Annemin lüx talepleri..

Atlı mı kovaladı ne bu acele ananızın yanında okulunuzu bitireydiniz ya şaka gibi saçma bir konu...

Siz yurt disinda yasayip hic ev gecindirdinizmi ? Inanin kopek gibi calisip bide o igrenc tavirlari cekmek yabancilara karsi yani biz turklere inanin dayanilmaz !!

Avrupada ne kadar aylik aliyorsak bi o kadarda veriyoruz kiraymis su elektrik parasi vergiler vs...

Inanin avrupada yasamak cok zor
Bizde tatile giderken goze batiyorduk turkiyede neymis aliyoruz her istedigimizi tabiki aliriz ! Biz burda harcamayi gelip turkiyede harcamamizi yapiyoruz daha uygun diye onu da cok gorme bence !!
Sen tabi anne olmadigin icin bilemezsin neler cekiyoruz biz cocuklari buyuturken bide evlendikten sonra hala bakiyosa cok agir gelmistir annene

Ben su an evliyim ve ben anneme babama para gonderiyorum onlarda para olsa bile yine gonderrim onlar yeterince bana ve kardeslerime bakti yeri geldi kendilerine harcamadi simdide de feda olsun hersey ona isterse tatile gitsin yada estetik yaptirsin Hak ediyor !!
Ama yine ana yuregi sana kiyamayip para gonderiyor
Ben sikintida oldugum zaman onlara soylemiyorum bile uzulmesinler diye
Senin annen mecbur da degil sana para gondermeye madem evlendin esin artik biraksin okumayi da gidip calissin evine ekmek getirsin artik sorumluluk altinda unutmasin !!

Eğitim, iş güç, para yokken 18 yaşında evlenmek, sonra da annenden ayda 1000 lira almak lüks değil mi peki?

350€ için günlük maaşı demişsiniz de kaba hesapla ayda 7.000€ para kazanan kadın size gönderdiği paranın lafını da etmez, tatiline de gider. Abartıyorsunuz fazlasıyla.

Annenizin hayallerini gerçekleştirmek istemesine bu kadar tepkili olmanızı da anlamıyorum. Kadın sizi aç açıkta bırakıp tatile gitmiyor. Paran olunca sen de beni gönderirsin diyor. Bende annenize bankamatik gibi baktığınız imajı var. Daha üniversiteye girmediniz bile, kadın kaç sene daha size para gönderecek. Ki "stor alsan yeter" dediğiniz için birkaç saat içinde bilmediği yerde perdeci bulup evinize perde taktırmış, yine de sizi memnun edememiş bir kadın.

Bence konu sahibi hakli bi yandan. Eger bir anne konu acip 11 yaşındaki çocuğumu ananesine biraktim yurtdisina yerleştim evlenip. Kizim bana yuk oluyor özel okula %10 oduyorum masraf çıkarıyor bana deseydi.. neler derdi herkes ona neler.. sonradan arkadas özel okulu birakmis bu yüzden ve annesi Para göndermeyi bırakmış. Madem cocugunu dünyaya getirdi ve bırakıp gitti para yollasin bi zahmet okuyor hala sonuçta ve ananesine yuk olmamak için evlenmis belki.. durum farklı olsaydı evlenmeseydin para gondermek zorunda degil derdim o ayri

Liseye gidiyorsunuz ve evlisiniz,yasak değilmi yahu benmi yanlış biliyorum...Madem büyüklenip evlenmissiniz biraz gururlu olun ne o lafları işitin nede insanlara yük olun..Şaka gibi bir konu ya neyseee...

valla aceleniz neydi dicem olmayacak sonuçta evlenmişiniz...

işiniz yok dogru duzgun, okul devam, ne gerek var dı kı evlenmeye? sız tersten gıtmısınız, önce egıtımınızı bıtırıp saglam ve sureklı gelırı olan bır ıs sahıbı olsaydınız, esınız askerlık sorununu aradan cıkarsaydı sonra evlenseydınız.

aılelerınız sıze destek oldugu ıcın sanslısınız , evlenecek olgunluga geldı ısenız sıze kımse bakmak zorunda degıl tam zamanlı bır ıse gırıp bır yandan da unıversıteye hazırlanabılırsınız, boyle cok ınsan var etrafımda bır sekılde hayatlarını ıdame ettırıyorlar hem calısıp hem okuyorlar hatta cocugu olan bıle var. kımseye de yuk olmuyorlar...

gecmıste ozel okul parasını annenız yetıstıremedı ıcın acıkogretıme gectıgınızı soylemısınız, sızde devlete gıdebılırdınız,özel sart mıydı kı ?? bırazda durumunuz aılenızın sıze sahıp cıkmayıp, sadece para yollayıp kendı hayatlarına devam etmesıyle alakalı sanırım.

Anladığım kadarıyla anneniz haklı, bu şartlarda kayınvalideniz bile gelse dese aynı şeyleri haklı neden mi?
Daha lise bitmemiş, lise bitecek, üniversite okunacakda adam akıllı bir işe başlayacaksınız. 5 sene hadi diyelim 2 yıllık okudunuz Üniversiteyi 3 sene daha size para göndercek bu insanlar.
Sormuşsunuz ya kimin annesi ister bunları diye evet belki bizim annelerimiz istemez ama sanmıyorum ki sizden başka kimsenin annesi evlenmiş çocuğuna maaş bağlamış olsun uzun süreliğine hemde.
Her ay evli olduğunuz halde aliyorsanız ailelerinizden para onlar demeden sizin okul bitince annemlere şunu yapalım, bunu yapalım demeniz gerek. Fazlasıyla bencil geldiniz bana kusura bakmayın.

