• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem, nişanım, ve yaşadığım stres

annenin tutumu çok çok çok yanlış... yılbaşı konusunda zaten bu dk dan sonra beraber kutlayalım demez heralde.

imkanınız varsa hemen küçük bir yer tutun orda yapın nişanı derim.

Merhabalar..
Bu sefer galiba annemi çok kırdım. Yeterince üzgünüm, lütfen yorumlarınızı beni incitmeden yapın..
Ben cumartesi günü nişanlanıyorum. Herşeyimi kendim yaptım ne annemne babam maddi anlamda destek oldular. Pek bir şey de beklemiyordum zaten. Benim için problem değil. Ama nişanlım sen kız evladısın senin için bişey yapmaları gerekirdi diyince bende düşünmeye başladım.
Nişanda erkek tarafına yaptığımız bohçanın kurdelesine kadar kendim aldım, herşeyi geçtim annemin kardeşimin takacağı altını bile kendim aldım..
Annemle babam ayrı.. Annem şehirdışında yaşıyor ve nişan annemin evinde olacak. Herşeyimiz hazır.. Ben annemden manevi olarak destek bekledim hep ama bu nişan hazırlıkları sürecinde sürekli moral bozan taraf oldu. Sürekli huzur kaçırdı.
Mesela bir gün olsun kızım ne yaptınız hallettiniz mi nasılsın heyecanlı mısın demedi sürekli ezdi beni aşağıladı. Nişan alışverişinde sadece yüzük ve bohçada annemle gittik diğerlerinde nişanlımla hep ikimiz gittik hallettik ve ikimizde çalıştığımız için hep iş çıkışları gitmek zorunda kaldık malum bende eve biraz geç kaldım (en geç 10 ) annem eve geç kaldığım için (annemle değil babamla yaşıyorum babam durumu bildiği için ses çıkarmıyor) nişan iptal kayınvalideni arayacağım diye tehditler yazıyordu nişanlım bunları gördü ve annemden soğudu sonuçta biz nişan alışverişi yapıyoruz sana destek olacağına köstek oluyor dedi. 11 yaşındaki kardeşim annemle yaşıyor ve bir günlüğüne bize kalmaya geldi bende benden 1 yaş küçük kız kardeşime yüklü miktarda para verdim ve kardeşimle gezin sonra akşam onu evine götürürsün sende bir gün annemle kalırsın dedim. bunu duyan annem küplere bindi niye sen getirmiyorsun da allah belanı versinde bilmem ne.. bende nişan alışverişinde olduğumu söyleyince sinirlendi..
en son olarak: dün akşam annem nişanlımı aradı benim yanında olduğumu bilmiyordu.
ben nişanlımla kız kardeşimle bi yerlere gidip tanışmadım sadece merhaba merhaba oldu. (kız kardeşimle tanışması için biz nişanlıma takım elbise bakarken annem bana sormadan etmeden kardeşimi göndermiş) dün annem aradı nişanlımı dediki baldızının seninle tanışmasını prenses istemedi, baldızını hep yanınıza alın o da sizinle olsun onunla iyi olmanı istiyorum falan. bende çok sinirlendim anneme nişan arifesi neden böyle olumsuz şeyler söylüyor diye..
anneme dün akşam nişanda takılan altınları dedemin evinde saklamak istemiyorum bankada hesap açtım sakın bana dedemin yanında kimsenin yanında altınlar burda kalsın, deden saklasın gibi bişey söyleme ben istemiyorum ben saklayacağım dedim o da benim ve babamın senin altınlarına ihtiyacımız yok dedi aslında ben ona altınlarımı almayın gibi bişey demedim yanlış anladı.
anneme para gönderdim bin tl altın , market alışverişi ve eve temizlik için bir kadın getirecekti onun için.. gönderdim ve bana teşekkür bile etmedi dediği şey sen beni paranla satın alamazsın.. tartıştık ona bıktım artık senden bende huzur bırakmadın hep huzurumu bozuyosun sen benim mutluluğumu istemiyosun dedim
o beni heryerden engelledi arayamıyorum bile babama da nişan benim evimde olmayacak demiş telefonda.
bu sabah şirketten aradım konuştuk, nişan için sırf sen kötü duruma düşme diye gelsinler ama ondan sonra benimle kesinlikle muhattap olmanı istemiyorum benimle dedi ve suratıma kapattı ve onda hala engelliyim.
nişanlancak olmamın heyecanını bile yaşayamıyorum sürekli stres..
Diğer konunada yorum yapmıştım hatırlarsan annen senin evlenmeni istemiyor galiba yada mutlu olmanı istemiyor bence,kızkardeşini senden 1 yaş küçük olanı biraz daha fazla ön planda tutuyor galiba.Senin yerinde olsam babamın evinde yapardım ev küçükte olsa.

