Cok doğru .. benim mutlu olmamın hiçbir önemi yok onun için ben ağlarken o bana gezi resimleri gönderen bi insan öyle güzeldi böyle güzeldi nisbet yapar gibi geri memleketime dönmek istiyoruz ama buradaki evimizin satışı eşimin görevlendirme durumları hepsi kafamda büyük sorun haline geliyor umarım çıkarım düzlüğe allah guç kuvvet versn ne diyelmBüyük annelerin torunlarına tam zamanlı /sürekli bakmak istememelerini destekliyorum, zorunlu olmadıklarını düşünüyorum.
Ama,evladının bir müşkülünde birkaç saat/gün bakabilir, bakmalıdır.
Bazen işini görsün, bazen gitsin bir hava alsın diye bu desteği sağlamak da görevleri bence.
Ama yapmayan yapmaz.
Anneliğinin fedakarlığı ile alakalı.
Benim kv de böyle, kimsenin çocuğuna bakmamıştır birkaç saat bile. Gelmiyor demekki içinden, zorla değil ya.
Ona göre tavrınızı belirler, üzülür ama birşey yapamazsınız
Anneniz bayağı kendini düşünüyor, insan evladının yanına kosarak gider. Her anne bir olmuyor işte, her annenin önceliği evlatları olmuyor. İnsanız hepimiz destek bekleriz , ilgi bekleriz . Bende gezmek için anneme bırakmıyorum ama hasta olsam koşar gelir yemekleri yapar ,çocuklara bakar , dışarda işim olur yine bakar. Allah anneyede evlat sevgisi ,vicdan versinHay allahbenim sorunum annemin cocuklarima bakmamasi dgil yukardada dedigim gibi en basiti hastanelik oluyorum migrenden maxi migrenim var yilda 1 2 defa tutar safra cikarmaya basliyorm cocuklugumdan beri var asla nasil oldu acaba diye gelmez aeamiz yuruyerek 10 dakika telefondan vah tuh deyip gecer burada eksik olan sevgisi mi bencilligimi herkes mi böyle bu kıskac beni gercekten yordu
Basta pskolojisi bozuk saniyordum sonra anladim ki bozuk olan karakteri imiş ..Psikolojik sorunları olabilir çünkü genelde bu tarz insanların öyle sorunları oluyor çünkü pek normal değil anlattıklarıniz, en azından benim çevremde yok bu tarz anneler. Bir tane biraz benzeri var o da dediğim gibi sorunlu
Bazen diyorum ölsem mezarıma gelmek zor gelecek kadınaAnneniz bayağı kendini düşünüyor, insan evladının yanına kosarak gider. Her anne bir olmuyor işte, her annenin önceliği evlatları olmuyor. İnsanız hepimiz destek bekleriz , ilgi bekleriz . Bende gezmek için anneme bırakmıyorum ama hasta olsam koşar gelir yemekleri yapar ,çocuklara bakar , dışarda işim olur yine bakar. Allah anneyede evlat sevgisi ,vicdan versin
Hep yok de o zaman gelmesin. Onun sana faydası yok sen de ona kıyak geçmek zorunda değilsinBazen diyorum ölsem mezarıma gelmek zor gelecek kadınabencil anneler gercekten cocuklarina herzmn buyuk travmalar yasatiyor sesin kotu diyor uykusuzum diyorum 1.5 yasindaki bebek icin koy oynasin yanina kivril uyu diyor bukdr genislik gormedim sucluyor birde yapmiyorm diye mustehak sana falan diyor .. daha ne örnekler var da yazmaya gücüm kalmadı gercekten allah sabırlar versin böyle olan herkese ne deyim .. benimki yemegin varmi diye sorup yemeye gelir yok dersem ugramaz birsey getrdigi cok cok nadirdir
