Annemde mi sorun var bende mi lütfen değerlendirin..

Bu konuda sizin bakış açısını anlıyorum. Kadın elinden gelini yapmış. Siz de ikiniz de hayattayken birbirinizi anlayıp anlasın diyorsunuz. Çok güzel.
Ama bakın burdaki sorun cocuk bakımı değil. Asla empati yapmaması. Bunu anlayabilmeniz zor. Bu anne türü ile yaşayan bilir ki kendi aralarında da türleri var. Mesela konu sahibinin annesi ile benimki arasında çok ciddi farklılık var ama ortak yön empati zayıflığı. Kimi daha aleni kimi daha gizli. Dozlari da farkli. Kendine gösterilmesi istenen fedakarlık, anlayış, sınırı karşıya gostermeme. Baba da hatalı tabi. Bu kadınların kocaları genellikle pasif olması ile bilinir. Ama baba en azindan kendi yapmayip yapmayip bir de cocuga sucluluk yuklememis. Sorun annelik görevini eksik yapması değil kendi eksikliklerine rağmen kendi kızından sınırsız mükemmellik beklemesi. Kendi evine gelirken arama bekleyen başkasına giderken de aynı saygıyı gösterir. Ama kadının zihninde buna gerek yok. Çünkü kızı onun narsistik uzantısı.
Cennet annelerin ayağındaki atasözü ile büyümüş bir nesil için benim annemde bir sorun var demek o kadar zor ki. Konu sahibinin ki yine aleni. O kadar kapaklı, kapalı, komplikedir ki bazen hissettiğiniz hayal kırıklığından suçluluk duyarsınız.

Kendisi kocasından ayrı olduğu için sizi kıskanıyor gibi geldi hani başbaşa 1 saat bile geçirmenize tahammülü yok. Maalesef bazı anneler böyle. Ben de bazı metabolik hastalıklardan dolayı ketojenik beslenmem gerektiğinden bahsetmiştim anneme, bana bi ton söylendi ne gerek var iki kaşık şekerden insan ölür mü bilmemne, kendini dinleyip durma, aman ben uğraşamam falan filan. Geçen hafta kendisi ketojeniğe başladı ve benden hiç duymamış gibi davranıyor.

Bu hastalıklarım çıkınca ben senin ilaçlarınla uğraşamam diye sinirlenip bağırdı mesela sanki grip olunca sevabına bi hap vermişliği varmış gibi

Geçen ay bi meze yapmıştım hiç hayalimdeki gibi olmamış yenir de eh işte falan dedi, bu ay kendisi yapmış aynısını bak tarif buldum diye ımhh yapa yapa yiyor yeminle benimki daha lezzetliydi bariz olarak ama sustum

Kadının ondan becerikli başarılı olmama tahammülü yok çok bozuluyor. Konuşmasam yüz vermesem dibimde dolanıyor iyi geçinmeye çalışınca aşağılamaya küçümsemeye çalışıyor.

En iyisi uzaktan sevmek hiç beklentiye girmemek allah yerlerinde iyi etsin ne bizi onların eline baktırsın ne onları bizim elimize baktırsın.

Ben size hak verdim ya, insan annesinden destek ilgi beklemeyecekse kimden bekleyecek? Anneniz bencil bir insan. 1-2 saatliğine arkadaşım çocuğunu bıraksa bakarım, tüm gün ve sürekli değil ki?

Bu karakterdekilerin ortak özellikleri benzer demekki ne alsam alır ne yapsam yapar elestirir ama aynısını alır ve yapar benim annemde .. fitne fesat uzaktan akraba gibi aynı .. işi gücü benimle yarışsın dekarte edip rahatlasın ... tövbe estagfurullah ya amin amin amin inşallah

Ben size hak verdim ya, insan annesinden destek ilgi beklemeyecekse kimden bekleyecek? Anneniz bencil bir insan. 1-2 saatliğine arkadaşım çocuğunu bıraksa bakarım, tüm gün ve sürekli değil ki?
Sorunda tam olarak buydu devamlı değil bir kere sadece bir kere benim için rahatlamam icin bir yardim eli uzatmayisiydi veya baska bir sekilde destek olmasiydi yapmadi cani sagolsn ne diyelm

