Aöf 2015-2016 ders çalışma sayfası

Benim bölümü cok zorlamislar yine. 3 dersten iki ya da üç geçmiş sorulardan ancak vardı yani.
Bi de soru şekli o kadar farklıydı ki. Zaten çıkmış sorulara da bakıyorum bi sonraki sene zora doğru gitmiş hep. Hayirlisi artık.

Ben burada notlarımi yazmaya utanirim.

Yarın için.:
Tereddütte olduğumuz ya da bilmediğimiz soruları cevaplarken kalemlerimiz doğru şıkkı işaretleyiversin inşallah. :)

Yarın için herkesin Allah yardımcısı olsun...

Haklısın son 5 yılın sorularına bakınca zorluk derecesi 2 yıldır çok artmış ..
Birde soru kalıplarını değiştirip duruyorlar . Şu karşıki dağı soracakya ,önce sokagı, sonra mahalleyi ,sonra dağı soruyo

İlahiyatçı kızlar yarında dersler baya zorlayacak bizi anlaşılan .

Şimdiden hepinize başarılar .Allah kolaylık versin hepimize

aeben abla misafir mi var...gecen sinavda benim oyleydi sırf bu sebepten not ortalamam dustu valla...
sinav orta halliydi...cok zor olmasa zordu...
Siz arapcayi atlattiniz hic yoktan bizim arapca yarin
allah hepimizin yardimcisi olsun kizlar...
ben bu dönem artik bayagi usandim sanirim
cocuklar kucuk olunca bide...
dgs ye calismasam iyi olucak

Misafir gelecekti hazırlıgımı yaptım akşam oldu yoklar haber verende olmadı , bugun gelecekler sanırım ...

Bu sınavlarda çok stres yaptım ben . Bayada çalışmıştım , ama unutuyorum çogunu .
Hayırlısı bakalım .
Bugunki derslerde hadis zorladı . İslam hukuku beklediğim kadar zor degildi .
Ortalamayı 2 nin üstünde tutup geçeyim yeter inşallah . Yükseginde gözüm yok .

Mikrom nerdesin gelde doğru şıkları diyiver hele

Canım bi bakar mısın İslam edebiyatından fazla çıkmış soru var mıydı

geldim abla=)
sınav genel olarak kolaydı.edebiyatı zor bekliyodum medeniyet zor çıktı,daha doğrusu ben zorlandım.hiç sorulmamış sorular vardı.yüzyıl sormuşlar hem de iki tane. hiç bakmamıştım attım tutmadı tabii ikisi de yanlış.
dur bakayım hatırlayabilirsem yazayım biraz.
herkese geçmiş olsun.

bu sefer çok erken çıkmak zorunda kaldım sınavdan sormayın başıma gelenleri
ama hatırlayabildiğimi yazayım yine.

hukuk
ilga,icmali,mana ile rivayet ömer.müçtehid imamlar dönemi,farazi fıkıh hanefi,ilki mecelle,neyle sınırlandırılmıştır dediği kıyas,devlet eli ile,hangisini kullanmaz seddi zerai,medinelilerin uygulaması,başka hüküm vermek istihsan,önceki şeriatler,altın çağ 3.yüzyil,mütevatir.

hadis.
eş anlamlı eser,muteahhirun olmayan hatib,nuhbetül fiker ibn hacer,tevcih,muaraza,aşere i mübesşşere said b zeyd,sadakat hadisleri verilen görev,sünnetin huccet oluşunda ihtilaf olmaması,mevkuf ve maktu bulunan musannef,başka açıdan tenkid tahric,belağ,uyduğu halde almadığı müstedrek,ibn haldun,mekasidül hasene.

medeniyet
kültür olmayan s li değişik bişeydi,thurnwald,medeniyet medineden gelir,tard ve hal,özü tevhid,adalet,hoşgörü,hastane nişaburda,razi,kşatriyalar.

edebiyat
ahbarülarap,olmayan bölüm telbiye,tuyuğun karşılığı mani,kafiye,belagat,iktibas,istiare,kabe duvarına asılan muallekat,kutadgu bilig,teşbihte olmayan muhassen gibi bişeydi,

bir sürü yanlışım çıktı.bu kadar kolay bi sınavı yapamadığım için üzgünüm.

Sordum bile ☺Ne geldi.

Sordum bile ☺Ne geldi.
yanımdaki vatandaş kopya vermemişim diye beni payladı yılmadı bütün sınav sormaya ve bakmaya devam ettionun yüzünden tek elimle kağıdımı kapatmaya çalışarak ilginç şekillere girerek geçirdim sınavı daha sınav başlayalı bi saat olmuştu ki alelacele kontrol edip çıktım sınavdan.
emeğimi çalmaya çalışmasını kabul edemedim bi de örnek gösteriyo falanca da kopya çekmiş nolurmuş söylesem

Ne sinir bi durum abla ya...haber vermemek..ama sanırım yakinlarin saglik olsun..
ins 3 olur ortalaman

Suan fena sekilde şok gecirmekteyim...
siz sirada 2 kisi mi oturuyosunuz yoksa...
1 saatte ciktigim icin benimkiler kiziyolar bana...gec ciktigim icin her zaman vicdan azabi cekiyodum...1 saat yeter kiz yani..
bide nasil kopya cekiceksiniz ki herkesin farkli soru kitapcigi cevap anahtari...
biz öss ciddeyetiyle giriyoruz valla...cit cikarmak bile yasak

Kizlar bu 4a 4b 4c kurali tekrar gelmisti bugun ki sinavda sanki....?
bugun girdigimiz dersin biri cok kolaydi...
arapca zorrdu malesef

ya hiç sorma ben şoklardan yeni çıkabildim sabahtan berişu an olsa gözetmenin duyacağı şekilde ney kopya mı istiyonn?? derim=)))

şimdi olay tam olarak şöyle oldu.

biz bu bayanla dün de aynı sıraya düşmüştük.sıra uzun iki kişilik değil,bir ucunda o diğerinde ben.
neyse bu dün sınav esnasında bi şeyler mırıldanıyo bana bakıp ama ben hiç anlamadım ne dediğini,kendi kendine konuşuyo zannettim.
bugun sınava girdim,sırama oturdum.bi baktım aynı kadın.daha bismillah demeden dedi ki "dün o kadar sordum sana şu sorunun cevabını.niye söylemedin???"ben şokdevam ediyo bu sırada"arkadaki iki erkek dün sınavı resmen beraber yaptılar görmedin mi??"yok ben kağıdımla ilgileniyodum diyebildim sadece.neydi o sorunun cevabı dedi,söyledim.bak görüyo musun yanlış yaptım dedi.(demek istiyo ki senin yüzünden yanlış yaptım,ne güzel söylesen doğru yapacaktım)
nasıl geçti dünküler?(acaba dün de çekti de doğru olduklarından emin mi olmak istiyo burayı anlayamadım)bugünkülere çalıştın mı?(ona göre çekecem yani yanlışsa beni boşuna uğraştırma demeye getirdi zaar)sonra kitapçıklar dağıtıldı.bu gözetmenlere çaktırmadan açıyo bakıyo sorulara bilmediklerini bana soruyo yok cönk var mıydı yok şu neydi cevap vermedim tabii ki.abla beni anlamamakta ısrarlı yakasından düşeyim artık demiyo da cevap vermeyince "noldu kafan mı karıştı"diyosınav başladı bu yine mırıl mırıl bi şeyler soruyo bana ya sabıır bakmaya çalışıyo bi yandan etraftakilerin kağıdına.kolumu koydum ben de araya görememiştir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…