- 31 Temmuz 2011
- 10.135
- 17.418
- 298
- Konu Sahibi katharsiss
-
kardeşinizin durumu ileri seviyede. Hayal-gerçek ayrımı yetisini kaybetmiş. Bu hastalık gerçekten de hem hastaya hem hasta yakınlarına zorlayıcı süreçler veriyor. Hangi şehirdesiniz, iyi bir psikiyatri kliniği bulup yatırmalısınız.Merhaba bu hastalık okadar zorki allah kimsenin başına vermesin.Erkek kardeşim paronoid şizofren ama kabl etmyr şuanda yuksek lisans yapıyor ama umudumz yok derslerine çalışmıyor 27 yasında askerlik var önünde napacaz bilmyrz.pomemde egitim goruyrdu kız kardeşlermn adıyla hocalar bana küfür ediyr dıye şikayette bulnmş psikiytra sevkitmişler oda hastaneye yatrdı yırmi gun kadar ozamb okula belki döner dıye oda bizde sesimizi çıkarmadık doktoru okula dönmesine izin vermedi ve polislk hayalmz bıttı ıyıkıde vermemş dıyrz cunku iyi degl.Bir yıl geçti üzzernden ataklar geçrdi ılacını kullanmıyr dusunuyr surekli hasta deglm sz hastasnz dıyo.Hastanede yatarken ona gırtlak takıldıgını dusunuyor o gırtlakla beynının yonlendırıldıgını dusunuyr bogaznda yemek yerken bişey kalsa gırtlagı kıstılar oynattılar dıyor beynımı kapattılar dusunmekte zorlanıyrm dıyr beynının sag tarafını bazen sol tarafını düşünerek açmaya çalışıyr zorla hastaneye yatıramıyrz korkuyrz bundan ilk defa başımıza böyle bişey gelyrrr kimselere soyleyemdk ben evliym ailemn yanına geldm izinde eşim bile bilmiyor.bu gece ıkı uyku ılacı içti abla o gırtlagı çıkar ben uyurken dıyor bana tek sen acıyon dıyr beni kurtar dıyr ne yapacam bn sabah olnca ne diyecem defalarca yok dedk ınanmıyr cok zor durumdayz
Allah kardeşinizin mekanını cennet eylesin inşallah. Bu kadar sıkıntıyla sınanıyorsanız demekki güçlü bir ailesiniz. Kardeşinizi hayal dünyasına terk etmeyin yüksek lisansa kadar gelmiş demekki başarılı biri. Onu tekrar iyi düzeye getirebilir ilaçlar, iğneler. Şu an hiçbir tedavi görmüyor muBir kardeşimizi kaybettk kalp hastasıydı yıllarca hastanelerde kaldık şimdide bu kardeşim tek erkek benden bir yaş kuçük yasadıklarmz dunde kaldı bazenn çok az konuşyr bazen hiç bizden başka bi dunyada yaşıyr okadr zorki annm babma da çok uzuluyrm elimden hiç bişey gelmiyr
Annem de risperdal kullanıyor ve ben de bir süre içeceğine/yemeğine katmıştım. Risperdal ömür boyu kullanılması gereken bir ilaç. Ve sanrıları geçmedikçe iyileşmiş sayılmaz. Annem yaklaşık 4-5 yıl iğne+risperdal kullandı sonrasında iğneyi bıraktı ve sadece risperdalle sürdürüyordu hayatını. Zorla iğne olmaz dediğiniz gibi. Maddi durumunuz el veriyorsa özel bi psikiyatra başvurmanızı öneririm. Paranoid şizofreni hastalarının bakımı çok emek ve ilgi istiyor ne yazık ki. İyileşmesi uzun bir dönem. Bunu göze alıp düzenli tedaviyi uygulamalı. Eğer kendisi tedaviyi kabul etmiyorsa ki kendini hasta olarak kabul etmediği için kabul etmemesi normal zorla tedavi ettiriliyor benim annemde olduğu gibi. Siz de hastaneye yatırmalısınız.Hastanede yatarkn doktoru risperdal vermişti bu ilaç ona ıyı gelio ama kullanmıyr kaç defa o olmadan dpktora gttk anlattk baska baska doktorlara aynı ilaca devam edn dediler ıgne vurunsa daha rahat aslnda ma zorla goturp vurduramıysnki hasta oldugunu beyninn ona oyun yaptını soyluyrz surekli coguzaman anlatmıo gorduklerini anlatsam bana deli dersinz allah sizin başınıza vermesn verseydı ben sşze inanırdım sız bana ınanmıyrsnz bogazmda gırtlak var dıyr
amin allah sizin kardeşinize ve tüm hastalara şifa versin. Çok çok zor bir hastalık bu şizofreni. Hepimize sabır versin allahımAllah razı olsun katharsıs.önümüzü goremıyrz bakalım ne olacak.Rabbm herkese yardm etsn
yatıramadım çünkü bir sürü prosedür varmış bununla ilgili. Annemin rızası olmadığı için ambulans gelip götüremiyor. Önce mahkemeye gidip annemin vesayetini üzerime almam gerekiyormuş. Dilekçe verdim pazartesiye işleme knulurmuş. Sonrasında hastaneye bilgi gönderilecekmiş sanırım. Durumumun acil olduğunu söylmeme rağmen anca bu oldu. Bakalım allahın izniyle yatırıcam inşallahSizinn anneinz nasl şimdi hastaneye yatrdnzmi
alın benden de o kadar. Annanem söylemiş anneme yemeğine ilaç kattığımı o yüzden ben de iptal ettim bu işlemi. Zaten tek bir ilaçla iyileşecek durumda değil iğne olması gerekiyor. Bence aynı durum kardeşiniz için de geçerli. En fazla bir ay kalır dedi doktor bana sonrasında normale dönermiş.Hazıranda yine böyle yemegıne cayına kattık ozamn verdklermizi yememeye basladı ilacn yan etksinden anlyr caya falan kattıgomızı ıkı gundr anlamadı kafası okadr doluki
ne yazıkki doktorun karar verme hakkı yok. Hasta yakınlarına başvuruluyor o da ben oluyorum işte. Ama artık hukuken de yakınlığımın belgelenmesi istenilmiş olacak ki vasi tayini gerekiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsunDoktor hastayı gordugunde yatrma hakkına sahp deglmi hastanann yatması için hastalıgını bilip anlyacak mantıgı yokki bu kadar ızne neden gerek var acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?