Annemin lüx talepleri..

Konu sahibi, geçmişini okuduktan sonra başka gözle değerlendirdim. Evli olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Bunun üzerinden bel altına vuranları da kınıyorum.
Temel soru şu: Bir evebeyn çocuğunun geçimini ne zamana dek üstlenmek zorundadır?
a. 18 yaşına kadar (Avrupai bireyselci yaklaşım)
b. Evlenene kadar (Geleneksel Türk yaklaşımı)
c. Öğrenimini tamamlayıp bir meslek edinene kadar
d. Geçimini sağlayacağı bir iş tutana kadar

Şahsen ben bu soruda c seçeneğini işaretliyorum. Bu anne de çocuk reşit olana kadar maddi manevi çocuğu sahiplenmemiş ki şu saatten sonra yaptığı yardım da vicdanını susturma çabası. Konu sahibi de bundan faydalanıyor ama huzursuz.
Özel okulda okumasaydı diyenler olmuş. O okul belki diğer okullardan daha iyi eğitim-öğretim sunan bir okuldu. Konu sahibi de başarılı bir öğrenciymiş. Neden kimse bunun üzerinde durmamış? Anne baba çocuğu bildiğin harcamış. "Anneannesinin evinde otursaydı" nedir ya? Annesi çocuğa bir bakıcı bulmuş öpsün başına koysun der gibi... Annesi babası nerelerdeydi acaba? Konu sahibi babasından yardım beklemekte de haklı.
Yani ne ilginç insanlarsınız anneniz babanız sizi aramasın sormasın ama hesabınıza asgari ücretin azıcık fazlası yatırılsın, sonra da geri ödeyeceğiniz üzerine basa basa söylensin, problem yok, öyle mi?
Herkes kendisine verilenle yetinmek zorunda değil. Konu sahibi de ne kendisine verilen eğitimle, ne yaşam kalitesiyle, ne "evlenmeden asla" boyunduruğuyla, ne de yetinmesi beklenen anne-baba ilgisiyle yetinmiyor.

Hicbi kazancin olmadigi halde cook kucukken evlenmissin ve annen sana yardimda bulundugu halde onun iyiligine gunun birinde karsilik vericek olma fikri seni korkutuyor. Diycek soz yok.

kadın ses etmeden çatır çatır yatırsın diyorsunuz..yatırsın no problem..zaten almanyaya göç etmiş bir ailenin çocuğu,iyimser bakıyoruz,eski kafalı anne baba,vicdanen yada her ne ise veriyor..bizim hayatlarımızda harcandı ama veren yok yetinmiyoruz..yetin diyorlar

Yahu zaten ''evlenmeden asla'' boyunduruğuyla yetinmese sorun yoktu. Evlendiği zaman C ve D şıkkı doğrudan elenmiş oluyor.

Aileler evlenen çocukları üniversite bitirene kadar yardım yapmak zorunda mı? O halde 30 yaşında üniversite okuyacağım dedi kızı, para yollaması mı lazım?

Her seçim ile bir şeylerden vazgeçiyoruz. Konu sahibi evlendiyse ailesinin çocuğu olarak bakılması gereken biri olmaktan vazgeçiyor. Artık bağımsız bir birey oluyor.

Konu sahibi evlenmediyse durum değişir. Ama hala annemin lüks istekleri yazmasını komik bulurum.

ben yaşının küçük olmasına verdim..hayat ezmemiş bizi ezdiği gibi henüz:)
Arkadaş biz okulu nasıl bitireceğiz, aman uzamasın, aman alttan ders kalmasın, aman fazla para harcamayalım diye nelere katlanalım, yurt köşelerinde elalemin kahrını çekelim de ileride ailemize yük olmayalım, "kaç yaşına geldin halen para yiyorsun" lafı duymayalım diye uğraşalım, daha yeni reşit olmuş biri gelsin böyle bir konu açsın. Kayınvalideden de para geliyormuş bu arada, sadece anneden değil. Yahu millet asgari ücretle geçinmeye çalışıyor bu ülkede, bunlar kalkmış 2000 TL+ kendi kazandıkları "3-5 kuruş" ile yaptıkları şeylere bak, gelip burada açtıkları konuya bak. Yazık, sadece yazık. Bu ülkede ne insanlar var, ben utanırım onun yerinde olsam. Kimse kusura bakmasın.

Isinizi tam anlamıyla elinize almadan evlenmeniz doğru bişey değil. Aslında anneniz size bakmak zorunda değil artık kaç yaşına gelmiştir. Yani bunu bi şekilde size belirtmeye çalışması inanın çok normal. Hayatınızı hiç düzene koymadan evlenip ailenize hala yük oldugunuzun farkında değilsiniz sanırım...

