- Konu Sahibi cherry_jam
-
cnm işyerindeyim ve hüngür hüngür ağlıyorum şu an zor çok zor hiç bişi eskisi gibi olmuyo varken kıymet bildik mi hayır varken anlaşılmıyo ama meğer ne çok ihtiyacımız varmış annelerimize... biz son günlerinde çok iyi baktık ama 4,5 ay neye yarar ki öncesini düşününce 46 senelik ömrünü bize adamışken 4,5 ayın lafını yapmak bile kendimden iğrenmeme neden oluyor. annesi ve babası hayatta olan arkadaşlarımız okuyolarsa yalvarırırm ne karakterde olurlarsa olsunlar ister dövsünler sövsünler ailenize kötü davranmayın sonrası çok acı oluyor hayatta etrafında bir sürü insan olsa bile yalnız kalıyorsunuz bizleri birtek onlar anlıyor gerisi yalan...
cnm allah sabırlar versin seni çok iyi anlıyorum benim annemde 4,5 ay gözümüzün önünde eriye eriye öldü. elimizden hiç bişi gelmiyo tutamıyoruz elimizi uzatsakta elimşzden kayıp gidiyo insanoğlunun allahın kudreti karşısında ne kadar aciz olduğunu birkez daha anlıyoruz.bizi doğuran büyüten annenin yokluğu gibi bi acı yok. ben babamı 14 annemide 4 sene önce kaybettim ne çocukluğumu ne gençliğimi doya doya yaşayabildim onlarlaallah nerde bizim gibi acı çeken varsa sabır versin
senin de başın sağolsun canım..
Canım daha önce de yazmıştım.yeni yazını görünce tekrar yazmak istemedim.
Ağlattın beni,çok iyi anlıyorum seni,acını her türlü paylaşıyorum.çünkü 2 sene 8 ay olmasına rağmen benim de acım hala taze.
Her gün annem aklıma geliyor.o kadar özlüyorum ki
Benim annem kemoterapi gördüğü için bulantılar,kusmalar çok fazlaydı,tonton annem çok zayıflamıştı,canı isteyerek hiç yiyemiyordu yediğini çıkarıyordu.sen anlatınca kendi annem geldi aklıma,hem onun için hem senin annen için çok üzüldüm yine.
Ben de bazı şeyler söylemiştim,o kadar pişmanım ki keşke demeseydim diye.acaba beni affetmiş midir diye düşünüyorum hep.
Benim annem de son zamanlarında çok mahsundu,bebek gibiydi,gözleri çok masum bakardı,beni yalnız bırakmayın odada canım sıkılıyor derdi.ama biz yine de dayanamayıp bilgisayara,tvye giderdik.çok kızıyorum şimdi kendime.bak bilgisayar hep var ama annem yok diye.
Zaman su gibi akıp gidiyor canım,yapılacak bişi yok.Sadece dua edebiliriz.Kuran ı kerimi eski yazıdan okuyabiliyorsan oku annen için,hem ona huzur verir hem sana.
Bol bol oku onun için,dua et..
başın sağolsun dicem ama bu lafı hiç sevmiyorum. annem öldüğünden beri bu lafın ne kadar anlamsız ve can yakıcı bi laf olduğunu anladım.
Allah rahmet eylesin anneciğine canım.
çokkkk zor çok. yanıyorum...
inan o kadr kotu oldumki yazdiklarini okuyunca. rabbim gani gani rahmet eylesin.mekani cennet olsun. ustune nur yagsin. seninde basin sagolsun canim rabbim sabirlar versin ins.
çok saol cnm bende annemi kanserden kaybettiğim yazdıklarını birebir yaşadık. en son zamanlarda o kadar zayıfladı ki elleri ayakları tutmuyordu.altını bile değiştirdik ablamla...
annecim hakkını helal ederek vefat etti. ama yaptıklarımız o kadar azdı ki onun bize yaptığı fedakarlıkların yanında tek başına 3 tane kız yetiştirdi. tam işlerimizi elimze aldık rahat ettireceğimiz zaman ömrü yetmediallahım tüm annelere uzun ömürler versin cnm allah sabır versin...