Anne diye değer veriyoruz da özgüvenimizi yıkmaktan zevk alıyorlar bi kere uygun bi vakitte konuştum anneannemin eziyetlerinden bahsediyodu seni çok iyi anlıyorum dedim sustum iki gün sonra gelmiş tatlı tatlı ben sizi üzüyor muyum kalbinizi mi kırıyorum farkında olmadan diyor ama ben tuzağa düşer miyim? Oluyordur da bilerek yapmıyorsundur muhtemelen dedim ezik ezik döndü gitti ben orda dökülsem beni tepeleyecek geçmiş gelecek onu alakadar etmeyen her hatamı yüzüme vuracak aşağılamaya çalışıp yere çalacak en güzeli adam yerine koymamak dış kapının mandalı muamelesi yapmak. Dert mi yanıyor hmm evet sen hep öylesin zaten demek, kendini acındırmaya çalıştığı sıkıntısını hafife almak. Kaç yaşında kadın sanki çocukken bi parka götürmüşlüğü varmış gibi naz yapıyor beni gezdir diye, hayır götürsem beğenecek sanki insanı pişman ediyor merhamet ettiğine. Gaddar taş kalpli biri olup çıkacağım ona uysam. Hiç üzülme ağlama değmez gözünün yaşına inş Allah en kısa zamanda hayırlı bi kapı açsın sana dua edelim birbirimize

Aminnn Sizde üzülmeyin yaşadığımız şeyler kac yasinda olursak olalim mesele anne olunca insani etkileyen seyler kendimizi korumaya kollamaya calisacagiz sagligimzla birlikte yapacak hcbrsy yok olmuyor iste bazen zorla guzellik yaptirilmiyor.. smdi yatiyorm bende sizin icin dua edecegim guzel yorumunz icin cok cok tesekkur ederim

Haklı haksız arayıp kendinizi yıpratmayın. Bazı anneler böyledir. Önce kendileri için yaşarlar. Başkası için bişey yaptıkları zaman da insanın burnundan getirirler. Sizin annenizde biraz kendi annemi gördüm. O da uyusun, gezsin, tozsun ama kimse ona bulaşmasın. 1 yıllık evliyim evine sayılı yemeğe gitmişimdir. Yanlışlıkla biz geliyoruz desem bütün gün yatar ben gidince yemekleri yaptırır. Zaten çoğu zaman kabul etmezdi artık ben de gitmiyorum. Bir keresinde nasıl hastayım biliyo musunuz yataktan kalkamıyorum evde gram yiyecek yok, eşim işte sürekli dışardan yemek gönderiyor ama insan illa bi ev yemeği istiyor biri gelsin evi toparlasın istiyor. Annem nasılsın diye bile aramadı ki her gün arardı. En sonunda dayanamadım neden aramıyorsun dedim. Sana öyle gelmiş canım neden aramayayım vs dedi. İnsan bi çorba kaynatır anne yaa çok kötüyüm dedim. İşte bu yüzden aramadım diye güldü. Sağol anne deyip kapadım tekrar arayıp şaka şaka dedi. Akşama bi çorba yollamış eşimle suyun içinde bi kaç tavuk parçası var Allah razı olsun bu bile büyük olay onun için. Bir kere de anksiyetem zirvede, ibs, vitamin eksiklikleri, enfeksiyon hepsiyle savaşıyorum her gün acildeyim artık eşimin de mecali kalmadı kv destek oluyor yemeğimi bile yiyemeyecek durumdayım. Annemi aradım anne nolur bizde bi kaç gün kal kv yardım ediyor ama çekiniyorum sen ol yanımda dedim. Aaaa ben napabilirim evli barklı kadınsın dedi kapadı. Sonra kv’mi arayıp x abla benim kızım evliliğe adapte olamadı ondan böyle hastalandı sen kalk biraz onların yanında yaşa toparlansın demiş. Kv de destek oluyorum ama evlerine gidip kalırsam daha çok çekinir o yüzden gitmek istemiyorum demiş. Aradı bana anlatıyor pişkin pişkin seninkini aradım böyle dedi diyor. Anne sen ne diyorsun dedim yaa kızdım. Telefonu kapadık ertesi gün güya hastalanmış gözü kıpkırmızı olmuş hemen göz doktoruna gitmiş. Göz doktoru da güya annemi kapıda gördüğü gibi sen neye üzüldün bu kadar bu yaşadığın sadece üzüntü ve stresten olur demişmiş. Doktor da benim çocukluğumdan beri gittiğim doktor. Asla öyle bi tarzı yok adamın. Babamı aradım bu ne diyor böyle diye. Kızım sen onu dikkate almadı iyileşmene bak sana ondan fayda yok dedi geçti.
Ay kusura bakmayın konunuzun altına destan gibi yazdım ama yaşadıklarım aklıma geldi. Yalnız değilsiniz merak etmeyin. Bazı anneler böyle deyip geçmek zorundayız. Hee bu arada benimki de sürekli çocuk yap deyip duruyor. Kendisi seve seve bakarmış. Bi tanecik olsunmuş. Ağzımla değil başka yerimle gülüyorum çok afedersiniz. Allah eline muhtaç etmesin yeter.

