- 30 Mart 2023
- 3.371
- 9.918
Bu konuda sizin bakış açısını anlıyorum. Kadın elinden gelini yapmış. Siz de ikiniz de hayattayken birbirinizi anlayıp anlasın diyorsunuz. Çok güzel.Bakıcısı varsa neden akşama kadar tutmamışlar hiç anlamadım.
Evet haklısınız çalışması batsın ama siz çalışmazken yardım bekliyorsunuz?
Annenizi babanız illa çalış demiş olabilir mi?
Ya da eşine güvenmediği için çalışmaya devam etmiş olabilir mi?
Kadın çalışmış bir şekilde yetmeye çalışmış siz ne güzel evdesiniz-okumadınız belki de-ama hala bir saatcik yürüyüşe çıkaydım diyorsunuz.
Annenizi savunmuyorum o da haksız ama siz de şimdi haksızsınız.
Çocuk bakma konusunda diyorum zorunda değil çünkü.
Bu arada 1.5 yaş çocuğunu bırakıp neden işe gitmiş ne gibi zorunluğu varmış orayı hala anlamadım.
Keyfine mi işe gitmiş kadın?
Kendisi kocasından ayrı olduğu için sizi kıskanıyor gibi geldi hani başbaşa 1 saat bile geçirmenize tahammülü yok. Maalesef bazı anneler böyle. Ben de bazı metabolik hastalıklardan dolayı ketojenik beslenmem gerektiğinden bahsetmiştim anneme, bana bi ton söylendi ne gerek var iki kaşık şekerden insan ölür mü bilmemne, kendini dinleyip durma, aman ben uğraşamam falan filan. Geçen hafta kendisi ketojeniğe başladıÖncelikle merhaba üyeliğim 2. Üyelik yöneticilerin bilgisi dahilinde hesabı açtım çünkü kendi hesabımı tanıyan arkadaşlarım var o sebeple fikir almak istiyorum sizlerden biraz detaylı ve uzun anlatacağım
Ben 8 senelik evliyim 2 evladım var 6 ve 1.5 yaşındalar mesleğim var fakat çocuklarımı büyütmek için çalışmıyorum eşim gece nöbetleri olan biri.. artık çok istesemde çalışamıyorum okul için servis imkanı yok oturduğum bölgede eşimin desteği olamayacak vs sebepleri ile .. konuya döneyim
Yaklaşık 4 senedir farklı bir ilçeye taşındık annem emekli 6 senedir.. oda bizimle geldi babamla ayrılar tek yaşıyor ve inanın hiç çevre edinemedim korona dönemi diye geldigimde tum kurslar kapalıydı aktivite yapacak yer bile bulamadım derken annem sürekli 2. Cocugu dogur ben bakıcam destek olucam ilk çocuğundaki gibi yapmicam dedi durdu tabiki dinlemedim kendi istedigim zaman dogurdum cunku ilk cocugumda herkesle sorun yaratarak yanimda 3 gun durup gitti misafir geldiginde kosup hic gitmemis numaralariyla geliyordu arkalarından gidiyordu cok üzdü beni o dönemler toparlanmam uzun sürdü
Derken 2.cocugum doğdu ondada 5 gün durdu beş karış surat ile yemeğimi ilk gün kendim yaptım çünkü sürekli uyuyordu 2 dogumumda sezeryan oldu 5 gunun sonunda gidebilecegini soyledim ve gitti
Biz esimle ona hicbir zaman cocuklarimizi birakamadik esimle 1 saat yurumek istesek sirf ben mutlu olmayayim diye işim var derdi gezmemi eglenmemi asla istmezdi sakayla karisik 2. Cocuguma bakiyordun ne oldu dedigimde görünce zor geldi pişkinim ben diye cevap verdi şaka gibi
İnsanlara sürekli cocuklarima baktigini soyluyor hemde eşim ve benim yanımda.. benim zoruma giden cok kotu oldugumda asla geliyim biraz uyu demez bir kap yemek getirmez arayip yemegin var mi diye sorar yok dersem gelmez var dersem gelir yer cayini corbasini icer gider evine ..