Aile sevgisinden yoksun olmakla, ki karsi taraf hakkinda bir bilgimiz de yok, lisede okurken evlenmek arasinda baglanti goremiyorum. Yani oyle dediginizi iddia etmiyorum, ama baglantiyi nasil kurdugunuzu anlayamadim.

Bana gore evli olup olmamalari fark ediyor. Evlilik cok buyuk bir sorumluluk ve eger evlilerse bu yukun altina kendi cabalari ile girmelilerdi.

2000'i az bulan siz degilsiniz. Ancak konu sahibi kendi kazanmadigi 2000 lira geliri kucumsedigi ve annesinin luks taleplerinden bahsettigi icin, siz de ona hak verdiginizi soylediginiz icin bu cikarimi yapmak zor degil. Zira konunun ana fikri bu.

Konu annem beni 12 yasinda terk etti olsa idi yorumum cok farkli olurdu.

Ben bu olaya herkesden farklı bakıyorum, 19 yssinda evlenmek bence de doğru değil hele gecinemeyecek maddi durumdayken hic degil;; fakat bide hanim efendinin gozunden bakin olaya, acik konuşuyorum ortada bahsi gecen annenin bi anneligi yok herseyi birakin insan evladini turkiyede birakip yurtdisina gidermi ????!!! Simdi bu kiz da hakli olarak bence su an diyoki : bu zamana kadar bir bok yapmadi, yaptığım dogru veya yanlis destek olsun diyo... ama bence annenin luks istekleri degil kizini birakip yurtdisindayaşamaasi daha büyük problem

Ya sizin birçoğunuz olayı başka bir şekilde anlamış veya başka bir açıdan yaklaşmış. Daha evliliğin ne olduğunu bilmeden resmen çocuk yaşta evlenmişler güya, siz bunu destekliyor musunuz? Evlilik bir sorumluluk işidir, burada halen daha anne kızına bakmak zorunda diyorsunuz. 18 yaşında evlendiyse, evet küçük bir yaş ama yine de 18 yaşında genç bir kız kendi için neyin doğru neyin yanlış olduğunu az çok bilir. Evliliğin çok erken olduğunu, önce kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini bilir. Bunu düşünmek için annesine ihtiyacı yok yani, kendi aklıyla yapabilirdi bunu. Buraya gelip uçuk uçuk yorumlar yapılmış. Siz bu kadar erken yaşta evliliği teşvik mi ediyorsunuz yani? Özendirmek mi istiyorsunuz milleti? Zaten adam gibi bir aile bağları yok, annede de hata var, o konuya hiç girmeyeyim tabi ama kızların hiç mi aklı yok,ne olur birisi de çıksın düzgün birşey söylesin.

Kaldı ki daha önce de söyledim, konu sahibi çelişiyor. Birşeyleri yanlış ya da eksik anlattı. Başka şeyler var ama kendini haklı çıkarmak için birşeyleri ifade etmedi gibime geliyor. Şubatta açtığı konuya bakın, birlikte yaşıyoruz diyor. Bugün gelmiş bir senedir evliyiz diyor.

Son düzenleme:
Senin annen ne soylenmekten vazgecer nede para gondermekten. Annenin gondermis oldugu paraya dokunmayin ve zamani gelip senden bi talebi bulundugunda iade edin.

Esinle lutfen konus bu durumu. Yani annenin olur olmadik isteklerinin farkinda oldugunu ve bu konudaki dusuncelerinden bahset.
Annene laf soyletmeden konus

her ay 1000 lira çok şanslısın:)

Oncelikle konu sahibine bütünüyle hak verdiğimi belirtmedim. Sadece küçük yaşta evlenmiş olmasının özel bazı sebeplerden olabilecegini, annesinden maddi yardım beklemesinin de somut olay bazinda düşünürsek haklı gerekçelere sahip olabilecegini belirttim.

Ilk mesajda yer almasa da ilerleyen açıklamalarında annesinin küçük yaşta bıraktığı yazıyor. Ben de yorumumu tüm mesajlari ışığında yapmıştım.

Aile sevgisinden mahrum olmakla bağlantı şu, hayatını paylaşabilecegi ve destek görebileceği birine bizlerden daha küçük yaşta ihtiyaç duymuş olabilir. Zaten ilk yorumumda da söylemiştim. Annesi ile birlikte yaşasa yahut annesinden ve babasindan zamaninda gerekli maddi ve manevi desteği tam alsa belki evlilik düşünmeyecekti. Yorumlarından babası ile irtibatının olmadığını, annesinin ise lisede bir dönem maddi yardımı kestigini hatta bu sebeple konu sahibinin eğitimini sürdürmekte zorlandığını anlamistim.

Yanlış anlaşılmak istemem, küçük yaşta evlilik ve birlikte yaşamayı doğru bulmuyorum. Belli yaşa gelen insanların aileden maddi yardım beklemesini asla tasvip etmiyorum. Konu sahibinin hayatla mücadele çabası içerisinde olduğu izlenimine kapıldım ve bu yaşta bu sorumlulukları almasına üzüldüm.

para kazanmanın zor olduğunu bile bilmiyor benim arkadaş bir eve gidiyor temizliğe ayda bin lira alıyor..kocasılayla ev kredisi ödüyorlar..kendi işelerini yapacaklarsa daha annesine çook ihtiyacı olabilir..bizraz empati kurmaya çalışsın..

Asgari ucretten bile fazla dimi cryptic
aynen canım..ya babamın ayda 5 bin geliri var misafir gibi gelin gidin..kimseye birşey vermek zorunda değilim diyor,beterin beteri var..imkanlar olursa yaparım anne desin..gönül almış olur zaten büyüklerle jenerasyon farkı oluyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…