Ayrıca keşke dışarıda bir şey tutmuş olsaydınız acaba bir kavga olur mu düşüncesi de giderdi sizden. Ben az önce ki yoruma katılmıyorum nişanlınız sizin sizde nişanlınızın telefonuna bakabilir siniz artık sen ben değil biz oluyorsunuz . Yedi geldiğinde bu güven sorununa kadar gider sadece dk sn birlikte değilsiniz ya okumasını istemediğiniz mesajları sizlersiniz
bencede, bende size katılıyorum.

Konuyu okumaya baslayinca ne var canim kadinin durumu yokmus vs gibi dusundum ama manevi olarakta destek olmadigi ayri problem köstek olmasi apayri. Nisan icin bi yer tutun ben olsam asla annemin evinde yapmazdim bu olaylardan sonra. Nisanda cok daha gerileceksiniz belki aglayacaksiniz ve en guzel gunlerinizden biri mahfolacak. Anneniz maddi destegi de hak etmiyor gibi geldi bana. Karsiliksiz yapiyorsunuz evet ama bi eline saglik diyecegi yerde begenmemezlik var. Para vermeniz sizin goreviniz olmus gibi geldi bana. Yapmayin..

Ne desem boş...

Fakat sizin yerinizde olsam 1 dakika daha konuşturmazdım ve anne dahi demezdim.
Kusura bakmayın, niyetim sizi üzmek veya moralinizi bozmak değil.
Bu yapılanlar bir annenin evladına asla yapmaması gereken şeyler.
Hele ki böyle önemli bir hayati adımda.

Sizin yerinizde olsam göndermiş olduğum para ve altınları geri isterdim.
Kendime düzgün bir yer, cafe, salon, vs. veya farklı bir yöntem ile maddi imkanlar doğrultusunda yer ayarlar, onun evinde yapmazdım nişanı.
Bir daha da ilişiğimi keserdim.

Kayınvalide tarafı ve nişanlıma da durumu açıklığı ile izah ederdim.
Hiç kimse bir başkasının davranışları ile yargılanıp onun sebebi ile mutsuz bir nişan geçirmemeli.
Hele ki bu sözkonusu bir anne ise.
Saçmalık resmen.

Sıkmayın canınızı.
Üzmeyin kendinizi.
Malesef sadece doğurmak ile anne olunmuyor bir başkasının da dediği gibi.
Anne olmak bu değil inanın. Ben önceki konunuzu da biliyorum.
Üzüldüğünüze değmez.
Fakat ilerisi için aynı şeyleri yaşamamak adına adımlar atmanızda fayda var.
Nişanlınız bir noktada haklı.

Çok zor bir durum gerçekten . Bende iki hafta önce nişanlandım. Benim de annem sorunluydu. Mesela magnet alıcam diyodum nişan da dağıtmak için, ay sen bırak ben hallederim. İşlemeli kurdele alcaktım, ay sen bırak beceremezsin ben hallederim. Sacıma kuaför ayarlıycam ay sen bırak ben hallederim.
Resmen onun nişanıymış gibi hazırlık yaptık. Başlarda yardımcı olduğunu düşünüyodum ama sonra iş çığırından çıktı benim fikirlerime hiç önem vermedi. Ben en son ambargoyu koydum. Derdin ne senin biraz kendine çeki düzen ver dedim. Yine de kendi bildiğini okudu

yazdıklarınız beni çok etkiledi. öncelikle çok teşekkür ederim.
haklısınız benim en büyük sorunum annem bunca şeyi yapmış olsa bile ondan vazgeçmek istemeyişim.. ondan vazgeçmeyişim..
ama ben annemin davranışlarını kesinlikle yanlış buluyorum. ben onun gibi anne olmak istemiyorum beni en güzel en heyecanlı zamanlarımda yalnız bıraktığı yetmiyormuş gibi bide huzursuz etti.

