Arkadaşlar merhaba. İlk defa bir forum sitesine yazıyorum çünkü hem benim durumumda olanlar için örnek teşkil etmek istiyorum hem de danışmak istiyorum. Annem evlendiği zamandan beri şizofren hastası ancak yaklaşık 3-4 sene sonra teşhis konuluyor. Çok zorlu bir süreç bu tabii babam için. Doktorların yanlış teşhisleri, yanlış ilaçlar, büyü var deyip hocalara götürmek gibi zor şeyler. En sonunda ankara/beşevler de bir psikiyatrist derman oluyor anneme. Yüzde yüz geçmiyor bu hastalık, ben annemin huyu sanırdım bazı şeyleri 20 yaşındayım ve şimdi anlıyorum hastalığının izleri olduğunu. Çok korumacı, her zaman mantıklı kararlar veremeyen, babamı aşırı kıskanan biriydi. 2011 de hastalık tekrar etti mevsim geçişinde. Benim için çok ama çok zor dönemlerdi. Doktoruna götürdük iğne verdi. İğnenin yan etkileri çok fazla. Yan etkileri düşürecek ilaç da veriliyor ama o etki edene kadar hem annem hem bizler için çok zor bir süreç. Hastalık tekrar kontrol altına alındı yaklaşık 3 ay rahat ettik ama sonra hoop en başa. Bu sefer ilaç kullanıma, iğneye ikna edemedik. Yemeğine ilaçlar kattım doktorunun tavsiyesiyle. Ama yan etkileri çok yıprattı ve tedaviyi, doktora veya hastaneyi kesinlikle reddetti. Ayrıca annemin akrabaları cahil sürüsü. Annemi babam hasta etmiş, şizofren değilmiş gayet iyiymiş vs Babam çok yıprandı, kriz geçirdi psikiyatriye yattı o da. Şehir dışında çalışıyordu ve aklı bizdeydi. Sonrasında boşanma kararı aldı. Başkasıyla evlendi. Ama annem hala hastaydı. 8 aydır yemeğine kattığım ilacı da kestim çünkü annanemde kalıyordu ve annanem yan etkisinden dolayı ilacı vermedi. Abim şehir dışında ben ise ankarada üniversite okuyorum. Artık annem kontrol edilemez durumda. Aşırı sinirli, televizyondaki adamlarla konuşuyor. Her hareketimizi farklı yorumluyor asla mantıklı cümleler kurmuyor. Doktoru hastaneye yatırmamız gerektiğini söyledi. Yaklaşık 3 haftadır bununla uğraşıyorum.
Zorla götürmek mecburiyetindeyim. Asla ama asla ne hastane ne doktor kabul etmez. Ambulans çağırıcam ama sanırım usul değişmiş akıl hastasını zorla hastaneye kaldırmakla ilgili. Lütfen ama lütfen bilgisi, tecrübesi olan birileri yazsınlar. Abim yarın şehir dışına gidecek ve benim hemen yarın kaldırmam gerekiyor. Ama ambulans gelip de götürmeyi beceremez diye korkuyorum. Çünkü annem gelen görevlilere şiddet uygulayabilir. Lütfen bilgisi olanlar yardım etsin.