• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın mezarının ismini yazdırmamışlar

İsimsiz mezar mı olurmuş yahu.Dedeniz eşinize kin gütmüş anneniz vefat ettikten sonra 10 gün içinde evlenmek nedir? Konunun dedenin genç sevgilisi olmasıyla alakası ne ?
Kafada deli sorular .Bence dedenizle konuşun yaptırmıyorsan ben yaptırayım babamın isimsiz kalmasını istemiyorum deyin güzel dille.
Dedem babamın babası

En az altı ay geçmeli mezar taşı ve mezar yaptırmak için, toprağın zamanla oturması ve çökmelerin önlenmesi adına beklenilir. Genelde kazık çakılır isim ve numara (örneğin f47) yazılır. Başınız sağ olsun.

Arkadaşlar merhabalar bir şey sormak istiyorum aranızda bu konulardan anlayan var mı bilmiyorum ama benim babam vefat etti birkaç ay önce ben İstanbul’da yaşıyorum şu an memlekete geldim annemin doğum günü diye annemin ve babamın mezarlık ziyaretine gelmek istedim ama babamın mezarının üzerinde isim yazmadığını gördüm genelde bu tarz işleri dedem yaptırır (babamın babası yani büyükbabam ama ben dede diyorum) dede dediğim tontis minnoş bir dede değil genç sevgilisi olan çok zengin bir dededen bahsediyorum öyle bir profil çizin aklınızda ama aynı dede aynı zamanda namazında niyazında da bulunur yani bipolar gibi bir şey işte ben de tam olarak anlayamıyorum karakterini pek çözemedim… annemin mezarında isim var babaannemin mezarında da isim var ama babamın mezarında isim yazmıyor babam kanserden öldü böbrekleri iflas etti pankreas kanseri idi vs neden acaba sizce mezarına isim yazılmamış olabilir ya da ben yazdırsam dedeme ayıp etmiş olabilir miyim yanlış yapmış olur muyum belki dinen bir yeri vardır da o yüzden mi yapmamıştır acaba yani bir bildikleri var mıdır sizce yani mezarlara isim yazılmaz mı normalde ya da bir süre sonra mı yazılır lütfen beni bilgilendirir misiniz ona göre bir şeyler yapmak istiyorum isimsiz mezar olmasını ne derece ne yapayım nasıl davranacağımı bilemedim eşime sordum eşim de hayatım yağmur yağıyor boya akmasın diye yazmamışlardır dedi ama sanki biraz da beni Celallendirmesin diye soyledigini düşünüyorum çünkü duyunca o da şok oldu ve hafiften bir sinirlenmiş gibi oldu çünkü dedemin nasıl bir insan olduğunu da biliyor benim babam ölür ölmez kartıdaki maaşı çektiler suç olmasına rağmen dedemler… ölür ölmez annemin ve babamın evine kiraya vermeye çalıştı evde dedemin üzerine şimdi de bu mezar taşını görünce içim parçalandı gerçi babam da annem öldükten on gün sonra evlenmişti o da çok ayrı bir konu ama ben her halükarda evlatlık görevimi kusursuz bir şekilde yerine getirmek isterim babamın ne yaptığını önemsemeden vicdanım sızlar isim yazmayan bir mezarı mı olur bir rahmetlinin bilmiyorum ki sizin düşünceleriniz neler ne yapılmalı böyle bir durumda eğer biri benim mezarıma adımı yazdırmamış olsaydı ben birilerinin benim mezarıma adımı yazdırmasını isterdim açıkçası ben mi aşırı derecede duygusal bakıyorum bilmiyorum ki
Allah anne ve babanıza rahmet etsin. Kalanlara da sabır versin...

Yeni yapılan gömülen mezara taş mermer vs yapılmaz. Toprak çöksün iyice otursun diye beklenir. Yapılırsa mermeri ile mezun çöküp yıkılır tekrar yaptırmak zorunda kalırsınız. Ama mezar yapılmış her şeyi hazır da bir ad yazılı değilse yazdırılabilir.

Fakat şunu demeden geçemeyeceğim mezar yapımı ile dedenin sevgilisi, babanızın annenizin ölümünden 10 gün sonra evlenmesini hiç ilgisi yok. Sizin kafanız üzüntü ile karman çorman olmuş muhtemelen. Sakinleşmeden bu konu ile ilgili birileri ile görüşmemenizde fayda var. Dingin kafa ile konuşun.

