• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kapısına bırakıldım

evet gerçekçi yaklaşım diye buna denir doğrusu alkisalkisalkis
olayı tek taraflı dinliyoruz , insanlar değişik ruh hali içinde iken olayları olduğu gibi aktaramayabilir , bakalım karşı tarafın ne gibi incinmişlikleri, kırılmışlıkları var ....

Anneden vazgeçilebilir mi ? ELBETTE Kİ ASLAAAAA .......hele hele yardıma muhtaç oldukları bir dönemde kesinlikle elimizden geleni yapacaz ........ama artık çocuk değiliz , madem evlendik kendi yuvamızı kurduk öyleyse yuvamıza sahip çıkmayı da bilecez .....

Denge önemli olan bu bence , dengeyi korumaya çalışacaz ...

kapris yapmak yerine aklımızı ve dişiliğimizi kullansak olayları daha kolay çözebiliriz :jeyyar:... hatta annemizin yardımına eşimizi bile seferber edebiliriz yerimseniben..... yeter ki adaletli olalım , bi tarafı yaparken bi tarafı yıkmayalım o hassas dengeyi kurabilelim.......

kendi annenizin yardımına koşarken eşinizin ailesi için de ufacık bir jest yapsanız sorun kalmaz diye düşünüyorum ........
erkekler bizden akıllı olduklarını düşünürler , bizleri çocuksu bulurlar ama çoğu zaman onları kandırmak çok daha kolaydır .... ailesi için yapacağınız ufacık bir fedakarlık sizi eşinizin gözünde bir meleğe benzetebilir a.s....

Merhabalar Arkadaşlar,
1-Bugüne kadar annemin hiçbir ev işini yapmadım. Gittiğim zamanlar haftanın bir günü ki o da hafta sonu ilk zamanlar 5-6 saat oturmak daha sonra 3-4 saate düştü ki evimin işini yapmadan da gitmedim. Şu hastalığına kadar da 1 gün dahi kalmadım.(Kardeşim askerdeyken de altı ay yalnız kaldı. sadece kardeşimin askere gittiği bir gece kaldık) bikaç ay sonra üzerini çaydanlık döküp yandığı dönemde bile bir gece kalmadım. Tabi eşim de anneme hadi seni alıp bize götüreyim bile demedi. Sadece bana yarım ağız al gel anneni de bizde kalsın dedi. Ama alıp gelmedim bile...
2-Evlendikten sekiz ay sonra babası rahatsızlandı ve gel gidelim onları yalnız bırakmayalım dedim ve şehir dışındaki (yaz dönemiydi) evlerinde bir hafta kaldık. hastaneler, gece acil servisler hiç yalnız bırakmadım.
3-Her hafta sonu onlara da gidiyoruz. Hele yazın hemen her hafta sonu yazlıklarına gidip KALIYORUZ.
4-Ne düğünlerinde ne benzeri işlerinde yalnız bırakmadım. Hep birşeyler yapma çabası içindeydim. Şu şöyle olur bak yapalım mı bunu hadi yapalım.
5-Eşim maddi destek olduğunda-ki durumları da iyi--ağzımı açıp bişey demedim...
Demek hep eksikmiş yine de...bilmiyorum daha ne yapmalıydım.

2 yıl annenin sende kaldığını yazmışsın, çocuğunuza bakmış hani , acaba o zaman mı başladı aranızda sorunlar ?

bunu sorarken de sakın yanlış anlama arkadaşım, niyetim seni irdelemek değil sadece sebep nedir onu anlamaya çalıştım ...... ama şunu da asla unutmamak lazım " Allah herkesin karşısına helal süt emmişini çıkartsın "

2 yıl annenin sende kaldığını yazmışsın, çocuğunuza bakmış hani , acaba o zaman mı başladı aranızda sorunlar ?

