- 16 Mayıs 2008
- 44.080
- 77.970
-
- Konu Sahibi Minikkelebk
- #1.521
Aofsoru sitesinden worde kopyaliyorum ciktisini aliyorum canimÇıkmış sorularin çıktısını nerden aliyorsun? Aof kendi sitesinden mi?
Fıstıklar e seminer , e öğrenme portalı sayfalarına hiç baktınızmı ? Özellikle arapça konusundaki bayan hoca sorularla anlatımı çok güzel daha önce bakmamıştım .onlayn sınavlarda bu yıl yenilenmiş .malum herbildiğimi size iletiyorumya diyim dedim
Yarın sabahtan memekete gidiyorum . 2 gün yokum daha konularda bitmedi.
Hiiccc calisasim yok..üstelik iki gundur bosbos sallaniyorum...
arapcada duruyo daha...bide tabi tekrar
Sadece Kuran ı anlamak için mealli Kuran ı Kerim ler var onlarla açıklamasını okuyabilirsin. Arapça çok zor senelerce kursa gitsen ancak yüzünden tercüme edebilecek seviyeye gelirsinmerhaba arkadaşlar siz ilahiyat okuyorsunuz sanırım. benim durum sizden farklı ama bilginiz vardır diye size birşey sormak istiyorum. ben kuranı arapça okumayı öğrendim tecvidde dahil. ancak okuduğumu anlamak için arapçada öğrenmek istiyorum bu konuda burda gidebileceğim kurs yok ilçedeyim ve bir de ufak çocuğum var. evde çalışabileceğim bir cd yada kitap yada internetten alabileceğim bir kaynak biliyor musunuz???????
zor evet ama en azından ne dediğini anlayabilecek seviyeye gelebilirim bir yılda diye düşünüyordum. tamamen tercüme etmek değilde bahsi geçen konuyu anlamak için yaniSadece Kuran ı anlamak için mealli Kuran ı Kerim ler var onlarla açıklamasını okuyabilirsin. Arapça çok zor senelerce kursa gitsen ancak yüzünden tercüme edebilecek seviyeye gelirsin
Canim bu coook büyuk emek isteyen bi mesele..,kuran i anlamak icin cok iyi arapca bilmek bile yetersiz..yaninda baska ilimlerde istiyor..sebeb-i nuzul vs...zor evet ama en azından ne dediğini anlayabilecek seviyeye gelebilirim bir yılda diye düşünüyordum. tamamen tercüme etmek değilde bahsi geçen konuyu anlamak için yani
Hayrat vakfının kelime meali var ordan günlük bir sayfa kelime ezberiyle çalışabilirsiniz. Biz böyle bir çalışma yapıyoruz öğretmenimiz var hiç arapçası olmayanlar bile ezberden baya yol katettiler. Tek başına daha zor tabi ama olmayacak birşey değil. Günlük bir limit belirleyin kendinize yarım sayfa olur çeyrek olur başlangıçta zamanla cogaltirsiniz. Kelimeleri gordukce de oturuyor zaten siz de farkedersiniz. Tabi öncesinde bir temel Arapça olsaydı süper olurdu ancak böyle de olur azmedince niçin olmasın? Halk eğitim arapca kursu varsa ona da gidin kesinlikle. Haftasonu grubu da olur mutlaka bebeği esinize bırakırsanız. Yeterki isteyin.merhaba arkadaşlar siz ilahiyat okuyorsunuz sanırım. benim durum sizden farklı ama bilginiz vardır diye size birşey sormak istiyorum. ben kuranı arapça okumayı öğrendim tecvidde dahil. ancak okuduğumu anlamak için arapçada öğrenmek istiyorum bu konuda burda gidebileceğim kurs yok ilçedeyim ve bir de ufak çocuğum var. evde çalışabileceğim bir cd yada kitap yada internetten alabileceğim bir kaynak biliyor musunuz???????