Sizi üzen aslında beklentileriniz bana kalırsa ( bende öyleydi). Beklentilerinizi düşürmeyi deneyin. Annenizi değiştiremezsiniz ve siz de değişmek zorunda değilsiniz. Sonuçta iki ayrı insansınız. Anneniz ne ise onu kabul etmek stresi biraz daha azaltıyor bence böylece mesafenizi ayarlayabiliyorsunuz. Eminim anneniz kötülüğünüzü istemiyordur. onun sevme şekli budur ancak bazen bazı sevgiler de zararlı olabiliyor malesef. Bu durumda karar sizin; isterseniz mesafe koyup tamamen uzaklaşa da bilirsiniz, ki zaten fiziki mesafeniz varken bu daha kolay bir çözüm gibi. Tabii bunu kavgasız, tartışmasız zamana yayarak yavaş yavaş yapmanız sizi daha az bunaltır düşüncesindeyim.
İnanın bana zorlu anne deneyimleri kendi çocuğunuz olduğunda çok işinize yarayacak. Çocuğunuz ile daha güçlü bir empati kurmanız sağlıyor bu tarz deneyimler.
Ve deneyimlerimden yola çıkarak bir tavsiye; nişanlınız ile annezin arasındaki iletişimi siz belirleyin. Demem o ki her zaman arada olun ve bunu açıkca nişanlınıza söyleyin. Anneniz sanırım zor bir insan, nişanlınız ise ne kadar sizi severse sevsin bunalacağı bir zaman gelebilir. Böyle bir durumda kalmak annenize olan sevginiz ve nişanlınızın haklılığı arasında size büyük sıkıntı yaratabilir. en iyisi iletişimi siz belirleyin ve birbiri ile onları muhattap etmeyin derim ben. :)

annenin tutumu çok çok çok yanlış... yılbaşı konusunda zaten bu dk dan sonra beraber kutlayalım demez heralde.

imkanınız varsa hemen küçük bir yer tutun orda yapın nişanı derim.
Sizi üzen aslında beklentileriniz bana kalırsa ( bende öyleydi). Beklentilerinizi düşürmeyi deneyin. Annenizi değiştiremezsiniz ve siz de değişmek zorunda değilsiniz. Sonuçta iki ayrı insansınız. Anneniz ne ise onu kabul etmek stresi biraz daha azaltıyor bence böylece mesafenizi ayarlayabiliyorsunuz. Eminim anneniz kötülüğünüzü istemiyordur. onun sevme şekli budur ancak bazen bazı sevgiler de zararlı olabiliyor malesef. Bu durumda karar sizin; isterseniz mesafe koyup tamamen uzaklaşa da bilirsiniz, ki zaten fiziki mesafeniz varken bu daha kolay bir çözüm gibi. Tabii bunu kavgasız, tartışmasız zamana yayarak yavaş yavaş yapmanız sizi daha az bunaltır düşüncesindeyim.
İnanın bana zorlu anne deneyimleri kendi çocuğunuz olduğunda çok işinize yarayacak. Çocuğunuz ile daha güçlü bir empati kurmanız sağlıyor bu tarz deneyimler.
Ve deneyimlerimden yola çıkarak bir tavsiye; nişanlınız ile annezin arasındaki iletişimi siz belirleyin. Demem o ki her zaman arada olun ve bunu açıkca nişanlınıza söyleyin. Anneniz sanırım zor bir insan, nişanlınız ise ne kadar sizi severse sevsin bunalacağı bir zaman gelebilir. Böyle bir durumda kalmak annenize olan sevginiz ve nişanlınızın haklılığı arasında size büyük sıkıntı yaratabilir. en iyisi iletişimi siz belirleyin ve birbiri ile onları muhattap etmeyin derim ben. :)
ben etmek istemiyorum
çünkü gerçekten nişanlımında moralini bozacak cümleler kuruyor