Biz evine çatkapı gidemeyiz istemez rahatsız olur kendi canı istediginde gelir hizmet ettirip döner cocuklari görünürde sever ama ceremesine katlanmak istemez
Söylediklerim yanlış anlasilmasin sürekli olarak bakmiyor değil derdim beni üzen okadar bunaldım okadar pskolojik olarak üzüldümki bir çay içecek hiç arkadaşım yok burada okadar ağladım ki karsisinda bana yardım eli hiç uzatmadı cocuklari 1 saat ver bana gidip kafa dagitin demedi birkac kere sordugumda bakamam isim var deyip gecti
Evime geldiginde cok ihtiyacim olup cagirdigimda bak geliyorum ama kendimden ödün vererek geliyorum bilincinde ol tarzi kelimeler kullandi kasikla verip kepceyle aldi herzaman
Bencil bir insan oldugunu dusunuyorum artik icimden onu aramak gelmiyor konusmak gelmiyor işi gücü cikar iliskisi baska anneanneler babanneler nekadar da sevgi dolu.. neolur siz söyleyin sorun hangimizde artik kafayi yemek uzereyim
Buraya kadar okuyan herkese tesekkur ederim
Bu karakterdekilerin ortak özellikleri benzer demekki ne alsam alır ne yapsam yapar elestirir ama aynısını alır ve yapar benim annemde .. fitne fesat uzaktan akraba gibi aynı .. işi gücü benimle yarışsın dekarte edip rahatlasın ... tövbe estagfurullah ya amin amin amin inşallahKendisi kocasından ayrı olduğu için sizi kıskanıyor gibi geldi hani başbaşa 1 saat bile geçirmenize tahammülü yok. Maalesef bazı anneler böyle. Ben de bazı metabolik hastalıklardan dolayı ketojenik beslenmem gerektiğinden bahsetmiştim anneme, bana bi ton söylendi ne gerek var iki kaşık şekerden insan ölür mü bilmemne, kendini dinleyip durma, aman ben uğraşamam falan filan. Geçen hafta kendisi ketojeniğe başladıve benden hiç duymamış gibi davranıyor.
Bu hastalıklarım çıkınca ben senin ilaçlarınla uğraşamam diye sinirlenip bağırdı mesela sanki grip olunca sevabına bi hap vermişliği varmış gibi
Geçen ay bi meze yapmıştım hiç hayalimdeki gibi olmamış yenir de eh işte falan dedi, bu ay kendisi yapmış aynısını bak tarif buldum diye ımhh yapa yapa yiyor yeminle benimki daha lezzetliydi bariz olarak ama sustum
Kadının ondan becerikli başarılı olmama tahammülü yok çok bozuluyor. Konuşmasam yüz vermesem dibimde dolanıyor iyi geçinmeye çalışınca aşağılamaya küçümsemeye çalışıyor.
En iyisi uzaktan sevmek hiç beklentiye girmemek allah yerlerinde iyi etsin ne bizi onların eline baktırsın ne onları bizim elimize baktırsın.
Sorunda tam olarak buydu devamlı değil bir kere sadece bir kere benim için rahatlamam icin bir yardim eli uzatmayisiydi veya baska bir sekilde destek olmasiydi yapmadi cani sagolsn ne diyelmBen size hak verdim ya, insan annesinden destek ilgi beklemeyecekse kimden bekleyecek? Anneniz bencil bir insan. 1-2 saatliğine arkadaşım çocuğunu bıraksa bakarım, tüm gün ve sürekli değil ki?