Ben tuzağa düşer miyim sorusu hepimizin özeti. O artık annesini anlamış ona göre taktik geliştirmiş kadınların cümlesi.

Ben ilk doğumumu doğu görevi sırasında yaptım. Doğumdan sonraki süreçte yıllarca 'tayin istemiyorsunuz, gelmiyorsunuz, gwlseniz çocuğumuza ben bakardım' diye yedi beni. 3.5 yaşındaki oğlum ve karnımda 5 aylık kızımla memlekete tayin olmayı başardım. Doğum iznine kadar insana ihtiyacım var. 'Ben hakkaride iki çocuğuma bir başıma baktım, bakın başınızın çaresine' dedi. (Kendisi ev hanımı, ben öğretmenim) eşime karşı yaşadığım utancı, hayal kırıklığımı, perişanlığımı anlatamam.

Kızın tuvalet eğitimi tamamlandıktan sonra 'isterseniz ben bakarım, bakıcıya para vermeyin' dedi lohusalıklarımda, doğumlarımda yaşadıklarımı hiç saymıyorum. O kadar çok kırgınlığım var ki, yaz yaz bitmez. Zirvesi 'gezmeseydiniz kaza yapmazdınız' işte. Ulan el aleme bile 'geçmiş olsun, çok üzüldüm' der insan ya. Evdeki düşman. Hiç konuşmasan, mecburiyetten aradığında yine hadsizlik yapmayı beceriyor.

Tam tersine bebek bakmanın güçlüğünü bildiğim için kendi keyifle doğurup yaşlı ana babasından medet ummanıza giydirmiştim ben de. Bencilsiniz ve çocuklarınız büyüdüğünde bu bencillerinizle onların da yakasını bırakmıycaksınız.
Üyeye de yanıtımı bu şekide verdim;
sizin gibi çocuğuma kendim bakıyor olmayı talihsiz bulmamak istediğim için çocuk yapma meselesini bekletiyorum keşke sizler de çocuk yapmanın zorluğunu bilerek kararlarınızı öyle alsanız

Son düzenleme:
Evet ben zaten sizin gibi çocuğuma kendim bakıyor olmayı talihsiz bulmamak istediğim için çocuk yapma meselesini bekletiyorum keşke sizler de çocuk yapmanın zorluğunu bilerek kararlarınızı öyle alsanız

