Araba alma sorunsalı

Temiz, az yakan ve yedek parçası vs. uygun olan bir ikinci el acemi şoförler için daha iyi bence.
Borçlarınız bittikten siz de acemilikten kurtulduktan sonra sıfır araca yatırım yaparsınız.

Merhaba canım aynı durumdayız. 6 yıldan beri aktif olarak araba kullanıyorum. Ailem almıştı araba.simdi evlendiğim için aileme arabayı vereceğim. Eşimle bana çok acil araba lazım. Bizde İnternetten ilanlara bakıyoruz. 30 40 binlik ikinci el araçların km si aşırı fazla :KK43: bilmiyorum ne yapacağız. Bizimde borcumuz çok ama araba almamız şart. Çünkü esim in işi başka ilçede arabayla gidip gelmek zorunda..sıfır düşünüyoruz o da 55 60 bin :KK43: cidden çok pahalı arabalar.....neye karar verdiniz? Kredi ödüyoruz ama kredi üzerine kredi çekmek de istemiyorum. Altınlarımizi ev için kullanmak istiyorum kafam o kadar karışık ki

Sanki ben yazmışım gibi sorunu önceden bu olayin aynisini para miktarına kadar aynı ben yaşadım. Eşim ustelik bir otomobil firmasinda muhendis olmasina rağmen arabalara ilgisiz ve özellikleri konusunda ilgisizdi 2 yillik evliyiz ben arastira arastira heder olmusken su kanıya vardım 20000 lira zar zor toplamisiz bunu gidip ikinci ele verirsek biz o fiystads 2005 bir fiesta buluyorduk yada 2007 Micra o arabayida en az 2 3 yila satsak satilmaz bizim para pul olacakti .Arabadan eskiden zarar ediliyormus simdi edilmiyor sahit oldum abim 50000 e arac aldı 2 yil sonra 60000 e satti babam 30000 e almisti aracin ikinci eli bile 44000 oldu bu sebeple biz fiat egea aldik ve bayi kredi sistemiyle cektik faiz oranida düşük 5 yilen az kullanmayi hedefliyoruz ama nasipse. Ne olursa olsun arızalı 20000 i pesinat yapip sifir al ikinci ele o parayi verirsen ikinci el arsc elinse kalir yasi buyuk oldugu icin

Sanki ben yazmışım gibi sorunu önceden bu olayin aynisini para miktarına kadar aynı ben yaşadım. Eşim ustelik bir otomobil firmasinda muhendis olmasina rağmen arabalara ilgisiz ve özellikleri konusunda ilgisizdi 2 yillik evliyiz ben arastira arastira heder olmusken su kanıya vardım 20000 lira zar zor toplamisiz bunu gidip ikinci ele verirsek biz o fiystads 2005 bir fiesta buluyorduk yada 2007 Micra o arabayida en az 2 3 yila satsak satilmaz bizim para pul olacakti .Arabadan eskiden zarar ediliyormus simdi edilmiyor sahit oldum abim 50000 e arac aldı 2 yil sonra 60000 e satti babam 30000 e almisti aracin ikinci eli bile 44000 oldu bu sebeple biz fiat egea aldik ve bayi kredi sistemiyle cektik faiz oranida düşük 5 yilen az kullanmayi hedefliyoruz ama nasipse. Ne olursa olsun arızalı 20000 i pesinat yapip sifir al ikinci ele o parayi verirsen ikinci el arsc elinse kalir yasi buyuk oldugu icin
Neden elde kalsın canım, herşeyin bir alıcısı vardır.

Neden elde kalsın canım, herşeyin bir alıcısı vardır.

