- 7 Mayıs 2021
- 287
- 80
- 13
Anneniz doğru söylemiş ben buna karşıyım anne baba sağ ise çocukların mal talep etme hakkı yoktur zaten öldükten sonra size kalacak o kadar evi anne babanız kendi emekleriyle yapmış siz bir nevi hazıra koyacaksınız esinizde ailenizden bekleyeceğim kirayı acaba aynı durumda kendi ailesi den talep edebilir miydi okumuşsun bir yere gelmişsiniz gözünüz ailenizin malında olması yerine kendi birikiminizle sizde geleceğinize yatırım yapinCanım sen yanlış anladın sanırım. Benim hakkım olan daireyi annem vermiyor işte. Ben öldükten sonra size kalır diyor. Ya şimdi gelip alt katıma oturursun diyor ya da ben öldükten sonra sana kalır diyor
8 sayfa ne yazıldı okumadım ama normal olan bu evet. Annenizin yaptığı doğru.Canım sen yanlış anladın sanırım. Benim hakkım olan daireyi annem vermiyor işte. Ben öldükten sonra size kalır diyor. Ya şimdi gelip alt katıma oturursun diyor ya da ben öldükten sonra sana kalır diyor
Pardon de eşiniz annenizin kazandığı evlerle ilgileneceğine 40 yaşına kadar 5 kuruşsuz dolaşmasaymış..Eşim 36 yaşında bense 27 ve hiçbir birikimi yok. Maaşı ile idare etsek de elbet bebek olunca zorlanicaz. Ben sırf çocuğu annem gibi 30umdan sonra doğurup enerjisi düşük bir anne olmamak ve araya nesil farkı sokmamak için istedim
Ayrıca 27imde de anne oldum 35imde de 35imde daha olgun daha sabırlıyım.. diri olmanin bebek bakmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorumBen tam idealini istedim 25 ve 28 yaş arası ki öyle de olacak inşallah. Sadece bedenen ve ruhen otuzdan sonra kimse 20 25 yaşındaki gibi genç ve diri olamaz bu bir gerçek.
ailelerimizi biz seçmiyoruz ki.travmaları unutmak en iyisi yetişkinlikte.ha paylaşmak da güzel ara ara .siz iyi bir annesiniz ya gerisi hiç önemlid eğil.o kayıp yılların hesabını da zamanı gelince onlar verecekler.almadan vermek sadece allaha mahsusdur.ben anne babalık yapmayan insana zamanı gelince evlatlık yapmam.yapmıyorum daÇok haklısın . Ebeveyn olamadılar ki benimkiler . Annem doğum günümü bile net bilmez . Ruhum yaralandı tabi ki, hatta bu yara bedenime de zarar verdi . Sol memede muhtemel kanser riskli tümörler var ve rahmim alındı . Artık değiştiremeyeceğim kesin . Babam beni 2 yıldır aramadı . Neymiş ona giderken gömlek almamışım . Cimrilik etmişim . Annemle de haftadan haftaya konuşuruz . 3-5 gündelik soru vs biter konuşmamız .
Para ödeme mevzusunda hakkımı helal etmem sana dedi . Yemedim içmedim seni okuttum dedi . Cahillik işte. Bugün olsa okutmasaydın der çıkardım .
Dinlemeyen boşanmış olurdu,boşanmaya kakti sonra oturdu ama başka sebeplerden..
Konudaki damat fena, hem kendi 0 malvarlığıyla geliyor, hem ailesinden katkı yok hem de kvnin kpnin evine göz dikiyor yetmiyor bipolar bir insanın payına düşen paraya göz dikiyor. Konu sahibesi, benim yaşadığım ülke de dahil pekçok ülkede bipolar insanlar engelli sayılıyor isterlerse devlet rapor veriyor. Dediğim gibi işarkadaşımın eşi kız almış. Sosyal yardım alanları var, engelli kontenjanından işe girenleri var. Kardeşinin geleceği belirsiz, ailenin garanti için fazla mal vermek istemesi normal. Kocan gelmiş 35 yaşına kendi para kazanmak yerine engelli bir insanın parasına göz dikiyorsa yazık. Sen o adamın dolduruşuna gelme.
