Annem ve babam bunları hak etmiyor..

eee tamamda madem abin göstermedi siz kızı yada ailesini arayıp bakın biz ev tuttuk gelin görün diyebiliridniz
Her şeyi bilen abim bunu bilebilirdi ayrıca kız da isteyebilirdi görmek şimdiye kadar bunların ki armut piş ağzıma düş, nişandaki kırgınlığı atamadılar henüz üstlerinden annem ve babam. Abim babam nişanlısını aradı diye neler yaptı biliyor musunuz peki ?

ben senin konularını artık okumak bile istemiyorum çünkü artık abine kızmıyorum bile bence hakkediyorsunuz şımartmaya devam edin oğlan çocuğunuzu:KK12:
Konuşmuyoruz canım , yüzsüzlük yapıyor . Adam beddua ediyor ertesi gün arabanın anahtarını alıp gidiyor babamdan. Köpek dediği adamdan. Çözemedim inan ki.

bu abilerin ve eşlerinin büyük psikolojik sorunları oluyor sanırım. çünkü aynısında bizde de var. düğünde biz geri durduk. herkes kuaföre gitti. kızkanrdeşimle gitmedik. babam gidin yaptırın saçınızı dedi. aman baba orası şimdi kalabalıktır kırk saatte çıkamayız dedik. sizde başka bi kuaföre gidin dedi. bizde başka bir kuaföre gittik. saç makyaj darken abim eşimi (o zaman sözlüyüz) aramış. kuaförde olduğumuzu söylemiş. anaaaa... bi baktık gelin hanım yarım yapılmış saçı, üzerinde gelinliği hop atlamış bizim olduğumuz kuaföre gelmiş. abim başladı neymiş biz onu kötü kuaföre götürmüşüz biz iyi kuaföre gitmişiz. ikisi mahalle kuaförü işte. fark yok. biz alt katta makyaj bahanesiyle yanlarına çıkmadık. onlar gidince bizde işimizi bitirdik. düğünden sonra öğrentik ki ilk gittiği kuaförü canından bezdirmiş gelin hanım. tabi bu basit bir konu. devamı gelmedi mi geldi. evlendikten sonra anneme çok kötü davrandılar. annem, annelik hakkını haram etti abime. kadın kanser olmuş onlar başka dertlere düşmüş. yani diyeceğim o ki, içinde fitne ateşi yanan bir insan sürekli sorun çıkarır. ne kendi mutlu olur need çevresini mutlu eder. velhasılı kelam ne kadar uzak dursanız da gelir sülük gibi yapışırlar anacım.
Ahh canım çok geçmiş olsun anneciğine . Biraz da kıskançlık oluyor doğrusu kolyeme kadar istedi abim vermeyince gitti yaptırdı nişanlısına aynısını. Bizde farklı kuaförlere gidiyoruz onlar fotoğraf çekimine gideceği için, erken gidecekler kız tarafında umarım onu da sorun etmezler.

Sizi hatırladım sanırım gelin hanım kardeşinizin yaptığı espriye alınmıştı öyle hatırlıyorum yani.
Canım abinden de gelinden bi halt olmaz. Bence hiçbir işlerine karışmayın.
Dağdan gelip bağdakini kovuyor resmen.
Söyleyin her şeylerini kendileri yapsın borca girsinlerde görsünler dünya kaç bucakmış...
Kredi çeker yaparım diye bi sürü söylendi ama yemedi . Tıpış tıpış gitti babam ödedi tabi. Ya arkadaşlarda yanlış anlıyor pazarlık yapacak diyorlar da biraz empati kursalar yeni evleniyorsun gidip bizden yapın indirimi denir mi hiç. Orda büyükler var ayrıca, anlaşırlar bir şekilde yaptırırlar gereken indirimi BİZ-SİZ derse soğuk olunur.

