Annemi kaybettim

Hanacia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2024
1
0
38
Merhaba annemi kaybettim ama anlayamıyorum bu duruma nasıl geldik aklım almıyor. Annemin hastalığı hemanjioblastom beyincikte tümör vardı öncesinde ameliyat oldu tekrarladı doktoru ameliyat dedi biz istemedik derken başka özel doktora gittik kızım sen kafayı boşver başka hastalıklarıda vardı sen onlara bak dedi derken 6 ayda bir kontrollere gidiyoruz büyüme var dedi tavsiye ettiği beyin ve sinir cerrahisi dr gittik en iyi hastanelerden ameliyat olmak istemiyorsa gamma Knife yapalım o zaman dedi bizde tamam dedik ne olacak 6 ay sonra gerekirse ameliyat olur dedim..
Derken 6 ay geçti annemin baş dönmeleri baş ağrıları başladı kontrollere gidiyoruz ödem oluşmuş ondan deyip yolladılar. İki gün sonra annem düşüyor gidiyoruz doktora ilaç verdi 7 gün kullansın fayda etmezse gelin 7günün sonunda iyiydi gitmedik 2gün sonra ayakları tutmadı yürüyemiyor du zar zor o hastenin aciline gittik 2 saatin sonunda sadece norolojik muayene yaptı yapacagımız bişey yok polikliniğe randevu alın gidin dedi ya dedim kötü görüyorsunuz şuanda hayati bir tehlikesi yok kusma ve çift görme olursa hemen gelin dedi Elden bişey gelmez gittik eve derken sabaha karşı fenalaştı kusmaya başladı bilincide yok gibiydi panikle ambulansı aradık en yakın devlet hastanesine gittik. Sağ olsunlar ilgilendiler tahliller yaptılar biraz kendine geldi annem sonuçlarda akciğerlerinde enfeksiyon ve hidrosefali var dediler biz burda müdahale edemeyiz sevk edicez dediler derken kendi doktorunu arayıp durumu anlattık buraya getirin başka yere giderse hemen ameliyat yapalım der biz burda şant takıcaz daha risksiz tamam deyip acildeki doktora söyledim tamam dedi çok iyi hastane zaten olur derken gittik acil müdahale edilicek tomografi çekildi derken dokturu bize anlatılan kadar kötü değil yoğun bakımda kalıcak enfeksiyon tedavisi görücek sonra beyindeki sıvı için şant takıcaz derken günler geçti 7 günün sonunda yoğun bakımdan direk eve çıkardılar annemi beyin için ilaç verdik fayda ediyor evde kullanmaya devam etsin arada yürütün deyip hiç bir şekilde yürüyemiyen belini kaldıramıyan felç li yatalak olan annemi eve götürdük 7 gün sonra muayene gidicez. Umut işte fayda edicek annem tekrar yürüyeceksin derken 7 gün geçti hiç ilerleme yok gittik doktora asistanı baktı yürüyor bişeyi yok fizik tedavi gerek dedi neyse doktoru geldi baktı tomografi çekti fayda ediyor gibi 9 gün daha kullanın gelin o zaman şant değilde sıvıyı boşaltırız ufak bir işlem deyip gönderdi yine
Annem bak fayda ediyormuş derken annem doktora gitmeye 3 gün kala artık ilaçları yutamıcak hale geldi ilaçları ezip verdim allaha yakardım şu günler geçsinde gidelim son gün gideceğimiz gün biraz yoğurt vermeye çalıştım üç kaşık artık ağzını açamıyordu anlık hatırlıyordu konuşamıyordu gittik allahım sana şükür geldik dedim dermanını bulucak bişey yedimi dediler evet biraz yoğurt vermeye çalıştım keşke vermeseydin hemen işleme alırdık dedi beklicez dedi kan aldılar tomografi çekildi saat gelince götürdüler annem konuşamıyordu bişey deme ye çalıştı diyemedi işlem bitti bir sıkıntı yaşadık yediği yoğurdu yutamamış soluk borusuna kaçmış müdahale ettik uyandırdık anlamsız tepkiler verdi nefes de biraz zorluk çektiği için hava veriyoruz görmek isterseniz bir kişi görebilir ben girdim allahım o an kendimi dışarı atmamak için zor tuttum kendimi annem dedim bak geçti bitti dedim ama o an gördüğüm annem yok gibiydi
Sabaha karşı doktor geldi kendine daha gelmedi dedi ama bir sıkıntı yok ordaki bir doktora sorduk yoğun bakımda şuanda ama hayati riski vardır diye evede gidemiyoruz dedik öyle bir şey yok neden bekliyorsunuz anlamadım zaten dedi o gece eve dündüm güzel bir uyku çektim içim rahat erkenden kalkıp gittim doktor demezmi nefes almakta zorlanıyor ciğerlerinde enfeksiyon var biz elimizden geleni yapıyoruz ama başka yoğun bakıma gönderebiliriz entübe edilebilir beslemekte sıkıntı yaşıyoruz burundan mideye boruyla beslenebilir
Dedikten 3 saat sonra götürdüler ordaki doktorlar da yolumuz uzun ciğerlerinde enfeksiyon septik şok birde diğer hastalıkları var uzun olsun iyileşsin de dedik 12 günün sonunda dahada olumsuz konuşmaya başladılar derken artık ilaç vermekte sıkıntı yaşıyoruz diyalize de alamıyoruz morluklarıda başladı yani gözümüzün içine bakıp aslında yol bitti diyorlardı biz de tamam dan başka bir şey diyemiyorduk en iyi hastane en iyi doktorlar en iyi öğrencileri yetiştiriyor her şeyin iyisini yaparlar görmeye gittiğimiz gün eve dönerken o almak istemediğim aramayı aldım kötüleşti geri gelin kader bu ya hayati tehlikesi yok diyen doktor ölüm belgesini verdi gitmişti annemm

