Tabii şimdi ayakların yere basmıyor senin, ondan diyorum ben. Bir önceki alıntında ben kime "harika, zeki arkadaşım benim" diye kutlayıp tebrik etmişim acaba??
Sana özel tebrik var, ama beni atlamışsın diye cevap cık cık cık...
Bu arada estağfurullah deyip hemen sorunu cevaplayayım canım benim...Aöf işte tam da senin üzerine parmak bastığın sebep yüzünden geçen sene tek ders sınavı yaptı, bu sene de yapacak büyük bir ihtimalle, hatta 2.sınıflara da tek ders sınavı gelecek diye bir duyum aldım; sebebi de ön lisans diplomasıyla bölümden ayrılmak isteyenler olur diye...Ama yine aöf mantığıyla eğer bir dersten fazlasından kalırsan artık benim yapacağım bir şey yok; demek ki dönem tekrarı seni paklar diyor...Mantıklı mı diye kişisel fikrimi sorarsan hayır. Aslında sebebim açık; aöf'yi anlıyorum, diyor ki yıllık sistemde geçme notu 50 idi, şimdi çan sayesinde 25 ile bile geçme şansın var, o yüzden çalış ve 25 üzeri al diyor. Buna itirazım yok, haklı da ama eğer diğer aöf (Atatürk Ünv. ve İstanbul AUZEF) lerde çan olduğu halde yine bütünleme varsa, bak örgünü bile katmıyorum aralarına, kendi sınıfındaki diğer 2 üniversitede de bütünleme varsa, ortada açık haksızlık var demektir. Herkes eşit olmalı mantığımdan yola çıkarak kesinlikle bütünleme gelmeli diyorum...
Mesela Atatürk aöf'den örnek vereyim bildiğim için; orada cc altı notlar yok, yani cd, dc ve dd yok. Yani koşullu geçme yerine cc altı olanlar bütünlemeye kalıyor...Daha mı iyidir? Kesinlikle; çünkü ff olanları kurtarma şansı var, koşullu geçemesen de bir sınav şansın daha oluyor...