Umarım evladınız için kurduğunuz hayalleri gerçekleştirirsiniz ama aslında sizden farklı düşünenler de kendince haklı, benim yorumlardan anladığım "anne babanın iyiliği elinde olsa da vermediği maddi destekle ölçülmemeli" çünkü kimi aile zaten ben ölünce her şeyim evlatlarımın, ben sağlıklıyken onların da elleri ayakları tutarken gençken kendileri bir şeyler yapmaya çalışsın diye düşünerek hareket ediyor, kimi evladındaki mal hırsını gördüğü için yardım etmek istemiyor.
Anne babaları da anlamak sevgilerini parayla pulla ölçmemek lazım, ki siz belki içinde hiç hırs olmayan bir aileye, akrabalara sahipsinizdir ama ben akrabalarımda da çevremde de çok kötü örnekler gördüm.
Ayrıca çocuklarımız ömür boyu tek yaşamıyor, yuva kuruyorlar, evlendikleri insanların ne karakterde olduğunu bilemiyorsunuz, sitede bile kayınvalide kayınpederinin malı üzerinden hesap kitap yapanlara şahit olduk, tam da böyle bir gelini vardı anne tarafından bir akrabamızın, gelin evin tek oğluyla evlendi, bizim akraba evlenirken ev, araba, eşya yağdırdı resmen, her şeyi de gelinin üzerine yapmışlar.
Neyse, gelin hamile kaldı bizim akraba havalara uçtu ilk torun olması nedeniyle de adam yine bebeğe annesi üzerinden banka hesabı, maddi olarak aklınıza ne gelirse yapmış, çok sürmedi valla yalan olmasın bebek 6 aylıktı galiba, gelin eşi işteyken evin kilidini değiştiriyor eşini eve almıyor seni boşuyorum deyip boşanıyor, üzerine yapılan evi, banka hesabını, altına çekilen arabayı her şeyi alıp satıp savıp ailesiyle başka şehire taşınıyor, akrabamızın karısı giden maddi şeyleri umursamadı ama torunlarını göstermedikleri için kadın psikolojik olarak bitti, ilaçlarla duruyor adam bakıyor eşine, ailece çöktüler anlayacağınız, boşanma sebebi de bildiğim kadarıyla aldatma, şiddet, kumar gibi şeyler değil, eşini artık sevmediği için boşanmak istemiş gelin, olabilir de buna da bir şey diyemem akrabam diye aileyi pamuklara saracak değilim lakin artık maalesef gözünü para, mal mülk hırsı bürümüş insanlar çoğaldı.
Kardeş kardeşe ayaklı mülk gözüyle bakıyor, geçen seyrettim 2 kardeş amcalarını ve yengelerini mal davasına öldürmüş, amcayla yengenin çocuğu yokmuş amca ölürse malı yeğenlere kalacak diye adamı hunharca öldürmüşler, mirasçı olmasın diye yengeyi de katletmişler.
Ben bu hırsı anlamıyorum, kim mezarına götürebiliyor ki, ölünce zaten herkes hakkını alıyor, sağken hesap kitap neden?
Yardım etmiyorlarsa etmiyorlar, bakın bunun hesabını bile sormak evlada veya kardeşe düşmez, ortada bir haksızlık varsa zaten ölünce onun da hesabını veriyorsunuz.
Çok şey yaşayıp gördüm, iyilikler de gördüm kötülükler de gördüm ama birbirine sevgi bağıyla bağlı aileleri, akrabaları tenzih ederim, büyük kısmının akrabalık sevgisiyle değil maddi menfaatlerle bir arada olduklarını gördüm, herkesin anne babası, evladı veya kardeşi aile değilmiş, 3 kuruşa yıkılan kumdan kalelermiş.