Merhabalar..
Bu sefer galiba annemi çok kırdım. Yeterince üzgünüm, lütfen yorumlarınızı beni incitmeden yapın..
Ben cumartesi günü nişanlanıyorum. Herşeyimi kendim yaptım ne annemne babam maddi anlamda destek oldular. Pek bir şey de beklemiyordum zaten. Benim için problem değil. Ama nişanlım sen kız evladısın senin için bişey yapmaları gerekirdi diyince bende düşünmeye başladım.
Nişanda erkek tarafına yaptığımız bohçanın kurdelesine kadar kendim aldım, herşeyi geçtim annemin kardeşimin takacağı altını bile kendim aldım..
Annemle babam ayrı.. Annem şehirdışında yaşıyor ve nişan annemin evinde olacak. Herşeyimiz hazır.. Ben annemden manevi olarak destek bekledim hep ama bu nişan hazırlıkları sürecinde sürekli moral bozan taraf oldu. Sürekli huzur kaçırdı.
Mesela bir gün olsun kızım ne yaptınız hallettiniz mi nasılsın heyecanlı mısın demedi sürekli ezdi beni aşağıladı. Nişan alışverişinde sadece yüzük ve bohçada annemle gittik diğerlerinde nişanlımla hep ikimiz gittik hallettik ve ikimizde çalıştığımız için hep iş çıkışları gitmek zorunda kaldık malum bende eve biraz geç kaldım (en geç 10 ) annem eve geç kaldığım için (annemle değil babamla yaşıyorum babam durumu bildiği için ses çıkarmıyor) nişan iptal kayınvalideni arayacağım diye tehditler yazıyordu nişanlım bunları gördü ve annemden soğudu sonuçta biz nişan alışverişi yapıyoruz sana destek olacağına köstek oluyor dedi. 11 yaşındaki kardeşim annemle yaşıyor ve bir günlüğüne bize kalmaya geldi bende benden 1 yaş küçük kız kardeşime yüklü miktarda para verdim ve kardeşimle gezin sonra akşam onu evine götürürsün sende bir gün annemle kalırsın dedim. bunu duyan annem küplere bindi niye sen getirmiyorsun da allah belanı versinde bilmem ne.. bende nişan alışverişinde olduğumu söyleyince sinirlendi..
en son olarak: dün akşam annem nişanlımı aradı benim yanında olduğumu bilmiyordu.
ben nişanlımla kız kardeşimle bi yerlere gidip tanışmadım sadece merhaba merhaba oldu. (kız kardeşimle tanışması için biz nişanlıma takım elbise bakarken annem bana sormadan etmeden kardeşimi göndermiş) dün annem aradı nişanlımı dediki baldızının seninle tanışmasını prenses istemedi, baldızını hep yanınıza alın o da sizinle olsun onunla iyi olmanı istiyorum falan. bende çok sinirlendim anneme nişan arifesi neden böyle olumsuz şeyler söylüyor diye..
anneme dün akşam nişanda takılan altınları dedemin evinde saklamak istemiyorum bankada hesap açtım sakın bana dedemin yanında kimsenin yanında altınlar burda kalsın, deden saklasın gibi bişey söyleme ben istemiyorum ben saklayacağım dedim o da benim ve babamın senin altınlarına ihtiyacımız yok dedi aslında ben ona altınlarımı almayın gibi bişey demedim yanlış anladı.
anneme para gönderdim bin tl altın , market alışverişi ve eve temizlik için bir kadın getirecekti onun için.. gönderdim ve bana teşekkür bile etmedi dediği şey sen beni paranla satın alamazsın.. tartıştık ona bıktım artık senden bende huzur bırakmadın hep huzurumu bozuyosun sen benim mutluluğumu istemiyosun dedim
o beni heryerden engelledi arayamıyorum bile babama da nişan benim evimde olmayacak demiş telefonda.
bu sabah şirketten aradım konuştuk, nişan için sırf sen kötü duruma düşme diye gelsinler ama ondan sonra benimle kesinlikle muhattap olmanı istemiyorum benimle dedi ve suratıma kapattı ve onda hala engelliyim.
nişanlancak olmamın heyecanını bile yaşayamıyorum sürekli stres..
valla anneniz sanki nisan yapmanizi istemiyor gibi.acaba sizi kaybetme korkusu mu var? ya da nisanslinizi mi sevmiyor? çünkü destek olmak yerine hep bi köstek olmuş. anneniz bu kadar sorun cikariyorsa madem küçük bi salona ya da ne bileyim bi pastanede kafede filan yapsaydiniz nişanı. annenen ev temizlesin altin alsin diue verdiginiz paralari mekan tutmaya verirdiniz

