- 23 Aralık 2014
- 954
- 648
- 38
-
- Konu Sahibi sepetteki_son_curuk_elma
Kızcağız zaten Bekarken de çalışıyormuş simdi de calısıyor para kazanıyor bir farklılık yok ki, sadece simdi kendi evi kendi düzeni icin yapıyor bunları. Apar topar cinsellik yasamak icin yapılmış hatalı bir evlilik olarak degil de, iki tane birbirini seven gencin çocukluklarında yasayamadığım aile ortamını birlikte el ele vererek kurdukları bir evlilik görüyorum ben.
Annesi de klasik Türk mantığında evlendi kocası baksın artık kafasında biri herhalde, Bekarken para göndermek koymuyordur da madem evlendi kendisini gecindirmeyi de bilir diye düşündüğü icin belki biraz batıyordur. Kadın ac olsa açıkta olsa gönderemem kızım cok kötu durumum dese tamam da, öyle bir demis ki sana para göndermesem yağlarımı aldırır yurtdışında tatile gider mutlu mesut yasardım sen düzenime comak sokuyorsun.
Kızı hem okuyup hem çalışıp hem de evlenince böyle bir durumda bu istekler dile getirilmez bence. Dediğim gibi ac degil açıkta degil yağ aldırması kusur kalsın yani bir zahmet. Bu koşullar altında evet asırı lüks.. Gereksiz
Mmmh.. Kadınlar kulübü cık cıklayarak yargılama timi iş başında, en sevdiğim!
Buraya "evlenmeyi biliyorsan, iş bulup çalişmayi da bil" yazanların hepsi üniversiteyi dershaneye gitmeden kazandı, kendi çocuklarina da 10 tane özel öğretmen tutmayacak çünkü. Allah allah! 19 yaşındasın, madem evlendin, kimse sana bakmak zorunda değil! Yok yaa?
Bu kız ister evli olsun, ister erkek arkadaşıyla birlikte yaşasın, ister anneannesiyle.. O anne kızına bakmak zorunda. Nasıl normal aileler çocuklarina üniversite bitip, iş buluncaya kadar bakiyorsa, o kadin da çocuğuna bakmak zorunda. Kız zaten tek başina bu yaşa gelmiş, mutlu olduğu yerde, mutlu olduğu kişiyle birlikte diye mi anne annelik görevlerinden azad ediliyor?
Bütün yazilanlardan şunu anladım ben: Evlilik kelimesiyle üstü örtülen "sevişecek kadar büyüdüysen, ailen sana bakmak zorunda değil"
Annenin tutumuna gelirsek.. Uzun yillar yurt dışinda yaşayan insanlarda bir süre sonra bu bencillik, aile değerlerinden uzaklaşma mutlaka oluyor. Her anne baba "artik ileride sen de bize bakarsin" der, ama deme şekli senin annen gibi olmaz. Annen bariz bir şekilde burs veriyor sana. Bir anneye yakişmayan bir bencillik..
Boşverin. Az zaman kaldı sinavlara. 2-3 ay daha baksinlar size. Siz çok çalişin ve kazanin istediginiz bölümü. Sonrasinda zaten hem çalişip, hem okuyarak kimseye muhtaç olmazsiniz. Çok eziyet çekmişsin belli. Merak etme, eminim ileride bunun karşiliğini alacaksin. Belki çok çok iyi bir yere gelirsin de, anneni komple estetiğe yatirirsin:) Hiçbir şeyi takma kafana olur mu? Ders çalişim bol bol:)
Evlilikle sevişmeyi bağdaştırmak komik olurdu. Zira beraber yaşasalar yorumum değişirdi diye belirttim mesela ben.
Kiminle aynı evde yaşadığınız başka bir hikaye, kiminle evlendiğiniz, güya yuva kurduğunuz ayrı bir hikaye.
Dershaneye gitmeden üniversite kazanan insanlar emin olun vardır ama konu ile alakasını çözemedim. Konu sahibine zaten sürekli para göndermiş annesi, hala da gönderiyor.
Bunun lise öğrencisi bir insanın hem evli kadın rolü oynayıp hem annesinin küçük kızı olmak istemesiyle ne alakası var?
Böyle düşündüğünüz zaman kendisine anneannesi/babaannesi bakan herkesin lisede okurken evlenmesi lazım.
Zaten konu sahibinin evli olduğunu sanmıyorum ama eğer evli ise, evlenmenin en önemli koşulunu, yani kendi başının çaresine bakabilmeyi taşımıyor demektir.
Hayat standartı herkesin çok farklı. Ama böyle zor koşullarda büyümüş iki kişi için kendi kazandıklarıyla beraber 2000'i geçen meblağ küçük görülüyor ise bu yadırganacak bir şeydir.
19 Yaşındayız ikimiz de, dediğim gibi internet üzerinden çalışıyoruz bir sene evvel evlendik herhangi bir düğün nişan falan yapmadık nikah yaptık yalnızca, inşallah okul bitince düğün yapmak istiyoruz. ama zaten evimizdeki eşyaların çoğunu biz çalışarak bir kısmını da ailelerimiz sağolsunlar destek oldular o şekilde aldık. bizim onlardan herhangi bir beklentimiz zaten yok ama bir yandan üniversiteye hazırlandığımız için para kazanmak için kısıtlı vaktimiz oluyor. durum budur