Mezar taşi olmasa neyse ama ismi niye yazılmamış acaba?sorun dedenize güzel bı dille.dede mezarı görünce dikkatimi çekti babamın ismi yoktu neden bı sebebi mi var diyin
Evet i konuştum demin şimdi gidemedik vakit olmadı gibi şeyler söyledi ama utandığı yüzünden belliydi ben de daha fazla utandırmamak için gidemezsiniz dedi yagmurda çamurda ben yaptırayım istersen dedim

Yagmurda mezar tasindaki isim niye aksin yahu, adam mezarlikta yagmur altinda boyamiyor ki bu tasi? Uzerine isimi isleyip ardından boyasını geçiyor, kuruyunca da gidip yerlestiriyor yerine. Hic boyası akan mezar gormedim ben.

Bahsettiginiz dede, kimin babasi?
Babamın babası ama taşı var ismi yok taşı söküp mü isim yazacaklar acaba

Toprak oturmadan mezar yapilmaz, yapilirsa o mermer, toprak oturunca cöker ve catlar o yuzden en az bir kış geçmesi beklenir..saksiya cicek ekince elimizle bastirip sıkılastiririz ya onun gibi dusunun
Annem öldükten sonra üç tane daha yanına mezar yaptılar önceden yapılmıştı yani

En az altı ay geçmeli mezar taşı ve mezar yaptırmak için, toprağın zamanla oturması ve çökmelerin önlenmesi adına beklenilir. Genelde kazık çakılır isim ve numara (örneğin f47) yazılır. Başınız sağ olsun.
Sağ olun evet öyle ama önceden yapılmıştı mezar annem öldükten sonra yanına üç tane daha mezar yaptılar

Sağ olun evet öyle ama önceden yapılmıştı mezar annem öldükten sonra yanına üç tane daha mezar yaptılar
Anladım, hâlihazırda çevrili mermer bir mezar ve taşı var yani, sadece isim mi yazdırılmamış? Doğru mu anladım?

Öyleyse siz yazdırın, merak etmeyin o siyah yazılar yağmurla silinmez. Yıllar yıllar sonra onlarca doğa olayıyla eskir ve aşınır, o ayrı.

Arkadaşlar merhabalar bir şey sormak istiyorum aranızda bu konulardan anlayan var mı bilmiyorum ama benim babam vefat etti birkaç ay önce ben İstanbul’da yaşıyorum şu an memlekete geldim annemin doğum günü diye annemin ve babamın mezarlık ziyaretine gelmek istedim ama babamın mezarının üzerinde isim yazmadığını gördüm genelde bu tarz işleri dedem yaptırır (babamın babası yani büyükbabam ama ben dede diyorum) dede dediğim tontis minnoş bir dede değil genç sevgilisi olan çok zengin bir dededen bahsediyorum öyle bir profil çizin aklınızda ama aynı dede aynı zamanda namazında niyazında da bulunur yani bipolar gibi bir şey işte ben de tam olarak anlayamıyorum karakterini pek çözemedim… annemin mezarında isim var babaannemin mezarında da isim var ama babamın mezarında isim yazmıyor babam kanserden öldü böbrekleri iflas etti pankreas kanseri idi vs neden acaba sizce mezarına isim yazılmamış olabilir ya da ben yazdırsam dedeme ayıp etmiş olabilir miyim yanlış yapmış olur muyum belki dinen bir yeri vardır da o yüzden mi yapmamıştır acaba yani bir bildikleri var mıdır sizce yani mezarlara isim yazılmaz mı normalde ya da bir süre sonra mı yazılır lütfen beni bilgilendirir misiniz ona göre bir şeyler yapmak istiyorum isimsiz mezar olmasını ne derece ne yapayım nasıl davranacağımı bilemedim eşime sordum eşim de hayatım yağmur yağıyor boya akmasın diye yazmamışlardır dedi ama sanki biraz da beni Celallendirmesin diye soyledigini düşünüyorum çünkü duyunca o da şok oldu ve hafiften bir sinirlenmiş gibi oldu çünkü dedemin nasıl bir insan olduğunu da biliyor benim babam ölür ölmez kartıdaki maaşı çektiler suç olmasına rağmen dedemler… ölür ölmez annemin ve babamın evine kiraya vermeye çalıştı evde dedemin üzerine şimdi de bu mezar taşını görünce içim parçalandı gerçi babam da annem öldükten on gün sonra evlenmişti o da çok ayrı bir konu ama ben her halükarda evlatlık görevimi kusursuz bir şekilde yerine getirmek isterim babamın ne yaptığını önemsemeden vicdanım sızlar isim yazmayan bir mezarı mı olur bir rahmetlinin bilmiyorum ki sizin düşünceleriniz neler ne yapılmalı böyle bir durumda eğer biri benim mezarıma adımı yazdırmamış olsaydı ben birilerinin benim mezarıma adımı yazdırmasını isterdim açıkçası ben mi aşırı derecede duygusal bakıyorum bilmiyorum ki
Mezar yeri oturana kadar başucuna tahta konur belki yazılırsa elle yazılır başka bir şey yapılmaz. Yaklaşık 1 yıl sonra mermer yapılır diye biliyorum.

