yolda az yakıyor. Atik araba hantal değil ayrıca da konforlu tercihlerim arasında öncelikli 3 sene önce sıfır aldım 61 yeni sattım 60,250 tl ye yenisini aldım kia ceed comfort 1.7 dizel 81 piyasası çok iyi fiyat düşmüyor bide sıkıntısız araba.. bundan önceki arabam da hundai getz di oda 2011 model benzin lpg li oda iyiydi vergisi düşük yakıtı az 200 kuruş yakıyor tabiki lpg de benzine güç yetmez.. eğer ucuz yollu dersen hundai yok iyi bişey dersen kia lar güzel

98 model opel corsa var bir tanıdığımız satıyor. km si düşük. 20 bin e veririm dedi. ne dersiniz? ben 2000 altı düşünmüyorum gerçi.
nerdeyse 20 yasinda arabaya 20 bin verilir mi akıl var mantık var. Bana göre çöp O araba. Sadece ucuz yedek parça diye düşünmemek lazım. Kendi caninizi emanet edeceğiniz bir araç o. Güvenlik ekipmanları ne alemde ? Yürüyen tabuta mi binmek istiyorsunuz . Bir düşününüz.

ikinci el alın tabiki şu durumda. galericileri gezin, arabadan gerçekten anlayan tanıdıklarınızla konuşun.
az yakan parçası ucuz arabalar için toyota, fiat, reno vs olabilir. 20.000e bulursunuz rahat araba. annem geçen yıllarda clio aldı temiz düzgün 12500e. fiyatları arttı ama clioyu tavsiye edrim. ama şu an piyasa çok dengesiz iyice arastırmak lazım. ikinci el sitelerinde gezerken zaten anlamaya başlıyorsunuz bir süre sonra hangisi iyi hangisi kötü :)

otomatik vites istiyormuşsunuz bunu yeni gördüm otomatik alacaksanız yeni almak daha iyi. eski otomatiklerin masrafı çok oluyor.
corsa yazmışsınız bir yerde, yol tutuşunu çok beğenmiyorum ben.

Sizin yerinizde olsam arabayı ertelerdim. Araba olunca kenara iki kuruş arttırıp para biriktirilmiyor. Önce ev sahibi olur ödemeleri yoluna koyar daha sonra arabayı gündeme alırdım. Ben böyle yaptım ve evet arabamız olmadan önce çok güzel birikim yapıyorduk şimdi gelen bir şekilde gidiyor. Bakımı, vergisi derken benden fazla harcıyor.

opel astra 2011 model 46.000 km dizel otomatik arabayı 45 bin liraya satamıyoruz
yirmi yıllık arabaya 20 bin lira

Acemiysen kesinlikle 2. El al. Gerçi ben acenta araba almayı usta da olsam saçma buluyorum. 1 hafta sonra satsan dahi fiyat çok düşüyor ve kaza yapsan için acır. 2005 model (en fazla) polo 1.4 işini görür . Wolksvagen sağlam araçtır. lpg taktırırsın. Önemli olan sağlam bulmak ve sahibinden satılık olsun ki galerilerin allayıp pullayıp yalanına maruz kalmayın. Ama 20 bin tlye polo zor. Az biraz kredi çekme imkanınız varsa uygun olur. Son tavsiyem ise satacağınız zaman piyasası olan bir araç alın. Renk bile satış kolaylığı sağlar.

Geçen sene 25e peugeot 206 aldık 2006 model, benzinli, triptonik.
Memnunum ama ben yoğun bi şekilde araba kullanmıyorum.
İşe, markete gidip geliyordum, bunun dışında haftada en fazla 1 kez ekstra bir yere.
Şimdi izindeyim çok çok az kullanıyorum.
Yani çok kullansam sorun çıkarır mı bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…