• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem paranoid şizofren hastası

Bizm istnblda gorstugumz doktor en az ıkı ay dedi daha uzunda surebilir tedavı alırsa duzelir demiş.Ama şizofren hastaları tansiyon şeker hastası gıbı ilaç kullnsada hastalk silinmiyor
hastadan hastaya değişiyor demekki. Kesinlikle öyle bir daha eskisi olmuyor ve her zaman tekrarlanma riski var. Ama en azından en iyi duruma getirmek için çabalıyoruz işte.

Arkadaşlar son durumu yazmak istedim. Adliyeye dilekçe verdim, dosyam işlendi ve hastaneye sevk edildi. Hastaneden annemin kendi kararlarını veremeyeceği yönünde heyet raporu alacağım. Taa kasıma duruşmamın olduğu söylendi. Ancak o zaman vesayeti bana geçecek ve ben hastaneye yatırabileceğim. Tabii kasıma kadar annem kendini mi öldürür beni mi bilmiyorum. Doktoruyla konuşup yemeğine ilaç katacağım biraz olsun yararı olur belki çünkü akli dengesini tamamen kaybetti. İlgilenen herkese teşekkürler.

Arkadaşlar son durumu yazmak istedim. Adliyeye dilekçe verdim, dosyam işlendi ve hastaneye sevk edildi. Hastaneden annemin kendi kararlarını veremeyeceği yönünde heyet raporu alacağım. Taa kasıma duruşmamın olduğu söylendi. Ancak o zaman vesayeti bana geçecek ve ben hastaneye yatırabileceğim. Tabii kasıma kadar annem kendini mi öldürür beni mi bilmiyorum. Doktoruyla konuşup yemeğine ilaç katacağım biraz olsun yararı olur belki çünkü akli dengesini tamamen kaybetti. İlgilenen herkese teşekkürler.
Canım Allah yardımcın olsun hatta hepimizin. Bize başka söz bırakmıyorlar üö aya kadar ne demek ya devlet bu kadar sahip çıkıyor işte. Bizde karar aldık bu kez annemi Dr götürecez. Yarın bende bi klinikle konuşacam. Dayım ve kardeşim gerekirse sürüterek götürecez annemi. İnş herşey yolunda gider gözümüzü kararttık artık. Hakkımızda hayırlısı olsun. Hastalarımız da çok acı çekiyor.

Birde acilden zorla götürürsek galiba hemen yatışını yapıolar. Devlet Hastanesinde Gelişi güzel sordum. Aytıntılı konuşamadım illa randevu al diolar. Elini kolunu bağlayıp götürecez gerekirse. Uxun süreli iğneler varmış yapyırmak gerek. Zaman geçyikçe ağırlaşıyor hastalık.

Bayanlar merhaba. Annemi bu hafta özel bir kliniğe götürdük. Çok zor oldu kandırarak götürdük. Kliniğin önünde çok direndi içeri girmemek için. Üç kişi zorla kollarından ayaklarından tutup içeri girdirdi. Dr konuşamadığı için 15 günlük bi iğne yaptı. İki gündür annem uyuyor sadece günün bi kaç saati uyanık. Çok ileri düzeyde olmadığını iyileşebileceğini söyledi. Çok umutlu ve mutluyuz. Bu arada iğnenin etkisi harika. Sesler duymuo saçmalamıyor geçmişte yaşamıor annem şuan. Sadece zorla Dr götürdüğümüze söyleniyor o kadar. Kendi kendine konuşmuyor. Zorlu bir süreç başladı. Allahım yardımcımız olsun.

Allah yardımcınız olsun inş iyileşir de sızınde elini kolunu tutp zorlaa gotrduklernz hafızanzdan silinir çok zor ama insan mecbur kalıyor bizde kardesm için dusunuyrz hastane arastırıyrz allah hepmze kolylk versn

Allah yardımcınız olsun inş iyileşir de sızınde elini kolunu tutp zorlaa gotrduklernz hafızanzdan silinir çok zor ama insan mecbur kalıyor bizde kardesm için dusunuyrz hastane arastırıyrz allah hepmze kolylk versn
Amin cnm bütün hastalara allah şifa versin. Biz çok vakit kaybettik belkide şimdiye çoktan iyi olmuştu annem. Sizde geç kalmayın.