Malesef 2 yildir arac arastirması yapan 18 yasindan beri araci olan biri olarak söylüyorum .kilometresi yükselince arac cok fazla masraf cikartiyor triger kayisidir polen filtresidir baya masraf cikartiyor aldigin paranin uzerine alir almaz binemeyecegin icin bakim yaptirip bineyim diyorsun.sonra satarkende yasi buyuk kilometresi yuksek araclar tercih edilmedigi icin aldigin ve masraf ettigin parayi malesef ki cikartamiyorsun.

son düşüncemiz kredi çekip 2.el araç almak, en fazla 15 bin tl lik kredi çekebileceğiz. yani maksimum 35 bin tl ye 2.el araç bakıyoruz şu anda. benim terchhlerim araştırmalarıma göre honda jazz, honda civic, opel corsa toyota yaris , volkswagen polo gibi araçlar şu anda. yalnız her an lanet olsun aracına diye vazgeçebilecek durumdayım çünkü hali hazırda zaten bir kredi ödememiz var ayda 544 tl ödüyoruz. 15 bini de çektiğimizde 400 küsür de onun ödemesi olacak etti ayda bin tl kredi ödemesi. yani 2.el alırken dahi bir sürü borca giriyoruz. sıfır araç almayı zaten düşünemezmişiz bu durumda :KK43: :KK43: araç al almak bu kadar mı zorlaştı yahu bu ülkede...babam da şu anda 2.el araç alanın aklı yoktur dolar uçmuş diyor...e iyi de ben her yere taksiyle gidip gelmekten bıktım, evin konumu gereği ihtiyaç bizim için araba, lüks değil...ne yapacağımı bilmiyorum.

son düşüncemiz kredi çekip 2.el araç almak, en fazla 15 bin tl lik kredi çekebileceğiz. yani maksimum 35 bin tl ye 2.el araç bakıyoruz şu anda. benim terchhlerim araştırmalarıma göre honda jazz, honda civic, opel corsa toyota yaris , volkswagen polo gibi araçlar şu anda. yalnız her an lanet olsun aracına diye vazgeçebilecek durumdayım çünkü hali hazırda zaten bir kredi ödememiz var ayda 544 tl ödüyoruz. 15 bini de çektiğimizde 400 küsür de onun ödemesi olacak etti ayda bin tl kredi ödemesi. yani 2.el alırken dahi bir sürü borca giriyoruz. sıfır araç almayı zaten düşünemezmişiz bu durumda :KK43: :KK43: araç al almak bu kadar mı zorlaştı yahu bu ülkede...babam da şu anda 2.el araç alanın aklı yoktur dolar uçmuş diyor...e iyi de ben her yere taksiyle gidip gelmekten bıktım, evin konumu gereği ihtiyaç bizim için araba, lüks değil...ne yapacağımı bilmiyorum.

Ah arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.Herkes birşey söylerken acaba yanlış bir yatırım mi yapiyorum diyorsun ama evin uzak heryere çektiğin cileyide sen biliyorsun . Al sen bir sekilde ödenir kendine en uyggun olani al aklinin en cok yattigini

Bence de beklemekte fayda var. Aylık 500 ödeme+benzin ve bakım masrflarını da düşünün....

yazdan beri ha aldık ha alacağız diyoruz. doların da düşmesi ön görülmüyor. bilemiyorum. yarın alasım veya hiç almayasım var artık :KK43:
Biz de böyle araştırırken bir anda karar verip aldık, tamamını kredi çektik hatta çünkü para biriktirebilen insanlar değiliz.
Arabayı alınca da o rahatlığa değer diyorum. Biz Jazz aldık söylediğim gibi, facede Honda Jazz Türkiye grubu var, orada sürekli ilan paylaşıyorlar, bu fiyata bulunabilir çok rahat. Tabi ekspertize mutlaka gösterin.

Arkadasim araba bakiyor. Opel adam istiyor. Fikri olaniniz var mi?
Kızlar eğer az yakan araba istiyorsanız kesinlikle 2 model tavsiye edeceğim.Opel corsa dizel otomatik ya da polo dizel otomatik. İkisini de kullandım ve kesinlijle daha az yakanı görmedim.Özellikle polo resmen yakıtı kokluyor.

Alın bi palio 1.3 multijet 2.el fulleyin depoyu 1 ay boyunca kullanın yakıt eklemeden. Otomatik değil ama çok ekonomik. Fazla zarar da ettirmez. O paraya bu araba

X