- 16 Mayıs 2008
- 44.080
- 77.970
-
- Konu Sahibi Minikkelebk
- #1.561
Buna katılıyorum kitapların yanlarına küçük notlar işe yarıyor , birde renkli kalemle kelimelerin altınıiziyorum . Hem daha akılda kalıcı oluyor bazanda geri dönüp bilgiyi almak kolay oluyor ..Evet o kesinnn. Ama avantajı, daha güzel akla giriyor ve akılda kalıyor.
İyiki götürmemişim .. Bu sefer aşırı kalabalıktı en az sırada 300-500 kişi vardı ( gazi mimarlıkta girdim ). Teli emanete vermek imkansızdı , çüzdanıma kadar baktılar . Ben geç gitmeme ramen şükür yan yoldan girdiğim için zamanında girebildim , bazı arkadaşlar 15-20 dk sonra başlamışlar , zaten süre kısıtlıydı , bi arkadaşım yetiştirememiş üzüldümkızlar yine aynı muhabbet ama telefon götürecek misiniz sınava?
ay inşallah da tefsirden baktığım 3 soru da yanlış çıkınca e bi üzüldüm tabi.Kıyamam ağlama yahu ... Eminim sonuçlar iyi gelecektir gene üzüldüğünle kalacan.
Benim arkadaşlardan hepsi tefsirde sıkıntı yaşadı mikrom . Sorular zordu yani bi sen değilsin . Bende en kolay tefsiri bekliyordum tam tersi oldu ..ay inşallah da tefsirden baktığım 3 soru da yanlış çıkınca e bi üzüldüm tabi.
başka tefsiri batıran var mı arkadaşlar.teknolojiden korkuyodum tefsir için kafam rahattı,tam tersi oldu.
ben de tel götürmedim.İyiki götürmemişim .. Bu sefer aşırı kalabalıktı en az sırada 300-500 kişi vardı ( gazi mimarlıkta girdim ). Ben geç gitmeme ramen şükür yan yoldan girdiğim için zamanında girebildim , bazı arkadaşlar 15-20 dk sonra başlamışlar , zaten süre kısıtlıydı , bi arkadaşım yetiştirememiş üzüldüm.
öyle mi.bi de ben şu şık eşitliği olayından çok kurtarıyodum.en son bilmediklerimi şıkka göre işaretliyodum e şimdi o da olmayınca mecburen sallamasyonBenim arkadaşlardan hepsi tefsirde sıkıntı yaşadı mikrom . Sorular zordu yani bi sen değilsin . Bende en kolay tefsiri bekliyordum tam tersi oldu ..
Sen yazdıkça hatırlıyorum biliyorsun benim hafiza zayıfdiyorum ya bu sefer vakit artmadı soruları aklımda tutamadım ama kalanları yazayım.
tefsirden arz,tencim parça parça,besmele geçen neml,uzun olmayan sure saffat,ihtilaf edilen ayetlerin sayısı,beyani tevil,kullanılmayan tarih ilmi,muhkem ayet,beyan ve teşri,tercümanül kuran abdullah b. abbas,kufe hasan el basri,vahiy katibi olmayan c li bişeyd sanırım=),peygamberin hüküm verdiğini gösterir,
merfu haber nuzul sebebi olcakmış benim yanlış,kitap yazarı ata ebi rabah olacakmış tabii bu da yanlış,
tefsirde en az kullanılan yöntem diyodu bunun cevabını bilmiyorum.
4 soru kaldı onları da hatırlayamadım,sen hatırlıyo musun?
İyi bari geçeçek kadar yapmışım tefsirdenokuyuş şekli olmayan sahih,en önemli kişi ibn rüşd.
kaldi 2 soru.ha gayret bulalım
bu da vardı sanırım fetretten sonra gelen sure müddessir.1 soru kaldı.Sen yazdıkça hatırlıyorum biliyorsun benim hafiza zayıf..
Yok yok cevapların iyi yine güzel puan alacaksın inşallah.
ya sorma bunlar benım doğru cevaplarım sanki=)İyi bari geçeçek kadar yapmışım tefsirden...
Senin 70-80 gelir yine inşalla.
Zamir sorusu nasıldı hatırlayamadım . 3 çeviri sorusuda kazıktı . Hangisini yaptıgımı pek hatırlamıyorum .ya sorma bunlar benım doğru cevaplarım sanki=)
arapçada çoğul,zamir ve çeviri soruları ne yaptın abla?
zamir sorusunda nunu nisve olanı makabli sakin olan nunu yaptım,diğerinde de cezimli te olanı.yanlıştır büyük ihtimal.Zamir sorusu nasıldı hatırlayamadım . 3 çeviri sorusuda kazıktı . Hangisini yaptıgımı pek hatırlamıyorum .
D kitapçıgıydı benimki ilk ve son iki soru :ilk soru gasesne . 5 isinden zü muzaf olan . Son soru göz , yine 5 isimden harfle irabi olan ebii ydi sanırım , eş anlamlılı zıt anlanmı vardı yine .aakülü vardı birde..
Birde yanıltmacalı bir soru vardı daha evvel müennesi sorulmuştu bu sefer müzekkeri vardı aynı sorunun . Tercimün
Mikrom erracülü yazmıyormuydu kız başka soruylamı karıştırdım acep? Dikkatli baktım hatırlıyorum müzekkerlikle ilgili bir durum vardı sanırum . Ama yinede sen bana güvenme senin dediğinde doğru olabilirzamir sorusunda nunu nisve olanı makabli sakin olan nunu yaptım,diğerinde de cezimli te olanı.yanlıştır büyük ihtimal.
şu zengin olan halit ömrümü yedi.kaç kere değiştirdim cevabı bilmiyorum.bakalım ne çıkacak çok merak ediyorum.
zıttı yanlış olanı esdigaun yaptım.harfle iraf olan yanına ke alan yaptım.
bi de tamamen salladığım tekil çoğul sorusu cihatun ve elemun arasında kaldım savtun ve zübun değidi.cihatun yaptım ama bildiğimden değil c şıkkı az çıkmıştı biraz da ondan olsun dedim
yaa yanıltmacalı olduğuna emin misin galet yazıyodu orda galet müennes için kullanılır zaten ben yine mütecimetün yaptım sen nerden anladın ki müzekker olduğunu?
aa erracülü mü yazıyodu hiç okumadım ki devamını.galeti gördüm mütercimetünü yapıştırdımMikrom erracülü yazmıyormuydu kız adamlar ne vakit bayan oldu . Ama yinede sen bana güvenme senin dediğinde doğru olabilir.
tamamdır o zaman çıkayım,kaç gündür son gün bakarım diye ertelemiştim zaten.Hadi çalış yarın için burda vakit kaybetme. Bende misafire yemek yapayım evi temizleyim .
Diğer hanımlar nerde bi bizmi girdik sınava yahu.
Çeşminazım başarılar canım senin ders öyleden sonraymış . rabbım yardımcınız olsun.