• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme artık katlanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstediklerin fazla değil senede 1 kere görüyorsun daha doğrusu özlüyorsun görmek istiyorsun annen sonuçta.
Biri bebeğe bakar diğeri yemek yapar. Gitmesen kızımın umurunda değilim gelmiyor der.
Hadi döneceksiniz ama yeğeniniz hep annen mi bakacak umarım böyle bir şey yoktur. Annesi nerede yiğeninizn neden bakmıyor Allah ananede babaannede olsa bir yavruyu kimseye muhtaç etmesin itilip kakılıyor ayrıca o anneye ne demeli

Ablanızla annem neden böyle diye konuşacağıniza gidip çocuklara iki çorba pişirin, kahvaltılarını hazırlayın.

Yani anneniz bu onu değistiremeyeceginize göre Siz eve çocuklara bakacaksınız yapacağınız başka bir şey yok.
Zaten öyle yapıyoruz. Kendisi 5 karış surat oturuyor. Ben kimseye bakacak Halim yok 10 aylık Bebeğim ile. Bakılacak durumda değil benden güzel hayat yaşıyor

Siz olmayani oldurmaya çalışıyorsunuz. Kadın evvelinden beri ilgisizmis. Senede bir böyle davranmasın diye beklentiniz var ama örtüşmüyor. Memlekette tatil yapılmıyor gerçekten. Ben bunu bilerek gidiyorum. Annemin her işine koşuyorum. Çünkü aile kalabalık annemler çalışıyor. Memlekete gittiğimde evimden daha çok ok yoruluyorum eşim de farkında. Ama gidiyorum annemdir. Gideceğim tabi ki. Kv me gidince dinleniyorum daha çok o hiç iş yaptırmaz sağ olsun tabi yine temizliğe yemeğe yardım ederim o ayrı. Ne diyordum haklısınız kendinizce beklentileriniz var şefkat bekliyorsunuz. Ama kadının kodunda yok bu. Beklenti içine girmezseniz mutsuz olmazsınız. Ayrıca çocuğun babasına haber verin alsın çocuğu. Parmak kadar sabi yazık günah. En çok ona üzüldüm.

Benim kimseye yıkılma gibi bir derdim yok olamazda. Tatil işini zaten eşimle yapacağız. Ben 10 aydır görmediğim annemi ziyarete geldim sadece. 10 aylık bebekle ben ona değil o bize yardım etmeli. Annelik budur. Annelik bitmez yası kaç olursa olsun evlatlarına iyi güzel davranabilmektir. Kendisi herseye yetebilen gezen tozan sabahlara kadar internet başında oyun oynayan biri. Yorulması etmesi yok.
geçen hafta annemin evine tatile geldik bebeği ile. Ayrı şehirlerdeyiz. 10 Aydır gelmemiştik. Dinleniriz denize gireriz diyerekten çıktık geldik
Bunu siz yazmışsınız ben değil . Kahvaltı hazırlamasını sofra toplamasını kadından bekliyorsunuz bu da yıkılmaktır. Evde bu gibi işlerinizi bir başkası mı gelip yapıyor acaba . He bu arada benim de 10 aylık bebeğim var yani nasıl bir şey olduğunu biliyorum pekala evi idare edebiliyoruz.bebekli olmak sürekli karşıdan birler beklemek değildir. Bu arada annenizin kendini bir şekilde mutlu edip kafa dağıtması sizi bu kadar ilgilendirmemeli

İstediklerin fazla değil senede 1 kere görüyorsun daha doğrusu özlüyorsun görmek istiyorsun annen sonuçta.
Biri bebeğe bakar diğeri yemek yapar. Gitmesen kızımın umurunda değilim gelmiyor der.
Hadi döneceksiniz ama yeğeniniz hep annen mi bakacak umarım böyle bir şey yoktur. Annesi nerede yiğeninizn neden bakmıyor Allah ananede babaannede olsa bir yavruyu kimseye muhtaç etmesin itilip kakılıyor ayrıca o anneye ne demeli
Herkes beni yanlış anladı sanki ben buraya hizmet edilmek için gelmişim gibi geldi insanlara. Siz anladınız. Olay o kadar başkaki. Annesi çocuğunu istemiyor babası yani kardeşim bakıyor. O da anneme bıraktı bir sürelik. Annemde itip kakıyor seneler evvel bize yaptığı gibi

Yemek yapmak bu kadar zor gelmemeli bir anneye. Tabiki bekleyeceğim kendisinden. Çocukkende böyle hep söylenirdi şimdide. Beklediğimiz sadece yemek yapması senede bir o da yanına geldiğimizde. Senenin 12 ayı zaten tek yanlız

Cok enteresan, annenizin cocuklara acimasiz davrandigi gibi sizde ona oyle davraniyorsunuz.
Onunda belki bir tatile birsey yapmamaya ihtiyaci olabiliyor.
Iki yetiskin kizi varken islere elini surmek istememesini ben normal karsiliyorum.
Babaannem hayattayken halamin, annemin ve yengelerimin mutfakta evin islerinde kosturdugunu hatirliyorum.
O ornek olamiyorsa siz olun. Cok beklenti onu uzer, konusmayi deneyebilirsiniz ama ne biliyim bebegim var ben bisey yapamiyorum diyenlere aklim ermiyor. Nice yeni dogmus bebegi olan var her ise yetisen...