Anne diye değer veriyoruz da özgüvenimizi yıkmaktan zevk alıyorlar bi kere uygun bi vakitte konuştum anneannemin eziyetlerinden bahsediyodu seni çok iyi anlıyorum dedim sustum iki gün sonra gelmiş tatlı tatlı ben sizi üzüyor muyum kalbinizi mi kırıyorum farkında olmadan diyor ama ben tuzağa düşer miyim? Oluyordur da bilerek yapmıyorsundur muhtemelen dedim ezik ezik döndü gitti ben orda dökülsem beni tepeleyecek geçmiş gelecek onu alakadar etmeyen her hatamı yüzüme vuracak aşağılamaya çalışıp yere çalacak en güzeli adam yerine koymamak dış kapının mandalı muamelesi yapmak. Dert mi yanıyor hmm evet sen hep öylesin zaten demek, kendini acındırmaya çalıştığı sıkıntısını hafife almak. Kaç yaşında kadın sanki çocukken bi parka götürmüşlüğü varmış gibi naz yapıyor beni gezdir diye, hayır götürsem beğenecek sanki insanı pişman ediyor merhamet ettiğine. Gaddar taş kalpli biri olup çıkacağım ona uysam. Hiç üzülme ağlama değmez gözünün yaşına inş Allah en kısa zamanda hayırlı bi kapı açsın sana dua edelim birbirimizeBu karakterdekilerin ortak özellikleri benzer demekki ne alsam alır ne yapsam yapar elestirir ama aynısını alır ve yapar benim annemde .. fitne fesat uzaktan akraba gibi aynı .. işi gücü benimle yarışsın dekarte edip rahatlasın ... tövbe estagfurullah ya amin amin amin inşallah
AminnnAnne diye değer veriyoruz da özgüvenimizi yıkmaktan zevk alıyorlar bi kere uygun bi vakitte konuştum anneannemin eziyetlerinden bahsediyodu seni çok iyi anlıyorum dedim sustum iki gün sonra gelmiş tatlı tatlı ben sizi üzüyor muyum kalbinizi mi kırıyorum farkında olmadan diyor ama ben tuzağa düşer miyim? Oluyordur da bilerek yapmıyorsundur muhtemelen dedim ezik ezik döndü gitti ben orda dökülsem beni tepeleyecek geçmiş gelecek onu alakadar etmeyen her hatamı yüzüme vuracak aşağılamaya çalışıp yere çalacak en güzeli adam yerine koymamak dış kapının mandalı muamelesi yapmak. Dert mi yanıyor hmm evet sen hep öylesin zaten demek, kendini acındırmaya çalıştığı sıkıntısını hafife almak. Kaç yaşında kadın sanki çocukken bi parka götürmüşlüğü varmış gibi naz yapıyor beni gezdir diye, hayır götürsem beğenecek sanki insanı pişman ediyor merhamet ettiğine. Gaddar taş kalpli biri olup çıkacağım ona uysam. Hiç üzülme ağlama değmez gözünün yaşına inş Allah en kısa zamanda hayırlı bi kapı açsın sana dua edelim birbirimize
Ben tuzağa düşer miyim sorusu hepimizin özeti. O artık annesini anlamış ona göre taktik geliştirmiş kadınların cümlesi.Anne diye değer veriyoruz da özgüvenimizi yıkmaktan zevk alıyorlar bi kere uygun bi vakitte konuştum anneannemin eziyetlerinden bahsediyodu seni çok iyi anlıyorum dedim sustum iki gün sonra gelmiş tatlı tatlı ben sizi üzüyor muyum kalbinizi mi kırıyorum farkında olmadan diyor ama ben tuzağa düşer miyim? Oluyordur da bilerek yapmıyorsundur muhtemelen dedim ezik ezik döndü gitti ben orda dökülsem beni tepeleyecek geçmiş gelecek onu alakadar etmeyen her hatamı yüzüme vuracak aşağılamaya çalışıp yere çalacak en güzeli adam yerine koymamak dış kapının mandalı muamelesi yapmak. Dert mi yanıyor hmm evet sen hep öylesin zaten demek, kendini acındırmaya çalıştığı sıkıntısını hafife almak. Kaç yaşında kadın sanki çocukken bi parka götürmüşlüğü varmış gibi naz yapıyor beni gezdir diye, hayır götürsem beğenecek sanki insanı pişman ediyor merhamet ettiğine. Gaddar taş kalpli biri olup çıkacağım ona uysam. Hiç üzülme ağlama değmez gözünün yaşına inş Allah en kısa zamanda hayırlı bi kapı açsın sana dua edelim birbirimize