Cok gunah ama hadi abinide gec o el kixi sonucta senin anne babana saygsizlik yqpmaya kesinlikle hakki yok ben esimin aileeine nasil saygiliysam esimde benim aileme oyle
Esim benim aileme laf soylese ben kiyamet kopaririim oda ayni seklde ben sylesem kizar cok ayip syler kac yas byuk insnlar saygiyi hak ediyolar boyle muameleyi degil .
Babanda elinden geleni zaten yapacaktir zorlamaya ne gerek varki adami daha cok skntiya sokmaya allah isla etsin ne diyeyeim
Yani abim onun ailesine öyle değil aşırı saygılı. Babasina göstermiyor o saygıyı ayrı. Para değil de değmiyorlar diyor.

Sırf klozet yok diye oturmak istemiyor hanfendi demissiniz ya, bende olsam oturmam haklı. Burada gelin hariç herkes hatalı. Ev tutmuşlar,ev sahibine söz vermişler,abinizin hayatını cizmisler, birlikte oturmak istemişler.aileniz de çok masum değil bence.abinizin hakaretleri çok cirkin.siz herkesten nefret ediyor gelini bize cekistiriyorsunuz,annenizde eşya alisverisinde altta kalmayıp çatır çatır cevaplar veriyormuş koruyormus kendini.yani ortada bi mazlum yok iste iki tarafta çekişiyor. Siz gorumcesiniz çok girmeyin bu konulara.anne baba ilgilensin. Gelinin yaptığı bişey yok açıkçası.mağaza da indirim istemiş, habersiz tutulan evinde tuvalet aramış.en masum o gibi geldi bana
Düzenleme de yazdım. Tutmayınca da sorun çıkardılar o zamana kadar nerdeydiler aradan aylar geçti gelip görebilirlerdi. İnanın yaşamayan anlamıyor. Annemi küçümseyecek o neden sussun ki. Benim abim yapsa annesi de susmamalı. Kimse kimseyi küçük göremez. İndirim isterde göze soka soka biz-siz denilmez. İndirim istiyoruz denir. Ben herkesten değil abimden ediyorum orta yolu bulmadığından.

Abinizin sözleri yenilir yutulur cinsten değil,çok ileri gitmiş bu konuda haklısınız. Ama iki tarafta da hata var,benim objektif bir gözle gördüğüm tablo bu malesef..Kendinizi gelin hanımın yerine koyun,yıllarca düğününü evini evlenmeyi hayal etmiş,kimse istemez bizimle oturun gibi bi dayatmayı,yahut biz size bu evi tuttuk şeklindeki bir emrivakiyi..Sizin gelininiz burda konu açsa,bana danışmadan hatta evi bile göstermeden ev tutmuşlar,öncesinde de kendileriyle oturmamı istiyorlardı dese eminim herkes altına neler neler yazar.. Gelin Hanımdan nefret ettiğinizi kendiniz söylüyorsunuz,nefret ettiğiniz için yeterince objektif yaklaşamıyorsunuz bence.Ayrıca siz görümcesiniz,bütün bu olayların dışında kalmanız gerekiyordu. "Ben de bişeyler söyledim abime" demişsiniz.Söylemeyecektiniz.Sanırım gelininizle yaşlarınız yakındır,onu anlamaya ve arkadaş gibi olmaya çabalasaydınız keske. Benim de kardeşim evleniyor bu yaz,düğün alışverişlerinde evde eşyada benim de ailemin de doğru bulmadığı şekilde yaklaşımlar oldu. Ama ben olaya Körükler gitmek yerine annemle babama sürekli "gelinimiz de şöyle düşünmüş olabilir,bu istemek tabi ki hakkı " gibi şeyler söyleyerek ortamı yumuşatırım. Düğüne de 2 ay varmış,böyle giderse daha çok üzülür aileniz,siz ortamı yumuşatıcı etki yaratın bence. Allah yardımcınız olsun..