Benim kimseye yıkılma gibi bir derdim yok olamazda. Tatil işini zaten eşimle yapacağız. Ben 10 aydır görmediğim annemi ziyarete geldim sadece. 10 aylık bebekle ben ona değil o bize yardım etmeli. Annelik budur. Annelik bitmez yası kaç olursa olsun evlatlarına iyi güzel davranabilmektir. Kendisi herseye yetebilen gezen tozan sabahlara kadar internet başında oyun oynayan biri. Yorulması etmesi yok.

yahu çok enteresansınız gerçekten
2 genç kız diyorsunuz bir de abinizin kızı yok muydu küçük olan??
yani siz bebek iki genç kız bir de küçük yeğeniniz var yanlış mıyım? ablanız nerede bu durumda abinizin karısı vs?

Ben oğlumla ilk kez yanına geldik ziyaret hem dinlenme. Diğer çocuklar torunlar ise ben geldim diye geldiler. Senede bir kaç sefer bayramlarda hepsi o. Bilemiyorum benim evlatlarım torunlarım gelecek yanıma etraflarında 4 dönerim onlar için canım feda
şimdi sizden hariç o evde kaç kişi var bilemem ama sanırım kardeşleriniz de orada. zate n sizler varken akdından kahvaltı vs beklemek yanlış bir tutum herkes tutar bir işin ucundan yapılır yemekti temizlikti vs masraflarda bölüşülür 3-5 neyse artık...
annenizin tavrı belli zaten ondan birşey beklemeyin illa kalacaksanız orada herşeyi kendiniz halledin..

bütün çocukları atmışlar kadının başına
bir de diğer kız gelmiş börek bekliyor
konu sahibi de çalışmıyor tek sorumluluğu 10 aylık bebek yani
allah bilir annesi o kadar çocuğa bakarken kimse zamanında yardımcı olmamıştır da kadına zamanında
kadın size börek mi yapsın, abinizin çocuğuyla mı ilgilensin 2 genç kızın dağınıklığını mı toplasın
ay valla ben burada çıldırdım. bari sırayla gitseydiniz.
Bir de abla kardeş annelerini çekiştiriyorlar
kadın sanki bunların hizmetçisi olmak için gelmiş dünyaya
töbe yaaaa

Şimdi anneniz negatif bi insan o dogru ama kek börek lahvalti hazirlama hatta yemek.yapmayi siz yapsaniz sahsen ben annemde bunlari yapiyorum sizde beklemeyin hepsi bi tarafa yeğeninize siz bakin ordayken yazil.degil.mi cok uzuldum kendi cocuklarim geldi gozumun onune ben olsam onu da mutlu etmeye calisir annemden is beklemezdim biraz sakin davranmaya calisin bisey istemeyin bi kek cirpin yegeninize sana yapiyorum deyin gonlunu alin cay demleyin yanina annenizi cagirin belki yorulmustur oyle.bisey ariyodur olmadi bi noroloji ve psikayatriye goturun

Zaten öyle yapıyoruz. Kendisi 5 karış surat oturuyor. Ben kimseye bakacak Halim yok 10 aylık Bebeğim ile. Bakılacak durumda değil benden güzel hayat yaşıyor
Siz çocukluğunuzdan beri bu anneyle büyümüşsünüz. Beklentiniz olmasın ..
Evet çocuklar anneanne şefkati siz anne şefkati istiyorsunuz ama olmuyorsa olmuyordur.
Ablanızla , o genç kızlarla iş bölümü yapın bütün her şey 2 saat içinde biter ..Siz de dinlenir , Annenizle bir kahve içersiniz. Çözüm odaklı olursanız sizin için daha iyi.

Anneniz böyle olduğunu bile bile neden gidiyorsunuz ki,
Hadi gidiyorsunuz neden iş bekliyorsunuz bir de.
Kadının hamurunda annelik yok demek ki ona göre koy mesafeyi
Böyle muamele göreceğime yazın sıcakta kendi evimde otururum daha iyi

Annenizle ilgili beklentileriniz hiç gerçekçi değil,ki bu kadın siz bildiniz bileli böyleymiş şimdi ne oldu da farklı bir tutumu olsun bu kadının?kafanızda bir kalıp ve standart var ve annenizden bu kalıba uygun davranmasını istiyorsunuz.evet Türk toplumunda kadınlar cefakar ,fedakar ,şefkatli ve yardımcı olurlar bunu istiyorsunuz ama anneniz geleneksel Türk kadınlarından değil,sizin için saçını süpürge edecek kadar fedakarlık beklenemez ondan bu durumda.