Ben ilk doğumumu doğu görevi sırasında yaptım. Doğumdan sonraki süreçte yıllarca 'tayin istemiyorsunuz, gelmiyorsunuz, gwlseniz çocuğumuza ben bakardım' diye yedi beni. 3.5 yaşındaki oğlum ve karnımda 5 aylık kızımla memlekete tayin olmayı başardım. Doğum iznine kadar insana ihtiyacım var. 'Ben hakkaride iki çocuğuma bir başıma baktım, bakın başınızın çaresine' dedi. (Kendisi ev hanımı, ben öğretmenim) eşime karşı yaşadığım utancı, hayal kırıklığımı, perişanlığımı anlatamam.Haklı haksız arayıp kendinizi yıpratmayın. Bazı anneler böyledir. Önce kendileri için yaşarlar. Başkası için bişey yaptıkları zaman da insanın burnundan getirirler. Sizin annenizde biraz kendi annemi gördüm. O da uyusun, gezsin, tozsun ama kimse ona bulaşmasın. 1 yıllık evliyim evine sayılı yemeğe gitmişimdir. Yanlışlıkla biz geliyoruz desem bütün gün yatar ben gidince yemekleri yaptırır. Zaten çoğu zaman kabul etmezdi artık ben de gitmiyorum. Bir keresinde nasıl hastayım biliyo musunuz yataktan kalkamıyorum evde gram yiyecek yok, eşim işte sürekli dışardan yemek gönderiyor ama insan illa bi ev yemeği istiyor biri gelsin evi toparlasın istiyor. Annem nasılsın diye bile aramadı ki her gün arardı. En sonunda dayanamadım neden aramıyorsun dedim. Sana öyle gelmiş canım neden aramayayım vs dedi. İnsan bi çorba kaynatır anne yaa çok kötüyüm dedim. İşte bu yüzden aramadım diye güldü. Sağol anne deyip kapadım tekrar arayıp şaka şaka dedi. Akşama bi çorba yollamış eşimle suyun içinde bi kaç tavuk parçası var Allah razı olsun bu bile büyük olay onun için. Bir kere de anksiyetem zirvede, ibs, vitamin eksiklikleri, enfeksiyon hepsiyle savaşıyorum her gün acildeyim artık eşimin de mecali kalmadı kv destek oluyor yemeğimi bile yiyemeyecek durumdayım. Annemi aradım anne nolur bizde bi kaç gün kal kv yardım ediyor ama çekiniyorum sen ol yanımda dedim. Aaaa ben napabilirim evli barklı kadınsın dedi kapadı. Sonra kv’mi arayıp x abla benim kızım evliliğe adapte olamadı ondan böyle hastalandı sen kalk biraz onların yanında yaşa toparlansın demiş. Kv de destek oluyorum ama evlerine gidip kalırsam daha çok çekinir o yüzden gitmek istemiyorum demiş. Aradı bana anlatıyor pişkin pişkin seninkini aradım böyle dedi diyor. Anne sen ne diyorsun dedim yaa kızdım. Telefonu kapadık ertesi gün güya hastalanmış gözü kıpkırmızı olmuş hemen göz doktoruna gitmiş. Göz doktoru da güya annemi kapıda gördüğü gibi sen neye üzüldün bu kadar bu yaşadığın sadece üzüntü ve stresten olur demişmiş. Doktor da benim çocukluğumdan beri gittiğim doktor. Asla öyle bi tarzı yok adamın. Babamı aradım bu ne diyor böyle diye. Kızım sen onu dikkate almadı iyileşmene bak sana ondan fayda yok dedi geçti.
Ay kusura bakmayın konunuzun altına destan gibi yazdım ama yaşadıklarım aklıma geldi. Yalnız değilsiniz merak etmeyin. Bazı anneler böyle deyip geçmek zorundayız. Hee bu arada benimki de sürekli çocuk yap deyip duruyor. Kendisi seve seve bakarmış. Bi tanecik olsunmuş. Ağzımla değil başka yerimle gülüyorum çok afedersiniz. Allah eline muhtaç etmesin yeter.
