Araba alma sorunsalı

20 bine otomatik araba almanız risk. Otomatik arabalarda şanzuman 100 binden sonra sorun yaşatabilir. Hele bide kullanan ani kalkışlar yaptıysa sert kullandıysa arıza çıkarma olasılığı yüksek.

Ben opel astra kullanıyorum otomatik benzinli. 0 aldık 2016 nisan da. Bende çok dedim 2. El alalım diye yok dedi. Ya dedim kaza yaparsam yaparsan napalım ikinci elde de yaparsan kazalı olacak araba, velevki hiç kaza yapmadın kontak çevirdiğinde 2. El olacak yine ama ben seni bilmediğim arabaya bindiremem dedi.

Sıfır tecrübeyle bindim arabaya binmek zorundaydım bebeğim için, 2 kere tampon vurdum ön arka :) haftada 500 km yol yapıyordum ama öğrendim ve arabaya binerken hiç korku duymadım ilk sahibi bişey yaptımı bi arıza çıkarır mı diye. Tecrübesizlik korkutmasın seni araba işi önemli güvenlik çok önemli alacağın arabanın euro ncap testlerine bak kaç yıldız almış. Verdiğin para gereksiz gibi gelebilir ama aslında canın emanet o arabaya.

Opel astra otomatik, turbo benzinli, cosmo paket 73,5 a aldık.

Büyük gelebilir ama büyük araba da araba öğrenmek daha iyi diğerlerini daha rahat kullanırsın parkı da çok sorun değil öğrenene kadar biraz ön tampon sürtülüyor :)

Sıfır araba aldık 75 bine. Sırf borca girip paramızı çoğaltalım diye. Eşim güvenemedi ikinci ele. başka paramız yok kenarda. Şimdi içi gidiyor aman vurmayayım aman başına bişey gelmesin diye. Ben de ehliyeti yeni aldım. Hiç vermiyor bana bi yere vurursun diye. Aman diyeyim sıfır aldırma aman sakın sıfır aldırma. Bir de arabayı yatırım görme. Bebek varsa da yoksa da araba ihtiyaç durumuna giriyor zamanla. Hem sadece senin dikkatli kullanman da yetmiyor. Üzerinize kayıtlı İlk araba olacaksa sizin de sigortası vergisi derken ilk ay 2500 para ödedik biz. Hiç kullanmasan da kasko vergi derken para ödeyip duruyorsun, yine diyorum sıfır araba sakın ama sakın düşünmeyin. Gidersiniz kontrol ettirirsiniz bir kaç yere, adamlar zaten arabanın neyi var neyi yok söylüyor. Sıfır almayın demiş miydim? Hah sıfır alma, alma.

5 yıldır opel astra kulanıyorum ve gerçek anlamda iyi araba zaman zaman babamın arabasını kulandım isim vermiyeyim:)))) arabamın değerini çok daha iyi anlıyorum arabamı satarsam gene opel yada volvo düşünüyorum

bence yanlış düşünüyorsunuz. arabayı çalıştırdığınız an değer falan kaybetmiyor. ha kusuru kazası yoksa. bizim çok fazla borcumuz vardı ilk evlendiğimiz de. ama eşimin işinden dolayı araba almak ihtiyaç olmuştu.
neyse 35 bine 2012 de araç aldık sıfır. aylık 150 şer lira harçlığımız kalıyordu. tabi Allah yardım etti maaşlarımız zamlandı falan düze çıktık. arabayı 2015 yılında tekrar 35 e sattık.
ikinci el bir araç aldık idareten. rezil olduk ya. bir sürü masraf, sıkıntı, yolda kalma tam bir rezillik. sonra karşı taraftan kaynaklı ciddi bir kaza oldu araba mahvoldu. tabi kusur biz de olmayınca sigorta karşıladı masrafı arabayı baya elden geçirdiler. şükür aldığımız paraya satıp (onu bile) mayıs gibi 74 bine araba aldık.
şimdi arabanın ederi 80 bin . yani hoyrat kullanmazsan değer falan kaybetmez. 2. el araba bana hiç mantılı gelmiyor yaşadıklarımızdan ötürü. ha ikinizde tecrübesiz olduğunuz için sıfırda da sıkıntı yaşama riskiniz var. ama ben olsam sıfır alırım yani.

