Aöf 2015-2016 ders çalışma sayfası

Nasılsınız bakalım . Eve yeni geldim , çıkışta 5-10 arkideşle kritik yaptık

Teknolaji kolaydı , helede murat yayınlarının ek teknoloji kitabından çalışanlar için baya kolaydı ..

Arapça da fena değildi . 6-7 çıkmış soru vardı , cümle açıklamalı sorular zorladı .

Tefsir hepimizi şok etti , çıkmış sorulardan 2-3 anca vardı çogu 0 kilometre soruydu .

Soru şelikllerini yine değiştirmişler .

Yarının için hepimize birazda şans diliyorum . İnşallah kolay olur sorular ...

Ha bide kızlar yatılı misafirim geliyo 1-2 saate .

Son düzenleme:
kızlar yine aynı muhabbet ama telefon götürecek misiniz sınava?
İyiki götürmemişim .. Bu sefer aşırı kalabalıktı en az sırada 300-500 kişi vardı ( gazi mimarlıkta girdim ). Teli emanete vermek imkansızdı , çüzdanıma kadar baktılar . Ben geç gitmeme ramen şükür yan yoldan girdiğim için zamanında girebildim , bazı arkadaşlar 15-20 dk sonra başlamışlar , zaten süre kısıtlıydı , bi arkadaşım yetiştirememiş üzüldüm .

Kıyamam ağlama yahu ... Eminim sonuçlar iyi gelecektir gene üzüldüğünle kalacan .
ay inşallah da tefsirden baktığım 3 soru da yanlış çıkınca e bi üzüldüm tabi.
başka tefsiri batıran var mı arkadaşlar.teknolojiden korkuyodum tefsir için kafam rahattı,tam tersi oldu.

ay inşallah da tefsirden baktığım 3 soru da yanlış çıkınca e bi üzüldüm tabi.
başka tefsiri batıran var mı arkadaşlar.teknolojiden korkuyodum tefsir için kafam rahattı,tam tersi oldu.
Benim arkadaşlardan hepsi tefsirde sıkıntı yaşadı mikrom . Sorular zordu yani bi sen değilsin . Bende en kolay tefsiri bekliyordum tam tersi oldu ..

ben de tel götürmedim.
cidden bu sefer ben de zor yetiştirdim son dk arapçadan iki soru değiştirdim.
sınıfta tek kaldım.gözetmen bırak kağıdı demeseydi daha da sürerdi

Benim arkadaşlardan hepsi tefsirde sıkıntı yaşadı mikrom . Sorular zordu yani bi sen değilsin . Bende en kolay tefsiri bekliyordum tam tersi oldu ..
öyle mi.bi de ben şu şık eşitliği olayından çok kurtarıyodum.en son bilmediklerimi şıkka göre işaretliyodum e şimdi o da olmayınca mecburen sallamasyon

diyorum ya bu sefer vakit artmadı soruları aklımda tutamadım ama kalanları yazayım.
tefsirden arz,tencim parça parça,besmele geçen neml,uzun olmayan sure saffat,ihtilaf edilen ayetlerin sayısı,beyani tevil,kullanılmayan tarih ilmi,muhkem ayet,beyan ve teşri,tercümanül kuran abdullah b. abbas,kufe hasan el basri,vahiy katibi olmayan c li bişeyd sanırım=),peygamberin hüküm verdiğini gösterir,
merfu haber nuzul sebebi olcakmış benim yanlış,kitap yazarı ata ebi rabah olacakmış tabii bu da yanlış,
tefsirde en az kullanılan yöntem diyodu bunun cevabını bilmiyorum.
4 soru kaldı onları da hatırlayamadım,sen hatırlıyo musun?

Sen yazdıkça hatırlıyorum biliyorsun benim hafiza zayıf ..
Yok yok cevapların iyi yine güzel puan alacaksın inşallah .

ya sorma bunlar benım doğru cevaplarım sanki=)
arapçada çoğul,zamir ve çeviri soruları ne yaptın abla?
Zamir sorusu nasıldı hatırlayamadım . 3 çeviri sorusuda kazıktı . Hangisini yaptıgımı pek hatırlamıyorum .

D kitapçıgıydı benimki ilk ve son iki soru :ilk soru gasesne . 5 isinden zü muzaf olan . Son soru göz , yine 5 isimden harfle irabi olan ebii ydi sanırım , eş anlamlılı zıt anlanmı vardı yine .aakülü vardı birde..
Birde yanıltmacalı bir soru vardı daha evvel müennesi sorulmuştu bu sefer müzekkeri vardı aynı sorunun . Mütercimün. Daha evvel çıkmış sorularda mütercimetün dü yanılmıyorsan .
Birde mübalağa sıgası vardı şeddeli cevap . Gassa gibi bişiydi ..

Son düzenleme:
zamir sorusunda nunu nisve olanı makabli sakin olan nunu yaptım,diğerinde de cezimli te olanı.yanlıştır büyük ihtimal.
şu zengin olan halit ömrümü yedi.kaç kere değiştirdim cevabı bilmiyorum.bakalım ne çıkacak çok merak ediyorum.
zıttı yanlış olanı esdigaun yaptım.harfle iraf olan yanına ke alan yaptım.
bi de tamamen salladığım tekil çoğul sorusu cihatun ve elemun arasında kaldım savtun ve zübun değidi.cihatun yaptım ama bildiğimden değil c şıkkı az çıkmıştı biraz da ondan olsun dedim
yaa yanıltmacalı olduğuna emin misin galet yazıyodu orda galet müennes için kullanılır zaten ben yine mütecimetün yaptım sen nerden anladın ki müzekker olduğunu?

Mikrom erracülü yazmıyormuydu kız başka soruylamı karıştırdım acep? Dikkatli baktım hatırlıyorum müzekkerlikle ilgili bir durum vardı sanırum . Ama yinede sen bana güvenme senin dediğinde doğru olabilir .

Son düzenleme:
Hadi çalış yarın için burda vakit kaybetme . Bende misafire yemek yapayım evi temizleyim .

Diğer hanımlar nerde bi bizmi girdik sınava yahu .

Çeşminazım başarılar canım senin ders öyleden sonraymış . rabbım yardımcınız olsun .

tamamdır o zaman çıkayım,kaç gündür son gün bakarım diye ertelemiştim zaten.
bu arada teknolojiden yine sana güvendim yine pişman olmadım.sağol
kolay gelsin o zaman hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…