Bu vakfin yayinini almanizi bende tavsiye ederimHayrat vakfının kelime meali var ordan günlük bir sayfa kelime ezberiyle çalışabilirsiniz. Biz böyle bir çalışma yapıyoruz öğretmenimiz var hiç arapçası olmayanlar bile ezberden baya yol katettiler. Tek başına daha zor tabi ama olmayacak birşey değil. Günlük bir limit belirleyin kendinize yarım sayfa olur çeyrek olur başlangıçta zamanla cogaltirsiniz. Kelimeleri gordukce de oturuyor zaten siz de farkedersiniz. Tabi öncesinde bir temel Arapça olsaydı süper olurdu ancak böyle de olur azmedince niçin olmasın? Halk eğitim arapca kursu varsa ona da gidin kesinlikle. Haftasonu grubu da olur mutlaka bebeği esinize bırakırsanız. Yeterki isteyin.
Ben başka yayinevininkini de almıştım ama hayrat vakfı cümle bütünlüğü ve kelime anlamı olarak daha anlaşılır. Meal olarak da çok güzel zaten bu yayınevinin ki.Bu vakfin yayinini almanizi bende tavsiye ederimktpkurdu
Benim de tek dersim kaldı sayılır bi de tekrarlar. Ama ben de farsça da boyleyim.Hiiccc calisasim yok..üstelik iki gundur bosbos sallaniyorum...
Her kitabi güzel o yayinevininBen başka yayinevininkini de almıştım ama hayrat vakfı cümle bütünlüğü ve kelime anlamı olarak daha anlaşılır. Meal olarak da çok güzel zaten bu yayınevinin ki.
Türkdili mi okuyosunBenim de tek dersim kaldı sayılır bi de tekrarlar. Ama ben de farsça da boyleyim.. Bi de Uygur Türkçesi var.
Allah razi sizin de Allah yardimciniz olsun. Evet okuyabilirsem :). İlahiyat da okudum aof.Türkdili mi okuyosun
bende onu cok istemistim.
son anda böyle oldu..allah yardimcimz olsun
AynenHer kitabi güzel o yayinevinin
Canim youtube den tevsir deraleri dinleyebilirsinzor evet ama en azından ne dediğini anlayabilecek seviyeye gelebilirim bir yılda diye düşünüyordum. tamamen tercüme etmek değilde bahsi geçen konuyu anlamak için yani
ben de oyalanıyorum hala.Hiiccc calisasim yok..üstelik iki gundur bosbos sallaniyorum...
Canim bu coook büyuk emek isteyen bi mesele..,kuran i anlamak icin cok iyi arapca bilmek bile yetersiz..yaninda baska ilimlerde istiyor..sebeb-i nuzul vs...
ama dedigin kadariyla ögrenebilmek icin kırık mealler var...netten bak istersen..güvenilir bi yayin evini tercih edersen çok yardimci olacaktir
Hayrat vakfının kelime meali var ordan günlük bir sayfa kelime ezberiyle çalışabilirsiniz. Biz böyle bir çalışma yapıyoruz öğretmenimiz var hiç arapçası olmayanlar bile ezberden baya yol katettiler. Tek başına daha zor tabi ama olmayacak birşey değil. Günlük bir limit belirleyin kendinize yarım sayfa olur çeyrek olur başlangıçta zamanla cogaltirsiniz. Kelimeleri gordukce de oturuyor zaten siz de farkedersiniz. Tabi öncesinde bir temel Arapça olsaydı süper olurdu ancak böyle de olur azmedince niçin olmasın? Halk eğitim arapca kursu varsa ona da gidin kesinlikle. Haftasonu grubu da olur mutlaka bebeği esinize bırakırsanız. Yeterki isteyin.
Bu vakfin yayinini almanizi bende tavsiye ederimktpkurdu
çok teşekkürler bugün hemen bakıcam buna daCanim youtube den tevsir deraleri dinleyebilirsin