Konuya anne olarakmi cevap versem yoksa bipolar olan bir annenin kizi olarakmi bilemedim vallaKızlar biz iki kız kardeşiz ve yeni evliyiz ikimizde. Annemle babam da emekliler ve üç daireleri var. Bir daire bana iki daire ise kız kardeşime çünkü annem diyor ki " kardeşin bipolar bozukluk yüzünden okula gidemedi, kurslara yazdırdık gitmedi ve okumadı. Ama sen okudun, her kursa gidebildin hatta sana burun estetiği yaptırdık, gözüne lazer yaptırdık ve masrafa girdik" diyorlar. Nasıl böyle kıyaslama yaparlar anlamıyorum. Ben kendi başarım ve emeklerimle özel üniversitede full burslu ve masrafsız okudum. Bir iki ameliyatın lafını yaptılar ve kıyasa girdiler. Asıl olaya geliyorum. Kız kardeşimle ben on gün arayla evlendik ve annem üç dairenin bir katını kız kardeşime verdi yukarı kata gelmek şartı ile. Bana ise alt kata oturma şartı koştu. Yani ben 1. Kata gelicem, annem ikinci katta, kardeşim 3. Katta. Ama ben ve eşim istemedik ve başka bir evde kiraya çıktık. Annem güle güle ozaman dedi. Böyle iyilik mi olur sizce? Kira paramı verebilirdi en azından! Ama o dedi ki "ya benim alt katımda kira vermeden oturursunuz ya da uzakta kendi kiranizla boğulursunuz". Eşim de diyor annen senin ev hakkini vermese de en azından aldığı kirayı sana verebilirdi diye. Sizce bu haksızlık değil mi?
Kaynana parasını istemekten rahatsız olmuyor amaEşime göre kaynana yeri ama. Aile apartmanı ve üstte de dayım var
Şu an sana daire vermek ya da kiranı ödemek gibi bir zorunluluğu yok. Ama öldüğü zaman mallar eşit paylaşılır. Öncesinde annen tapuyu kardeşinin üzerine geçirse bile dava açar hakkını alırsın. Ama şu an orada oturmak istemiyorsan karşılığında kira ödemesini beklemek saçmalık. Yasadıgı sürece isterse üç katta da kendi oturur. Isterse boş tutar kimseyi sokmaz. İsterse kardeşine kullandırır.Canım sen yanlış anladın sanırım. Benim hakkım olan daireyi annem vermiyor işte. Ben öldükten sonra size kalır diyor. Ya şimdi gelip alt katıma oturursun diyor ya da ben öldükten sonra sana kalır diyor
Ne büyük bir travma? 3 tane ev almak için çalışan ve işten eve gelince yorgunluktan uyuyan bir anne… Oysa keşke sizin gibi işsiz bir şekilde, annesinin parasına güvenerek çocuk yapsaydı kadıncağız böylece ev hanımı olur doya doya ilgilenirdi.Öyle tabi ama ben çok çektim annemden bizzat. Çocukluk travmam ise hep işten yorgun gelip arkasını dönüp uyuyan bir anne idi. 15 yaşına geldifikde annem 45 yaşındaydı ve sinemaya bile gelmek istemezdi hep ölü gibiydi tabiri caizse. Ben çocuğuma ve kendime bunları yaşatmak istemedim
Benim annem 65 yaşında, sinemaya da gider gezmeye de, sabah namazında kalkar, her işini kendisi yapar. Sizin anneniz çalışıyormuş anladığım kadarıyla bütün sorumluluk onun üstündeymiş, yardımcı olmayı denediniz mi? İşi eğer ağırsa gerçekten yorgun geliyormuştur eve.Öyle tabi ama ben çok çektim annemden bizzat. Çocukluk travmam ise hep işten yorgun gelip arkasını dönüp uyuyan bir anne idi. 15 yaşına geldifikde annem 45 yaşındaydı ve sinemaya bile gelmek istemezdi hep ölü gibiydi tabiri caizse. Ben çocuğuma ve kendime bunları yaşatmak istemedim
Aslında evet annemde de bipolar gibi bir şey var evet ama inkar ediyor annem
44 mü nedense ben seni hep 26-32 arası düşünmüştümben 44 yaşına gireceğim sakatlanan kaburgamla çocuğumu avm de yemeğe de götürdüm atlıkarıncaya da bindirdim.evde ödev de yaptık oyunda oynadık.anneniz 20 yaşında da olsa gitmek istemezdi zatenn.karakter meselesi bu.barbie bebek koleksiyonu yapıyoruz ayol biz kızımla .oyuncakçı oyuncakçı gezip yıllardır topluyoruz.her 45 50 yaşındaki kadın enerjik değil her 20 lerindekid e çocuğunun peşinde değil.okula gönderip derslerinden durumundan bihaber veliler gördüm ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?