Mevcut durumdaki koşullar böyleyse yemek ve temizlik de sizin göreviniz oluyor haliyle,dört dörtlük olmasada yine de bu işler size düşüyor.evdeki genç kızları da dahil ederek görev paylaşımı yapacaksınız.genç kızlardan bir tanesi bebeğinizle oynarken,oyalarken işinizi yaparsınız,herkese bir sorumluluk yüklersiniz.neticede orası otel değil,orada yaşayanların da bir katkısı olacak

Şiddete karşıyım ama elime geçse eski yengeyi döverdim yaaa. Bakmayacaginiz çocuk doğurmayın arkadaş. Yazık günah değil mi? Annen ayrı merhametsiz. Sanki çocuk dedi beni doğurun sonra ayrılın, babaannem de bana kötü davransın.
Yenge olacak şahısla konuşsanız olmaz mı? Ya da abinize söyleyin annenizin yaptıklarını bakıcı tutsun. Sizin ya da ablanızın bakma şansı yok mu peki?

Siz büyüksünüz, eviniz barkınız ayrı, annenle görüşmeseniz de olur ama o yavrucaga çok üzüldüm..

Konu sahibinin neden üzerine gelinmişki. Çok mu şey istiyor kadın?
Annesinden güleryüz ilgi. Bu çok mu abes?
10 aydır görmediği kızı, torunu gelmiş, diğer torunları da gelmiş.Evi şenlenmiş, şöyle neşeli olsa gülse sevinse,onlar için birşeyler yapmaya çabalasa fena mı?
Zaten o ilgiyi hissetse bir kek yapmak eline yapışmaz konu sahibinin. Sanmam yani. Bahsettiği başka birşey.
Evde neşe olsa, herkes tutar bir işin ucundan, şöyle ağız tadıyla güzel birkaç gün geçirirler.
Ama yok demekki.

Depply sizin tek hatanız, çocukluğunuzda da böyle olan, yani hep böyle olan bir anneden beklentiniz olması.
Elbette ziyarete gittiniz, değişiklik olsun diye gittiniz ama değişmiyor kadın, yapacak bir şey yok.
Bir dahakine fazla kalmazsınız,zor da olsa arkanızda bir annenizin olmadığını kabul ederseniz daha mutlu olursunuz.

Ya abinizin cocuguna cok uzuldum zaten annesi yok gibi birşey ne olur konusun abinizle birakmasin çocuğunu onun yanina ... Siz de gitmeyin boyle uzun süreli .. yazanlarin dediği gibi bayramdan bayrama senede bir iki uc gun gidin donun bu saatten sonra değişmez kadin ...

Evlendikten sonra anladım ki insan baba evinde bile maksimum 2yada 3 gün kalabiliyor daha uzun süre kalamam kimsenin evinde bizde kalabalık oluyoruz toplanınca hepimiz bir işin ucundan tutuyoruz. Tabi anneniz böyle bir insan değilmiş ki yapmıyor yada bazı şeylerden sıkılmış olabilir.

Beklentilerinizi minimuma indirin derim ve tatil yapmak isterseniz alın eşinizi çocuğunuzu gidin bir otele ben annem ve ablamla da tatile gittim ama gidersem tekrar alır çocuklarımı 5 yıldızlı otele gider ne yemek derdim olur ne düşüncem yapar tatili dönerim en güzeli.

Abinizle ayrı konuşun çocuk için psikolojik baskı altında çocuk ileride başka türlü sorunlar meydana gelebilir annenizin kesinlikle sıkıntısı var.

Toplu cevap vermek istedim. Zannedersem yanlış anlaşıldım. İfade ediş şeklim yanlış oldu. Ben 10 Aydın annemi görmedim. Ve annemi ziyarete gelmek istedim. Bir kaç gün kalır gideriz dedim. Oğlum ile beraber atladık geldik.ben gelince abimin kızıda geldi annemin evine beni ve oğlumu görmek için. Senede bir görüşüyoruz. Yanş kimse anneme yıkılmadı öyle bir niyet yok kimsede. Ben sadece bir Güleryüz sohbet şevket bekledim. Bunun yanında elbetteki yemek vs bekledim bu ki çok normal. Hamileliğindee böyle yapmıştı. Bir evlat olarak uzak şehirde yaşayan, anneden bir şeyler beklemek ne kadar kötü bir şey ki? Evde toplamda 4 kişiydik biri bebek. Neyimiz battıda sürekli bağrış içindeydi. Şu kadarını söyleyeyim benim evladım uzakta yaşasa yanıma gelse onun için neler yaparım anlatmakla bitmez. Ama her zaman derim herkes anne olamaz. Bu vicdani bir şey. Bencil insansanız bir çok şeyi evlattan beklersiniz bubkadar basit

Tatile neden annenizin evine gidip bir de hizmet bekliyorsunuz anlamadım. Üstelik 10 aylık bebekle.
Yok kahvaltı hazirlamiyor yok börek yapmadi, yapmak zorunda mi? Size bunları yapacağını söylemis miydi söz vermiş miydi?
Tatile otele gidin bence, kahvaltınız boreginiz de önünüze gelir kimse de bağırıp cagirmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back