bunu sorarken de sakın yanlış anlama arkadaşım, niyetim seni irdelemek değil sadece sebep nedir onu anlamaya çalıştım ...... ama şunu da asla unutmamak lazım " Allah herkesin karşısına helal süt emmişini çıkartsın "

Canım, aslında daha önce annesinin beni sinir ettiği çok oldu..laf ile ..bunlara karşılık vermedim..Fakat eşime ortada bişey yokken niye böyle yaptığını sorduğumda onun yapısı böyle, cahil vb dedi...beraber katlanacağız dedi...hep yuttum...sabrettim...
Ama çocuk olduktan sonra ayyuka çıktı..daha önce de anlattığım gibi...hastayım diye gitmediğim için problem oldu...ailesine giderken bişeyi yoktu ama döndüğünde , suratı asık morali bozuktu..kavga ettik...gidince yani ben gitmeyince kavga mı ettik oluyormuş bana şimdi şimdi yansıyor..bir de hazmedemediğim her şeyimizi bırak kavgamızı ailesi bilmek zorunda mı ya, kavga da ederim yerine göre...bunu bilmeleri mi gerekli...evinin duvarına bir delik açılmış olabilir ama insanları hele ki kardeşlerini bu açıktan bakmaları için davet edersen...duvarların çabuk yıkılır..yalnış mı düşünüyorum..annem kaldı ewet evini bırakıp geldi...onun özgürlüğü yok muydu?...her hafta sonu biz gidip aldık..böyle şeyler söylenmez ama taksiye binip cuma akşamından evine gidiyordu..siz yalnız kalın diye...çocuğumun kendi evinde büyümesi idi amaç, yoksa kendi evinde de bakardı...ama bu sefer de ara ara benim kalmam gerekirdi..çünkü akşamları alıp dönmek ve sabah bırakmak da çok zordu...

canım inşallah düzelir herşey
annenin kalması belki etkilemiştir
bilemiyorum
ailesi şöyle etkilemiş olabilir
hsni bebeğe biz de baksaydık
biz evinize karışmıyoruz annesi hep sizin evde gibi
bilemiyorum
iki laf bir büyü gibi edermiş derler yaa

eşini yumuşakça konuştur belki anlatır içindeki derdini kim ne demiş falan

ama düzeleceğine inanıyorumü
eşini yalnız bırakma
hele onun kendi ailesiiyle aslaa

canım inşallah düzelir herşey
annenin kalması belki etkilemiştir
bilemiyorum
ailesi şöyle etkilemiş olabilir
hsni bebeğe biz de baksaydık
biz evinize karışmıyoruz annesi hep sizin evde gibi
bilemiyorum
iki laf bir büyü gibi edermiş derler yaa

eşini yumuşakça konuştur belki anlatır içindeki derdini kim ne demiş falan

ama düzeleceğine inanıyorumü
eşini yalnız bırakma
hele onun kendi ailesiiyle aslaa

Canım, dediklerine katılıyorum. annemin kalmasına aslında içten içe sinir olduklarını hissediyordum. hiç bir kere uğramadılar annem bebeğe bakarken..bu zaten göstermiyor mu...ama başta bakayım deyip sonra ben hastayım doktora gidiyorum diyerek cayan yine kendileri oldu...eşim annem kendine güvenemiyor diye kendi söyledi...madem doktora gittin hallettin işini bir ara gel uğra d mi...yok..en zor zamanlarında annem baktı..yoruldu..yıprandı...sinir oldu..ve hastalandı..e ne oldu...yine çaresiz kalan biz olduk...hak mı bu?? soruyorum size hak mı bu?