Şimdi düşünüyorum o yoğurdu vermeseydim yada bizi öyle eve göndermeseydiler yada başka hastaneye gitmiş olsaydık annem halen bizimle olurmuydu her gece bunu düşünüyorum aynı şeyleri kafamın içinde tekrar tekrar yaşıyorum anlam veremiyorum kendi kararlarını veremeyen annemin nefesinimi aldım ben

inancınız varsa kabullenmeniz daha kolay olur
böyle olmasa başka şekilde olacaktı
mekanı cennet olsun ,size de sabır versin allah

Allah rahmet eylesin. Beyinciğe yakın olan tümörlerde ameliyat zor olduğu için genelde semptomatik tedavi yapıyorlar ama orası hem kan damarlarına hem nefes alma yutkunma merkezlerine çok yakın. Annenizin tüm şikayetleri orada baskı yaptığını gösteriyor, aslında giderek kötüleşmiş. Illa yoğurttan olduğunu sanmıyorum, malesef o evrede tükürük vs bile yutamıyorlar, hastalığın seyri bu malesef. Anneniz şimdi tüm acılarından kurtulmuş bir durumda, rahat inşallah. İnançlı iseniz bol bol due edin ona, kabir yeri güzelleşir. Allah sabır versin

Siz yoğurt vermeseniz başka şekilde bu süreç olacaktı. Bazı şeyler değişmiyor. Üstteki üye hastalık seyrini açıklamış. En zor duygulardan biridir kaybetmek siz elinizden geleni yapmışsınız. Başınız sağolsun acıları dinmiş mekanı cennet olsun…

Allah yardımcınız olsun. başınız sagolsun. üyeler zaten açıklamış, kendinizi suçlamayın.

Ben de yakin zamanda babami kaybettim.
Hastalik farkliydi ama hastane surecleri benzer

Dr .a goturuyoruz ,sonucta dr diyoruz ama dr .lar bile farkli davranabiliyor.

Babam vefat etti , hala aklimda donuyor, acaba soyle olsaydi nasil olurdu, boyle olsaydi nasil olurdu
Sonra diyorum ki ecel , bir sekilde olacak olan oldu yapacak bir sey yok. Yani boyle dusunmesem kafayi yiyebilirim.

Vicdan azabi cekiyorum, elimden gelenin daha fazlasini yapabilir miydim? Babamin durumu cok kotu degildi? Ameliyatlik bir durumu yoktu.
1 ay surede vefat etti

Yasadiklariniz cok zor. Umarim annenizin acilari, gunahlarina kefaret olur . Suan huzur icinde yatiyordur. Mekani cennet olsun
Basiniz sagolsun

Başınız sağ olsun. Yakın zamanda teyzemi kaybettik beyin tumorunden. sizin yapabileceğiniz bir şey yoktu elinizden geleni yapmışsınız. Teyzem daha ileri evreye kadar yaşadı ama nasıl yaşadı Allah bilir. Vücudu artık çürümeye başlamıştı. Rabbim annenize çok cektirmemis almış yanına öyle düşünün. Nefes alamıyor yutkunamiyor boğazı makinelerle temizleniyordu. Burundan besleniyordu artık damarları dolmuştu. Tükendi ve vefat etti. Bu zor ve acı evreleri görmemiş içiniz o yönden rahat olsun mekanı cennet olsun inşallah

Bu tür durumlarda doktorlar zaten ileriyi biliyorlar ve bir umut bizi oyaliyorlar diyebilirim.Benim babam da kanserden vefat etti.Cikis yapın üç gün sonra tekrar gelin seyri takip edelim dediler babam 2. Gün vefat etti.Takdir Allah'tan.Cok zor ama Allah yardımcınız olsun kendinizi suçlamayın.Basiniz sağ olsun Allah sabırlar versin.

Bazen de hasta yakınlarına söyleseler bile hasta yakınları bir umut düzelir belki diye pozitif şeyleri duyuyorlar negatif şeyleri göz ardı edebiliyorlar. İnsan psikolojisi

Öncelikle anneciginize Allah'tan rahmet, sizlere de sabır diliyorum

Hiç öyle düşünmeyin,
babama teşhis konulabildiginde hastalık 4.evredeydi.
Dr.lar tedavinin sonuç verip vermeyeceğini 6 ay içinde anlayabiliriz dedikten1 ay sonra,
vefat etmeden 2 gün önce,
benden istedigi yemekleri O'na yedirmedik diye, O'na daha çok sarilamadik diye, şunu yapsaydık, bu doktora gitseydik diye çok ağladık.
Bizler ve sizler emin olun elimizden geleni yaptik.
Dünyanın en iyi doktoruna gitseydik, en iyi Hastanesine de gitseydik,
Biz ne yaparsak yapalım ecel saati geldiğinde ne bir an ileri, ne bir an geriye alabilirdik.
Bu pişmanlıklar ,acabalar, bu tür düşünceler sadece sizi üzüyor ve yıpratıyor.
Tek tesellimiz bir gün buluşacagimiza inancımız.

Bazen de hasta yakınlarına söyleseler bile hasta yakınları bir umut düzelir belki diye pozitif şeyleri duyuyorlar negatif şeyleri göz ardı edebiliyorlar. İnsan psikolojisi
Tabii öyle. Götürün umut yok deseler daha kotu oluruz sn azından bizde bir umut gidip geliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…