Keske kendine karsida oyle olmasa ozaman yapisi bu derdik dişi iltihap yapar 5 gün dinleriz götürür getiririz pire deve olur en buyuk sorunlar kendininkilerdir seninki amann canimm buda sorun mu diye dalga gecip guler enteresan ya sorunu ne hala anlamadim cat kapi gelmeyen o degil o gayet gelir cani istediginde yemek yemeye gelir bol bol yok yemek dersen gelmezHımm orasını okumadım hastaneye gelmedi falan diye.
Ama bazı insanlar öyle rahat iyi olduğunuzu bir şekilde anladı ise ehh iyi işte diyor.
Benim ananem öyle 5 çocuğu da onu öyle kabul etti.
Bir şey olmaz yeaa kafasında gezen bir kadın.
Çocuğunun ayağı,kolu kırılır-50 yaş üstü çocukları-ee iyi geçer amann der.
Bazıları öyle kötü değiller öyleler.
Hayat mı öyle yapmış onları yaradılışları mı öyle bilmiyorum ama ben ananem kadar vurdumduymaz anne görmedim mesela.
Kendi içinde öyle bu arada bir şeyi olsun yok ben iyiyim der.
Parmağı kırılmış bir kere yoo bir şeyim yok deyip merdiven yıkıyordu hastaneye gidelim diyenlere.
Herkesi de kendi gibi sanıyor.
Yani herkesin duygu durumu Farklı ve herkes herkesi kendi gibi sanıyor.
Sürekli çat kapı gelmiyor ise belirli dönemlerde vakit geçirin işte birbirinizin hayatında iken.
Sana bu günkü hikayemi anlatayım. Çarşamba günü ciddi bir trafik kazası geçirdik. Çok şükür ağır yaralımız olmadan çıktık, sağ salim diyelim. Yaygara olmasın diye kafamızı toplamadan kimseye haber vermedik. Dün kardeşimi arayıp söyledim ama annemlere duyurma şimdi, hiç kafam kaldırmayacak dedim. Bu gün kendim aradım anlattım 'xin kaburgasında bir kırık var, kızımın da gözü morarmış araba pert ama çok şükür iyiyiz haberiniz olsun' dedim. 'Çok gezerseniz tabi kaza yaparsınız evde otursaydınız' dedi bana. Sağ ol ben de zaten bunu duymak için aramıştım deyip suratına kapattım telefonu.Bu hayatimda neden var kısmını ben hastanelik oldugumda merak etmeyip 10 dakika mesafeyi gelemeyip telden vah tuh dedigi icin soyledim olay bana yemek yapip bakmasi degil beni nasıl merak etmez , görmek istemez idi bukadar mi degersizim babında söyledim beni üzen bir durumdu
Yaaa hahahah beni güldürdünüz allah da sizi güldürsün
Off çok.üzüldüm büyük geçmiş olsun gerçekten hem maddi hem manevi zor bir süreç yaşamışsınız annenizin tavrınada çok üzüldüm insan keşke böyle olmasalardı deyip durmaktan başka birşey yapamıyor çok doğru söylüyorsunuz bende eaki samimiyetimi kestim 2 haftadir hakettigi kadarini alsin diyor gecmeye calisiyormSana bu günkü hikayemi anlatayım. Çarşamba günü ciddi bir trafik kazası geçirdik. Çok şükür ağır yaralımız olmadan çıktık, sağ salim diyelim. Yaygara olmasın diye kafamızı toplamadan kimseye haber vermedik. Dün kardeşimi arayıp söyledim ama annemlere duyurma şimdi, hiç kafam kaldırmayacak dedim. Bu gün kendim aradım anlattım 'xin kaburgasında bir kırık var, kızımın da gözü morarmış araba pert ama çok şükür iyiyiz haberiniz olsun' dedim. 'Çok gezerseniz tabi kaza yaparsınız evde otursaydınız' dedi bana. Sağ ol ben de zaten bunu duymak için aramıştım deyip suratına kapattım telefonu.