Tam tersine bebek bakmanın güçlüğünü bildiğim için kendi keyifle doğurup yaşlı ana babasından medet ummanıza giydirmiştim ben de. Bencilsiniz ve çocuklarınız büyüdüğünde bu bencillerinizle onların da yakasını bırakmıycaksınız.Ayyy kiz bende oyle zannediyordum, bebegi emzir mamasini ver gazini çıkar yika giydir uyusunhahah böyle bişey yok arkadaşlar bunlar hikayelerde böyle geçiyor.
Detaylari anlatmaya gücüm yok, çünkü sabahin 6 sin da uyandirdi kızım beni ve simdi kafa dagitmak için kk dayim. Burada bunları yazabilmek biseyler okuyabilmek bir lüks inan kikosantembelhayvan hala bizi anlamıyorsun eminim ama o gun gelecek
Evet ben zaten sizin gibi çocuğuma kendim bakıyor olmayı talihsiz bulmamak istediğim için çocuk yapma meselesini bekletiyorumAyni yerlerden bakamiyoruz o sebeple birsey demeyecegm artk kilitlediniz kendinizi cocuk bakmaya olay bu degil annemin bana kayitsz kalisi buda cocuk bakarak duzelecek birşey degil zaten böyle bir talebimde olmadi kendisinden zira yanlis buluyorm büyutme babında baktırmayı hala anlamamkta israr ediyorsnuz
Esinizin istegiylede cocuk dogurulmaz buda benden size bir tavsiye olsun guzel bunalima girersiniz oradan ahkam kesmeye benzemez bu iş neticede anne olacaksiniz biri istedi diye esya degil bu dunyaya getiresiniz
Off en çok eşe rezil olma kısmında zorlanıyorum ben de. Hadi bana yaptıklarına alıştım diyorum ama alışmamış oluyorum çünkü her defasında beni daha çok şaşırtmayı başarıyor. Neyse bi şekilde tolere etmeye çalışıyorum diyelim. Eşimle tanıştığı ilk günden beri adama sen benim oğlumsun seni bana Allah gönderdi ben kızımın böyle koca seçebileceğine inanamadım sen benim çocuğumsun gibi aşşşşırı abartılı cümleler kurdu kurdu geçen gün birden adama sen aile işlerine çok karışma sonuçta aileden değilsin dedi çat diye. O an yaşadığım duyguları anlatamam yaa. Başımdan aşağı kaynar sular mı döküldü diyeyim yer yarılsa da içine girsem mi diyeyim bilmiyorum eşimi zaten hiç düşünemiyorum. Adam dondu kaldı kusura bakma deyip konuyu kapatmaya çalıştı hala diyo ki istersen anne de demeyebilirsin. Ve ortada bunları demesini gerektirecek bi olay da yok. Babam ortamı toparlamaya çalışmasa ortalık karışacak yani. Eşim en sonunda anne beni yanlış anlama ama artık sen de bana oğlum deme demek ki bu zamana kadar söylediklerin rolmüş bi daha beni aynı senaryoya maruz bırakma dedi. Ay Allahım düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Allah yardımcımız olsun arkadaşım. Her insanın imtihanı farklı ama konu anne olunca insan daha da zorlanıyor. Mesafe koysan illa aşacak yer arıyorlar dediğin gibi hiç bişey yapamasa telefonda bi patavatsızlık yapıp bütün günü batırıyorlar. Bazen diyorum ki keşke annem böyle olacağına kayınvalidem böyle olsaydı da en azından kayınvalidem işte ne bekliyorum ki diyebilseydim.Ben ilk doğumumu doğu görevi sırasında yaptım. Doğumdan sonraki süreçte yıllarca 'tayin istemiyorsunuz, gelmiyorsunuz, gwlseniz çocuğumuza ben bakardım' diye yedi beni. 3.5 yaşındaki oğlum ve karnımda 5 aylık kızımla memlekete tayin olmayı başardım. Doğum iznine kadar insana ihtiyacım var. 'Ben hakkaride iki çocuğuma bir başıma baktım, bakın başınızın çaresine' dedi. (Kendisi ev hanımı, ben öğretmenim) eşime karşı yaşadığım utancı, hayal kırıklığımı, perişanlığımı anlatamam.