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bende yalnız büyüttüm, büyütüyorum. Benim anacığım çok hastaydı ben sezeryan dogurdum tek başıma. Sütüm yetmiyor çocuk hep ac ağlıyor ben ameliyatlı dikişli, bir corba yapanim yok. 3 öğün simit yediğimi biliyorum. Ama yine de annenizi suçlamayın. Her insan aynı değil. Anneniz belli ki yorgun tembel bir kadın. Torunlarını elbet seviyordur ama bakacak gücü kendinde bulamiyor demek ki.. ne yapalım size de böyle bir anne düşmüş. Sizi seviyor mu çocuklarınızı seviyor mu bunlarla ilgilenin iş beklemeyin istemeyin. Evet çok ihtiyacınız var biliyorum. Ama yapamıyor işte. İstemiş bakmak istemese söylemez. Ama becerememiş iş ciddiye binince.. böyle düşünün. Beklentide olmazsanız moraliniz de bozulmaz.Öncelikle merhaba üyeliğim 2. Üyelik yöneticilerin bilgisi dahilinde hesabı açtım çünkü kendi hesabımı tanıyan arkadaşlarım var o sebeple fikir almak istiyorum sizlerden biraz detaylı ve uzun anlatacağım
Ben 8 senelik evliyim 2 evladım var 6 ve 1.5 yaşındalar mesleğim var fakat çocuklarımı büyütmek için çalışmıyorum eşim gece nöbetleri olan biri.. artık çok istesemde çalışamıyorum okul için servis imkanı yok oturduğum bölgede eşimin desteği olamayacak vs sebepleri ile .. konuya döneyim
Yaklaşık 4 senedir farklı bir ilçeye taşındık annem emekli 6 senedir.. oda bizimle geldi babamla ayrılar tek yaşıyor ve inanın hiç çevre edinemedim korona dönemi diye geldigimde tum kurslar kapalıydı aktivite yapacak yer bile bulamadım derken annem sürekli 2. Cocugu dogur ben bakıcam destek olucam ilk çocuğundaki gibi yapmicam dedi durdu tabiki dinlemedim kendi istedigim zaman dogurdum cunku ilk cocugumda herkesle sorun yaratarak yanimda 3 gun durup gitti misafir geldiginde kosup hic gitmemis numaralariyla geliyordu arkalarından gidiyordu cok üzdü beni o dönemler toparlanmam uzun sürdü
Derken 2.cocugum doğdu ondada 5 gün durdu beş karış surat ile yemeğimi ilk gün kendim yaptım çünkü sürekli uyuyordu 2 dogumumda sezeryan oldu 5 gunun sonunda gidebilecegini soyledim ve gitti
Biz esimle ona hicbir zaman cocuklarimizi birakamadik esimle 1 saat yurumek istesek sirf ben mutlu olmayayim diye işim var derdi gezmemi eglenmemi asla istmezdi sakayla karisik 2. Cocuguma bakiyordun ne oldu dedigimde görünce zor geldi pişkinim ben diye cevap verdi şaka gibi
İnsanlara sürekli cocuklarima baktigini soyluyor hemde eşim ve benim yanımda.. benim zoruma giden cok kotu oldugumda asla geliyim biraz uyu demez bir kap yemek getirmez arayip yemegin var mi diye sorar yok dersem gelmez var dersem gelir yer cayini corbasini icer gider evine ..
Biz evine çatkapı gidemeyiz istemez rahatsız olur kendi canı istediginde gelir hizmet ettirip döner cocuklari görünürde sever ama ceremesine katlanmak istemez
Söylediklerim yanlış anlasilmasin sürekli olarak bakmiyor değil derdim beni üzen okadar bunaldım okadar pskolojik olarak üzüldümki bir çay içecek hiç arkadaşım yok burada okadar ağladım ki karsisinda bana yardım eli hiç uzatmadı cocuklari 1 saat ver bana gidip kafa dagitin demedi birkac kere sordugumda bakamam isim var deyip gecti
Evime geldiginde cok ihtiyacim olup cagirdigimda bak geliyorum ama kendimden ödün vererek geliyorum bilincinde ol tarzi kelimeler kullandi kasikla verip kepceyle aldi herzaman
Bencil bir insan oldugunu dusunuyorum artik icimden onu aramak gelmiyor konusmak gelmiyor işi gücü cikar iliskisi baska anneanneler babanneler nekadar da sevgi dolu.. neolur siz söyleyin sorun hangimizde artik kafayi yemek uzereyim
Buraya kadar okuyan herkese tesekkur ederim
Valla elalemden cekiniyor anneniz. Herkese yayın bakmadi etmedi . Dogumda yemek bile yapmadi diye. Mustehak. İnsan arkadasina yardim ediyor yahu . Bu kadar da bencil olmaya gerek yok. Siz de ona yardim etmeyin bakmayinÖncelikle merhaba üyeliğim 2. Üyelik yöneticilerin bilgisi dahilinde hesabı açtım çünkü kendi hesabımı tanıyan arkadaşlarım var o sebeple fikir almak istiyorum sizlerden biraz detaylı ve uzun anlatacağım