Böyle vicdansız bir anne modeli var arkadaşım, hatta annem için açılmış konum da var, ki o konuda anlattıklarım yaşadıklarımın 100de biri ancak. Bunlara huysuz karşı komşu muamelesi yaparsan kafan rahat oluyor. He diyip geçecek yeri geldiğinde lafı yapıştıracak olabildiği kadar uzak duracaksın. Bizim kısmetimize bunlar düştü maalesef.
O zaman yorumum yok:) çatkapı gelenin o olduğunu anlamıştım ama ayda bir iki ise boşverin demiştim.Keske kendine karsida oyle olmasa ozaman yapisi bu derdik dişi iltihap yapar 5 gün dinleriz götürür getiririz pire deve olur en buyuk sorunlar kendininkilerdir seninki amann canimm buda sorun mu diye dalga gecip guler enteresan ya sorunu ne hala anlamadim cat kapi gelmeyen o degil o gayet gelir cani istediginde yemek yemeye gelir bol bol yok yemek dersen gelmezbiz cat kapi gidemeyiz davet edilmemiz lazim anca ..
Umarim bende tez zamanda ogrenirimHep bir savaş, hep koruma. Ben bu işin piriyim malesef
Daha ne hikayelerim var benim, yazsam günlerce dertleşirizOff çok.üzüldüm büyük geçmiş olsun gerçekten hem maddi hem manevi zor bir süreç yaşamışsınız annenizin tavrınada çok üzüldüm insan keşke böyle olmasalardı deyip durmaktan başka birşey yapamıyor çok doğru söylüyorsunuz bende eaki samimiyetimi kestim 2 haftadir hakettigi kadarini alsin diyor gecmeye calisiyorm
Öyle olacak mecburen her istediginde bize ulasamayacak sadece bundan sonra bizi el altinda goremeyecek yaptigi kadarini alacakO zaman yorumum yok:) çatkapı gelenin o olduğunu anlamıştım ama ayda bir iki ise boşverin demiştim.
Ama kendini acayip önemseyip sizleri önemsemiyor ise değişik tabii.
Yine de yararı geçtim zararı yoksa görüşün belli aralıklarla sınırlarınızı çizerek.
Okuma yap. Çünkü olay sadece görüşmemek değil. Bunun onsuz yarattığı tonlarca tahribat var.Umarim bende tez zamanda ogrenirim
Darısı basima elinin altında olmaktan istedigi her aninda bizi yaninda bulabilmesinden kurtaracagim kendimi bendeDaha ne hikayelerim var benim, yazsam günlerce dertleşirizben ipleri kopardım. Mümkün olduğu kadar görüşmüyorum. İyi böyle, herkese tavsiye ederim.
Yapacağım mutlakaOkuma yap. Çünkü olay sadece görüşmemek değil. Bunun onsuz yarattığı tonlarca tahribat var.
Bulamasın o ayrı da yaptığı kadarını alacak ne demek anlamadım.Öyle olacak mecburen her istediginde bize ulasamayacak sadece bundan sonra bizi el altinda goremeyecek yaptigi kadarini alacak
Herkese cevap vermeye calistim hizli hizli neden bir kelimeme takiliyorsunuz ki ben destekten bahsetmedim iletisimi kastettim o bizi görmek istemiyorsa kendi istediği her anda bize goy goy yapmak veya kendini rahatlatmak icin ulasamasin demek istedim yoksa yardma ihtiyaci oldugunda zaten dusunmeden giderim destek olurum demek istedigim bu degildi tabiki dusmanim degil sonuctaBulamasın o ayrı da yaptığı kadarını alacak ne demek anlamadım.
Siz büyürken ilkokulda,ortaokulda,lisede ve sonrasında yanınızda değil miydi anneniz?
Şimdi yaptığına göre mi alacak desteği? O zaman hiç yoktu gelişigüzel büyüdünüz siz?
