Annemin lüx talepleri..

Evlenipte hala ailelerinizden para aliyorsaniz, bunun sonuclarina da katlanirsiniz. Illaki sizin harcamalariniz üzerinde söz haklari oldugunu hissedecekler. Üstelik pekala biriniz tam zamanli bir is bulup digeriniz sinava hazirlanabilir. Birinin okulu bitincede digeri onun icin o fedakarligi gösterir.
Bu yasta evlenebiliyorsaniz, sorumluluklarinida kaldirabilmelisiniz.

Annen sana yoluyor , ama sen simdiden Annene bir tatili cok görüyorsun..

Annende sana para yollarken iyi ama , madem evlendin ozaman evin sorumlulugunuda alacaktiniz..
Alamiyorsaniz evlenmicektiniz..

anneler para yollamak zorunda değil madem evlendiniz evınızıde geçindirin okul 25 yaşına kadar anca bıtecek ozaman akdar sıze paramı yollıyacaklar kşke annelere güvenip evlenmek yerıne kendınıze guvenseydınızde eliniz ekmek tutunca evlenseydınz

Mmmh.. Kadınlar kulübü cık cıklayarak yargılama timi iş başında, en sevdiğim!

Buraya "evlenmeyi biliyorsan, iş bulup çalişmayi da bil" yazanların hepsi üniversiteyi dershaneye gitmeden kazandı, kendi çocuklarina da 10 tane özel öğretmen tutmayacak çünkü. Allah allah! 19 yaşındasın, madem evlendin, kimse sana bakmak zorunda değil! Yok yaa?

Bu kız ister evli olsun, ister erkek arkadaşıyla birlikte yaşasın, ister anneannesiyle.. O anne kızına bakmak zorunda. Nasıl normal aileler çocuklarina üniversite bitip, iş buluncaya kadar bakiyorsa, o kadin da çocuğuna bakmak zorunda. Kız zaten tek başina bu yaşa gelmiş, mutlu olduğu yerde, mutlu olduğu kişiyle birlikte diye mi anne annelik görevlerinden azad ediliyor?

Bütün yazilanlardan şunu anladım ben: Evlilik kelimesiyle üstü örtülen "sevişecek kadar büyüdüysen, ailen sana bakmak zorunda değil"

Annenin tutumuna gelirsek.. Uzun yillar yurt dışinda yaşayan insanlarda bir süre sonra bu bencillik, aile değerlerinden uzaklaşma mutlaka oluyor. Her anne baba "artik ileride sen de bize bakarsin" der, ama deme şekli senin annen gibi olmaz. Annen bariz bir şekilde burs veriyor sana. Bir anneye yakişmayan bir bencillik..

Boşverin. Az zaman kaldı sinavlara. 2-3 ay daha baksinlar size. Siz çok çalişin ve kazanin istediginiz bölümü. Sonrasinda zaten hem çalişip, hem okuyarak kimseye muhtaç olmazsiniz. Çok eziyet çekmişsin belli. Merak etme, eminim ileride bunun karşiliğini alacaksin. Belki çok çok iyi bir yere gelirsin de, anneni komple estetiğe yatirirsin:) Hiçbir şeyi takma kafana olur mu? Ders çalişim bol bol:)

Bizim toplumuzun klasik mantığı yazdığınız şey değil ne yazık ki, keşke öyle olsaydı.

Evli çiftler anne babalardan asla kopamaz, canı bir şey çeker ister, borcu olur ağlar vs.

Halbuki önemli olan bağımsız bireyler yetiştirebilmek ve bağımsız birey olabilmektir.

Evliliğin tarafları da bağımsız bireyler olmalı. Hatta bence evlilik ehliyeti böyle olmayan insanlara verilmemeli.

milena jesenska ben de tüm konuları okudum. Kızının evinde perde eksik diye hemen kızının evine perde alan bir anne ama perdelerin cinsinden şikayetçi olan bir evlat gördüm.

Kızın annesinin 12 yaşında onu bırakması ayrı bir konu, konu sahibinin annesinin sadece söylenmesine lüks talepleri demesi başka bir konu. Çünkü kadın gönderme dediği halde gönderiyor, sadece sen de bana şöyle yaparsın ileride demiş.

1 günlük maaşı imiş annesinin. Diyelim ki 8 saat çalışıyor(ki değil imiş), saati 45 euroya çalışıyormuş annesi. Herhalde yazılım mühendisi falan.

Bu konuyu annesi açsa da kızımın lüks talepleri dese olurdu yani, uyardı.

Siz çocuğunuza para vermiyor musunuz demiş bir de, evli çocuğuna para veren de hata ediyor zaten. (Hastalık, ani sıkıntı hariç)

Evlilikle sevişmeyi bağdaştırmak komik olurdu. Zira beraber yaşasalar yorumum değişirdi diye belirttim mesela ben.

Kiminle aynı evde yaşadığınız başka bir hikaye, kiminle evlendiğiniz, güya yuva kurduğunuz ayrı bir hikaye.

Dershaneye gitmeden üniversite kazanan insanlar emin olun vardır ama konu ile alakasını çözemedim. Konu sahibine zaten sürekli para göndermiş annesi, hala da gönderiyor.

Bunun lise öğrencisi bir insanın hem evli kadın rolü oynayıp hem annesinin küçük kızı olmak istemesiyle ne alakası var?

Üniversite kazanmak için dershaneye gitmek şart demedim zaten. İmkanı olan çocuğu kazansın diye her türlü şeyi yapıyor. İmkanlari fazlasiyla iyi olan bir anne varken, "bi yandan hazirlanip, bi yandan çalişin" diyenlereydi sözüm.