Hanfendi kendi parası degil mi ister viski alır ister yere atar . Ister başkalarına yedirir . Yani sizinki seye benziyo benim bi cocugum olsa ona bez alsam o bez agaca takilsa dusse cok uzulurum hesabı . Hele bi işe girin kazanın da oyle kime verceginizin hesabini yapın . Simdi para yemek kolay geliyo size . Ne diyim bilmiyorum allah size akil fikir versin

Ya tabii 30 yaşına kadar okuyarak yırtamaz ama atıyorum 22 yaşına kadar üniversiteye başlayamamış çocuk almış olduğu lise öğrenimi ile başının çaresine bakmak zorunda.
Bu algoritmayı birbirinden bağımsız koşullar olarak yazmıştım. Yani c diyorsam evlenmesi ya da evlenmemiş olması önemli değil.
Hem evlenmeden aynı evde yaşamak da bir "sütten kesme", "evlatlıktan reddetme" sebebi olabiliyor. Belki de bunu gözeterek evlenmiştir evlendi ise.

Bu konuda hiç anlayamadığım çelişkiler var, o yüzden konu sahibinin beyanlarını yüzde yüz doğru kabul etmiyorum.

a) Yazılım, bilgisayar vs okumak istiyoruz diyor konu sahibi. Başarılı bir öğrenciymiş ve dershaneye gidiyormuş. Ama ikisi de çalıştığında 3000 lira gelir hesap edip ben annemi nasıl tatile göndereceğim diyor. 5 yıl sonrası için yapıyor bu hesabı.

b) Annemin 1 günde saatlik iş ücreti 350 euro dedi. İnanılmaz saçma olduğu için diyelim ki günlük olsun, bu da imkansız. Abartı dahi olamaz.

c) Evli mi birlikte mi yaşıyor belli değil. Bunlardan birini daha sempatik gözükmek amacı ile değiştirmiş. Diğer konularda da öyle yapmış olabilir gibi geliyor bana.

d) Anne güya umursamaz ama aslında inatla para gönderiyor, geldiğinde bir perdeye bile üzülüp hemen taktırıyor. Aynı zamanda şuna ihtiyacın yok diyor, cimri. Bu nasıl oluyor?

e) Eş annenin gönderdiği 1000 liraya teşekkür etmiyor da, bir de bu konuda söyleniyor.

f) Kadın yurtdışı tatili demiş, yağlarımı aldıracağım demiş. Buna lüks istek diye sinirlenmiş konu sahibi. Kim bunları yapabiliyor diyor. Günde 350 euro nun yarısını kazanan biri bile yılda 5 kere tatile gider, 5 kere de ameliyat olur.

b) Annemin 1 günde saatlik iş ücreti 350 euro dedi. İnanılmaz saçma olduğu için diyelim ki günlük olsun, bu da imkansız. Abartı dahi olamaz.
Şöyle de olabilir: Kadın haftada 2-3 gün çalışıyordur. Konu sahibinin gözüne para çok görünüyordur.

Konu sahibi bugünlerde stresli olduğu için annesinin ciddi ya da şaka babındaki sözleri onu kaygılandırıyor, zoruna gidiyor.

c) Evli mi birlikte mi yaşıyor belli değil. Bunlardan birini daha sempatik gözükmek amacı ile değiştirmiş. Diğer konularda da öyle yapmış olabilir gibi geliyor bana.
Buna katılıyorum.

Annenin birikmiş düşüncesizlikleri konu sahibini doldurmuş ve ufak detaylar bile gözüne batar hale gelmiş.
Bunlar bence de lüks değil. Kadının bir de eşi var, o cephede işler nasıl bilemiyoruz. Ama konu sahibi her ne kadar hatırı sayılır bir geliri olsa da bu geliri her an kaybedebilecek gibi hissediyor. Okul için gönderdiği paranın lafını ede ede kıza okulu bıraktırmış.
Anneler gelişim yıllarında birlikte olmayacakları, okutamayacakları çocukları doğurmamalılar. O zaman evlatlar da bu kadar ukteyle dolmaz, bu kadar manevi açlık çekmezler.

Son kısma katılıyorum kesinlikle.

Ancak annenin iki işte çalışıyor olması, günde 4 saat veya 2 saat çalışması, özel okulu söylenmeler yüzünden bırakmak?, devlete geçince paranın tamamen kesilmesi, devamsızlıktan kalmak, eşin söylenmeleri, annenin beyanları hiçbiri örtüşmüyor.

Konu sahibi de muhtemelen şu evli olma/olmama meselesi yüzünden cevap yazmıyor, yazmaz da artık.

Konu sahibi evli değil çünkü hiç kimse evlendiği birine hayat arkadaşım demez.

Ben 19 yaşında olduğunada inanmıyorum diğer konularınada baktım hiç 19 yaşında birinin cümlelerine benzetemedim. Yorumları hatta cinsellik üzerine olan yorumları kırk yıllık evli barklı biri gibi.