Anneniz çalışıyordu o zaman?Herkese cevap vermeye calistim hizli hizli neden bir kelimeme takiliyorsunuz ki ben destekten bahsetmedim iletisimi kastettim o bizi görmek istemiyorsa kendi istediği her anda bize goy goy yapmak veya kendini rahatlatmak icin ulasamasin demek istedim yoksa yardma ihtiyaci oldugunda zaten dusunmeden giderim destek olurum demek istedigim bu degildi tabiki dusmanim degil sonucta
Allah karsilastirmasin yasatmasinda siz annenizin her konuda köstek oldugunu görseniz ne yapacaksiniz bazi seyler uzaktan konustugunuz gbi degil ben 7 yasinda boynuma anahtar asilarak okula gidip donunce bakicinin biraktigi 1.5 yasindaki kardesime bakaan insanim hayatim korkarak gecti ikiside eve 7 8 de geliyordu eve geldigimde yemek bulamazdim salca ekmek peynir ekmek yerdim hergun sbaah kahvaltim olmazdi okulda kemirirdim biseyler 7 yasimdaydim ben benim omuzlarima cok agir yuklerde bindirdi annem umrunda da olmadi bu buyuturken yanimda olmaksa cok guzel yanimda oldu.. saçımi bir kere yapmadi kahvaltimi koymadi eve geldim aç yemek yok haftasonları beni uyandirirsaniz şöyle olur böyle olur etmedigi tehtid kalmazdi ac aç beklerdik oralara girmek istemiyorum cunku uzuluyorum soguyorum bende cocuk buyutuyorm oglum 6 yasinda kardesi 1.5 çöp atmaya dahi cikamiyorum herkesin yasadigi hayat ayni degil travmalari ayni degil her anne de anne gibi degil 1. Siniftan itibaren ütümü kendim yaptim ben formalarımı utulerdim yanardi ellerim güzel olmazdı ve bu kdın bir ögretmen .. bazi seylerin ustunu ortpas etsekde biyerde aciga cikiyor en delici haliyle baska biri coktan iletisimi kesebilirdi ama yapamiyorum yapmiyorm burada herseyi anlatamiyorm kelimeler yetmiyor cunku. Lisede zaten temizlikciydim ben haftasonu temizlik yapmazsam cezalandirilir biryere gideceksem gidemezdim eve gelir zıkkım yeyin diye tencerede yemek karardı bize yani suan gercekten o gunlere gittim babamın annemden ayrilma sebepleri hep bu igrenc durumlar yuzune haykırarak vurmak istiyorm vuramiyorm bi konussam herseyi belki rahatlayacagm
Babam eczaciydi dukkandan cikamiyordu benim okuluma ve eve 40 km vardi işyeri annemde calisiyordu bakici kardesimin bakicisi vardi ben gelince eve birakiyordu öyle anlasmislardiAnneniz çalışıyordu o zaman?
Babanız da sizi yalnız bırakmış çocukken bu arada mantıken.
Bakıcıya verecek parası mı yoktu ailenizin?
Anneniz çalışmak zorunda mıydı?
Yoksa mütemadiyen gezdiği için mi okul dönüşü yalnızdınız?
Ben anneniz ayakları üstünde duruyor ne güzel dedim ama sizi tek bırakan anne ve babanız imiş tek annenize bilenmeyin.
Bu arada başta emekli demiştiniz tabii ki çalışıyormuş sorum yanlış olmuş.
Çalışan kadına her türlü saygım var ama sizlere neden bakıcı bulmamışlar? Maddi yetersizlikten mi?
Başlarının çaresine bakarlar diye mi?
Yoksa o zamanda bakıcı kavramı olmadığı veya bulamadıkları için mi?
Bu arada anneniz çalışarak da olsa tek başına büyütmüş bir şekilde sanırım onun da ne anane ne babaanne yardımcısı varmış çalıştığı halde.
Üzücü onun için de belki güçlü çocuklarım oldu demiştir bu sayede.