Ya memleketteki insanlar sanki cok zengin de... bu ne fiyatlar ya...benzinde pahali zaten.araba almak resmen lükse giriyo. Bence bosverin almayin hic bi kari yok, zarardan baska birsey olamz

Acemi olunca sıfır araba almak çok mantıklı değil. İllaki ufak tefek sıkıntılar oluyor. Olmaz inşallah tabi. Otomatik az kilometre çok meşhur olmayan araçlardan ve yokuş kalkış desteği olanlardan olsun derim ben..

daha yeni araba aldık bizde yaşı 2009 ama kilometresi 55 binde ve 40 bin liraya aldık. 50 bin liraya sıfır araba varmıdır bilemiyorum. bizde internetten bulduk, gittik görüştük expertize soktuk kazası olmadığını söylemişti arabanın sahibi bize, öylede çıktı. ama expertize 300 lira, sigorta kasko toplam 3000 tl ödedik. kışlık lastik yoktu aldık ona da bi 300 gitti, frenlerinin bakımı gelmişti onada 500 gitti.

araba her türlü masraf. bende çok anlamıyorum ama umarım 50 bine 0 araç vardır, ben 1 2 yaşında araç bulabileceğinizi düşünüyorum. eğer sizde istanbulda oturuyorsanız daha doğrusu plaka 34 ise ve ilk arabanızsa sigortanın yüksek çıkacaktır. Hazır olun :) hayırlı olsun

valla piyasayı kızıştırmak mı istiyor nedir, 21 bin tl verecek birini bulmuş hemen ilk frsatta gösterecekmiş ama önce bana söylemiş 20 bin tl o da sana diyor
Sakın ha çok eski ve çok pahalı aman bulasmayin. Masrafı fiyatını geçebilir.

valla piyasayı kızıştırmak mı istiyor nedir, 21 bin tl verecek birini bulmuş hemen ilk frsatta gösterecekmiş ama önce bana söylemiş 20 bin tl o da sana diyor
şark kurnazlığı yapıyor :))) kestiremediği birşey var ama günümüz şartlarında biraz araştırma ile birçok bilgiye vakıf olabiliyoruz

Dedesi, torununu gezdiriyordu.
Önlerinden çok güzel bir otomobil geçer.
Dedesi:
?Bak yavrum der; "düt düt" geçiyor.
Çocuk gayet sakin bir cevap verir:
?Dedeciğim, o "düt düt" dediğin;
Sekiz silindirli, otomatik vitesli, doksan sekiz model bir mercedestir:))))

Sizin eşiniz fenaymış :) benim eşimde tam tersi vurursan vur napalım modundaydı ben çok pimpirikliydim. Nitekim 2 kere vurunca benimde tedirginliğim gitti amaaan canımdan kıymetli mi ne malum bana birinin gelip vurmayacağı moduna girdim :)
Kaza bu kim gidip bi yere bilerek vurur değil mi 2. Elde olsa kaza ilk elde olsa kaza.

Kasko sigorta 2. Yada 0 olmasına göre değişmiyor bildiğim kadarıyla, kişinin ilk arabası olup olmadığı ve yaşına göre değişiyor. Dediğiniz gibi benim ilk arabam olması yaşım derken 2,5 da ben ödedim. Ama bi yerden başlamak gerekiyor :)

Sizin gibi bizim de araba astra 2016. Eşim fena Ne zaman araba kullanma mevzusu açılsa kavga çıkıyor. Mevzuya her başladığıımızda " napim canım vurursam vurayım" sözünü kullanmayayım diye başlıyorum ama nasıl oluyorsa bu söz ağzımdan çıkıyor ve kavga başlıyor

Bende memnunum arabamdan. Almanlar işi biliyor. :) Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. Opel alıcaksınız yine büyük gelmezse eğer insignia çok iyi.
Volvo kesinlikle çok sağlam araba bizde bundan sonra volvo yu istiyorduk ama sonra suv alalıma döndük malum çocuktan bagaj lazım:)

Bence iyice araştırıp 2.el alın. En azından bir dönem o kadar para vermeyin arabaya. Ayrıca o 0a vereceğiniz parayla ikinci elde se kat kat iyisini alırsınız. Ama işte iyi araştırmak lazım.