Ah Ah neden bu anneler nişan zamanı böyle oluyor. Aynı şekilde bende herşeyi maddi anlamda kendim yaptım ama onda bile mutlu edememiştim. Yüzünü bile görmek istemiyorum kendinden soğuttun diyordu. Halbuki kıracak hiç birşey yapmamıştım onu. Sen de üzülme bazı anneler böyle sen elinden geldiğince ileride pişman olmayacağın şeyler yap gerisini boşver.

O 1000 tl yi bir cafe ye verseydiniz kafa rahat siz rahat olurdunuz. Bence geç kalmış değilsiniz ben olsam o annemin bırak evinde nişan yapmak yüzüne bakmazdım. Resmen çocuk gibi destek değil köstek.

Konuyu okumaya baslayinca ne var canim kadinin durumu yokmus vs gibi dusundum ama manevi olarakta destek olmadigi ayri problem köstek olmasi apayri. Nisan icin bi yer tutun ben olsam asla annemin evinde yapmazdim bu olaylardan sonra. Nisanda cok daha gerileceksiniz belki aglayacaksiniz ve en guzel gunlerinizden biri mahfolacak. Anneniz maddi destegi de hak etmiyor gibi geldi bana. Karsiliksiz yapiyorsunuz evet ama bi eline saglik diyecegi yerde begenmemezlik var. Para vermeniz sizin goreviniz olmus gibi geldi bana. Yapmayin..
maddi bişey beklemiyorum ama bari manevi olarak destek olsun istedim ama herşeyi mahvediyor artık katlanamıyoeum

Annen kac yasinda? ergen gibi davraniyor...
Artik birkac gun kala nişan yerini degistiremezsin muhtemelen, o aksami atlat bidaha anneni hicbir isine dahil etme, dugun davetiyeni yollarsin ister gelir ister gelmez.
Her anne melek degildir, seninki de cok tehlikeli bir kadin, gelecegin, evliligin, mutlulugun icin ondan uzak dur...

Valla annende yapma nişanını, seni ağlatır o kapasiteyi gördüm ben annende.

Ufak bir yer tut canım, inan çok daha mutlu olursun

Şimdi okudum istemede olacakmış. Ne diyeyim bilemedim ki canım baban olmaz diyorsun, şöyle yapacaksın o gün bir sakinleştirici iç ve anneni görmezden gel :(

Üzgünüm aklıma sadece bu geldi

El içine karışmak olayını resmileştireceğiniz nişanınızı annenizin evinde yapmamalısınız.Nişanlınız ve ailesi konuları yazılı olarak yada sizin agzınızdan işittiler. Anneniz bir patavatsızlık olumsuzluk yaparsa bu nişanlınızın ailesiyle sınırlı kalmayıp nişanlınızın akrabalarınada yayılacak. hoş olmayacak. çok üzülürsünüz. bütçenizin el verdiği kadarıyla bir cafe pastahane lokal gibi bir yerde nişanınızı yapın derim ben. ilk intiba çokkkk önemlidir ve ardından mükemmeli bile yapsanız ilk nasıl göründüyse öyle hatırlanır. hırçın bir kadın anneniz anladığım kadarıyla. babanızın yanında yaşıyor olmanız belki babanıza duyduğu öfke belki babanız hakkında yaptığınız olumlu birkaç yorum onu bu tarz tepkileri yapmaya itiyordur. öfkeli gibi size. varsayım tabiki benimkiler.çünkü hayatınızı yaşantınızı bilemiyorum. olma olasılığını düşünüyorum. bu şartlarda nişanı o evde yapmamalısınız. hayırlı uğurlu bereketli mutlu bir ömür dilerim size hayat arkadaşınızla

Back
X