2015 - 2016 KPSS Hazırlanıyoruz - Düzenli Çalışma Şartımız Var ;))

En zorlandığınız dersler :))

• Ankete Katılan
    130
izmir deyim. bende açık öğretim gibi düşünüyodum ama murat daha iyi diye duyuyorum yediikliminde eskiden beri gelen bişeyi var çok arada kaldım. çok arkadaşımda yok izmirde kimseye soramıyorumda

Her şey sende bitiyor ama öğretmen kadrosu da önemli sınava yakın motivasyon etmeli
ben ihtiyaç akademı uzaktan Eğitim düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar. Ben de 2016 KPSS'ye hazırlanıyorum. Elimde en iyi yazılı kaynaklar ve video kaynakları var(ben en iyi oldugunu düşünüyorum uzun ve ayrıntılı araştırmalarım sonucu ) ve bunları ihtiyacı olan kişilerle paylaşabilirim. Bu yolda birbirimize destek olarak daha mutlu ve mutlulugumuzun sonucunda da daha verimli çalışacağımıza inanıyorum. Ben Ankara Bilkent' te oturuyorum ve en büyük sorunum birlikte KPSS yoldaşı olabileceğim bir arkadaşımın olmaması. Bu sebeple bu yolda kendimi çok yalnız hissediyorum. Her sabah Bilkent kütüphanesine gidiyorum, akşama kadar da orada çalışıyorum. Benimle birlikte çalışmak isteyen arkadaşlar varsa onları da Bilkentin kütüphanesine davet ediyorum. Ben bilkent mezunuyum ve girişinizi sağlayabilirim. Benim istediğim disiplinli, aşklı ve şevkli insanlarla her sabah düzenli bir şekilde kütüphaneye gidip birbirimizi teşvik etmek. Mili Kütüphaneden çok daha rahat ve imkanları olan bir kütüphane Bilkentin kütüphanesi. Milli kütüphanenin oradan ücretsiz servisler kalkıyor. Eğer bana yoldaş olmak isteyen arkadaşımın maddi durumu elvermiyorsa kütüphanede yiyecek masraflarını vs de karşılarım. Ve iyi olduğum derslerde yardımcı da olabilirim. Sonuç olarak, karşılıklı bir şekilde birbirimize fayda sağlayacağımız kpss arkadaşlarından cevap bekliyorum. Sevgiler

merhaba arkadaşlar. ben bu sene temmuz başında üniversiteden mezun oldum. 1-1.5 ay kadar tatil yapıyım, kafamı dinleyim dedim. sonra iş başvuruları yapmaya başladım ama her yer en az 2 yıl tecrübe istiyor. çok zorlandım ve çok yıprandım. en sonunda kpss'ye girmeye karar verdim yaklaşık 5 gün önce. 2 gün önce uzun araştırmalarım sonucunda konu anlatımlı kitaplarımı sipariş verdim. ama daha gelmediler maalesef :KK43: bu akşam ise yine forumlarda çoğunluğun önerdiği 4 tane soru bankası kitabı aldım. daha onay bekliyor ama o da en geç pazartesi günü elimde olur diye umut ediyorum.
veeee en çok korktuğum şey sanırım bir çok insana göre baya baya geç kaldım.
netten araştırmalarıma göre konu anlatımlı kitaplarım toplam 2192 sayfa. soru bankası kitaplarım ise 2845 sayfa. saatlerdir nasıl çalışsam diye düşünüyorum. planlar programlar yapmaya çalışıyorum daha elimde 1 tane bile kitap olmadan. açığımı en acil şekilde kapatmam lazım. hem hızlı olmalıyım hem de hiç bir önemli noktayı kaçırmamalıyım. şimdilik kendime güveniyorum fakat ben mühendisim yani doğal olarak sözelim çoookkk kötü. kpss derslerinden vatandaşlığı mesela hayatım boyunca görmedim sanırım. anayasayla zaten uzaktan yakından alakam yok. osmanlı tarihi, coğrafya gibi dersleri ise en son lise 1 de gördüm. türkçem de baya kötüydü zamanında :KK43: baya baya geriyim anlıycağınız.
gözümü kararttım 7 ay boyunca dışarı adım atmıycam. gelceğim için bunu yapmak zorundayım. sözün kısası bu zorlu maratonumda benim gibi kpss çalışan arkadaşlara çok ihtiyacım var. birbirimize destek oluruz. bilgi paylaşımı yaparız. birbirimizi sıkılmadan bunalmadan ders çalışmaya teşvik etsek bile bana yeter.
umarım burda birileri vardır :)

