Annemin lüx talepleri..

Bir nevi burs yatırdığını düşünüyor :) Siz kazanmaya başladığınızda azar azar ödersiniz, istediğinin tamamını karşılayamazsanızda.

Böyle düşündüğünüz zaman kendisine anneannesi/babaannesi bakan herkesin lisede okurken evlenmesi lazım.

Zaten konu sahibinin evli olduğunu sanmıyorum ama eğer evli ise, evlenmenin en önemli koşulunu, yani kendi başının çaresine bakabilmeyi taşımıyor demektir.

Hayat standartı herkesin çok farklı. Ama böyle zor koşullarda büyümüş iki kişi için kendi kazandıklarıyla beraber 2000'i geçen meblağ küçük görülüyor ise bu yadırganacak bir şeydir.

Diğer ülkelerin düzeninde de sorun var ama..
Bi türlü evlenecek düzeye gelemiyorlar yaslar ilerliyor maddi durumlar giderek ilerliyor,gayri meşru ilişkiler hala devam ediyor... Vs

Size göre gayrı meşru. Bu onlara göre bir sorun değil.

Evlilik sanki hayatın amacı da evlenmeyince sorun oluyor.

Çok küçük yaşta çok ağır sorumluluklar altına girmişsin Bence annenin durumu belli en kısa sürede annenin yardımını almayı bırakmaya çalış yoksa çok gerileceksin bu kadar olmamalı. Annen açısından da düşünmek lazım tabi ama karşılıklı çok yük altındasınız.

Size göre gayrı meşru. Bu onlasorun.re bir sorun değil.

Evlilik sanki hayatın amacı da evlenmeyince sorun oluyor.
Evet tabiki bu onlara göre sorun değil.
Ama bizim ülkemizde yarıdan fazlası için sorun. Velhasıl ayakları üzerinde durmadan evlenmek nasıl bi hataysa evlenmeden cinsellik yaşamayı meşru görmek normalleştirmek de hata.. Bana göre Toplum düzeni ve huzuru için aile kurmanın önemi yatsınamaz.
Tabi konu sahibimizin durumu biraz farklı..

Konumuz evlilik disi birliktelik degil ki.
Size gore hatadir, baskasi hata olarak gormez. Burda tartsilan sey kendi kendine yetmeden, hala anneye bagimliyken evlenmek. Evlendigi halde anneden, kayinvalideden beklemek. Ilk alintiladiginiz mesaji yazan arkadas da evliligin cinsellikten ote, boyle ozgur birey olabilmeyi gerektirdigini vurgulamis.

Bahsettiginiz gayri mesru iliskilerin bu konuyla ilgisi yok. Zaten onlar ana baba parasiyla gecinmeyi bekleyen en son insanlar. Evlilik oncesi cinsellik insanlarin kendisini baglar, kimseyi ilgilendirmez, tartismaya acik degil. Siz yasamazsiniz, yasayan yasar. Ama evlendigi halde baskasindan para beklemek, iste bu konuda da oldugu gibi baskasinin hayatini da etkiliyor. Baskasina maddi olarak zarar veriyor. Buna maddiyati saglayan kisinin soylenme hakki pekala var.

anneni çok haksız göremedim ben bu konuda ya ben annem çalıştığı halde anne seni buraya götüreceğim bu sene yazın şuraya gideceğiz falan derim o da çoğunlukla kabul etmez ama bazen nazlanarak kabul eder
bunca zaman okutmuş iş sahibi yapmış şu zamandan sonra rahat etsin isterim
tabiki ailenin görevi çocuğa bakmak eğitimini tamamlatmak ve bunları para beklemeden yapıyorlar ama üniversitede öğrenci kızına yardım etmekle açıktan okuyan evli kızına yardım etmek insana farklı gelebilir
ben anneniz nasıl bunca zaman özel okulda okutmuş da devlete geçince hiç para göndermez olmuş ona şaşırdım
orada hak veremedim annenize

Diğer ülkelerin düzeninde de sorun var ama..
Bi türlü evlenecek düzeye gelemiyorlar yaslar ilerliyor maddi durumlar giderek ilerliyor,gayri meşru ilişkiler hala devam ediyor... Vs
Dediğinizin benim söylediklerimle bir ilgisi yok. Evlenilmesin demiyorum, maddi imkanlar elverince evlenilsin. Bu konuyu boşverin. Türkiyede hala daha kaynanasının evine gelin gidenler var. Sonra başlıyor aile içi kavgalar. Yani bir insan 1+1 daireye dahi verecek para bulamıyorsa o insan evlenmemeli.

Yok dediklerinizle zıt şeyler değil dediklerim zaten de hani cinsellik gerçekleştirmek için evleniyorlar dedinizya bu sefer de cinsellik yaşayıp evlilik çatısı altında olmamaya başlıyor bu durumlar ona dikkat çekmek istedim.

Annenin iş sahibi olunca bana şunu yap demesinde ne gibi bir art niyet aradıgınızı anlamadım.

Eğer sizin mantıktan gidersek annenizin suan size 5 lira vermemesi lazım.