Ben 8 senelik evliyim 2 evladım var 6 ve 1.5 yaşındalar mesleğim var fakat çocuklarımı büyütmek için çalışmıyorum eşim gece nöbetleri olan biri.. artık çok istesemde çalışamıyorum okul için servis imkanı yok oturduğum bölgede eşimin desteği olamayacak vs sebepleri ile .. konuya döneyim
Yaklaşık 4 senedir farklı bir ilçeye taşındık annem emekli 6 senedir.. oda bizimle geldi babamla ayrılar tek yaşıyor ve inanın hiç çevre edinemedim korona dönemi diye geldigimde tum kurslar kapalıydı aktivite yapacak yer bile bulamadım derken annem sürekli 2. Cocugu dogur ben bakıcam destek olucam ilk çocuğundaki gibi yapmicam dedi durdu tabiki dinlemedim kendi istedigim zaman dogurdum cunku ilk cocugumda herkesle sorun yaratarak yanimda 3 gun durup gitti misafir geldiginde kosup hic gitmemis numaralariyla geliyordu arkalarından gidiyordu cok üzdü beni o dönemler toparlanmam uzun sürdü
Derken 2.cocugum doğdu ondada 5 gün durdu beş karış surat ile yemeğimi ilk gün kendim yaptım çünkü sürekli uyuyordu 2 dogumumda sezeryan oldu 5 gunun sonunda gidebilecegini soyledim ve gitti
Biz esimle ona hicbir zaman cocuklarimizi birakamadik esimle 1 saat yurumek istesek sirf ben mutlu olmayayim diye işim var derdi gezmemi eglenmemi asla istmezdi sakayla karisik 2. Cocuguma bakiyordun ne oldu dedigimde görünce zor geldi pişkinim ben diye cevap verdi şaka gibi
İnsanlara sürekli cocuklarima baktigini soyluyor hemde eşim ve benim yanımda.. benim zoruma giden cok kotu oldugumda asla geliyim biraz uyu demez bir kap yemek getirmez arayip yemegin var mi diye sorar yok dersem gelmez var dersem gelir yer cayini corbasini icer gider evine ..
Biz evine çatkapı gidemeyiz istemez rahatsız olur kendi canı istediginde gelir hizmet ettirip döner cocuklari görünürde sever ama ceremesine katlanmak istemez
Söylediklerim yanlış anlasilmasin sürekli olarak bakmiyor değil derdim beni üzen okadar bunaldım okadar pskolojik olarak üzüldümki bir çay içecek hiç arkadaşım yok burada okadar ağladım ki karsisinda bana yardım eli hiç uzatmadı cocuklari 1 saat ver bana gidip kafa dagitin demedi birkac kere sordugumda bakamam isim var deyip gecti
Evime geldiginde cok ihtiyacim olup cagirdigimda bak geliyorum ama kendimden ödün vererek geliyorum bilincinde ol tarzi kelimeler kullandi kasikla verip kepceyle aldi herzaman
Bencil bir insan oldugunu dusunuyorum artik icimden onu aramak gelmiyor konusmak gelmiyor işi gücü cikar iliskisi baska anneanneler babanneler nekadar da sevgi dolu.. neolur siz söyleyin sorun hangimizde artik kafayi yemek uzereyim
Bazı ımsanların yaradılışı bu şekilde. Asla rahatlarını bozmuyorlarÖncelikle merhaba üyeliğim 2. Üyelik yöneticilerin bilgisi dahilinde hesabı açtım çünkü kendi hesabımı tanıyan arkadaşlarım var o sebeple fikir almak istiyorum sizlerden biraz detaylı ve uzun anlatacağım
Diğer üyelere olam sinirinizi benden çıkarmayın, size destek oldum.sadece bir saat bile yürüyüş yapamıyorum deyince bekar anne gibi olduğunuzu fark ettim.Olay neden benim gezmem oldu ki hala anlamis degilim esim tabiki bakiyor istedigim zaman o evdeyken cikabilirim .. konu malesef gezmem degil annemin beni en zor zamanlarimda hic dusunmemesi
Hayır, konu sahibesinin derdi sıkılmak da değil benim anladığım.