KPSS YOLDAŞLARI
Sonnenschein - Dilbilimi - Ankara
asuna06 - Matematik - Ankara
mdn9o - Okul Öncesi Öğretmenlik - İzmir
aaynaa - Kamu Yönetimi - Ankara
adi_sevda - İşletme - İstanbul
sagopam - Sosyoloji - Malatya
esocial - Radyo Tv Sinema - İstanbul
duygum_duygum - Sınıf Öğretmeni - Ankara
GzdBky - Okul Öncesi Öğretmenliği - İstanbul
lokumummm - Sosyal Bilgiler Öğretmenliği - Ankara
stajer06 - Kimya Öğretmenliği - Ankara
lamelifAmine - Okul Öncesi Öğretmenliği
sociologist - Felsefe Grubu Öğretmenliği - İzmir
Mogami - Tarih - Sosyoloji - İstanbul
izumii - Türk Dil ve Edebiyatı - İstanbul
nazmelek27 - Okul Öncesi Öğretmenliği - Bursa
cagla2525 - Fen Bilgisi Öğretmenliği
echoo - Türk dili ve Öğretmenliği - İstanbul
GazozGofret - Türkçe Öğretmeni - İstanbul
duru2013 - Tarih - İstanbul
beautybetty - Kamu Yönetimi - Ankara
PeriLous - Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği - İstanbul
sottile - Kamu Yönetimi - İstanbul
elmas_ - Felsefe Grubu Öğretmenliği - Ankara
elkremi - işletme - Ankara
arselina - - Aksaray
zuhur - İngilizce Öğretmenliği - İstanbul
aapapatya - Bilgisayar Öğretmenliği - Kayseri
umut3320 - Turizm ve Otel İşletmeciliği - Denizli
internetbagimlisi - Kimya Bölümlü - İstanbul
TÜRKÇE
Sözcükte Anlam: Sonnenschein, asuna06
Cümlede Anlam: Sonnenschein, asuna06
Paragraf:
Dil Bilgisi:
Anlatım Bozuklukları:
Noktalama ve Yazım Kuralları:
Sözel Mantık:

MATEMATİK
Temel Kavramlar:
Sayı Sistemleri:
Bölme-Bölünebilme:
Ebob-Ekok:
Rasyonel Sayılar:
Basit Eşitsizlik ve Sıralama:
Mutlak Değer:
Köklü Sayılar:
Üslü Sayılar:
Çarpanlara Ayırma:
Oran-Orantı:
1. Dereceden Denklemler:
2.Dereceden Denklemler:
Sayı Problemleri:
Kesir Problemleri:

Yaş Problemleri: aaynaa
İşçi Problemleri: aaynaa

Havuz Problmleri:
Hareket Problemleri:
Yüzde,Kâr, Faiz Problemleri:
Karışım Problemleri:
Tablo ve Grafik Problemleri:
Kümeler:
İşlem, Modüler Aritmetik:
Permutasyon,Kombinasyon:
Olasılık:
Sayısal Mantık:

GEOMETRİ
Geometrik Kavramlar:
Üçgende Açılar:
Üçgende Uzunluk ve Alan:
Çokgenler ve Dörtgenler:
Çember ve Daire:
Analitik Geometri:
Grafikler:
Geometrik Cisimler:

TARİH

İslamiyet Öncesi Türk Tarihi: PeriLous, cagla2525
İlk Müslüman Türk Devletleri: cagla2525
Osmanlı Devleti Kuruluş ve Yükselme Dönemi: cagla2525
Osmanlı Devleti'nde Kültür ve Uygarlık: cagla2525
XVII. Yüzyılda Osmanlı Devleti (Duraklama Dönemi): cagla2525
XVIII. Yüzyılda Osmanlı Devleti (Gerileme Dönemi): cagla2525
Avrupa Tarihi: cagla2525
XIX. Yüzyılda Osmanlı Devleti(Dağılma Dönemi): cagla2525

XX. Yüzyılda Osmanlı Devleti ve 1.Dünya Savaşı:
Milli Mücadele Hazırlık Dönemi:
I.TBMM Dönemi:
Milli Mücadele Muharebeler Dönemi:
İç Politika:
Atatürk İlke ve İnkılapları:
Dış Politika ve Atatürk Sonrası Dönemi:

COĞRAFYA
Türkiye'nin Coğrafi Konumu: sagopam
Türkiye'nin Fiziksel Özellikleri: sagopam
Türkiye'nin İklimi,Bitki Örtüsü,Toprak Tipleri: sagopam

Türkiye'de Nüfus ve Yerleşme:
Türkiye'nin Ekonomik Coğrafyası:
Ormancılık ve Hayvancılık:
Madenler ve Enerji Kaynakları:
Sanayi ve Endüstri:
Ulaşım, Ticaret ve Turizm:
Karadeniz Bölgesi:
Marmara Bölgesi:
Ege Bölgesi:
Akdeniz Bölgesi:
Güneydoğu Anadolu Bölgesi:
Doğu Anadolu Bölgesi:
İç Anadolu Bölgesi:

VATANDAŞLIK
Temel Hukuk Kavramları:
Türk Anayasa Tarihi:
Temel Hak ve Hürriyetler:
Yasama, Yürütme, Yargı:
İdare Hukuku:
Uluslararası Kuruluşlar:
Güncel Bilgiler:

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi
XX. Yüzyıl Başlarında Dünya:
II. Dünya Savaşı:
Soğuk Savaş Dönemi:

Yumuşama Dönemi:
Küreselleşen Dünya:

YDS
Sonnenschein (Almanca): -
arcLizzie (İngilizce): Gramer
LyudmilaAnyaAleksandrovna (İngilizce): -
biyolojici arkadaş yok gibi, ben de aranızdayım kızlaarr :)

Merhaba arkadaşlar. Ben de 2016 KPSS'ye hazırlanıyorum. Elimde en iyi yazılı kaynaklar ve video kaynakları var(ben en iyi oldugunu düşünüyorum uzun ve ayrıntılı araştırmalarım sonucu ) ve bunları ihtiyacı olan kişilerle paylaşabilirim. Bu yolda birbirimize destek olarak daha mutlu ve mutlulugumuzun sonucunda da daha verimli çalışacağımıza inanıyorum. Ben Ankara Bilkent' te oturuyorum ve en büyük sorunum birlikte KPSS yoldaşı olabileceğim bir arkadaşımın olmaması. Bu sebeple bu yolda kendimi çok yalnız hissediyorum. Her sabah Bilkent kütüphanesine gidiyorum, akşama kadar da orada çalışıyorum. Benimle birlikte çalışmak isteyen arkadaşlar varsa onları da Bilkentin kütüphanesine davet ediyorum. Ben bilkent mezunuyum ve girişinizi sağlayabilirim. Benim istediğim disiplinli, aşklı ve şevkli insanlarla her sabah düzenli bir şekilde kütüphaneye gidip birbirimizi teşvik etmek. Mili Kütüphaneden çok daha rahat ve imkanları olan bir kütüphane Bilkentin kütüphanesi. Milli kütüphanenin oradan ücretsiz servisler kalkıyor. Eğer bana yoldaş olmak isteyen arkadaşımın maddi durumu elvermiyorsa kütüphanede yiyecek masraflarını vs de karşılarım. Ve iyi olduğum derslerde yardımcı da olabilirim. Sonuç olarak, karşılıklı bir şekilde birbirimize fayda sağlayacağımız kpss arkadaşlarından cevap bekliyorum. Sevgiler
yeni başlayan bir kpss ve öabt biyoloji adayı olarak sizden kaynaklar konusunda ve nasıl bir yol izlenmeli bu konuda yardım rica edebilirim? ankarada olsaydım brlikte çalışırdık çok isterdim doğrusu

Slm arkadaşlar KPSS hazirlaniyorum bana yoldaş arıyorum. Bugün den itibariyle başladım.

merhaba arkadaşlar. ben bu sene temmuz başında üniversiteden mezun oldum. 1-1.5 ay kadar tatil yapıyım, kafamı dinleyim dedim. sonra iş başvuruları yapmaya başladım ama her yer en az 2 yıl tecrübe istiyor. çok zorlandım ve çok yıprandım. en sonunda kpss'ye girmeye karar verdim yaklaşık 5 gün önce. 2 gün önce uzun araştırmalarım sonucunda konu anlatımlı kitaplarımı sipariş verdim. ama daha gelmediler maalesef :KK43: bu akşam ise yine forumlarda çoğunluğun önerdiği 4 tane soru bankası kitabı aldım. daha onay bekliyor ama o da en geç pazartesi günü elimde olur diye umut ediyorum.
veeee en çok korktuğum şey sanırım bir çok insana göre baya baya geç kaldım.
netten araştırmalarıma göre konu anlatımlı kitaplarım toplam 2192 sayfa. soru bankası kitaplarım ise 2845 sayfa. saatlerdir nasıl çalışsam diye düşünüyorum. planlar programlar yapmaya çalışıyorum daha elimde 1 tane bile kitap olmadan. açığımı en acil şekilde kapatmam lazım. hem hızlı olmalıyım hem de hiç bir önemli noktayı kaçırmamalıyım. şimdilik kendime güveniyorum fakat ben mühendisim yani doğal olarak sözelim çoookkk kötü. kpss derslerinden vatandaşlığı mesela hayatım boyunca görmedim sanırım. anayasayla zaten uzaktan yakından alakam yok. osmanlı tarihi, coğrafya gibi dersleri ise en son lise 1 de gördüm. türkçem de baya kötüydü zamanında :KK43: baya baya geriyim anlıycağınız.
gözümü kararttım 7 ay boyunca dışarı adım atmıycam. gelceğim için bunu yapmak zorundayım. sözün kısası bu zorlu maratonumda benim gibi kpss çalışan arkadaşlara çok ihtiyacım var. birbirimize destek oluruz. bilgi paylaşımı yaparız. birbirimizi sıkılmadan bunalmadan ders çalışmaya teşvik etsek bile bana yeter.
umarım burda birileri vardır :)

benimde yoldasa ihtiyacim var

Haftasonu bende katılabilirim arkadaşlar. Tek eksiğim dilbilgisi.matematigim iyidir öğretebilirim . Dilbilgisi iyi olan biri var mı:))

kolay gelsin kızlar habertürk gazetesi her çarşamba deneme vermeye başladı haberiniz olsun

X