cnm hep yanıyo içimiz etrafımda o kadar acımasız insanlar vardı ki nasıl kuvvetli durdum ayakta bilmiyorum ne dert dinliyolar ne acı paylaşıyolar burası iyi geldi aynı acılara ortak olacak insanlara ihtiyaç duyuyor insan...artık dualarımda sizlerin annelerinede yer vericem allah hepimizin ölmüşerinin mekanını cennet etsin inş.
mekanı cennet olsun allah rahmet eylesin.sizlerede sabır versin
aynı şeyleri yaşamışız canım.biri kanser olmuş diye duyduğumda o kadar çok üzülüyorum ki..duymak bile istemiyorum.
insanların en basit bir şeyde beni kanser edicen bile demesi beni sinirlendiriyor,çünkü ağıza bu kadar kolayca alınazak bişi değil.gerçekten yaşayan bilir.
biz de 4 kardeşiz,hepimizi büyüttü meslek sahibi yaptı,kendine bakmadı bize baktı.emekli olacaktı onu bile göremedi.tam hayatını yaşayacağı zaman hastalıkla gitti.off düşündükçe ben de yanıyorum.
Huzurla yatsınlar,mekanları cennet olsun inş.hepimize Allah sabır versin.
doyamamış da öyle uzun uzun, çaresizmiş de öyle mahsun mahsun bakıyorlarmış.. bilememişiz cnm bilememişiz..
şimdi diyorum ki öldüğümde ilk annemi göstersin Allahım bana. tek duam bu. yaşama isteğim yok ama, kardeşim ve babam için mecburen nefes alıyorum işte.. yoksa anneme kavuşmak için, al canımı Allahım demek için hergün dua ederdim..
Allah rahmet eylesin anneciğine. cennet eylesin mekanını.
sana da dayanma gücü versin.. bizim gibi tüm annesini kaybedenlere Allahım sabır versin..
bilememiş evet,tecrübesizlik midir nedir akıl edemiyor insan.aklıma gelse doya doya sarılsaydım gerçi doyamazdım,öpseydim,koklasaydım.
ah canım dile getirilecek o kadar çok şey var ki,yazmak istemiyorum artık.
senin de acın daha çok yeni,bizden ziyade senin daha çok sabra ihtiyacın var.Allahım sana güç kuvvet versin.
hiç öyle şeyler düşünme,hayat devam ediyor.sen de genç kızsın,evleniceksin çocuğun olacak.daha bunları yaşamalısın.hak ediyorsun sen de.
ailenin büyük çocuğusun,ablasın.bu yüzden güçlü olmalısın,yanında iki erkek var.birbirinize dayanıcaksınız.
Tekrar başın sağolsun,çok öpüyorum seni.
ateş düştüğü yeri yakıyor lafını hiç sevmiyorum. bizler mümin insanlarız, birbirimize kayıtsız kalamayız. evet, belki o ateş düştüğü yeri en çok yakıyor. ama bak burada bir çok kişi birbirini hiç tanımamasına rağmen birbirinin dertlerine ortak olmaya, acısını hafifletmeye çalışıyor..kelimelerin imkan verdiği ölçüde.
inancınızı asla yitirmeyin,aksine bu dünyanın geçici olduğu hep söylenmez mi bizlere. bu lafa inanıp ,öyle yaşamalıyız. ona göre kendimizi düzeltmeli, törpülemeli ve iyi birer insan olabilmek için uğraşmalıyız.
acınızı yürekten hissediyorum, derdinizle dertleniyorum inanın.
beterin beteri vardır,öyle düşünün.
benim annem ben 7 yaşında,kardeşim ise 4 yaşında iken bırakıp gitti bizi. o günden sonra ne sesini duydum ne de yüzünü. öyle zorluklar yaşadık ki... hep içimde bir kin!
inanın ölmüş olsa , bu kadar yanmazdı içim. ANNESİZ BÜYÜDÜM
25 yaşınıza kadar o duyguyu tatmışsınız ve ne mutlu o anneye ki arkasında onu hayırla yad edecek evlatlar bırakmış.
üzülmeyin diyemem size, ama sakın ümitsizliğe kapılmayın. bol bol dualar edin.
cennet, anaların ayakları altında iken, annenizin halini kötü düşünmeyin. Rabbim şefaat etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?