Off en çok eşe rezil olma kısmında zorlanıyorum ben de. Hadi bana yaptıklarına alıştım diyorum ama alışmamış oluyorum çünkü her defasında beni daha çok şaşırtmayı başarıyor. Neyse bi şekilde tolere etmeye çalışıyorum diyelim. Eşimle tanıştığı ilk günden beri adama sen benim oğlumsun seni bana Allah gönderdi ben kızımın böyle koca seçebileceğine inanamadım sen benim çocuğumsun gibi aşşşşırı abartılı cümleler kurdu kurdu geçen gün birden adama sen aile işlerine çok karışma sonuçta aileden değilsin dedi çat diye. O an yaşadığım duyguları anlatamam yaa. Başımdan aşağı kaynar sular mı döküldü diyeyim yer yarılsa da içine girsem mi diyeyim bilmiyorum eşimi zaten hiç düşünemiyorum. Adam dondu kaldı kusura bakma deyip konuyu kapatmaya çalıştı hala diyo ki istersen anne de demeyebilirsin. Ve ortada bunları demesini gerektirecek bi olay da yok. Babam ortamı toparlamaya çalışmasa ortalık karışacak yani. Eşim en sonunda anne beni yanlış anlama ama artık sen de bana oğlum deme demek ki bu zamana kadar söylediklerin rolmüş bi daha beni aynı senaryoya maruz bırakma dedi. Ay Allahım düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Allah yardımcımız olsun arkadaşım. Her insanın imtihanı farklı ama konu anne olunca insan daha da zorlanıyor. Mesafe koysan illa aşacak yer arıyorlar dediğin gibi hiç bişey yapamasa telefonda bi patavatsızlık yapıp bütün günü batırıyorlar. Bazen diyorum ki keşke annem böyle olacağına kayınvalidem böyle olsaydı da en azından kayınvalidem işte ne bekliyorum ki diyebilseydim.

Yaa mesajinizi kacirmisim simdi gördüm gercekten duygularima tercuman olmussunuz anlatmak istedigim iste buydu yuruyus kısmı sadece bir örnekleme idi ağzınızı seveyim ne güzel yazmışsınız gerçekten.. en azından anlaşılmak güzel bende size tüm içtenliğimle sarılıyorum cok tesekkur ediyorum

Evet ben zaten sizin gibi çocuğuma kendim bakıyor olmayı talihsiz bulmamak istediğim için çocuk yapma meselesini bekletiyorum keşke sizler de çocuk yapmanın zorluğunu bilerek kararlarınızı öyle alsanız
Arkadaşım senin zihniyet nerelerde geziyor sen ne diyorsun ya ? Ben cocuklarıma kendim bakarım kimseye baktırmayı tercih etmiyorum lafları neresinden tutup yürüyorsun sen öyle .. ne talihsizliği onlar benim hayattaki yaşama kaynağım sen beni nasıl bu pozisyona sokabiliyorsun verdiklerim birer örnekleme idi sorun ANNEMİN BENİM DURUMUMA KAYITSIZ KALMASI İDİ buna çözümü sana geliyorum bir çay içip oturalım bozma moralini de olabilirdi veya aklınıza her ne geliyor ise ayrıca 1 saat ben durayım çık bir markete git dese bile benim çocuğuma bakmış olmuyor anlatabildim mi

Biz sizinle aynı kulvarda değiliz aynı pencerede hiç değiliz şuan benim edindiğim tecrübede sizde mevcut değil oturdunugunuz yerden insanlara yargı dağıtıyorsunuz .. ben istemiyorum ama kocam için çocuk yapacağım diyen bir zihniyetin verdiği telkinleri dikkate alacak değilim .. siz kendinize göre yaşayıp doğrusunu kendiniz yapın

Anneniz bir günde böyle olmadı hep böyleydi herhalde yani onu yok sayıp devam etmeniz daha iyi olur.sizde bir beklenti içine girmeyin mesafeli olun çat kapı geliyorsa anne çocuklarla meşgulüm arayıp gel deyin.başkasının yanında bakıyorum diyorsa sizde millete söyleyin hiç yardım etmedi diye valla herşeyi kendim yapıyorum doğruya doğru deyin.herkesin kafası kaldırmaz çocuğu yani mesela bende kimsenin çocuğuna bakamam ama bakarımda demem o insanlardan beklenti içinide girmem yani.kırk yılın başı yakın akrabam çok müşkül durumdayım dese rica etse tabi yardım ederim yani ama etmiyorsada etmez siz ondan beklenti içinde olmayın ona görede davranın.