Kizin sizinle oturmak istemedigi cok dogal. Ayrica evi tutmakta ne demek? Kiz görmeden. Olmaz!
benim nisanlimin aileside ben görmeden ev tuttular ve kesinlikle kabul etmedim o evi. Güzel olmadigindan degil. Bana sorulmadigindan inat ettim!

bence siz bu ikisini kendi haline bi birakin... bu kadar üstlerine düsmeyin... :/

Demi yani,ergenlikte falan da değil bu oğlan çocuğu,koskoca adam. En buyuk hata ailede olayın bu noktaya gelmesine fırsat vermişler ve hala memnun etme çabasındalar oğlancığı.
aynen ya kazık kadar olmuş atarı gideri yapıyorsa kendi düğününü de yapsın bi zahmet:KK14:

Abinizin sözleri yenilir yutulur cinsten değil,çok ileri gitmiş bu konuda haklısınız. Ama iki tarafta da hata var,benim objektif bir gözle gördüğüm tablo bu malesef..Kendinizi gelin hanımın yerine koyun,yıllarca düğününü evini evlenmeyi hayal etmiş,kimse istemez bizimle oturun gibi bi dayatmayı,yahut biz size bu evi tuttuk şeklindeki bir emrivakiyi..Sizin gelininiz burda konu açsa,bana danışmadan hatta evi bile göstermeden ev tutmuşlar,öncesinde de kendileriyle oturmamı istiyorlardı dese eminim herkes altına neler neler yazar.. Gelin Hanımdan nefret ettiğinizi kendiniz söylüyorsunuz,nefret ettiğiniz için yeterince objektif yaklaşamıyorsunuz bence.Ayrıca siz görümcesiniz,bütün bu olayların dışında kalmanız gerekiyordu. "Ben de bişeyler söyledim abime" demişsiniz.Söylemeyecektiniz.Sanırım gelininizle yaşlarınız yakındır,onu anlamaya ve arkadaş gibi olmaya çabalasaydınız keske. Benim de kardeşim evleniyor bu yaz,düğün alışverişlerinde evde eşyada benim de ailemin de doğru bulmadığı şekilde yaklaşımlar oldu. Ama ben olaya Körükler gitmek yerine annemle babama sürekli "gelinimiz de şöyle düşünmüş olabilir,bu istemek tabi ki hakkı " gibi şeyler söyleyerek ortamı yumuşatırım. Düğüne de 2 ay varmış,böyle giderse daha çok üzülür aileniz,siz ortamı yumuşatıcı etki yaratın bence. Allah yardımcınız olsun..
Canım abim istedi bunu , kira vermemek için açıkladım bunu da. Babam da söyledi kabul etmediler üstelemedik yani sonrasında. Üstelemedik diye bile babamı suçlayabildi ben kabul ettirmiştim diye. Ev tutulmadı diye yine sorun çıkardı abim , aylardır gelip görmediler görüşüyorlar sürekli gelip bakılabilirdi eşyalar alındıktan sonraya mı kaldı. Hem lüks hem ucuz nasıl bulunur. Abimin nişanlısından değil abimden ediyorum nefret. Olayları büyüten o çünkü. Nişanlısına kızmamım sebebi annemi küçümsemesi. ( kim olsa kızar ) Abim babamın iyi niyetini suistimal ediyor sürekli bize kötülemeye çalışıyor o benim babam illa hatası olur da o konuda hiç yok istenen alındı hakaretlere beddualara kadar gidecek bir durum yoktu. Nişanlısıyla konuşuyorum herhangi bir tartışmamız olmadı. Bize geldiğinde suratta asmadık. Ama nişanda annesi surat beş karış ilgilenmedi hiç, ayrı istemesi normal düzeni olsun ister bunda hak veririm. Abim kiracı olmaktan korkuyor , dayatmaya kalksak kız tarafı olmaz diyecekti , tamam dedik abim sizin yüzünüzden dedi. Kızın arkadaşıma da karışmaması gerekir. Çok güzel cevap verirdim fakat misafire yapılmaz.

nasıl yapmasın cnm baba sonucta evlensinde yuvası acılsın ne halı varsa görsün demistir bide ele güne karsı napsın milleet lafmı anlatsın...

İşte zaten abi de bu düşünceye güveniyor.

Valla her koyun kendi bacağından asılır. evlenecek adam her şeyini kendi halledebilecek konumda olacak; yemiyorsa evlenmeyecek.