Miyadın doldu diye bahane sunmuş:sinifsinif:
Bence zaten bunu yapmak için sebep arıyormuş:sinifsinif:

Bencede onlar insan degil!!:kızgın: , o esiyinde kafasina tas dusun geri zeka adam benide sinir etdi :kızgın: onun annesi anneymisde seninki tas miymisÇok üzgünüm çoook aile gunu varmis basinizda paralansin diyecektin ve o sen gel diyen kocanada sen mahkemeye gel diyecektin:oklava: canim kusura bakma ama bosa sikinti cektin gunlerce senin yanina kar kaldi o kocayin degil daha beyfendi sen gel diyor ya sinirim oynadi :1no2: hem calisan kadin hem annesi hasta ama evde yemek yokmus zikimin pekini ye derler adama ayyyy valla kusura bakma bacim doldurmak gibi bir niyetim yok ama sinir oldum bu tarz kocalara taviz vermeyinki baska kocalarda ornek almasinlar :oklava:

:D:D silin canım zamanında sende sıkıntı çekmişsin heraldemaşallah döktürmüşsün canım ya.koptum burda ben ya "Çok üzgünüm çoook aile gunu varmis basinizda paralansin diyecektin ve o sen gel diyen kocanada sen mahkemeye gel diyecektin:oklava:"alemsin ya

sızı tanımsamda o sızın annnenız esınızın yaptıgı cok kaba onunda annesı sayılır ıc sesınızı dınleyın unutmayın kı kacan kovalanır bırde sunu rıca edıcem bu kadar uzun konu yazmayın bıraz kısa yazın devamıdır dıye bır daha yazarsınız okuyamıyoruz hepımız bırbırımze fıkır sunalım ama sabrımızı tasıran uzun yazılar olmasın

ama sunuda ılave edıyım cocugunuz ıcın guclu durun uzulmeyın sakın mutlu kalın ınsallah

Ben olsam annemin evinde kalırdım
Aramazdım da sormazdımda
Eşinizin kabahati büyük
Ve hatasını anlamalı
Biraz annenizde kalın iyi düşünün
Hatalı olan siz değil eşiniz
Onu kendi haline bırakın belki hatasını anlar
Yani umarım..

arkadaşıma katılıyorum böyle çok gereksiz bir mevzu için beni baba evine gönderen adamdan zaten koca olmaz yinede siz bilirsiniz:kahve:

Canım, dediklerine katılıyorum. annemin kalmasına aslında içten içe sinir olduklarını hissediyordum. hiç bir kere uğramadılar annem bebeğe bakarken..bu zaten göstermiyor mu...ama başta bakayım deyip sonra ben hastayım doktora gidiyorum diyerek cayan yine kendileri oldu...eşim annem kendine güvenemiyor diye kendi söyledi...madem doktora gittin hallettin işini bir ara gel uğra d mi...yok..en zor zamanlarında annem baktı..yoruldu..yıprandı...sinir oldu..ve hastalandı..e ne oldu...yine çaresiz kalan biz olduk...hak mı bu?? soruyorum size hak mı bu?

hak değil ama haklı olacaksın zamanla eşin de bunu anlayacak?
belki mükemmelliini kıskanıyorlardır ailesi
benimkinin ailesi gibi eksiğini falan yüzüne vuruyorlardır

geçen yaz memlekete gittik
50gün kaldık
17günü annemde geçti
eşimsiz 10 gün bile kalmadım
çünkü bensiz yattığı her gecenin ardında gördüğüm asık bi surat ve ikilemde kalmış yüz ifadesiydi

onunla büyüyen kardeşleri ve onu büyüten ane babası tabi ki benden daha çok etkiliyor
benim onu etkilediğim tek nokta o suratına bile gülümsemem
hemen yumuşamasa da en azından daha da sinirlenmiyor

böylece sakince konuşabiliyoruz

geçen yazın lafını yenilerde ettik objaktifçe tartışmadan
ben gülümseyerek konuştum hep ve suratını astırmadım

haftaya bir aylığına gideceğiz
annemde kalır mıyım bilmiyorum
çünkü annem kaynanama bir düğünde ağzına geleni saymışş
güya beni savunacak
halbuki onların ağzına laf verdi başıma kalkılacak
yapıcı olmak lazım annem çok yıkıcıdır ah ah ablamı da ayırıyordu
belki senin annen öyle değildir