Annenin enerjide karşılığı: rahimdir, biriktirendir, büyütendir, geçmiştir, almaktır, bedendir, vatandır, dünyadır... Bunlarla sorunu olanın muhtemelen annesiyle de sorunu vardır.

Bazı anneler böyle arkadaşım, kendi içinde bunu bu haliyle kabul edip kendi içinde barışmadıpın sğrece iç kavgan, sorgulaman devam edecek. El iyisi diye bir laf vardır çok severim, bazı anneler el iyisidir. Kendilerini güncellememiş, o sevgi hamuru işe yoğurulmamışır ve ben inanırım ki bu da Allah’ın bir lütfudur, nimetidir. Herkese nasip olmamıştır. Benim anneme dair de bazı hisler uyandı içimde. Ama ben kabul ettim. Küçücük bir olay aklıma geldi, paylaşmak isterim. Mesela ben bi kez kazaya karıştım hatalı değilim ama tır arabanın solundan ezdi geçti sol ayna kırıldı sol kapı içine çöktü ve ben sağdan nasıl fırlayıp kaçtım bilmiyorum. Neyse arabayı ilk etapta tamire vermem lazım ve para istemeye gittim. Olaydan 3-5 gün sonra, hemen aramadım ki olayın şoku ile onlra yansıtmayayaım üzülmesinler diye. Neyse bankada o zamanki para ile 48 bin para var yeni arsa satıldı ordan geldi para. Ben de 3 bin istedim. Bakın 16 da birini istedim. Ve vermedi! Yok para faizdeymiş bozamazmış da yok efendim o para ile kardeşime düğün yapacakmış da vs. Neyse keşke tırın altında kalıp ölseydim de öldü diye ağlardınız dedim kapıları çarptım gittim. Belki aylarca gitmedim aramadım. Bu arada annem yatağa bağımlı hasta oldu. O para evin giderleri, annemin ameliyat masrafları vs derken çar çur oldu. Ve ben şu an 2 aydır yatalak o anneme bakıyorum. Düğün zamanı heldi kardeşimin. Ama annem ne kız istemeye gidebildi, ne düğüne gidebilecek. He tabiki oh çekmiyorum, keşke böyle olmasaydı diyorum. Ama Allah kimi kimin eline düşürecek bilemeyiz. Bu tarz örnekler bende de çok, ilahi adalete güven. Kimseden bişey bekleme. Lafın yeri gelince de yapıştır gitsin. Sen bu davranışları taşıyabiliyorsan, onlar da duyacaklarını taşıyabilirler.
Kendinle barış, çocuklarını da güle güle büyüt. Sevgiler

Opppsss talihsizlik te ne alaka!!!
Arkadaşım konu çocuk bakmaktan ziyade 1 saat kendi haline kendine ozbakimini yapabilecek bir zamana ihtiyac olmasi ve o 1 saat bile birini bulamamak (aslinda varken bulamamak! Annesi sağ ve sağlığı yerinde "kızım sende 1 saat git dolaş havan değişsin yada rahat bir duş al acele etmeden sacini tara kurut" gibi şeyler dese cok mu diyorsun yani sen buna, bu durumda başkasımi bakmış oluyor çocuğa??)....
Bu arada anneanne yada babaanne olduğunda cocuklarin umarım senden medet ummaz, eğer öyle olursa vay hallerine, sen asla yardim edecek bir anne değilsin kendini bubyazilarinla belli ettin☹ yoksa çocuğuna herkes severek bakar, konuyu hala algilayamadin ya sen acaba çocuk yapmasan mi ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…