- 20 Ocak 2014
- 3.165
- 2.263
-
- Konu Sahibi Minikkelebk
- #1.541
Tatlimm bende merakla bekliyorumben de oyalanıyorum hala.
bu dönem soru tarzı nasıl olacak çok merak ediyorum.çıkmış soru sorulacak mı yoksa geçen dönemki gibi şok mu edecekler acaba.
Sen ne okuyosun cınımKızlarrr,çalışmalar nasıl gidiyorrr ??
Ben İlahiyat okuyorum 2. Sınıf. Sen ?Sen ne okuyosun cınım
Ahhh canimmm gardasiiiim bacimmm...nerelerdesin sen...2 senedir ariyorum ben seni..,Ben İlahiyat okuyorum 2. Sınıf. Sen ?
aynen ya ben de kaç günü boş geçirdim sanki hazırmışım gibi=)Tatlimm bende merakla bekliyorum
gecse bitse de kurtulsak..bosa 2 gün gecirdim resmen...
felaket bi bas agrisi yuzunden nerdeyse gözumu acamaz hale gelmistim...
bunun psikolojimle ilgili oldugunu dusunup...aksam disari cikarttum ma aile herkesi...ciddden iyi geldi...gelince direk oturdum biraz calistim sukur...
bizde bir ders var ki akilllara zarar yasayan dunya dinleri...beynimi yedi...
arapcaya malesef cok az bakabildim..
ins yapabilecegimiz sekilde güzel bi sinav olur bizler icin...tekrar icin bir gunum kaldi malesef...
Orjinal araplar bile zor anlıyor canım ya çok güzel meal kitapları var ben öyle yapıyorum merak ettiğim surelerin anlamlarını mealden okuyorum.. Arapçayı sadece sınav için çalışıyorum :)zor evet ama en azından ne dediğini anlayabilecek seviyeye gelebilirim bir yılda diye düşünüyordum. tamamen tercüme etmek değilde bahsi geçen konuyu anlamak için yani
Arapçayı ilahiyat için değilde Kur'anı anlayım diye öğrenmek istiyorsanız .. Kur'an anahtarı ve Necla Yadsımanın ,adım adım kuran dili .kitaplarını öneririm . netdede derslerinin videoları var her iki katabından .. dediğim gibi ilahiyat arapçasıyla kur'an arapçası biraz farklı ...merhaba arkadaşlar siz ilahiyat okuyorsunuz sanırım. benim durum sizden farklı ama bilginiz vardır diye size birşey sormak istiyorum. ben kuranı arapça okumayı öğrendim tecvidde dahil. ancak okuduğumu anlamak için arapçada öğrenmek istiyorum bu konuda burda gidebileceğim kurs yok ilçedeyim ve bir de ufak çocuğum var. evde çalışabileceğim bir cd yada kitap yada internetten alabileceğim bir kaynak biliyor musunuz???????
E SEMİNERDEKİ BAYAN hocanın geçen yılki videolarının içinde 5. di sanırım .geçmiş sorularaı çözerken konularıda özetliyor tevsiye ederim canlar bi bakıverin ..Arapca calistimm beynim sulandi resmen
basima bi agri girdi gözümü zor aciyorum
Yazarak çalışmayın o zaman daha çok vakit harcaniyor.Olur gardsşım)) Ben son hafta konu özetlerini okuyorum netten. Çıkmış soruları çözüyorum birde. Ek kaynağım yok. Sadece kitaptan çalışıyorum. Bir de kitaptan çalıştığım zaman yazark çalışıyorum. Bu çalışmalarımın sürekliliği olsa ve bir düzeni olsa çok başarılı olucam da... İşte maalesef olmuyor 1 hafta kesıntısız çalışıyorsam planlı. Sonra düzenım tananen bozuluyor. Bekar değılım, sanırım bundanda kaynklanıyo olabilir demi. Sorumluluk vs...
Evet o kesinnn. Ama avantajı, daha güzel akla giriyor ve akılda kalıyor.Yazarak çalışmayın o zaman daha çok vakit harcaniyor.
Evet ama eşime bırakacağım.kızlar yine aynı muhabbet ama telefon götürecek misiniz sınava?
Benimki de öğleden sonra.Ohh ne guzel sinavdasiniz...basarilar herkese
bizim sinavlar ogleden sonra
hepimizin Allah yardimcisi olsun
Kıyamam ağlama yahu ... Eminim sonuçlar iyi gelecektir gene üzüldüğünle kalacantefsir hiç beklediğim gibi geçmedi.yanlışlar dolu şimdi kitaptan bakınca.
arapça aslında beklediğimden kolaydı ama bir kaç soru şok etti zamir sormak nereden akıllarına gelmiş acaba bir tane bile yok geçen senelerde ve hiççç çalışmamıştım zamirlere.
teknoloji de beklediğimden kolaydı.
genel olarak zor değil ama yine değişmiş bir tarz.çıkmış soruları bile tersten sormuşlar.mesela daha önceki senelerde hükmen merfu haberi cevap olarak sormuşlardı bu sefer tanımını istemişler ve ben cevap olarak yapabildiğim soruyu tanımını sorunca yanlış yaptım.nüzül sebepleri vs olacakmış ben ahkam dedim.
yarın için gözüm korktu açıkçası
aeben abla nerdesiinn