ama şunu biliyorum ki
kaynanamda 15gün kalıyorum anneni özledin mi demezlerdi
giyinirdim nereye derlerdi anneme derdim iyi güle güle git derlerdi

annemde ise 3gün kalınca 4.gün telefon edip eşim beni almaya gelirdi
gitti gelmedi oluyordu

bundan sonra anneme bişey anlatmıycam
ve eşimi kendime daha iyi bağlayacam
ben eşime ev halimizi anlattırmam
telefonla görüştüğünde ben de konuşacam der burnunun dibinden ayrılmam
kaynımla konuşuyorsa eltimi versin veya ben de nasılsın diyeyim derim
50gün 10gün bile yalnız bırakmadığım halde çok etkilediler
bundan sonra bırakmam

canım ben sana fikir veremem aslında

yazdıklarımdan tecrübelerimden sen çıkarım yaparsın
herkesin hayatı ailesi değişken
eşi ve eşinin ailesi de değişken
çözüm yolunun gülümsemek olduğunu düşünüyorum

çünkü ben gülümseyerek o kadar laf sokuyorum kimseden gık çıkmıyor yani eşim tarafı

süperselma bu yazdıklarının konuyla ne ilgisi var valla ben senin tecrübelerinden sadece
kocanı şımarttıgın anneni yerdiğin ve samimiyetsiz gülücüklerle insanlara laf soktuğunu anladım
konu sahibine öğüdün nedir?

ayrıca
böyle zamanlarda ben hep eşime nişan yeni evli günlerdeki tatlı anılarımızı hatırlatırım ki benim iyi yönlerimi hatırlasın

o adamla niye evlenmek istediğini hatırla ve onu eski haline getir

selincim uzun yazıyorum kusura bakma

elim başladı mı yazmaya bitmiyor
aslında ayrık yazıyuorum okunsun diye

kurabiye arkadaşım,
her evlilikte sorun olur
en iyisi kk da dahil kimseyle paylaşmadan evin dışına çıkmadan çözmek

sen kurabiye gibi çıtır çıtır bekarsın sanırım
her evlilik oturana kadar yıllar alır
ve bu arada haliyle sürtüşmeler olur

babam abim dayım amcam hepsi erkek hepsinin eşine kızına kardeşine karşı hataları olmuştur

benim bildiğim erkekler kadın tarafından sevilmeyi severler
köle yerine emireri yerine konmayı değil
ben de kadınlar da sevmez
erkek nasıl ders alsın derseniz erkek de kadın ders alsın der inadın sonu bitmez

güçlü kadın evini terketmez yerini bilir

bazen anneler bile iyilik yaparken göz çıkarır

bir erkeğin seni omzunda yatırması her hareketinde arkanda durması ve sana destek olması
konuştuğunda ağzına ve gözlerine bakamsı
hep seninle vakit geçirmek istemesi gibi güzel bişey yok

bi de bunun yaşlılığını düşün;
anıları yaşatıyorsun eşinle çay içerek
sohbet ediyorsun

bunun olması için rayına girmesi gerekiyor bişeylerin

yasnurcum mrb

sana yanlışlıkla toplu gönderdiğim mesajdanözel msj göndermiş miyim sanırım almadın ayrıca mesaj yazmıştım

eğer yanlışlık olduysa kusura bakma

canım eşin çok nankör bu tiplere yaranamazsın ben olsam dönmem o eve:dilcikar:

ayrıca

güçlü kadın evini terketmez yerini bilir

bazen anneler bile iyilik yaparken göz çıkarır

bunun olması için rayına girmesi gerekiyor bişeylerin

süperselma arkadaşım;
bu konuda güçlü kadın yok
bu konuda kadın evinde olamıyor çünkü kocası annesinin evine göndermiş
bu konuda annenin bırak iyilik yapmayı kötülük yapmayla bile alakası yok
çünkü kadıncağız hasta
rayına oturmak diye birşey varsa raydan çıkmak diye bir şey de vardır
bu konu bu deyime uyar... :oklava:

