- 9 Ağustos 2021
- 15.363
- 52.583
- 548
Bu arada miras ve ailelerin yardımı konusunda burda çok kişiyle tartışmış biri olarak söylüyorum.Yaşlarımız derken? Ben 27yim canım. Eşim 36 doğal olarak onun yaşı var tabii. Onu da normal bulmuyorum zaten bu konuda farkındayım
Annemle babamın iki evi vardı biri annemin biri babamın üzerine. Babamın olanda evlendiğimden beri ben oturuyorum. Hiç çıkayım kirayı bana verin demek aklıma gelmedi. Ev var isterseniz oturun dediler, tadilatını yaptırıp oturduk. Babam rahmetli olunca 4 kardeşin ve annemizin üzerine geçti tapu.İşte çocuğu tanıyıp öyle davranacaksın. Ben ve kardeşim anne babayı asla bırakmayız, yetiştirdikleri çocukların karakterini iyi biliyorlar bırakıyorlar. Ama benim de çocuğum konu sahibi gibi olsa ben de bırakmam. Hatta bırakmam az bile kalır, satıp yerimdünyayı gezerim kendi sağlığım için olan kısmı garantiye alıp. Kimse mirası düşünmemeli. Herkes sanki mülksüz bir aileden geliyor gibi davranmalı.
Şöyle oldu. Kardeşim hep yalnız kalmaktan korkardı ve derdi ki annem babam ölse bana kim bakar. Evlenmek onun için hayaldi ve 22 yaşına geldiğinde spor salonunda tanıdığı 38 yaşındaki adamla 2 ay içinde nişanlandı ve 4 ay sonra evlendi.zihinsel hasta biri nasıl evlendi bende oraya takıldım ,
Evet canım kardeşim 8 senedir bipolar ve eşi de biliyor zaten. Ama şöyle bir durum var ki eşi tek maaşla, en azından ailemin üstünde kurasız oturuyorlar diye kardeşimin çalışmasına gerek duymuyor. Ki zaten kardeşim de çalışmak istemiyor. Üstüne bir de çocuk düşünüyor evlendi evleneli. Kafayı çocuğa taktıAltli ustlu oturmaktansa pasalar gibi kirami verir ayri otururum.
Kardesiniz bipolar ve evli mi? Esi biliyor mu? Sizce de garip degil mi?
Siz de yine tek cümlem ile elestirmissiniz. Lütfen siz de haddinizi bilin öyleyse. İşi yokken hamile kalmak nedir? İşim vardı iki ay evvel fakat cinsel tacize uğrayıp mecburen çıktım. Kalsa mıydım? Ayrıca özel sektörde gebe kadının çalıştırılmadigini biliyorsunuzdur. Ben yüksek lisans derdindeyim zaten. Bitiricem bu ayBipolar bozukluğu olan her insanın hayatı aynı olmuyor bu bir hastalık ve herkesin bununla nasıl yaşadığı farklılık gösteriyor haliyle. Bipolar bozukluğu olanlar şöyle olur böyle olur gibi genellemeler gerçeği yansıtmıyor herkesin deneyimi farklı olduğu için. Bipolar bozuklukla okuyup çok iyi yerlere gelen de çok var sizlere çok basit gelen şeyleri dahi yapamayan da. Önyargı içeren birkaç yorum gördüm ve yazmak istedim.