Bakıcısı varsa neden akşama kadar tutmamışlar hiç anlamadım.Babam eczaciydi dukkandan cikamiyordu benim okuluma ve eve 40 km vardi işyeri annemde calisiyordu bakici kardesimin bakicisi vardi ben gelince eve birakiyordu öyle anlasmislardi
annem bizi tek buyutmedi babamla henüz 5 yildir ayrilar cunku adam katlanamadi bilmiyorm borc harc vardi ama ne seviyedeydi hatirlamiyorm ne olursa olsun yoksul degildik yol bulabilirdi birakmalari bakmamaları yanlisti 7 yasindaki cocuga 1.5 yasindaki cocuk emanet edilmez herkes calisiyor fakat yolunu yordamini bularak .. böyle çalişması batsın onun rezil rüsva etti bizi takdir falanda edemiyorum üzgünüm
Aslında dusununce el kadarken deger vermemis simdi mi verecek benimkide soru yani
Babam zorbalamadı öyle bir insan değildi ögretmendi ve devam etti mesleğine siz beni haksız bulmak için elinizden geleni yapıyor annemin davranışlarını şakşaklıyorsunuz keske ona gösterdiginiz çıkış yollarını empati yaparak benim icinde dusunseniz .. herkese belirttim durum çocuklarıma bakması değil böyle bir talebim yok benim ahvalimi görmezden gelmesiydi düşüncesizliğiydi .. çok bunaldım bu şehirde diye ağlarken bir çabada bulunmamasıydı rahatlamak adına yurüyüsümü eşim varkende yaparim sorun bu degil bilmem anlatabildimmiBakıcısı varsa neden akşama kadar tutmamışlar hiç anlamadım.
Evet haklısınız çalışması batsın ama siz çalışmazken yardım bekliyorsunuz?
Annenizi babanız illa çalış demiş olabilir mi?
Ya da eşine güvenmediği için çalışmaya devam etmiş olabilir mi?
Kadın çalışmış bir şekilde yetmeye çalışmış siz ne güzel evdesiniz-okumadınız belki de-ama hala bir saatcik yürüyüşe çıkaydım diyorsunuz.
Annenizi savunmuyorum o da haksız ama siz de şimdi haksızsınız.
Çocuk bakma konusunda diyorum zorunda değil çünkü.
Bu arada 1.5 yaş çocuğunu bırakıp neden işe gitmiş ne gibi zorunluğu varmış orayı hala anlamadım.
Keyfine mi işe gitmiş kadın?
Ee bırakmayacaksın tabii ben sizi haklı buluyorum oradaBabam zorbalamadı öyle bir insan değildi ögretmendi ve devam etti mesleğine siz beni haksız bulmak için elinizden geleni yapıyor annemin davranışlarını şakşaklıyorsunuz keske ona gösterdiginiz çıkış yollarını empati yaparak benim icinde dusunseniz .. herkese belirttim durum çocuklarıma bakması değil böyle bir talebim yok benim ahvalimi görmezden gelmesiydi düşüncesizliğiydi .. çok bunaldım bu şehirde diye ağlarken bir çabada bulunmamasıydı rahatlamak adına yurüyüsümü eşim varkende yaparim sorun bu degil bilmem anlatabildimmi
Ben mühendisim oğlum doğunca ara verdim birdaha çalişmadım mesleğim var fakat calışamıyorum oğlumun getir götürünü yapacak kimse yok eşim nöbet usulü vardiyalı çalışıyor bakıcıda bulsam memlekette servis diye birşey yok
Annem calismak zorunda olsa dahi yol yordam bulmama konusunda yanlis yapti omuzlarima fazla yük bindi diyorm hala belki kadin calismak zorundaydi diyorsunuz zorunda olsa dahi dunyaya getirdigine bakacaksin yemegini hazir edeceksin 7 yasindaki cocugun eline minnacik bebeyi birakmayacaksin yapamiyorsan cocuk sahibi olmayacaksin 2. Yi hele hic yapmayacksn bunlar sizce dogru haraketler ise varsin oyle olsun sikinti yok tüm yorumlariniz icin tesekkur ederim