Dışardan niye bitiriyorlar okulu onuda anlamadım. İkisininde işi gücü yok normal okula niye gitmemişler?

Hıı annem devlet okuluna geçince para vermeyi kesti demişti peki o zaman şimdi neden ısrarla para gönderiyormuş annesi. Annenin okulamı garezi varmış yani?

Birde şu internet üzerinden ne iş yapıyorlar çok merak ettim ben.

Anneniz sizi bırakıp gitmiş resmen. İşin aslını bilemem ama benim gördüğüm o. Sizi anneannenizin başına atıp gitmiş. Yanlış yanlışı doğurmuş ve bu yaşta evlenmişsiniz. Ama şimdi üniv. hazırlanıyoruz çalışmaya fırsatımız olmuyor demişsiniz. Üniv. gidince de zamanınız olmayacak ki. Yazılım falan okuduğunuz zaman ödevler, projeler.. Ancak part-time işlere girebileceksiniz. Bunu biliyorsunuz değil mi? Yani bir 3 sene daha anneniz ve kv niz size para gönderecek.
Ayrıca ben de sadece annesi bakmış büyütmüş biri olarak duyuyorum annemden bu lafları. Tabi ben samimiyetinden şakayla söylediğini biliyorum da dalga geçer arada siz bi maaşa geçin ilk işim şu gögüslerime silikon taktırcam. Koca memeli anneanne olmak istiyorum falan der. Hele bi işe başlayın oohh Mısıra mı gitsek Fransaya mı yoksa Avusturalya ya mı der durur annem. Yeni mezun oldum inşallah bir iş bulup birikim yapabilirsem annemi mavi turlara yollamayı, birlikte Avrupa turu yapmayı, Amerikayı annemle gezmeyi istiyorum. Çünkü o bunu hak ediyor! Ciddi ciddi beklentisi olmadığını bildiğim halde Allah nasip eder de gücüm yeterse ne istiyorsa keyifle yapmak istiyorum. Ne olacak sanki hayatınızı düzene sokup paranızı kazanınca annenizin isteklerini de yapsanız??? Tuhafsınız..

Bu kadar tepki niye yaaa..
Bir nevi konu sahibi okuyor ve annesi okutmak icin para gonderiyor..
Kvde de oglunu okutmak icin para gonderiyor..
Bu kizla oglanda birlikte yasiyorlar ve nikahlari var..

Atiyorum sevgilisiyle ayni evde yasayanlar yok mu?
Onlarin anneleri ogrenci diye para gondermiyor mu?
Tek fark bunlarin nikahlari var.

Valla her annenin icinde biraz evladiyla cevreye hava atma istegi vardir..
Oglum bana telefon aldi kizim beni tatile goturdu ayy bir guzeldiiii fln..
Yani ise baslayinca baski yapacagini sanmam para ver para ver diye.

Benim annem de der laf arasinda mezun olsun o bana bakacak diye benim icin:)
Ama biliyorum ki sadece lafta emekli olmadan durmaz cunku.

Bende 19 yaşımda kaçarak evlendim. 3 yıllık evliyim suan 2 yasında kızım var,hiçte pişman değilim,
kimseyi ilgilendirmez .
Kimin kaç yaşında evleneceği , her evlenen yangından mal kaçırmıyor kişisel tercih GÖZÜYLE BAKILMALI,YARGILANMAMALI

Hayat arkadaşım can yoldaşım derler evliler

Ben sizin annenizle olan sıkıntınızı anladım ama sizi hiç anlamadım. Ka. yaşındasınız ve evli misiniz? Annneiz ve kayınvalideniz neden size aylık para gönderiyolar anlamadım? Sanırırm öğrenci olduğunuz ve erken evlendiğiniz için para gönderiyolr amaa siz neden okullar bitmeden ve elinize mesleklerinizi almadan evlendiniz ki?
Ayrıca evli olsanız da olmasanız da kimse size para gndermek değil. Hele hele kaç yaşına gelmiş anneniz ve kayınvalideniz. Annem çalışıyo demişsiniz, Kadın kaç yaşında kim bilir. Kolay mı o yaşta çalışmak. size gönderdiği para da az değil. Bu ülkde asgari ücretle aile geçindiren insanlar var? izn daha çok gençsiniz siz neden çalışmıyorsunuz? Açık lise okumanız çalışmanıza engel değilki. ayrıca anneniz o yaşa gelmiş yazık kadının içinde yaşamak istedikleri var. O yaşta gezip tozmak, estetik yaptırmak istemesi çok normal değil mi. Kaç yılın yorgunluğu var kadında.

Yani konunuz bana çok tuhaf geldi. Okula giderken harçlık alan lise öğrencisi gibi olmuşsunuz. Ki siz evlinsiniz, ev eşiniz var. Haa bir de eşiniz .çalışmayıp annalerinizden gelen paraları alacak kadar nasıl rahat olabiliyor anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…