Kızın tuvalet eğitimi tamamlandıktan sonra 'isterseniz ben bakarım, bakıcıya para vermeyin' dedilohusalıklarımda, doğumlarımda yaşadıklarımı hiç saymıyorum. O kadar çok kırgınlığım var ki, yaz yaz bitmez. Zirvesi 'gezmeseydiniz kaza yapmazdınız' işte. Ulan el aleme bile 'geçmiş olsun, çok üzüldüm' der insan ya. Evdeki düşman. Hiç konuşmasan, mecburiyetten aradığında yine hadsizlik yapmayı beceriyor.
Yaa mesajinizi kacirmisim simdi gördüm gercekten duygularima tercuman olmussunuz anlatmak istedigim iste buydu yuruyus kısmı sadece bir örnekleme idi ağzınızı seveyim ne güzel yazmışsınız gerçekten.. en azından anlaşılmak güzel bende size tüm içtenliğimle sarılıyorum cok tesekkur ediyorumBen konu sahibini çok çok iyi anladım. Belki değişik versiyonlarını kendim de yaşadığım içindir.
Hepimizin eli ayağı tutuyor, bakıma da muhtaç değiliz, evlatlarımıza da tek başımıza aslan gibi bakarız mesele bunlar değil.
Bir insan kaç yaşında olursa olsun anneye ihtiyaç duyar. Evladın bu kadar bunalmışsa, onu mutlu göremiyorsan 1 saat hava alsın, bir bardak kahve içsin diye torununa göz kulak olmak atla deve değil. Zaten bunun adı çocuk baktırmak değil, torun bakmak hiç değil.
Lafa gelince ailenin önemi vs konuşuluyor. İcraate gelince nerede o aile, Türk aile yapısı diye millet birbirini yiyor ama görebilen yok.
Burası Avrupa değil, bizler nasıl ki anamıza, babamıza, evladımıza koşuyoruz, elinden tutmaya çalışıyoruz, anne babalar da yapmalı.
Ben kendi annemden 1 saatlik destek isteyemeyeceksem ne farkı kaldı elden? Bunları da kızını yarım saat bile annesine, kayınvalidesine bırakmamış biri olarak yazıyorum.
Annelerin gücü de sonsuz değil. Anneler de yürüyüş yapmak ister, anneler de hastalanır, anneler de depresyona girer, anneler de bunalır. Anne olunca insan kimliği silinmiyor. Biz anne olunca birinin evladı olmaktan vazgeçmiyoruz.
Konu sahibi, sana kocaman sarılıyorum
Arkadaşım senin zihniyet nerelerde geziyor sen ne diyorsun ya ? Ben cocuklarıma kendim bakarım kimseye baktırmayı tercih etmiyorum lafları neresinden tutup yürüyorsun sen öyle .. ne talihsizliği onlar benim hayattaki yaşama kaynağım sen beni nasıl bu pozisyona sokabiliyorsun verdiklerim birer örnekleme idi sorun ANNEMİN BENİM DURUMUMA KAYITSIZ KALMASI İDİ buna çözümü sana geliyorum bir çay içip oturalım bozma moralini de olabilirdi veya aklınıza her ne geliyor ise ayrıca 1 saat ben durayım çık bir markete git dese bile benim çocuğuma bakmış olmuyor anlatabildim miEvet ben zaten sizin gibi çocuğuma kendim bakıyor olmayı talihsiz bulmamak istediğim için çocuk yapma meselesini bekletiyorumkeşke sizler de çocuk yapmanın zorluğunu bilerek kararlarınızı öyle alsanız
Opppsss talihsizlik te ne alaka!!!Tam tersine bebek bakmanın güçlüğünü bildiğim için kendi keyifle doğurup yaşlı ana babasından medet ummanıza giydirmiştim ben de. Bencilsiniz ve çocuklarınız büyüdüğünde bu bencillerinizle onların da yakasını bırakmıycaksınız.
Üyeye de yanıtımı bu şekide verdim;
sizin gibi çocuğuma kendim bakıyor olmayı talihsiz bulmamak istediğim için çocuk yapma meselesini bekletiyorumkeşke sizler de çocuk yapmanın zorluğunu bilerek kararlarınızı öyle alsanız