borçla 0 araba almak

kızlar ben devlet memuruyum ailemle yaşıyorum kendi harcamalarım haricinde hiç bir masrafım yok şu an zamsız olarak da aylık 41k gelirim var 550k birikmişim var altın olarak ben araba almayı düşünüyorum çok çok ihtiyacım yok ama konforlu neticede toplu taşımadansa.
üstüne biraz borç alıp 2. el bir araba istiyorum 750-850 bandında ancak babam da asla 2. ele güvenemiyor eksperdahi olsa milletin hurdasına yüz binler verilmez biraz daha borçla 0 al diyor hundai i10 sıfırı en dolu paket 1milyon. yani ben ailemde 300 bin altın borcu 200bin de kredi borcu yapacağım krediyi 250 olarak ödeyeceğim altını da 400 binden hesapladım fiyatı artacağı için.
yani bu borcu ödemek için ben 2 yıl kendimi sıkacağım. ve daha araç kullanmayı bilmiyorum acemiyim büyük şehirdeyiz 0 arabaya kıyamıyorum yani benim gönlüm temiz ikinci el di ama asla ikna edemiyorum parayı kendim de versem aile dinamiğimiz bu şekilde.
soru şu sizce şu an 0 araba alıp bi yandan ödemek mi yoksa biraz daha erteleyip daha az borç alacak şekilde para biriktrimekmi
çünkü bi yandan da bekarken hiç masrafım yokken alayım diyorum en kötü sıkışırsam aileme krediyi ödeyemedim deme lüksüm olur
Bence kücük bisey al ilk önce sigortaya güvenmeyin herseyi karsılarız diyorlar bisey olunca bahane çıkıo sahtekar cok o yuzden daha cok borca girmemek icin 2. El alım acemilik cıkınca 1. El alırsn ins

ben de aynı böyle düşünüyorum ama babam çok yokuşa sürüyor işi yani 0 almadığım takdirde alamayacağım hiç bir şey. peki o dönem 0 alsaydınız nasıl olurdu sizce yapabilir miyim bilmyiorum yoksa tamamen rafa kaldırıcam araba fikrini
Babanız belki de ikinci el araba yüzünden kazıklanmak istemiyordur. Binbir türlü iş çeviriyor millet. Bu işleri bilen biri sizi daha iyi yönlendirir. O dönem sıfır alabilseydim otomatik vites alırdım. Clio isterdim. Ama şimdiki becerimle manuel başka bir araba da olur diyorum. İyi bir hocayla önce hocanın arabasında sonra kendi arabanızda çalışırsanız üstesinden gelirsiniz.

Acemi biri ilk önce sıfır araç ile başlamamalı illaki bir şey oluyor ben yan aynayı kırmıştım bir yerini çizdiğinizde araba çok değer kaybediyor önce ikinci el alın derim acemilik hemen atılmıyor

X