Annem ve babam bunları hak etmiyor..

Hiç öyle bir şey olmadı , istendi , söz yapıldı , gittiler bilezik vs beğendiler nişan alışverişini yaptılar eksik yaptılar yine yapıldı. Ev tutun dediler tuttu babam. Mobilya dediler ( illa olacak zaman olarak hep istediklerine itiraz edilmedi ) aldılar. Parasal olarak hesap yapıyor diye abim nişandan bir iki gün önce neler yaptı. İlla hesap olacak , ama hiç bir şey eksik edilmedi. önceki konularımda yazdım okuyabilirsin.

evlilik öncesi siz gibi biz gibi orta direk aileler illaki hesaplar yapar. Siz bu hesap kitaptan karşı tarafa bahsettinizmi? atıyorum biz 3000 tl değil 1500 tlye koltuk takımı alabiliriz gibi.Yada abiniz karşı tarafa herşeyi yapabilirim sözü vermiş olabilirmi.Siz yapamayıncada arada kaldığını düşünüp çamur yapıyor olabilir.Zor işler bunlar çok nadir çevremdede gördüğüm kavgasız gürültüsüz tartışmasız geçmiyor malesef düğün nişan zamanları. Önemli olan saygıyı yitirmemek olsun , sizde oda kalmamış ..

Bilirsiniz daha önceki konularımdan , abim evlenecek fakat bizi darmadağın ederek. Psikolojim bozuldu artık. İşler gittikçe daha da sarpa sarıyor maalesef. Annem ve babamı düşman gibi görüyor, tabi bizi de. Tam düzeldi derken yine sorunlar başladı. Durup dururken babamı suçlamaya yer arıyor resmen. İki hafta önce tv izliyorduk babam yoktu. Ve bir konuşma yokken dedi ki mobilya da istemiyorum. Biz şaşırdık ne oldu dedik. ( Olay Salı günü oluyor , abim o cumartesi günü mobilya almak için Bursa'ya gitmek istediklerini söyledi. Babam da tamam dedi . ) Babam rakam olarak ne civarda olur diye sormuş , abim de uçuk bir fiyat söyleyince normal fiyatlar bunlar demiş babam. Daha öncesinde konuştuk zaten istedikleri olur demişti, ben bunu söyledim.Bu defa bana başladı söylenmeye. Sana da düğününe de bee yeter dedim. Ben odama çıktım. Annem yetti artık diye bağırmaya başladı. Ömrümü yedin, bıktırdın hepimizi diye. Abimin niyeti babamı zorlamak birazda. Neyse o gece anneme babama beddualar Allah belanızı versin köpekler v.s herşeyi saydı. Kızı da istemiyorum sizin yüzünüzden oldu diye. Aslında karda kışta gönderdi annemleri kimsenin de baskısı olmadı. Bunlar kendileri anlaşamıyorlar annemlere atıyor tüm suçu günahı. Neyse yine gittiler mobilya almaya aldılar babam hiç karışmamış. Fakat ( Yengem demiyorum artık ) abimin nişanlısı annemi küçümseyen laflar söylemiş. Annem de karşılığını vermiş.
Mobilya aldıklarında oturma odasını kız tarafı alıyor indirimi bizden yapın diye tutturması da cabası. Firmanın sorumlusu da erkek tarafından olacak size o kadar indirim yeter dedikçe bizden olacak diye tutturmuş. Annem zor sabrettim diyor , siz-biz dememesi gerekiyor diye düşünüyorum. Alınanlar zaten onun olacak. Her neyse babam oturacakları evi aylar öncesinden tanıdığımız birine söyledi. Uzun zamandır tanıyoruz hem güvenli olur diye. Normalde kiraya vermiyorlar evlerini. O gün abimin nişanlısı gidip eve bakmış. Sırf klozet yok diye istemiyorum demiş. Eee aylar öncesinden zaten tutuldu , kirası yüksek olmasın dediler normal bir ücrete anlaşıldı , tutulduğundan bu yana kira da istenmedi. Eşya gelince başlanacak diye söylendi. Babam ben aylar öncesinden söyledim değiştiremem isterlerse bir iki ay sonra çıksınlar . Yıllardır tanıyorum adam ben söylüyorum diye kabul etti sözümden dönemem dedi. Kızın babası aradı olmaz diye babamda olan biten her şeyi söylemiş. Normalde istemeye giderken aynı evde oturacağız diye anlaşmışlar abimle. Ailesi istemediği için ayrı ev tutuldu. Abimle anlaştıklarını falan söylememiş nişanlısı babası ilk kez duyuyor. Asıl sorun bizmişiz kardeşimle. İki kız olan eve gelemezmiş. Babamda kızlarımı sokağamı atayım ben demiş. Tutulan evde oturacaklar sonrasında ne yaparsa yapsınlar diye söylemiş. Ve benim bir arkadaşım genelde gelir bize onu kıskanıyor nişanlısı arkadaşım evli bebeği var. Abimden kıskanıyor desem, geldiğinde yine mi burda gibi sözleri olmuş. Daha çok fazla ayrıntı var uzun yazdım diye kesiyorum. Ben benim abim yok diyorum artık. Sevmiyorum , nefret ediyorum hatta. Anneme babama ettiği bedduaları da unutamıyorum. Daha öncesinde evlilik stresi diye barıştım ama şimdi herkes konuşsa da ben konuşmayacağım diyorum. Gün sayıyorum bitsin bu düğün, gitsin diye.. :KK43:
Siz de bu gelinden ne çektiniz yahu! Her gün yeni bir sorun. Ağabeyin de öyle. Sizin ruh sağlığınızı bozacak bunlar. Fazla muhatap olmayın bence. Onlar yokmuş gibi davranın.