ii tamam hadi sen de haklısın

inşallah evlenince anlarsın

bekarlardan evlilik nasihati alacak değilim
bir kadın erkeğe dengeyi öğretir
anne eş dengesini de kurar

ben annemi yeriyorsam bir sebebi vardır
annem mutlu olurken ben üzülüyorsam bu doğru değildir
kendi annem için yazıyorum
ayrıca 2-3 sene öncesine kadar ben de senin gibi asarım keserim tutarım atarım deli akardı kanım

ama evlenince öyle olmuyor

ayrıca baban annen evliliğini nasıl oturtmuş teyzen halan dayın amcan ninen deden

bi araştır geçmişlerini bakalım

zaman geçiyor insanlar değişmiyor

sevgi çabucak tüketiliyor
nefretse hemen alevlendiriliyor

süperselma acaba yazdığım şeyden ne anladın da böyle bir yorum yazma gereği duydun yine?
senin şu yazdıklarının konuyla ne alakası var diyorum sen doğrusun sen yanlışsın demiyorum!
araya uzun uzun ve konuyla alakasız şeyler yazarak konuyu okuyanların ve konu sahibinin zamanını
almayalım lütfen!

ii tamam hadi sen de haklısın

inşallah evlenince anlarsın

bekarlardan evlilik nasihati alacak değilim
bir kadın erkeğe dengeyi öğretir
anne eş dengesini de kurar

ben annemi yeriyorsam bir sebebi vardır
annem mutlu olurken ben üzülüyorsam bu doğru değildir
kendi annem için yazıyorum
ayrıca 2-3 sene öncesine kadar ben de senin gibi asarım keserim tutarım atarım deli akardı kanım

ama evlenince öyle olmuyor

ayrıca baban annen evliliğini nasıl oturtmuş teyzen halan dayın amcan ninen deden

bi araştır geçmişlerini bakalım

zaman geçiyor insanlar değişmiyor

sevgi çabucak tüketiliyor
nefretse hemen alevlendiriliyor

bak senin genellemelerini çürüteyim...
benimkiler senin dediğin gibi ağam kocam paşam kocam diyerek yapmamışlar...
benim hayatımdaki tüm kadınlar evlerinde son sözü söyleyen kadınlar...ben dahil...
ama bunu kocaları onlara el kaldırmadan annelerini haklı bulmadan yapmışlar...
gururlarına hiç zarar vermeden...
kendilerini annelerine ezdiren kocaları varsa onlara gidip aşk böcüğüm bak sen bana aşıktın eskiden gel seni seveyim dememilşler...
beni ezdirirsen karşılığını alırsın demişler...
ha kötü sözle hakaretle değil...
onlar kocalarına öyle bir eş tablosu çizmişler ki kocaları sınırlarını geçmemiş...
Allahıma şükürler olsun kocası el kaldıran kimse yok ailemde...
Allahıma şükürler olsun kocası parasını dışarda yiyen kimse yok ailemde...
Allahıma şükürler olsun boşanan kimse de yok ailemde...
ama bunların hiçbiri alttan alarak olmadı...
kadınların kadın oldukjlarını kocalarına hissettirmeleriyle oldu bunlar...
sınırını bilmeelrini sağlamalarıyla oldu bunlar...
ezilmeyi kabul eden hep ezilir...
hep alttan alan fedakarlık görmez, kimse onu alttan alma...çünkü alışmıştır adam...sana hakaret de etse evliliğini!!! korumak için alttan alacağını bilir...
ben tersini tercih ederim...
beni aldatan, bana el kaldıran, beni insanların önünde gurursuz hale sokan kocam kendini kapının önünde bulacağını bilir...bence doğrusu budur...
kimsenin ayaklarının altına sereceğim bir gurur vermedi bana annem babam...

Back