Baba da bunun restini çekebilecek ama o kadar şımartmışlar ki halen de oğlumuz da oğlumuz derler; ilk olayda da en kıymetlileri oğulları olur.

Evlendikten sonra da oğlu ne isterse yapar; kızlardan kısar yine de yapar.

Gelin annesini küçümsemiş ama ben kaçırmış olabilirim ne yapmış bölümünü; oğlu adam yerine koymazsa gelinin küçümsemesi normal.

Tüm sorunların tek çözümü olur; halen peşinde dolanmamak.

Abim getirseydi kızı; tutsaydı bize ne diyorsunuz da evi tutma aşamasında baban bana ne sen oturacaksın; ara bul; gerekirse pazarlığa yardımcı olurum diyecekti.

bir de 400,00-TL kirayı kim ödeyecek; ayrıca kira ödemeyi gözü yemiyor bu adam ne iş yapıyor? ya da işi var mı?

İşte zaten abi de bu düşünceye güveniyor.

Valla her koyun kendi bacağından asılır. evlenecek adam her şeyini kendi halledebilecek konumda olacak; yemiyorsa evlenmeyecek.

Baba da bunun restini çekebilecek ama o kadar şımartmışlar ki halen de oğlumuz da oğlumuz derler; ilk olayda da en kıymetlileri oğulları olur.

Evlendikten sonra da oğlu ne isterse yapar; kızlardan kısar yine de yapar.

Gelin annesini küçümsemiş ama ben kaçırmış olabilirim ne yapmış bölümünü; oğlu adam yerine koymazsa gelinin küçümsemesi normal.

Tüm sorunların tek çözümü olur; halen peşinde dolanmamak.

Abim getirseydi kızı; tutsaydı bize ne diyorsunuz da evi tutma aşamasında baban bana ne sen oturacaksın; ara bul; gerekirse pazarlığa yardımcı olurum diyecekti.

bir de 400,00-TL kirayı kim ödeyecek; ayrıca kira ödemeyi gözü yemiyor bu adam ne iş yapıyor? ya da işi var mı?
Abim armut piş ağzıma düş istiyor aramıyor ev aramadığı gibi bulunmadığından şikayet ediyor. Bulsa gidip baksalar babam olmaz mı diyecekti. İnan huzursuzluğu çıkaran hep abim. İşi var ama aldığı gidiyor hep bir kredi kartı borcudur bitmek bilmedi. Kıyafete v.s çok düşkün marka takıntısı da mevcut daha önceki konularımda bahsettim. Babam ne istenirse yaptı belki de bu suçu yapmayacaktı ki ondan iyisi olmazdı. Bende kız evladıyım ama şimdiden babama yük olmamak için geleceğe yönelik yatırım yapıyorum. İhtiyacım olabilecek şeyleri kendim alıyorum. Babamı da düşünmek gerek. Biraz düşünce belki de istenen şey.

Kredi çeker yaparım diye bi sürü söylendi ama yemedi . Tıpış tıpış gitti babam ödedi tabi. Ya arkadaşlarda yanlış anlıyor pazarlık yapacak diyorlar da biraz empati kursalar yeni evleniyorsun gidip bizden yapın indirimi denir mi hiç. Orda büyükler var ayrıca, anlaşırlar bir şekilde yaptırırlar gereken indirimi BİZ-SİZ derse soğuk olunur.
Bence de benim aldığımdan indirim yapın demesi hoş değil. Ama madem baban ödeyecekti keşke verseydi ellerine mobilya parasını gidin ne alırsanız alın deyip karışmasalardı.
Çünkü biliyorsunuz huylarını arıza çıkaracaklar en azından aileniz bu kadar yıpranmazdı.
Ev konusunda da yeni binada 400'e kira bulabiliyorlarsa ne mutlu. Biz döküntü eve 600 veriyoruz.
Ama evimi kendim bulmak isterdim.
Bir şey söyleyeyim mi sizinkiler yuva kuracak kadar büyümemişler. Biyolojik yaşları büyük akıl yaşları ergen. Kusura bakma ama öyle.

X