Annenize Alalh rahmet eylesin babanıza da acaba dede annenizin ölümünde hemen sonra evlendi diyemi oyle birşey yaptı olabilirmi

şu an memlekete geldim annemin doğum günü diye annemin ve babamın mezarlık ziyaretine gelmek istedim ama babamın mezarının üzerinde isim yazmadığını gördüm genelde bu tarz işleri dedem yaptırır
Başınız sağ olsun, Allah sabır versin🙏 Siz yazdırabilirsiniz.
Benim babam da aile kabristanında gömülü, babam vefat ettiğinde dedem sağdı, biz kabristanın mezar taşını komple değiştirip babam dahil vefat eden aile bireylerinin hepsinin adı yazılı daha büyük bir mezar taşı yaptırdık.
Dedem ne der diye de düşünmedik.

Dedene zaten dede diyeceksin büyükbaba zaten dede demek ben orayı anlamadım😂 babanın mezarıysa sen yaptırsana niye dedenden bekliyorsun?
Bipolar ne alaka bence kavramları biraz birbirine katıyorsun.
Bizim burada ölenin mezarı yaklaşık bir sene yaptırılmaz mezarın çökmesi yerine oturması beklenir yoksa toprak kayar çöker taş kırılır vs. Bu sebeple mezar son haline gelmemiş olabilir. Zaten para eden kısmı taş yani adam paradan kaçsa taşı niye yaptırıp bıraksın. Mezarlıkların içinde oluyor mermerciler gidin yanına bir yazı isteyin tasa bitti gitti

Mezar yaklaşık 1 yıl sonra yaptırılır. Toprak tam otursun yoksa çökme olabiliyor diye. Ama o zamana kadar bir tahta dikilir ve isim yazılır yeri belli olsun diye. Siz kendiniz yazdırmak istiyorsanız kimseye ayıp olmaz çünkü o sizin babanız zaten. Allah rahmet eylesin.

Başınız sağ olsun, Allah sabır versin🙏 Siz yazdırabilirsiniz.
Benim babam da aile kabristanında gömülü, babam vefat ettiğinde dedem sağdı, biz kabristanın mezar taşını komple değiştirip babam dahil vefat eden aile bireylerinin hepsinin adı yazılı daha büyük bir mezar taşı yaptırdık.
Dedem ne der diye de düşünmedik.
Sağolun sizinde başınız sağolsun 🙏evet aslında öyle olmak gerekiyor da işte saygıdan birazcık dedem çünkü ailene çok saygı duyduğu bir insan olduğu için ben herhangi bir ters bir hareket yaparsam sanki onun yapacağı şeye karşı çıkmışım gibi olur diye onu sormak istedim keza sordum zaten yaptıracağım kendim

Dedene zaten dede diyeceksin büyükbaba zaten dede demek ben orayı anlamadım😂 babanın mezarıysa sen yaptırsana niye dedenden bekliyorsun?
Bipolar ne alaka bence kavramları biraz birbirine katıyorsun.
Bizim burada ölenin mezarı yaklaşık bir sene yaptırılmaz mezarın çökmesi yerine oturması beklenir yoksa toprak kayar çöker taş kırılır vs. Bu sebeple mezar son haline gelmemiş olabilir. Zaten para eden kısmı taş yani adam paradan kaçsa taşı niye yaptırıp bıraksın. Mezarlıkların içinde oluyor mermerciler gidin yanına bir yazı isteyin tasa bitti gitti
Ben de sizin neden Güldüğünüzü anlayamadım açıkçası herkes baş sağlığı dilemiş sizin gibi gülüp dalga geçen hiç kimse olmamış bu durumla… madem merak ediyorsunuz aydınlatayım genelde babanın babasına büyükbaba annenin babasına ise dede diye hitap edilir fakat siz kime nasıl hitap edileceğini bilmediğiniz için bunu da bilmiyor olmak da gayet haklısınız tanımadığınız insanlara sen diye hitap ediyorsunuz ben sizi tanımıyorum mesela önce bir başsağlığı dileyin insanlık dışı bir yorum yapmışsınız ölümler kayıplar çok ama çok hassas konulardır anlamamış olabilirsiniz zaten çoğu kişi anlamadigini belirtmiş ben de açıklamışım ama gülmek çok garip bir şey sizin gibi hiç kimse bu şekilde gülüp dalga geçip ukalaca akıl vermedi burada yorumları okuyun çok kırıcı ve garip bir üslubunuz var bana akıl vermeyin lütfen ben akıl değil fikir almaya çalıştım bir de doğru düzgün insanlardan fikir almaya çalıştım sizin gibi seviyesiz nerede nasıl konuşacağını bilmeyen birinden fikir alma ihtiyacım yok.

Back