O size verince '' evli oldugunuz halde'' '' bakmak zorunda'' ama o sizden isteyince ''sen cocugunu ondan faydalanmak için mi büyüttün ?''oluyor.

Tek taraflı bakmak bu olsa gerek.

Sevgili konu sahibesi; eski konularınıza bir baktım da sizin hakkınızdaki fikirlerim neredeyse 180 derece değişti. Özür dilerim yorumum için. Ama eski konuları bilmeden tek başına bu konudaki ilk yorumunuza bakarak yazmıştım yorumumu. Ve ilk yorumdan olayın aslı anlaşılmıyor. Sorumsuz bir insan profili çiziyorsunuz.
Size hak veriyorum. 12 yaşında sizi bırakıp Avrupalara gidiyorsa şimdi de paşa paşa verecek harçlığınızı.

Siz cok erken bi yasta evlilik yapmissiniz.Esiniz egitimini tamanlamis olsa da siz 19 yasinda olsaniz neyse de, universiteyi kazaninca gecinmek hem okulu hem ev gecimini saglamak daha zor olmayacak mi?
Ailelerinize de laf etmeyin,tamam kedke degin.Her ay bin tl go deriyolar.Kim bin tlk kenara koyarak lux yasiyor diyorsunuz ama senede 12, bin tl artirsak yurt disi tatilede gider, oldugumuzdan daha da lux yasariz.

Sizin buradaki tek yanlışınız erkenden evlenip anneannenizin evinden ayrılmak olmuş. Orada kalsaydınız çalışmanıza ve liseyi açıktan okumanıza gerek kalmazdı. Neyse olan olmuş. Siz annenize evet tabi ki para yolarım ileride annecim dersiniz. Yeter ki başınızı şişirmesin
Zamanı geldiğinde yollayıp yollamamak, yollayacaksanız da miktarı size kalmış.

Ister evlensin ister öğrenci evinde kalsın 19 yaşında kaç kişinîn evine havadan 2000 giriyordur alt-orta direk grubundan. Keza özelde lise okuyamadığım için liseyi bitiremedim de çok havada bir bahane.

Anneniz 11 yaşında sizi bırakıp gittiği için kızgınsınız ve eksikliğinizi maddiyata yönlendiriyorsunuz ama maddi açıdan aç-açıkta bırakmamış kadın sizi.

bunlar luks degil artik avrupada, en az bir kere tatile gitmek ekmek su gibi sart goruluyor, gosteriliyor. noel tatili, paskalya, yaz tatili gibi uzun tatillerde evinde oturan garip karsilaniyor genelde. dolayisiyla anneniz icin bu tatiller olagan. suan size para yoladigi icin gidemiyorsa, ilerde sizden gelir diye umuyordur. ama sizin turkyiede kazanacaginiz para ile avrupa standartlarinda annenize tatil imkani sunmaniz cok uzun zaman alir...
estetige gelince, 5-6 yildir boyle bir moda var, oncesi de vardir elbette ama artik daha yaygin. emeklilik yasina yaklasmis kisiler vucutlarindaki bazi defolardan kurtulmak istiyorlar. kimi yuzunu gerdirir, kimi yaglarini aldirir, kimi midesine balon koydurur vs vs. bunlar artik cok normal gorunuyor. bazi estetik masraflarini sigortalari da oduyor. yani gayet olagan emekli olmadan soyle bir yenilenmek, anneniz de bu harekete katilmak istiyor.

Kızcağız zaten Bekarken de çalışıyormuş simdi de calısıyor para kazanıyor bir farklılık yok ki, sadece simdi kendi evi kendi düzeni icin yapıyor bunları. Apar topar cinsellik yasamak icin yapılmış hatalı bir evlilik olarak degil de, iki tane birbirini seven gencin çocukluklarında yasayamadığım aile ortamını birlikte el ele vererek kurdukları bir evlilik görüyorum ben.
Annesi de klasik Türk mantığında evlendi kocası baksın artık kafasında biri herhalde, Bekarken para göndermek koymuyordur da madem evlendi kendisini gecindirmeyi de bilir diye düşündüğü icin belki biraz batıyordur. Kadın ac olsa açıkta olsa gönderemem kızım cok kötu durumum dese tamam da, öyle bir demis ki sana para göndermesem yağlarımı aldırır yurtdışında tatile gider mutlu mesut yasardım sen düzenime comak sokuyorsun.
Kızı hem okuyup hem çalışıp hem de evlenince böyle bir durumda bu istekler dile getirilmez bence. Dediğim gibi ac degil açıkta degil yağ aldırması kusur kalsın yani bir zahmet. Bu koşullar altında evet asırı lüks.. Gereksiz

Ne evlenmesi arkadaş, Şubatta açtığı konuda bir yıldır birlikte yaşadığı sevgilisinden bahsediyor, burada da şu an Mayıs ayındayız, 1 yıllık evliyim diyor. Hangisi doğru? Şubatla Mayıs arasında bir yıl var da benim mi haberim yok?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…