Aileyi hatalı bulmadım ben. Boşanırsa bu kızın başına gelebilecekleri düşününce 3 evim varsa 3ünü de vermek isterdim. Öbür yandan konu sahibinin tavrı çok itici, eşi de hadsiz. İşin yokken evlenip hamile kalıyorsun ailenden kira parası istiyorsun gerçekten saçma. Eşinizin dolduruşuna gelmeyin
Kardeşinizi eleştirir gibi yazmışsınız daEvet canım kardeşim 8 senedir bipolar ve eşi de biliyor zaten. Ama şöyle bir durum var ki eşi tek maaşla, en azından ailemin üstünde kurasız oturuyorlar diye kardeşimin çalışmasına gerek duymuyor. Ki zaten kardeşim de çalışmak istemiyor. Üstüne bir de çocuk düşünüyor evlendi evleneli. Kafayı çocuğa taktı
Ben kira almayı planlamadim sadece bana neden katkı sunmadilar dedim. Planlasam gider otururum veya dil döküp kendimi acindirip alırım bir şekilde. Hani diyorsunuz ya tek farkım var, öyleyse bir lafima bakar kira almak. Derdim o değil . Ben genel konuşuyorum ve bir olaya odaklanmadan soruyorum farkındaysanızKardeşinizi eleştirir gibi yazmışsınız da
siz de aynısını yapıyorsunuz
Ailenizin evinin kirasını alma planı yapıyorsunuz
Çalışmıyorsunuz
Üstelik hamilesiniz
Tek fark bipolar değilsiniz
Sonuç olarak evin kirasını istemiyor musunuz?Ben kira almayı planlamadim sadece bana neden katkı sunmadilar dedim. Planlasam gider otururum veya dil döküp kendimi acindirip alırım bir şekilde. Hani diyorsunuz ya tek farkım var, öyleyse bir lafima bakar kira almak. Derdim o değil . Ben genel konuşuyorum ve bir olaya odaklanmadan soruyorum farkındaysanız
Ben genel olarak da dedim ki bana hep masraflı muamelesi yapıldı özelde burslu okumama rağmen estetik yüzüme vuruldu. Bunları katarak genel soruyorum zaten. Şu an için de ben de çalışmıyorum, kiracıym. Öyleyse neden bana da kira desteği vermiyorlar diye sordumSonuç olarak evin kirasını istemiyor musunuz?
Konu onun için açılmadı mı bana kirayı vermiyorlar, sizce bu haksızlık değil mi diye sormuyor musunuz özet olarak?
Evlenir evlenmez çocuğu kafaya takmak genetik demek ki sizde.Evet canım kardeşim 8 senedir bipolar ve eşi de biliyor zaten. Ama şöyle bir durum var ki eşi tek maaşla, en azından ailemin üstünde kurasız oturuyorlar diye kardeşimin çalışmasına gerek duymuyor. Ki zaten kardeşim de çalışmak istemiyor. Üstüne bir de çocuk düşünüyor evlendi evleneli. Kafayı çocuğa taktı
Genetikle ne alakası var? Ben çocuğum olmuyor diye ağlayıp durmadım. Oldu bir şekilde. İlla çocuk olsun da istemedim. Yorum çok saçma.Evlenir evlenmez çocuğu kafaya takmak genetik demek ki sizde.
Ha yani okula para verilmiyor diye estetik yaptırmak zorundalardı size. Ev var gidin oturun, kira bedeli istemek nedir? Eşiniz ne getiriyor ailesinden, onu demediniz?Ben genel olarak da dedim ki bana hep masraflı muamelesi yapıldı özelde burslu okumama rağmen estetik yüzüme vuruldu. Bunları katarak genel soruyorum zaten. Şu an için de ben de çalışmıyorum, kiracıym. Öyleyse neden bana da kira desteği vermiyorlar diye sordum
E tamam hem hamile hem çalışmıyorken çalışmayan ve çocuk isteyen kardeşinizi boşa eleştirmeyin diyorum işteBen genel olarak da dedim ki bana hep masraflı muamelesi yapıldı özelde burslu okumama rağmen estetik yüzüme vuruldu. Bunları katarak genel soruyorum zaten. Şu an için de ben de çalışmıyorum, kiracıym. Öyleyse neden bana da kira desteği vermiyorlar diye sordum
Ailesinin tek bir evi var ve bize bir makarna süzgeci bile almadılar demiştim zaten.Ha yani okula para verilmiyor diye estetik yaptırmak zorundalardı size. Ev var gidin oturun, kira bedeli istemek nedir? Eşiniz ne getiriyor ailesinden, onu demediniz?
Kendini getirmişHa yani okula para verilmiyor diye estetik yaptırmak zorundalardı size. Ev var gidin oturun, kira bedeli istemek nedir? Eşiniz ne getiriyor ailesinden, onu demediniz?
Her kelimenizde kardeşinize karşı bir eleştiri var farkında mısınız?Genetikle ne alakası var? Ben çocuğum olmuyor diye ağlayıp durmadım. Oldu bir şekilde. İlla çocuk olsun da istemedim. Yorum çok saçma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?