- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.584
-
- Konu Sahibi sepetteki_son_curuk_elma
Avrupada yaşıyor annem, günde 1 saat çalışma ücreti bana gönderdiği . 350 € Kadar yolluyor bu da aşağı yukarı 1000 lira ediyor.. bilemiyorum burada yalan söyleyip kendimi haklı da gösterebilirdim ama ben bunu yapmak istemedim, olduğu gibi neyse onu anlattım.. belki de anlatamadım , herkes benimle bir düşünmek zorunda değil, buraya konu açıp da ters laflar dinlemek ne kadar doğru bunu da bilmiyorum ben sadece anlatmak istedim.. ne bileyim insan üzülüyor yahu ne kadar üzülmüyorum dese de. ben zaten 11 yaşlarındayken annemden ayrıldım. sonrasında da anneannemleydim ama o aile ortamını hiç. hissedemedim, ilk kez yuvam diyebildiğim bi yerim oldu. evet belki 3 kuruş ben katıyorsam 3 kuruş da annelerimiz katıyor, ama mutluyum burada ..ben anneme yardım etmem demiyorum ki zaten , ihtiyacı olur veririm niye vermeyeyim ama annem düzenli olarak ona para gondermemî istiyor, yurtdışında tatil , estetik ameliyatlar bunları ileride çok iyi kazancım olursa belki karşılamak bana koymaz ama ikimiz eşimle toplam 3bin kazanırsak ki türkiyede çoğu aile bu şartlarda geçiniyor nasıl verebilirim ki bu parayı anneme ?
Konu sahibinin anlaşılmadığını düşünüyorum. Küçük yaşta evliliğe karşıyım, evlendikten sonra ailelerden maddi yardım beklenmesine de karşıyım. Ama konu sahibinin durumu farklılık arzediyor. Küçük yaşta ebeveynleri boşanmış ve belli ki çocukluğunu aile birliği içerisinde yaşayamamış iki genç, bir yuva kurmak istemişler. Birbirlerinin yükünü arttırmak yerine, birbirlerine destek sağlamış olabilirler. Annelerden bekledikler bir annenin yerine getirmesi gereken sorumluluklardan fazlası değil.
Konu sahibinin annesi vaktinde kızını bırakıp gitmeseydi, bu arkadaşımız eğitimiyle ilgilenen bekar bir genç kız olurdu muhtemelen.
Diğer ülkelerin düzeninde de sorun var ama..
Bi türlü evlenecek düzeye gelemiyorlar yaslar ilerliyor maddi durumlar giderek ilerliyor,gayri meşru ilişkiler hala devam ediyor... Vs
Evet tabiki bu onlara göre sorun değil.Size göre gayrı meşru. Bu onlasorun.re bir sorun değil.
Evlilik sanki hayatın amacı da evlenmeyince sorun oluyor.
Konumuz evlilik disi birliktelik degil ki.Evet tabiki bu onlara göre sorun değil.
Ama bizim ülkemizde yarıdan fazlası için sorun. Velhasıl ayakları üzerinde durmadan evlenmek nasıl bi hataysa evlenmeden cinsellik yaşamayı meşru görmek normalleştirmek de hata.. Bana göreToplum düzeni ve huzuru için aile kurmanın önemi yatsınamaz.
Tabi konu sahibimizin durumu biraz farklı..
Dediğinizin benim söylediklerimle bir ilgisi yok. Evlenilmesin demiyorum, maddi imkanlar elverince evlenilsin. Bu konuyu boşverin. Türkiyede hala daha kaynanasının evine gelin gidenler var. Sonra başlıyor aile içi kavgalar. Yani bir insan 1+1 daireye dahi verecek para bulamıyorsa o insan evlenmemeli.Diğer ülkelerin düzeninde de sorun var ama..
Bi türlü evlenecek düzeye gelemiyorlar yaslar ilerliyor maddi durumlar giderek ilerliyor,gayri meşru ilişkiler hala devam ediyor... Vs
Yok dediklerinizle zıt şeyler değil dediklerim zaten de hani cinsellik gerçekleştirmek için evleniyorlar dedinizya bu sefer de cinsellik yaşayıp evlilik çatısı altında olmamaya başlıyor bu durumlar ona dikkat çekmek istedim.Dediğinizin benim söylediklerimle bir ilgisi yok. Evlenilmesin demiyorum, maddi imkanlar elverince evlenilsin. Bu konuyu boşverin. Türkiyede hala daha kaynanasının evine gelin gidenler var. Sonra başlıyor aile içi kavgalar. Yani bir insan 1+1 daireye dahi verecek para bulamıyorsa o insan evlenmemeli.
Yine anlatamadım sanırım ..arkadaşlar, haklısın dediğinizi işitmek değil arzum yalnızca annemle yaptığınız empatiyi benimle de yapmanızı istiyorum hepsi bu. ben şayet bi yıl önce evlenmeseydim halen anneannem ile yaşıyor olacaktım. ki oradayken de kendim kazanıp alıyordum yediğime içtiğime giydigime kadar.internet faturama ve eve alınan diğer erzaklara kadar. anneannemin durumu vardı ama benden bekliyordu çünkü beraber yaşıyorduk.. kendi evime uapmak istedim bu harcamayı bunun nesi yanlış anlamıyorum gerçekten. annem bu evliliği beklemiyordu,ona kalsa ben anneannemde kalacaktım o da bulunduğu yerde, o zaman yapmadığı yardımı şimdi yapıyor, benim fuzuli bi harcamam yok ki, eşim benimle evlendi diye sırtına semer vurmadım ya? Çalışıp baksın diyenler olmuş e iyi de zaten çalışıyor, o da ben de çalışıyoruz ama burgerda verilen aylık belli , burada part time çalışarak kişi başı maksimum 400,500 kazanıriz. Bir yandan dershane ödüyoruz. zamanla yarışıyoruz bi nevi. annemi özlüyorum sesini duymak istiyorum, okulu bitir de bana şunu şunu yap diyor bu normal midir yani? Herkes çocuğuna bakıyor bakmıyor mu? Siz çocuğunuza para verirken ileride bana şunu sunualir deyip mi yapiyirsunuz ?
canımcım, annem ben henüz 11,12 yaşlarındayken yurtdışından biriyle evlenip almanyaya yerleşti, orada da çalışıyor yıllardır, ben %10luk bir pay ödenerek sadece özel bilindik bir anadolu lisesinde okuma hakkı kazandım, o dönemde annem yine aynı parayı gönderiyordu anneanneme. Ben anneannemde kalıyordum evlenene dek de orada kaldım. ama durum şu ki ben özel lisede okurken annem her gün bana çok zorlandığını çok yorulduğunu benim özelde okumam için çalışıp didindiğini 2 iseebirden gittiğini söylüyordu. sonradan ogreniyum ki gittiği ışlerden biri 4 saat diğeri 2. Ben sırf annem yorulmasın diye 1. Olmama rağmen bahanelwr bulup bıraktım özel okulu. devlete gittim. ama annem ben özelden ayrılınca para gondermeyi bıraktığı icinben okula gidecek para bulamadım kimi gün,anneannem de durumum sıkışık der vermezdi.. neyse bu süreçte internetten para kazanmaya başladım. durum böyle gelişti. ben para kazanana dek devamsızlıktan kaldım. açık öğretime geçtim. anneannemde kaldığım süred de internetten çalıştım, annemin istediği tatiller yurtdışı tatillerin allah aşkına kim ayda bin tl kenara atıp da estetik oluyor yada yurtdışında senede iki kere tatil yapıyor yahu? Bunlar lüx değil mi ben mi yanlışdüşünüyorum ?