Biz annemin herzaman gözünün içine bakan evlatlar olduk yazamadigim okadar sey varki hep destegiz esimde bende .. bunun etkiye tepkilik yanı ne ki anlayamadım. Annemin arasinin iyi oldugu kimse yok aileden herkese sorun cikariyor birtek biz degil kimse evine gidemiyor kardesleri bile .. dengesiz tutumlari cok fazla herkese karsiAnneniz belli ki rahat bir anne..
Fakat, siz annenize karşı nasılsiniz? Sever misiniz, fedakarlığınız var mı? Saygılı mısınizdır? Anneniz sanki etkiye tepki yapıyor gibi.
Çok güzel yazmışsınız zaten yanlış anlaşılsın istemem devamlı bakması zaten değildi bahsettiğim onu istemek beklemek zaten doğru değil .. ayda 1 kere 1 saat alsa yeterdi yada bir gün bir aktivite yapabilsem hayal gbi geliyor zaten .. bahsettiğim buydu bir insan evladının üzüldügünü görüp nasıl bu denli kayıtsız kalabilir bilmiyorum .. erkek kardesim var sadece oda yurtdisinda oturdugum yerde hic tanidigim yok bir cevrem yok hayatim cocuklarim onlari mutlu etmek gezdirmek kurslara götürmek okula goturup getirmekten ibaretBakmak ya da yardımcı olmak zorunda değil, ona güvenip mi doğurdunuz diyenler olacaktır ama ben size katılıyorum, ağaç kovuğundan çıkmadık sonuçta insan aile desteğine ihtiyaç duyuyor böyle durumlarda.. özellikle sosyal çevre ve sosyal desteğinizin az olduğu zamanlarda böyle bir destek size ilaç gibi gelirdi ama olmamış, üzüldüm sizin adınıza çünkü bunun ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum.. Annenizin herkese karşı öyle olduğunu, herkesle sorun yaşayan biri olduğunu yazmışsiniz, bu durumda beklentiye girmek sizi uzecektir çünkü beklentileriniz gercekleşmeyecek ve siz her defasında uzuleceksiniz.. en azından çocuk bakım desteği konusunda annenizi alternatifler arasından çıkarmanız lazım.. Onunla sadece bir şeyler yiyip sohbet etmeyle kısıtlı kalacak demek ki, destek dışında zaman geçireceksiniz. Büyük çocuk okula başlayacak zaten, diğer çocuk için de ara sıra evinize uğrayacak bir oyun ablası ya da varsa kız kardeşiniz Ablaniz vs yardımcı olabilir, siz de bu esnada bı kahve,alışveriş, keyifli zaman geçirme vs ya da neye hasretseniz, onu yapabilirsiniz.. Degistiremeyecegimiz durumları kabullenirsek sonrasına bakmak daha kolaylaşır, anneyle iletişimi bu ölçüde tutup gerisini siz halledecek siniz, boşuna üzmeyin kendinizi güzel annecovid geçti, ilcenizin sosyal imkanlarına, konu komşu durumlarına bı bakın,bir yerden başlayın , hayat geçiyor..
Ben kendimi izah edemedim galiba sorun annemin cocuklarima bakmamasi degil ben bu denli üzgünken neden hiç demiyor ki 1 saat durayim bir yürüyüp gel bana karşı bukadar kayıtsız kalması asıl mesele .. yoksa ben alsin alsin baksin gezeyim kafasinda biri degilim hic gezmek icin anneme cocuklarimi birakmadim üzgünüm mutsuzum tüm çevrem sevdiklerim ardımda başka yerde kaldı insan annesine konduramıyor bazı şeyleri ben bukadar zor bir pskolojideyken annem neden kayıtsız duruyor u düsünüyorum hepsi buZaten bakmıycağını biliyomuşsunuz. E bakmaması yine bir mesele olucaksa kime güvenip çocuk yaptınız? Anne garip zaten ama kaynana hayatta yok mu mesela tek onun torunu değil kaynanadan niye hiç beklemiyosunuz?
Bu arada kv birakmam imkansiz kayinpederim alkolik ve esine neredeyse hergun siddet uyguluyor o eve cocuklarimi yollayamam pazarcilik yaptiklari icinde zaten hep tarlada bahcedeler bahtım yokmuş ne diyeyimZaten bakmıycağını biliyomuşsunuz. E bakmaması yine bir mesele olucaksa kime güvenip çocuk yaptınız? Anne garip zaten ama kaynana hayatta yok mu mesela tek onun torunu değil kaynanadan niye hiç beklemiyosunuz?