Bu kızcağızın derdi anne sevgisi, anne merhameti, anne sarıp sarmalaması…
Yanlışsam düzeltin
Öyle düşünüp ilerleyeceğim yapacak pek bir şey yok zorla güzellik olmuyor ne diyelmÇok üzüldüm ve kendimden parçalar buldum geçmişinizde.Bence siz annenizi uzaktan bir tanıdık gibi kabul edin.Ve sınır koyun.Allah korusun çok zor ve ciddi bir durumu olmadıkça gitmeyin aramayın.Babaları çocuklara bakarken online terapi alın.Çocukluk yaraları kabuk bağlasa bile hep yerinde durur,tam anlamıyla şifa bulması için yardım almak gerek diye düşünüyorum.Bide facede her ilçenin kendi grupları oluyor arattırın.O gruplara yazarak oyun ablası bulursunuz gibi...Allah yardımcınız olsun.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bende yalnız büyüttüm, büyütüyorum. Benim anacığım çok hastaydı ben sezeryan dogurdum tek başıma. Sütüm yetmiyor çocuk hep ac ağlıyor ben ameliyatlı dikişli, bir corba yapanim yok. 3 öğün simit yediğimi biliyorum. Ama yine de annenizi suçlamayın. Her insan aynı değil. Anneniz belli ki yorgun tembel bir kadın. Torunlarını elbet seviyordur ama bakacak gücü kendinde bulamiyor demek ki.. ne yapalım size de böyle bir anne düşmüş. Sizi seviyor mu çocuklarınızı seviyor mu bunlarla ilgilenin iş beklemeyin istemeyin. Evet çok ihtiyacınız var biliyorum. Ama yapamıyor işte. İstemiş bakmak istemese söylemez. Ama becerememiş iş ciddiye binince.. böyle düşünün. Beklentide olmazsanız moraliniz de bozulmaz.
Babamdan geçen gereksiz bir vicdanım olmasa yapabilirdm belki ama pek beceremiyorm yinede mümkün olduğunca kendimi kollamaya calisacagmValla elalemden cekiniyor anneniz. Herkese yayın bakmadi etmedi . Dogumda yemek bile yapmadi diye. Mustehak. İnsan arkadasina yardim ediyor yahu . Bu kadar da bencil olmaya gerek yok. Siz de ona yardim etmeyin bakmayin
Dediklerinize harfiyen katiliyorm bende o fikirdeyim hicbir zaman annemden cocuklarimi alsn buyutsun baksin mantiginda olmadim verdigim basit bir örnekti benim zor anımda yanımda hic olmayişıydi meselem geliyorum bi cay koy bakalim git bi yikan vs veya cik biraz yürü ne bileyim adı her neyse iste bunu yapinca da bakmış sayılmaz herhalde diye dusunuyorm bazi seylee icinden gelmeli insanin bunuda konusarak zorlayarak kimseye yaptiramam zaten haklisiniz öyle deyip önüme bakacagim cok tesekkur edermBen burdaki bu tip konularda anneanneler babaanneler bakmak zorunda değil diyen bir üyeyim sürekli aynı şeyi yazar dururum; ancak acillerde sürünürken, migrenden başını kaldıramazken, yorgan döşek yatıp bir çorbaya muhtaçken yardım edilmemesi bana çok uç bir nokta geldi artık bu kadarına ne denir bilemedim o yüzden sizi haklı buluyorum.
Bir de insan ilk çocukta anlıyor kendisinde annelik kumaşı var mı yok mu sizi doğurmuş ve kendisinde annelik kumaşı olmadığını görmüş olmalı. Buna rağmen ikinci çocuğu yapıp 7 yaşındaki kızına baktırmasını doğru bulmuyorum. Bakamayacaksan yapmayacaksın. 7 yaşındaki el kadar çocuk mecbur değil okuldan gelip bebek bakmaya. O bebeğin ağlamasına dayanmak bile sabır ister.
Ben torun bakmak istemiyorum bu konuda çok netim, Allahım bana da evladıma da sağlık versin herkes kendi doğurduğuna kendi baksın. Ancak 2. çocuğu doğurup kızımın üstüne yüklemeyi de hiç düşünmedim. Anneniz ciddi empati sıkıntısı yaşayan biri. Kendinizi üzmeyin kendinizde hata aramayın. Annenizi bu şekilde kabullenin kurtulun.
Herhangi bir sinir cikartmasi yapmadim sizden yanlis anlamissiniz burada yazan hicbir uyeyede sinirlenmedim 2 kisi disinda herkes bana cok iyi geldi sadece sorunum cocuklarin bakimi degildi verdigim basit bir örneklemeydi söyledigim annemin ben kafami dahi kaldiramasam veya pskolojik olarak iyi olmadigim bir dönem de vah vah tüh tüh deyip önune bakmasıydıDiğer üyelere olam sinirinizi benden çıkarmayın, size destek oldum.sadece bir saat bile yürüyüş yapamıyorum deyince bekar anne gibi olduğunuzu fark ettim.