- 15 Ekim 2015
- 3.775
- 19.536
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
tüm yorumları okudum arkadaşlar tek tek alıntılayamayacağım ama herkese tteşekkür ederim. tüm fikirleri değerlendireceğim.
ortak kanı sıfır almamdansa kredi çekip temiz bir 2.el almam yönünde. netten 2006 honda jazz buldum 70 bin km de ve kesinlikle orjinal km demiş. sadece sağ ön kapısında boya varmış. 37 500 tl demiş fiyatına. aracın özellikleri makul gelse de fiyatı fazla sanki ne dersiniz??
ne aldın, memnun musun?
Citroen c3 aldım. Bizde jetta var, ona bakınca daha hantal ve otomatik olmasına rağmen geri kaçırıyor ama benim işimi görüyor. İyice ogreneyim daha iyi birşey alacağım.ne aldın, memnun musun?
Jazz güzel tam aile arabası. Ticari araç gibide değil.honda jazz hakkında ne düşünüyorsun? 2006 model buldum bir tane 70 bindeymiş çok ufak boyası varmış sağ ön kapıda.
kesinlikle katılıyorum..biz de golfümüzü sattıp otomatik golf aldık yeni..45.000'e almıştık..50.000 e sattık..üstelik bir günde satıldı..gerçekten golfün piyasası çok iyi..bizim arabamız tertemizdi.öyle bir araba bulduktan sonra bence de ikinci el daha mantıklı geliyor bana..ama işte bulmak mesele..Araç sektöründeyim. Şuan arabalar baya pahalandı. Öncelikle bunu bil. Benim sana önerim golf. Bütçen buna yeter. 1.4 1.6 düşünebilirsin. 70bin civarı 2.el bulursun.
Ayrıca 2.elde öyle fiyat düşmez. 2014te aldım bir golf. 65bine. Şuanki fiyatı 69-70.
Mercedes aldım 140bine. Şuan satsam en az 150bintl. Arabasına göre değişiyor yani.
60bin tl altı iyi araba yok artık.
bizimki honda jazz ve benzinli. 5.2 yakıyor şehir içinde bazen artabiliyor. Benzini dert etmeyecekseniz iyi arabadır yalnız hız arabası değil yüksek olduğu için.honda jazz hakkında ne düşünüyorsun? 2006 model buldum bir tane 70 bindeymiş çok ufak boyası varmış sağ ön kapıda.
Galiba buldum dediğiniz aracı kırmızı değil mi ?
Eğer oysa çok temizmiş. Eksper raporlarını isteyin. Plakayı sorgulatın birde. Aracın 7 ileri f-1 şanzumanda ayrı sürüş keyfi verir. Vitesi kendiniz de değiştirebilirsiniz yani.
Fiyatı biraz kırabilirsiniz sıkı pazarlık yapan biriyle gidin mutlaka bakmaya.
Lpg siz olduğu için brc ya da lovato sıralı sistem tüp taktırın mutlaka düşünürseniz almayı. Otomatik arabalar daha çok yakıyor çünkü.
Off off onlara benimde içim gidiyor ama parça çokkk büyük sıkıntı maalesef.evet. hoşuma gitti araç. 35 bine bıraksa hemen alacağım vallahi.
eşim işi zorlaştırıyor ama. mini cooper lara takmış, 2006 modellerin fiyatlrı 35-40 arası. ille de ondan alalım diyor şimdi hangi aracı göstersem beğenmiyor. onların 2.el piyasası yok gibi ve parça ları pahalı oluyo araştırdığım kadarıyla.
Araba almak çok sıkıntılı süreç kafa karısıyor herkes yorum yapıyor yok su iyi yok bu tutulmaz vss...2007 model kia rio kullaniyoruz 4 yildir.
Cok memnunuz.dizel ve cok az yakıyor.
Onerebilirim.
Bunun dışında esimin babasi da benim babam da bu isin icinde.ben olsam sifir almam.sanayide goster herseyi çıkıyor ortaya.
Biz o zaman 16 bine almistik.esim yeni kullanmaya baslamisti keza bende öyle. Acemiligimizi bununla atalim sonra iyisini aliriz dedik ama ev alinca bu sene de kaldi.2 sene kullaniriz dedigimiz arac bizimle 5 donuyor.yine de guzel idare etti bizi.
Tavsiyem madem acemisiniz cok da pahali olmayan 2.el bir arac almanız.
Anne gibi konuşmuş olacağım ama ;borç üstüne borç yapmak neden ?
Kirada yaşıyorsunuz,ikinizde çalışıyorsunuz,ev için uğraşın para biriktirin?
Önceliğiniz araba olmasın,çalışıyor,para kazanıyorken kazancınızı mantıklı değerlendirin.
Sorunuza cevap,ayağımı yorganıma göre uzatırdım.
Hakkınızda hayırlısı
Esin haklı neden sıfır hakkında böyle düşünüyorsun en temizi o kadarda kAybetmiyor bence değeri hele bu ara uçmuş fiyatlar bizim 101 bine aldığımız arabanin ikinci eli 105-115 arası olmuş şok oldum bende aracı alırken değer kaybedecek diye düşünürken fiyatı yükseldiUzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.