Ben sizi anladım ama mesele şu ki zaten beklentiniz yoktu yani annenizi iyi tanıyosunuz. Bunu düşünüp beklentiye girip kendinizi üzmenizin bi faydası yok. Elbette herkes anormal davrandığını söyleyecektir. Ama anneniz haksız da desek hiçbişiy farketmiycekBen kendimi izah edemedim galiba sorun annemin cocuklarima bakmamasi degil ben bu denli üzgünken neden hiç demiyor ki 1 saat durayim bir yürüyüp gel bana karşı bukadar kayıtsız kalması asıl mesele .. yoksa ben alsin alsin baksin gezeyim kafasinda biri degilim hic gezmek icin anneme cocuklarimi birakmadim üzgünüm mutsuzum tüm çevrem sevdiklerim ardımda başka yerde kaldı insan annesine konduramıyor bazı şeyleri ben bukadar zor bir pskolojideyken annem neden kayıtsız duruyor u düsünüyorum hepsi bu
bahtım yok demeniz beni kızdırdı. Evi geçindirmek için hem çalışıp hem çocuğuna bakmaya çalışan bakıcıya verse de cocugunu evde bıraktığı için acı çeken anneler var. Afedersiniz de hem ev hanımısınız hem de gezemiyosunuz diye bahtım kara diyosunuz. Alın iki çocuğu alın kocanızı parka pikniğe gidin o zaman. Tüm gün evde yapacağınız tek iş çocuk bakmak ona da bahtsızım diyosunuzBu arada kv birakmam imkansiz kayinpederim alkolik ve esine neredeyse hergun siddet uyguluyor o eve cocuklarimi yollayamam pazarcilik yaptiklari icinde zaten hep tarlada bahcedeler bahtım yokmuş ne diyeyim
Bahtm yok kelimesini kv destek isteyin dediginz icin soyledim bahsettiginiz seyleei zaten yapiyorm Nekadar vicdansızsa bir yorum bu tek amacınız elestirmek daha ne anlatmaya caliatigimi anlayamiyorsunuz imkanim olsa calisirim zaten istegim bu yonde sadece gezmek deyip nasil basite indirgiyorsunuz .. siz benim hayatimi bu denli yargilayamazsiniz yazdigim 2 cumle ile onuda anlamamissiniz zaten tesekkurlerbahtım yok demeniz beni kızdırdı. Evi geçindirmek için hem çalışıp hem çocuğuna bakmaya çalışan bakıcıya verse de cocugunu evde bıraktığı için acı çeken anneler var. Afedersiniz de hem ev hanımısınız hem de gezemiyosunuz diye bahtım kara diyosunuz. Alın iki çocuğu alın kocanızı parka pikniğe gidin o zaman. Tüm gün evde yapacağınız tek iş çocuk bakmak ona da bahtsızım diyosunuz
Destek görmek istediğiniz konuda destek görmediğiniz için yani kendi doğurduğunuz çocuğu başkaları da bakmak için ortak olmuyor diye bahtım yok diyosunuz ve bunu özgür irademle eleştiriyorum. Lakin tek başına çocuk büyütüp zorluk yaşayan hiçbir kadının kendini bu yüzden bahtsız tanımlamasını doğru bulmuyorum. Yorum istemişsiniz yorumumu yaptımBahtm yok kelimesini kv destek isteyin dediginz icin soyledim bahsettiginiz seyleei zaten yapiyorm Nekadar vicdansızsa bir yorum bu tek amacınız elestirmek daha ne anlatmaya caliatigimi anlayamiyorsunuz imkanim olsa calisirim zaten istegim bu yonde sadece gezmek deyip nasil basite indirgiyorsunuz .. siz benim hayatimi bu denli yargilayamazsiniz yazdigim 2 cumle ile onuda anlamamissiniz zaten tesekkurler
Elestirin demedim kücümseyinde demedim haddinizi bilin işi cocuk bakimina getirip durmayin olayi carpitmayin bunu anladiysanz yanlis anlamissinz diyorm uzatip durmayin ayni yerden allah askibaDestek görmek istediğiniz konuda destek görmediğiniz için yani kendi doğurduğunuz çocuğu başkaları da bakmak için ortak olmuyor diye bahtım yok diyosunuz ve bunu özgür irademle eleştiriyorum. Lakin tek başına çocuk büyütüp zorluk yaşayan hiçbir kadının kendini bu yüzden bahtsız tanımlamasını doğru bulmuyorum. Yorum istemişsiniz yorumumu yaptım