Benim abim de şizofren hastası allahım çok zor bir hastalık kendi kendine aynaya bakıp gulmeler dünya beni izliyor diyor doktora gitmiyor asla hastalığını kabul etmiyor doktor babama savcı ve polisle getirmesini söylemiş oğlunun iyiliği için demiş allahım yardimciniz olsun

Bayanlar merhaba. Annemi bu hafta özel bir kliniğe götürdük. Çok zor oldu kandırarak götürdük. Kliniğin önünde çok direndi içeri girmemek için. Üç kişi zorla kollarından ayaklarından tutup içeri girdirdi. Dr konuşamadığı için 15 günlük bi iğne yaptı. İki gündür annem uyuyor sadece günün bi kaç saati uyanık. Çok ileri düzeyde olmadığını iyileşebileceğini söyledi. Çok umutlu ve mutluyuz. Bu arada iğnenin etkisi harika. Sesler duymuo saçmalamıyor geçmişte yaşamıor annem şuan. Sadece zorla Dr götürdüğümüze söyleniyor o kadar. Kendi kendine konuşmuyor. Zorlu bir süreç başladı. Allahım yardımcımız olsun.
Çok sevindim inanın götürebilmenize. İğnenin adı nedir acaba ve yan etkisi var mı? Ben hala yemeğine ilaç katıyorum biraz düzelme var ama yavaş ilerliyor tabii

Benim abim de şizofren hastası allahım çok zor bir hastalık kendi kendine aynaya bakıp gulmeler dünya beni izliyor diyor doktora gitmiyor asla hastalığını kabul etmiyor doktor babama savcı ve polisle getirmesini söylemiş oğlunun iyiliği için demiş allahım yardimciniz olsun
vasisini babanız üzerine alırsa ambulans çağırıp götürebilirsiniz ve ilerlemeden MUTLAKA götürün

vasisini babanız üzerine alırsa ambulans çağırıp götürebilirsiniz ve ilerlemeden MUTLAKA götürün
Öyle inatçı ki asla kabul etmiyor 40 yaşında kendisi komşulara takmış durumda kendi kendine bağırıp küfür ediyor hemde çok kötü annem babam yaşlı kendi hallerinde insanlar nas edemiyor lar böyle devam ediyo ne yapmaz bilmiyorum hiç birlikte başarılı olamıyor giyimi dış görünüşü çok kötü oldu kendine bakmıyor tırnaklarını kesmiyor :( beter haldeyiz çok zor bu hastalık koca adam ikna edemiyorlar neo yapsalar olmadı olmuyor bağırıyor çağırıyor basedemiyoruZ

Öyle inatçı ki asla kabul etmiyor 40 yaşında kendisi komşulara takmış durumda kendi kendine bağırıp küfür ediyor hemde çok kötü annem babam yaşlı kendi hallerinde insanlar nas edemiyor lar böyle devam ediyo ne yapmaz bilmiyorum hiç birlikte başarılı olamıyor giyimi dış görünüşü çok kötü oldu kendine bakmıyor tırnaklarını kesmiyor :KK43: beter haldeyiz çok zor bu hastalık koca adam ikna edemiyorlar neo yapsalar olmadı olmuyor bağırıyor çağırıyor basedemiyoruZ
sevgili inci, şizofren hastası olarak yaptığı her şey normal inan. Benim annem en son apartmanın içine çamaşırlığı çıkarmış kıyafetlerimizi oraya asmıştı. Tedavi görmediği sürece hiçbir şekilde iyiye gitmez. Hastaneye götüremiyorsanız sen öncelikle git görüş bi psikiyatrla. Ya da adliyeye başvurup vasi tayini talebinde bulunursan ambulans çağırıp zorla götürttebilirsin hastaneye. Bayıltıp götürürler. Ama vasi tayini yapmak için heyet raporu istiyor adliye. Yani illaki hastaneye götürmen gerekiyor. Bir amca/dayı/kuzen yok mu yardımcı olabilecek

çok zor yaşadıkları annenizin. sizin de. Allah kolayık versin. son durumunu merak ettim nasıl şimdi ne yaptınız?

Merhaba, evet şizofreni hastası biriyle yaşamanın ne demek olduğu ancak yaşayanlar anlayabilir. Hele ki sabır gösterilmesi gereken kişi anneyse. Ben kendimi kaybediyorum çoğu zaman. Çok bağırıyorum ona sinirleniyorum. Halbuki hasta olmayı o istemedi ama her davranışlarına sabır göstermek insanı tüketiyor. Sen acı çekiyorsun ama en başta annen bir hayat yaşamıyor. Ben buna üzülüyorum. Diğer insanların hasta, deli gözüyle bakmalarına katlanamıyorum. Gerçek annemin nasıl biri olduğunu unuttum. Bu yüzden onların sağlığı için varımızı yoğumuzu ortaya koymalıyız. Çoğu zaman onun ölmesini diledim. Ama sonra attım bu düşünceyi. Neden iyileşmesin ve "anne"li bi hayatım olmasın ki dedim. Allah hepimize sabır ve kolaylık versin. Ayrıca ben şizofreni derneğine de gidicem. Desteksiz olmuyor. Tavsiye ederim
ya çok acı okurken gözlerim doldu.. Allah kolaylık versin. ama ilaçlarla normal olmasada iyiye döndürüldüğü bilgisi yanlışmı peki? kontrol altına alındığını duyardım hep. acaba doğru ilaçlarmı almıyorlar?