evlilik öncesi siz gibi biz gibi orta direk aileler illaki hesaplar yapar. Siz bu hesap kitaptan karşı tarafa bahsettinizmi? atıyorum biz 3000 tl değil 1500 tlye koltuk takımı alabiliriz gibi.Yada abiniz karşı tarafa herşeyi yapabilirim sözü vermiş olabilirmi.Siz yapamayıncada arada kaldığını düşünüp çamur yapıyor olabilir.Zor işler bunlar çok nadir çevremdede gördüğüm kavgasız gürültüsüz tartışmasız geçmiyor malesef düğün nişan zamanları. Önemli olan saygıyı yitirmemek olsun , sizde oda kalmamış ..
Muhtemelen abim vermiştir öyle bir söz verdiyse. Yapılacak şeyler yapıldı zaten. Abimin anneme babama hiç saygısı kalmadı ..

Siz de bu gelinden ne çektiniz yahu! Her gün yeni bir sorun. Ağabeyin de öyle. Sizin ruh sağlığınızı bozacak bunlar. Fazla muhatap olmayın bence. Onlar yokmuş gibi davranın.
Ailecek aylardır psikolojik olarak yıprandık bi hayli. Evlensinler en azından ben öyle yapacağım.

bence burda kız haklı oturucağı evi kendisi seçmeliydi biraz empati yapın siz evlenicek olsanız size aynısı yapılsaydı napardınız bi kere evlenicek sonuçta hemde kirada oturucak onu bari kendi istediği yerde otursun.Abinizin saygısızlığı ise yine aileden kaynaklı nasıl bu kadar ağır konuşabiliyorki ailesiyle saygıdan eksik yetişmiş....

bence burda kız haklı oturucağı evi kendisi seçmeliydi biraz empati yapın siz evlenicek olsanız size aynısı yapılsaydı napardınız bi kere evlenicek sonuçta hemde kirada oturucak onu bari kendi istediği yerde otursun.Abinizin saygısızlığı ise yine aileden kaynaklı nasıl bu kadar ağır konuşabiliyorki ailesiyle saygıdan eksik yetişmiş....
Diğer soran arkadaşlara açıkladığım gibi açıklayayım o halde ;
Ev tutun diyerek abim ortalığı karıştırdı ,
Sürekli görüşüyorlar evi getirip gösterebilirdi ,
Aylar sonra neden geliniyor ,
Şimdi tuttuk diye sorun oldu.
Abim sözden bu yana böyle.
Babam yapsa suç yapmasa da.
Kira vermek istemediğinden abim önce bizimle yaşamaya ikna etmiş.
Ailesi istemedi ( burda kıza da hak veririm illa düzeni olsun ister ama ikna olmasın tamam demesin. Ayrıca bizi istememesi de cabası , babasının söylemi bu.)