Küçümseme yok nerden uydurdunuz? Ben bile eşim istiyor diye ilerde çocuk yapmak istiyorum ama kimseye baktırmamak için birkaç yıldan önce düşünmüyorum. Annem yardım edicem demesine tağmen yardımını istemiyorum. İlla size kendi annelik dertlerimi anlatıp kendimle kıyas mı yapayım sizi asıl böyle küçümsemiş olurum. Görüşünüz bana uymuyor dünyadavtek başına çocuk büyüten tek siz değilsiniz tam tersine siz bahtsızım diyip çocuğuna kendi bakan anneleri küçümsüyosunuzElestirin demedim kücümseyinde demedim haddinizi bilin işi cocuk bakimina getirip durmayin olayi carpitmayin bunu anladiysanz yanlis anlamissinz diyorm uzatip durmayin ayni yerden allah askiba
Ayni yerlerden bakamiyoruz o sebeple birsey demeyecegm artk kilitlediniz kendinizi cocuk bakmaya olay bu degil annemin bana kayitsz kalisi buda cocuk bakarak duzelecek birşey degil zaten böyle bir talebimde olmadi kendisinden zira yanlis buluyorm büyutme babında baktırmayı hala anlamamkta israr ediyorsnuzKüçümseme yok nerden uydurdunuz? Ben bile eşim istiyor diye ilerde çocuk yapmak istiyorum ama kimseye baktırmamak için birkaç yıldan önce düşünmüyorum. Annem yardım edicem demesine tağmen yardımını istemiyorum. İlla size kendi annelik dertlerimi anlatıp kendimle kıyas mı yapayım sizi asıl böyle küçümsemiş olurum. Görüşünüz bana uymuyor dünyadavtek başına çocuk büyüten tek siz değilsiniz tam tersine siz bahtsızım diyip çocuğuna kendi bakan anneleri küçümsüyosunuz
Hay allahDoğur beraber bakarız diyen annem. Lohusayken 3 hafta baktı. O da her gün 1 saat ne kadar yorulduğunu anlata anlata. Sonra da resmen yazligina kaçtı. Bir daha da gören olmadı:) Arada benim kıza bakıp ahhh seni ben büyüttüm diyor:) Paralel evrende galiba:)
Sevgisi eksik. Hayır herkes böyle kıskanç değil. Benim sorunum da bakması değil konuştuğu ile yaptığı arasında uçurum olması. Ben zaten yaşlı insanların sürekli bakmasına karşıyım ama bir 2 saat birakabilmeliyim. Ama yok. Böyle kabul ettimHay allahbenim sorunum annemin cocuklarima bakmamasi dgil yukardada dedigim gibi en basiti hastanelik oluyorum migrenden maxi migrenim var yilda 1 2 defa tutar safra cikarmaya basliyorm cocuklugumdan beri var asla nasil oldu acaba diye gelmez aeamiz yuruyerek 10 dakika telefondan vah tuh deyip gecer burada eksik olan sevgisi mi bencilligimi herkes mi böyle bu kıskac beni gercekten yordu
Aynı durum bizde de mevcut tam dediginiz gibi birine anlatirken duysanız biz onun dunyasıyız ben hastanelik oluyorum umrunda olmuyor .. insan kızı bir saat yürüsün açılsın iyi gelir deyip bi teklifte bulunabilir bunun adı bakmak zaten olmuyor 1 saat sadece ya bazen oglumu birakirdik kv ye kp yokken ( alkolik şiddet var o sebeple evdeyken korkariz ) pazara gitmek icin yada bir is halletmek icin sirf ben esimle ciktim diye onlara cocukmu birakilir siz napacaksnz gezecekmisiniz nereye gideceksiniz yani gercekten kadın benim durumumdan hosnut oluyorSevgisi eksik. Hayır herkes böyle kıskanç değil. Benim sorunum da bakması değil konuştuğu ile yaptığı arasında uçurum olması. Ben zaten yaşlı insanların sürekli bakmasına karşıyım ama bir 2 saat birakabilmeliyim. Ama yok. Böyle kabul ettim