- 20 Mayıs 2009
- 1.674
- 2.496
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kimse beni ben istemedikçe annemin evine bırakamaz ben istemedikçe
ve sıkılan gider
ben rahatımı bozamam
ha hoş gönderecek ortamı da oluşturmam
dizimin dibinde oturuur
Sahiden de pamuk ipliğine bağlı gibiyim...kolum kanadım kırık...yüreğim yaralı...halbuki ne kadar büyük bir hevesle başlamıştım evliliğime..ama hepsi kül desen kül...yitirilip gidiyor işte...ayakta gezinen kupkuru bir beden...ruhu yok artık...
sakın umutsuzluğa kapılıp hayatını mahvetme nelerle karşılaşıcaksın kimbilir
neler yaşayacaksın dünyada yaşayan birçok insandan çok ama çok daha şanslısın
hemen çocuguna ve yaşamına sarıl
güçlü ol çünkü güçlü olursan mutlu olursun mutlu olursan mutlu edersin kaydirigubbakcemile5
önce betty ciğim;
Türk Dil Kurumu
türk dil kurumu sözlüğünde gurur
1Kendini beğenme, büyüklenme, benlik, kibir:
"Aynı gururu, aynı gülünç itimadı aşkta da gösterirler."- H. C. Yalçın.
2 . Övünme:
"Vatana gözyaşı döktünse eğer / Varlığın bu yüksek gururu anlar"- E. B. Koryürek.
3 . Kurum, çalım
anlamında
onur ise
1ınsanın kendine karşı duyduğu saygı, şeref, öz saygı, haysiyet, izzetinefis.
2 . Başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, şeref, itibar:
anlamındadır.
insan evlilik aile çocuk herkonuda onurunu ön planda tutmalıdır
ama evlilikte gurur olmaz
çünkü gurur herşeyi başkasından beklemektir
ilk adımı başkasından beklersen
mücadele etmezsen hep kaçarsan elindekileri de kaçırırsın
yatanı boş duranı hep bekleyeni kimse sevmez
ama onurunu korumak için gururunu ezip uğraşmalısın
gururu uğruna onursuz kalan çok
ben bu erkeklerı hıc anlamıyorum. sen evlenene kadar yıllarca o evde yasamıssın. zaten ozellıkle bayanlarda bu oluyo. bır anda anasının evınden baska bı eve gıdıo. butun duzen butun hayat degısıo. taamam sonucta o da senın evın ama yenı bı hayata alısman gerekıo. yıllarca yasadıgın cocuklugunun genc kızlıgının gectıgı o eve gıtmenı kıskanmasını anlayamıyorum hıc. o senın annendır tabıkı de gıtceksın. hadı sen evının ısını yapmasan yemegını yapmasan kocagının gomlegını utulemesen kısacası kocana karsı olan vazıfelerını yerıne getırmesen tamam kocan haklı sen haksızsın dıyecem ama sen zaten anamın evıne gıttıgım kaldıgım sayılıdır dıosun. bu ne anlamsız bır kıskanclık anlamıorum. bazı kocalar da anasının evıne yanlız gondermez karısını. ne alakaysa. sankı o evde satıyolar adam kesıyolar da. neyse anlatmak ıstedıgım esın terbıyesızlk etmıs. annenın saglık sorunları varmıs ve orada kalmıssın. ne vr kı bunda. hem ınsan kocasının yada karısının aılewsının yanında kendı aılesınde oldugu gıbı rahat olamaz kı. ne kadar ıyı olurlarsa olsunlar yıne da rahat olunmaz. bunu kıyaslama konusu yapması zaten sacma. kı kotu bı soz bıle soylemedım dıyosun. dha ne ıstıomus kı senden kaynananın ayaklarını yıkamanı falanmı. buyuk konusmayayım ama benı hadı kalk senın mıyadın doldu ananın evıne gıt dıyen kocaya koca demem sttrederım kendılerını. hayde defol ordan sen ananın evıne gıt kım oluyosun derım. ezer gecerım hıc acımam. kı esımle de bı keresınde bızım de bı kavgamız olmustu. hem guruur yapıo. hem gıtmemı ıstemıo. bunun ıcın de cocugumu koz olarak kullanmıstı. cocugu ona bırakaymısım. ben nereye gıdersem gıdeymısım. sen gıt be dedım hıcbıyere gıtmıorum dedım. ona amacına ulasmasına ızın vermedım ve al cocugunu korkacam tırsacam mı sanıyorsun nasıl peydahladıysan baakarsın dedım (aslnda bu sozu soylerken gozum de cocugumdaydı. hem konusup hem de cocugum olmadan nasıl yaasarım asla ona bırakmam dıe dusunuodum ) velhasıl kelam sozu uzatmayayım. kocana boyun egme canım. ne halı varsa gorsun. senı gozden cıkaran adama mı yalvaracaksın bır de. ustelık de ortada hıc bır sebeb yokken bu sekılde hareeket etmesı cok acayıp. psıkolojık sorunları mı var yoksa hayatında bırı mı var cozemedm. hakında hayırlısı olsn canım.
ben hep eşime nişan yeni evli günlerdeki tatlı anılarımızı hatırlatırım ki benim iyi yönlerimi hatırlasın
o adamla niye evlenmek istediğini hatırla ve onu eski haline getir
güçlü kadın evini terketmez yerini bilir
bekarlardan evlilik nasihati alacak değilim
ayrıca 2-3 sene öncesine kadar ben de senin gibi asarım keserim tutarım atarım deli akardı kanım
ama evlenince öyle olmuyor
zaman geçiyor insanlar değişmiyor
evlilikte gururun olmadığını sen de bilirsin
samimiyet daha önemli
türk dil kurumu sözlüğünde gurur
1Kendini beğenme, büyüklenme, benlik, kibir:
"Aynı gururu, aynı gülünç itimadı aşkta da gösterirler."- H. C. Yalçın.
2 . Övünme:
"Vatana gözyaşı döktünse eğer / Varlığın bu yüksek gururu anlar"- E. B. Koryürek.
3 . Kurum, çalım
anlamında
bu adamı ancak sen yumuşatırsın istiyorsan tabi iki yıl boyu haftada 2 gece adam için pek çok değil gibi geliyor
keşke bakıcı olsaydı da senin annen durumu olmasaydı gözlerine batmazdıı
gurursuzluk derkenn
ver ama almasını da bil
verirken gururunu düşünme diyorum
beni çözmeye çalışma okypete ben senin her mesajını okumuyorum
herşeyin bi yeri bi maksatı var
kimse herzaman aynı konuda aynı düşünmez ve hareket etmez
değişeni çoktur çünkü
hep aynı düşünüyorsa gelişemiyordur düşnce ufku
zıt düşüncelerre de açık olmak lazım
hiçbirşey hiçbir zaman tamamen doğru değildir
herşey değişiyor