Al arabayı kaçır, Olur mu öyle bi şekilde öğrenmen lazım nereye kadar esirgiyecek. Hadi bişey oldu evde yok senin kullanman gerekti kullanamadın vicdan azabı çekmicek mi. Valla dünya malı fazla sakınmamak lazım ne kadar sakınırsan o kadar da gelip buluyor. Ben aman vurmayım aman sürtmeyim derken birinde önümdeki araba üstüme kırdı ön sağ tampon hasar aldı diğerinde de yarım bacak boyundaki direğe geri çıkarken gittim vurdum. Hiç görmedim direği sensörde geç gördü öttü ama son anda öttü. Olacaksa oluyor nereye kadar koruyabilirsin duran arabaya gelip vuruyorlar.
Arkadaşımın arabasına dolu yağdı irili ufaklı tavanda ön arka kaputta 150 tane çukur olmuş. Komple boyaya girdi araba napabilirsin? Birine tavanda boya var desen takla atmış der kaputta boya var desen önden arkadan şiddetli vurmuşlar der. Ama sadece dolu yağdı :)

kullanacak olan herkes için iyi dileklerinize katılıyorum malum can söz konusu
insignia düşünmüyorum hem pahhallı hem gösterişli büyük bir araba kulanacağım araba sağlam ergonomik sıradan sattığımda da alıcısı piyasası olsun yeter:))

Konu sahibi ev aldığınızda satacaksanızda yüksek km almayın derim. 50 bini geçmesin. 100 bin km de araba alıp 130 140 binde zor satarsınız. Ama 50 bin alırsanız 80 90 binde daha rahat satarsınız. 0 alırsanızda en az 3 sene satmayacaksınız alın.
Hakkınızda hayırlısı olsun alacağınız arabaya kazasız belasız binmek nasip etsin allah.

İlk deneyiminiz için kesinlikle sıfır almayın derim bende. Çok yüksek fiyatları. Sürekli internetten takip edin. Galeriden değil sahibinden almaya çalışın. Sürekli takip edince mutlaka denk düşüyo km düşük temiz araba. Bıluncada ekspertize sokarsınız zaten herşey çıkıyo orda meydana. Bizde 2013 model reno scenic var km 90 bindi 25 bine aldık. Çokta memnunum. Arka koltukta oturması bile ferah ve keyifli. Yüksek olduğundan görüş açısıda çok güzel. Tabi ilk kullanım için gözünüze büyük gelebilir. Hakkınızda en hayırlısı olur umarım.

Merhabalar öncelikle, sıfır araç almanızı tavsiye etmem eğer acemi iseniz. Ağustosta 25 bine daihatsu sirion aldık. 1.3 benzin ve otomatik, araç çok yakmıyor dolayısıyla. Geri kaçırması vs asla yok hatta yokuş kalkış desteği var. Yaşına göre gerçekten iyi bir araç. Daha arabayı yeni almışken talipleri bile çıkmıştı hatta. Sirion satan bazı yetkili servisler var bizim aldığımız yer öyleydi mesela. Bütün bakımlarını kendileri yapmıştı ve 10 bin garantisi vermişlerdi. 2005 model ve 100 bindeyken aldık ve tek sıkıntısı çıkmadı aracın. Tavsiye ederim o yüzden, inşallah içinize sinen bir araç bulursunuz en kısa zamanda :)

Cok temiz ikinci el arabalar var bence biraz arastirin zaten plaka sorgusundan aracin gecirdigi kazalari vs. Gorebiliyorsunuz expertize de gosterirsiniz. Dediginiz gibi 0 aracin kontagini cevirdiginiz an neredeyse 10000 lt ucup gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…