Ahh ah neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Günlerdir kafamda kurup duruyorum. Ambulans gelince nolacam polisi çağırsam mı çağırmasa mı anneme uyku ilacı mı versem ambulans görevlilerini döver mi tüm apartmanı ayağa kaldırır mı hastaneye götürülünce yatırırlar mı ordan kaçar mı doktorlar ilgili olacak mı vs kardeşleriniz vardır umarım en büyük destek onlar oluyor. Ve ben inanıyorum ki annelerimizin akılları başlarında olsaydı beni ne yap et hastaneye kaldır derlerdi. Annemin akrabaları beni kötü evlat olarak suçlayacaklar belki ama artık her şeye kulağımı tıkadım. Bir anda karar verdim zaten. Siz de inşallah hastaneye yatırır. Bizim doktorumuz 1 ayda normale döner dedi. Her şeyi araştırdım. Gelişmeleri de yazacağım. Sormak istediğiniz bir şey olursa mesaj atabilirsiniz. Bu zamanda bana en iyi gelen şey allahıma dua etmek ve internette benim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayan kimilerinin yazdıklarını okumaktı. Destek olalım inşallah
inşallah güzel sonuçlar alırsınız ve tedavisi olumlu yönde gelişir. bende konuyu takibe aldım. çok hassas konular bunlar. Allah yar ve yardımcınız olsun. millet dert sıkıntı çekmemiş işte... olur olmaz şeylere hayıflananlar okumalı bunları. Acil şifalar diliyorum annenize

Merhaba bu hastalık okadar zorki allah kimsenin başına vermesin.Erkek kardeşim paronoid şizofren ama kabl etmyr şuanda yuksek lisans yapıyor ama umudumz yok derslerine çalışmıyor 27 yasında askerlik var önünde napacaz bilmyrz.pomemde egitim goruyrdu kız kardeşlermn adıyla hocalar bana küfür ediyr dıye şikayette bulnmş psikiytra sevkitmişler oda hastaneye yatrdı yırmi gun kadar ozamb okula belki döner dıye oda bizde sesimizi çıkarmadık doktoru okula dönmesine izin vermedi ve polislk hayalmz bıttı ıyıkıde vermemş dıyrz cunku iyi degl.Bir yıl geçti üzzernden ataklar geçrdi ılacını kullanmıyr dusunuyr surekli hasta deglm sz hastasnz dıyo.Hastanede yatarken ona gırtlak takıldıgını dusunuyor o gırtlakla beynının yonlendırıldıgını dusunuyr bogaznda yemek yerken bişey kalsa gırtlagı kıstılar oynattılar dıyor beynımı kapattılar dusunmekte zorlanıyrm dıyr beynının sag tarafını bazen sol tarafını düşünerek açmaya çalışıyr zorla hastaneye yatıramıyrz korkuyrz bundan ilk defa başımıza böyle bişey gelyrrr kimselere soyleyemdk ben evliym ailemn yanına geldm izinde eşim bile bilmiyor.bu gece ıkı uyku ılacı içti abla o gırtlagı çıkar ben uyurken dıyor bana tek sen acıyon dıyr beni kurtar dıyr ne yapacam bn sabah olnca ne diyecem defalarca yok dedk ınanmıyr cok zor durumdayz
ne zoooooooor :mad:

Hastanede yatarkn doktoru risperdal vermişti bu ilaç ona ıyı gelio ama kullanmıyr kaç defa o olmadan dpktora gttk anlattk baska baska doktorlara aynı ilaca devam edn dediler ıgne vurunsa daha rahat aslnda ma zorla goturp vurduramıysnki hasta oldugunu beyninn ona oyun yaptını soyluyrz surekli coguzaman anlatmıo gorduklerini anlatsam bana deli dersinz allah sizin başınıza vermesn verseydı ben sşze inanırdım sız bana ınanmıyrsnz bogazmda gırtlak var dıyr
iğnne evde yapılamazmı? mesela yanında ki kimse öğrense ve uygullasa.. zor bir işlem değil öğrendikten sonra

cnm bir iğneden söz ediliyor. benim annemin farklı hastalıkları var ve hastaneye yada hastaneye her defasına götüremediğim için hasyalığından dolayı kendim öğrenip iğnelerini vurmaya başladım evde. zor bi işlem değil. sende öğrenip annene iğnelerini vuramaz mısın? okudum tüm yazılarını. ben çok etkilenirim bu tür hastalıklardan. belki sana yaptırtır iğnesini. iğnenin etkili olduğunu yazdıkları içiin bu yorumu yapıyorum.

Back