Diğer yazdiklarinizda da ayni "dershane" konusundaki söylediklerim gibi, dümdüz almışsınız. O yüzden tek tek açiklamaya cidden mecalim yok. Fikrim yukarida belirttiğim gibidir, tartişmaya kapaliyim. Zira polemiklerin sonu iyi bitmiyor.

Karı koca yan gelip yatıp annenizden her ay 1000 tl almasanız, derdim ki anneniz haksız olurmu öyle şey tabiki estetiği için para vermeyin. Ama sizinki hem üzüm yemek hemde bağcıyı dövmek olmuş. Üstelik annelerden aldığınız para yetmemiş babalar göndermediği için onlarada kızıyorsunuz.

İkinizde işsizsiniz niye evlendiniz evlenmeyi bilen nasıl geçineceğinide bilir. Kocanızda sizde hiç işe girmeyi düşündünüzmü acaba?
Daha lise sonmuşsunuz bide üniversite kazanacaksınızda okuyacaksınızda sonrada işe gireceksinizdeee ölme eşşeğim ölme.....

2000 tl havadan gelen paranız var onuda beğenmiyor ve geçinmeye çalışıyoruz diyorsunuz.

Ayyyy fenalık geldi bana. ....

Anneniz size karsi cimrimi?
Biraz nankorluk olmuyormu bu?

Geri demissinki ailelerimizden beklentimiz yok.
Bal gibide var.
Alma yiyosa o 1000 lirasini annenin?
Geri bide babalar bisy vermiyor diye yakiniyosun.
Estetik istese tatil istese hersey haktir o anneye. Hem dikkatimi cekti diyosunki evde calisiyoruz. Eh yani calisiyosunz. Neyinize gerek bu destek?

Pardon siz neyinize guvenip evlendiniz?

Edit: luks talepleri olan annen degil sen.

Annenize acidim resmen
Anneannenizde kalirken okumaya devam etseniz ölürdünüz cunku ille araya bir 'hayat arkadasi' skistirmaniz gerekli degil mi?parasiz yatili devlet okullari var gidip okuyaydiniz elbet evlenirdiniz
Bu devirde koca bulmaya gelince herkes yetenekli git oku deyince aaaa durumumuz mu vardi? Evlenmeye durumunuz var
Herkes ozel lisede okumuyor hanimefendi

Kendisine anneannesi ya da babaannesi bakan herkesin evlenmesi gerektiğini belirtir bir ifade kullanmadim. Somut olay için yorum yapmıştım.

Aile sevgisinden yoksun kalan iki gencin birlikte bir yaşam kurmayı istemesi ile daha normal koşullar altında yaşarken küçük yaşta evlenilmesi aynı değil. Bana kalırsa anneannesi ile kalırken çalışıp okuması en iyisi olurdu. Ama ordaki koşullarının daha iyi olmadığını belirtiyor.

Ben konu sahibinin evli olmadığını düşünüyorum. Sonuçta evli mi olduğu yoksa birliktelik mi yaşadığı bizi ilgilendirmemekle birlikte, evliliğin daha büyük sorumluluklar getirdiği açık.

Son olarak iki kişi için 2000'i geçen meblağı az bulduğumu belirtir bir ifadem de yok :) Fikrimi merak ediyorsanız hiç de kötü bir meblağ değil. Ama konu sahibinin evlenip evlenmemesi, annesinin bıraktığı günden itibaren maddi manevi destek sağlaması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor.

anne hatalı. nedenmi,evlilik uğruna 11 yaşındaki kızını terkedip gitmiş. anneanneye bırakmış. sıkıyorsa onuda al git. yada evlenme. seni çocuğunla kabul edecek birini bul,yada çocuğumu bırakıp gurbet ellere asla gidemem de elin adamına...
anne var anne var işte. şimdi 1000 lira vererek vicdanınımı rahatlatıyor. o annesiz geçen günler 1000 lirayla unutulmaz
çocuklarından bu kadar kolaymı evlilik için vazgeçmek. annemi teyzemi belli değil

ilk mesajda çok kızdım.sonuçta size 1000 lira gönderiyo aylık.beklentileri de söylenmeleri de normal.sonraki mesajlardan sonra sanırım anneniz yatırım olarak görüyo sizi öyle düşünüyorum.yinede şuan size maddi olarak yardımcı olmasa bile manevi olarak yanınızdaysa eğer ilerde destek görmek hakkı.

Beklentin yok mu? Daha ne yapsınlar? Üniversiteye annenle yaşarken hazırlansaydın bunlar olmazdı. Okuyoruz diyosun ama basbayağı okumuyosun üniversiteye hazırlanmak okumak değildir. Annen en güzel yaşında sen ve kocanın karnını doyuruyor her ay. Onun hiç böyle bir sorumluluğu yok.

Ben de üniversiteyi bitirip işe başlar başlamaz annemle babamı kıbrısa tatile gönderdim hediye olarak. Gerçekten okudum ben senin gibi hazırlanıyorum ayağına evde yatmadım. Hiçbi zaman aylık 1000 tl giderm olmadı. 200Lira veriyodu babam.

Eşin olacak adamın çok etkisinde kalıyorsun annene düşman olma. Annenle konuştuklarını eşine anlatma. Skypeta konuşurken kulaklık kullan e mi canım.

Bu evlilik degilki evcilik gibi bir şey saçma sapan.ben bile annem evime kendi isteği ile de olsa bir sşey alsa utaniyorum. Her ay bin lira alip birde gelmiş kadini elestirmissin.Allah herkese hayirli evlat versin en önemlisi bu herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…