- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.942
-
- Konu Sahibi sepetteki_son_curuk_elma
Yargılanmamalı 19 yaş evlilik için erken değil ,sonuçta evlenmiş boşansın mı istiyorlar ,anlamadım .
Üslubunuzda cok kötü .Ne demek size ne benim yorumumdan ,burada herkes özgür yorum yapmaya ,ama
" YARGILAMADAN "
ben mutluyum 19 yasında evlenmekten kendimi örnek verdim arkadas kötü örnek verdiği için bende bir kötü örneğin yanına birde iyi örnek verdim 2 taraftanda olabilir benim evliliğim süper baskasınınki kötü olabilirrr ,herkesin kendi seçimidayanamıycam bende atlıycam bu yoruma
hayır efendim 19 yaş evlilik için erken bir yaş ki bunu zaten konudan yeterince anlayabiliriz.
konuyu açana kimse hemen boşan demiyor olan olmuş bitmiş de sizin gibi küçük yaşta ailesinin rızasını almadan evlenip sonra bazı sorunlar yaşayan çok genç kız var.o yüzden yorumlara alınıp da bakın bende kaçarak 19 yaşında evlendim ohhh çok mutluyum mesajlarınız bence çok yersiz.iyi örnek olmak bu değil çünkü.
canımcım, annem ben henüz 11,12 yaşlarındayken yurtdışından biriyle evlenip almanyaya yerleşti, orada da çalışıyor yıllardır, ben %10luk bir pay ödenerek sadece özel bilindik bir anadolu lisesinde okuma hakkı kazandım, o dönemde annem yine aynı parayı gönderiyordu anneanneme. Ben anneannemde kalıyordum evlenene dek de orada kaldım. ama durum şu ki ben özel lisede okurken annem her gün bana çok zorlandığını çok yorulduğunu benim özelde okumam için çalışıp didindiğini 2 iseebirden gittiğini söylüyordu. sonradan ogreniyum ki gittiği ışlerden biri 4 saat diğeri 2. Ben sırf annem yorulmasın diye 1. Olmama rağmen bahanelwr bulup bıraktım özel okulu. devlete gittim. ama annem ben özelden ayrılınca para gondermeyi bıraktığı icinben okula gidecek para bulamadım kimi gün,anneannem de durumum sıkışık der vermezdi.. neyse bu süreçte internetten para kazanmaya başladım. durum böyle gelişti. ben para kazanana dek devamsızlıktan kaldım. açık öğretime geçtim. anneannemde kaldığım süred de internetten çalıştım, annemin istediği tatiller yurtdışı tatillerin allah aşkına kim ayda bin tl kenara atıp da estetik oluyor yada yurtdışında senede iki kere tatil yapıyor yahu? Bunlar lüx değil mi ben mi yanlışdüşünüyorum ?
Evlenme mevzusu şurada devreye giriyor: Bu kadar masrafın arasında bir de evli olmanın, ev çekip çevirmenin masrafları ve omuzlara bindirdiği yükler var, insanlar o yüzden evli olmasına bu kadar çok takıldı. Yani acele etmeseydi, tek tabanca olsaydı bu kadar masraf da olmazdı, buraya gelip bu konuyu da açmazdı. Kaldı ki kendisi bu konuda doğruyu da söylemiyor, evli veya birlikte yaşıyor, fark etmez. Her ikisi de karı koca hayatıdır ve bunun için çok acele ettiği gibi bir de gelen yardımı beğenmiyor kendisi. İnsanlar böyle sorumluluk alabilecek duruma gelmeden evlenmemeli, sonra çok zorluk çekiyorlar. İnsanların tepkisi bu.evlenmiş olması hata olabilir annesi kiz evlenirken/birlikte yaşama kararı alırken karşı çıktı mı bilmiyorum ama bundan bağımsız olarak, söz konusu olan kişiler 19 yaşında üniversiteye hazırlanan 2 genç insan ve bu sene masraflarının ağır olmasının sebebi derhaneye gitmeleri ve okula hazırlanmaları vakitlerinin olmamasi. Kusura bakmayın da bu sene yardım etmeyecek bir anne ne zaman edecek pardon? Ben 26 yasindayim hep devlet okulunda okudum ve dershaneye yüzde 100 burslu gittim okurken de ailemin yanindaydim ve her ay 750 tl başbakanlık bursum vardı ders verirdim ailemden para almazdim. Ama avukatlik stajim boyunca para alamadigimda gerektiginde yardım ettiler, yüksek lisansa gittim devlet okuluydu ama yasam masraflarima ceviriden para kazanamadigimda yardim ettiler döndüm işsiz kaldım bir süre yasim 26 yardım etmek zorunda değillerdi ama durumları vardı ettiler allah razı olsun annemden babamdan ve bir jekere de lafını etmediler biz sana para vermesek tatile giderdik filan demediler çünkü ben onların evlatlariyim bilmem yanlış mı düşünüyorum.
19 yaşında birey olmakmis aferin hepiniz 19 yaşında bireydiniz universiteyi de dershaneye gitmeden bir yandan çalışarak kazandiniz anlamiyorum evlendi diye çocuğunu dershaneye gondermesin mi kız lise mezunu mu kalsın yani?