ben o iki kız meselesini anlamadım. kızlar nereye gidemez miş?
evde 2 görümce var 2 kızlı eve gelin göndemezmiş kızını kızın babası..
oglanın babasıda sokaga mı atıyım demiş...

bence kız tarafı oglanı baya zorluyor oda en iyisi olsun diye baskı yapıyor ailesine

evde 2 görümce var 2 kızlı eve gelin göndemezmiş kızını kızın babası..
oglanın babasıda sokaga mı atıyım demiş...

bence kız tarafı oglanı baya zorluyor oda en iyisi olsun diye baskı yapıyor ailesine
Aynen canım, tutulan evi beğenmeyeceklerdi neden tutun dediler. Kız baştan tamam dedi abimin bizle yaşamak istemesine, demesin kendi düzenim olsun diyebilirdi.

ahh canımm
sorunların hıc bıtecegını dusunmeyın hele bı evlensınler asıl sorun ozaman baslar atsan atamayacan satsan satamayacan

ahh canımm
sorunların hıc bıtecegını dusunmeyın hele bı evlensınler asıl sorun ozaman baslar atsan atamayacan satsan satamayacan
tam da onu dicektim göndere basmış oldum. evlendiklerinde daha fena olcak.. belki ozaman abin durulur roller değişir mi acaba

tüm olanları bir kenara bırakıp neden kendi hayatınıza odaklan mıyorsunuz ?

evet anne babanız için üzülüyorsunuz , bunda haklısınız da ..
ama neticede anne babanızı üzen de sizin konumuzda olan birisi.. o da evlat..
ister hayırlı olsun, ister hayırsız...
abinizin yaptıklarından siz sorumlu olmayın, kendinize dert edinmeyin...

siz sizin üzerinize düşen neyse onu yapın..
anneniz üzüldüğü zaman boşver anne diyebilirsiniz, teselli edebilirsiniz..
ama düşünüp orta yol bulayım, neyi nasıl yapayım gibi kendinize gereksiz yere sorumluluk yüklemeyin...
sizde çocuksunuz ya hu !
sizde o anne babanın evladısısınız... neden abinizin etrafında döneceksiniz ?

bence olaylara dahil olmayın, kardeşler birbirine benzer diye bir kural yok ki.
abiniz de böyle bir insan..

iyi bir evlat olmayabilir, belki iyi bir eş olur.. kötü bir abidir çok iyi bir arkadaştır belki...
bilemezsiniz...

sadece onun sorunları için kendinizi üzüp kendiniz nefretle dolmayın..
her şey bir ders bir tecrübe... yarın sizde evlenirken bu günleri düşünür ona göre bazı şeyleri bam başka yaparsınız..

şimdi gelininize kızdığınız noktaları belki yarın sizde yapacak olursunuz ve bu günleri hatırlayıp dikkat edersiniz falan filan...

özetle kendinize ders çıkartın evet ama bu kadar fazla omuzlarınıza yük almayın..
dert sizin derdiniz değil.. kendinize değer verin :KK66:

Benim evide düğüne 15-20 gün kala ben görmeden tuttular dusunebiliyor musunuz :KK57:
Cok sinir bozucu bir durum. Cogu seyde siz haklisiniz ama ben olsam bir baskasinin bir baskasina sirf minnet duydugu icin kendi istegimden zorla feragat ettirilmeme karsi cikardim . Ustelik bari biraz oturup ciksinlar lafi da olmamis babanizin bir ev kolay mi tasiniyor esyalarin yipranma payida cabasi. Emrivakiligi hic hos degil babanizin. Begenmiyorlarsada kendileri arayip bulmamalilar evi

X