Annem paranoid şizofren hastası

Benim anneme risperdal yaramadı. Aslında cogu kişiyi o ilaç iyi etmiş. Annem herseyin farkında. Yani sesler duyuyor, o seslerle konusuyor ama sürekli değil. Arada iyi oluyor. Aslında kotu olduğu zamanlarda da zararı kendine. İçine kapanıp konuşuyor sadece. Ve bu hastalık beni mi buldu, keşke başka hastalığım olsaydı psikolojik hastalığım olmasaydı. İyileşicem, her şeyin bir çaresi var VS vs... Bu şekilde konuşuyor. Ama arada kendine büyü yapıldığını söylüyor. Dr. A gitti. Dr sahtekar birine benziyor dedi. Orada beni gören Dr lar aralarında konuşup halime gülüştüler falan diyor. Ama kontrollü yani,hırçın saldırgan değil. Şimdi Dr risperdal I değiştirdi. 2 ılaç vermiş. Biri ozaprin diye bi ilaç sanırım diğerini bilmiyorum. Çok yeni verdi. Ben başka şehirdeyim. Bu çok zor bir hastalık gerçekten Allahım tüm hastalara şifa versin. Siz annenizin en büyük şansısınız. Benim bebeğim de var. Çok çaresiz kaldım ayrıca bu hastalıkta genetik faktör de önemli. Çok korkuyorum ben de şizofren olursam diye. Sırf bu yüzden ikinci çocuğu yapmıyorum ve yapmıycam.

Annenizin yanında kim kalıyor? Evet, çok zor bir hastalık, annenizin çok ileri olmamasına sevindim ne şizofreni hastaları var. Ben de genetik geçişten endişe duyardım. Ben de olursam diye. Ama bir yandan psikoloji öğrencisi olduğum için biliyorum ki genetik olarak gelmiş bile olsa o geni aktifleştirecek yaşantı da gerekli hastalanmak için. Stresli olaylar, bunalımlar vs. Şöyle düşünmüyor musunuz, 'çocuğuma bir kardeş daha yaparsam ve şizofreni olmazsa belki de çkk şey kaybediyorum önlem alarak"

Ben şunu düşünüyorum, eğer genetik olarak bana geçtiyse zaten şuan mevcutta bazı psikolojik sorunlarım var. Mesela panik atak hastasıyım ve öfke kontrolüm zayıf. Evliliğimde yeni yeni bişeyler yoluna girmeye başlayor.ve bazı sağlık sorunlarım var. Bana geçiş yaptıysa eğer ileride arkamda 2-3 tane çocuk bırakmak istemiyorum. Çünkü hayat kime ne getirir bilmiyorum. Belki kötü günler yaşayacağım ve hastalanacağım. Ya da eğer çocuğuma geçiş olduysa onun da tabiki yaşantısını anne baba olarak bizler şekillendireceğiz ama dediğim gibi hayat nasıl şekillenir bilemiyorum. Ona geçiş olduysa ve tetikleyici bir durum olup oğlum hasta olduğunda 2. 3.çocuk varken ona bakmak zor olur, diğeriyle ilgilenmekte eksik kalabilirim. Veya diğerleri de hasta olabilir. Ben bu hastalığın genetik geçişli olduğunu bilseydim çocuk bile yapmazdım.

Siz psikoloji öğrencisisiniz, ne güzel annenize de yardımınız çok olur ve bu işin okulunu okuduğunuz için anlattıklarım saçma gelebilir. Ama bence tüm bu anlattıklarım risk olsa bile bu riski almaya değmez. Ben kendimi değil çocuğumu düşünüyorum. Annem için canımı veririm, her gün onu düşünmekten mahfoluyorum ama eğer ilerde onun hastalığı bulunan bir Anne olacağıma hiç doğurmam daha iyi. Evliliğimde hastaydı, hamileliğimde hastaydı, doğurdum hastaydı. Çok uzun zaman oldu annemi annem gibi başımda görmeyeli. Böyle bir Anne olmak istemiyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum, o size değil siz ona annelik yapmışsınızdır. Endişelerinizde haklılık payı var, ben de evlenmek istemiyorum. Anneme kim bakacak diye düşünüyorum. Şizofreninin zor bir hastalık olma sebeplerinden birisi de bu sanırım sadece hastaya değil hasta yakınlarına da etkisi oluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Yine bir şey danışmak isterseniz bana mesaj atabilirsiniz

Amin çok teşekkür ederim. Sizin de inşallah. Aslında size sormak istediklerim var. Hem akademik eğitim aldığınız için, hem de kader ortaklığımızdan dolayı tecrübenize dayanarak soruyorum. Hangi ildesiniz bilmiyorum. Biz istanbuldayız. Eğer bilginiz varsa şizofreni de uzman bir Dr önerebilir misiniz. Bir de istanbul da Üsküdar üniversite hastanesi var. Burayı çok methediyorlr. Çok pahalıymış ama çok büyük ölçüde iyileştirilebiliyormuş hastalar. Sanırım yatırıyorlarmış. Günlük 1000-1500 civarıymış falan. Bunlarla ilgili bilginiz var mı?

Ben ankaradayım ama istanbulda alp üçok var çapa'da biraz onu araştırabilirsiniz özel muayene de vardır belki. O üsküdar üniv hastanesini duydum ama inanın hiç bilgim yok, şizofreni hastaları genelde bir aydan az kalmıyor hastanede o zaman baya tuzlu olur. Tabii devlet hastanelerinde yatarak tedavi koşulları da kötü. Benim annemde hastaneye geri yatırılma korkusu oldu mesela taburcu olduktan sonra
Hala da var o korku. öyle kötüydü onun için. Ama anneniz çok ağır değilse ayakta tedavi olabilir.

Çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Alp üçok çapa daymış.mutlaka alıcam randevu şizofreni uzmanlık alanıymış. İnşallah Allah yardımcımız olsun. Bu hastalığı yaşayanlara ve yakınlarına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…