Annem mi, bakıcı mı?

Bence buradaki konu ev alınsın otursun ya da ev sahibi olursunuz değil. .Aynı evde yapabilecek misiniz? Çünkü siz ev sahibi durumundasiniz ve anne baba da olsa bir zaman sonra alinganliklar başlıyor. İdare etmek size düşüyor..

Ben yazdım sandım. Eşimle cinsellik konusunda o kadar sıkıntı yaşadım, ki eşim çok anlayışlı birisi her konuda,ben psikolog psikolog gezdim bir ara...

Yazan oldu mu bilmiyorum ama ben ücretsiz izin almanızı ve en 2,5 yaşına kadar kendinizin bakmasını tavsiye ederim. Sonrasında da tayin durumuna göre v.s. bakılır bir çaresine, kaldı ki o zamanda annenizin bakması taraftarıyım.

karışık cidden durumunuz o zaman ya :) ama annenizin aldığı ücrette çok düşük ancak kirasına yetiyor anladığım kadarıyla emlak düşük yaşadığı yerde dediniz. bir firmanın temizlik bölümüne bile girse asgari ücretten çalıştırıyorlar 600 liralık işi bıraksa sonra tekrar bulabileceği bir iş sonuçta.. Allah annenize de sizede ferahlık verir inşallah

Sabah sabah yıktın beni, 6 aylık bebeğimi bakıcıya bırakıp işe başlayacağım haftaya. Neyse Allah'a emanet.

Bence senin oturduğun yerden size yakın, ucuz yollu ayrı ev alıp orda oturup bakabilir annen, aynı ev olmasın derseniz.
Yada maddi sıkıntı olmayacaksa 2 yaşına kadar ücretsiz izin al , ozaman duruma göre tekrar düşünürsünüz. Bence 2 yaşına kadar senin bakman en iyisi. Elimde olsa bende öyle yapardım.

Bakıcıyı nasıl buldunuz, güveniyor musunuz, şüpheleriniz var mı? Kaç yaşında, eğitimli mi, ya da ev hanımı mı? Bu konuda da fikir sahibi olmak istiyorum da.

Bakıcı bulunabilecek internet siteleri var, güvenli mi acaba oralar?

Anneniz 4 yaşından sonra çocuğunuza ne kadar verimli olabilir ki?Bakabileceği süre maksimum 4 yıl ondan sonra kreşe gitmek isteyecek evde yapabileceği şeyler kısıtlı.Ancak şu var özel okul düşünmeyip devlet okuluna gönderecekseniz anneniz çocuğunuzu okuldan alır gelir ödevine yardımcı olur sonra ikinci çocuğu düşünürseniz ona da bakar.Ancak özel okula yollayayım çocuğumu derseniz unutmayın tüm gün okulda olacak annenize ihityaç kalmayacak.Tüm bunları düşünürseniz annenizin isteği normal ancak kendi evinde değil de sizde bakacak olması sorun.Oturduğunuz yere yakın bir ev alırsanız sizin açınıdan daha mantıklı olur diye düşünüyorum.Ancak unutmayın çocuklar büyüdükten sonra o evi annenize hibe etmiş olacaksınız o ölene kadar.Kadının başına kakmayacaksanız maddi imkanlarınız bunu sorun etmeyecek düzeydeyse annenize ev alın.Evlatlar başka ne için varlar.Ben olsamkirada oturmasına ve 600 liralık işte çalışmasına gönlüm razı olmazdı.

+1

Bakıcı bulunabilecek internet siteleri var, güvenli mi acaba oralar?

Ben şirketten bulmuştum

Lise mezunu idi 43 yaşında idi küçük çocuğu ortaokula gidiyordu yani hem anneye bağımlı değildi hem de çok fazla okuldan hastalık taşıma çağını geçmişti

Kadın daha önce çocuk da bakmış dışarıda da çalışmıştı

Bizim mesafeli ilişkimiz vardı

X hanım şeklinde idik

Örneğin eşim arada home ofis çalışır ya da gelir evde takılırdı kadın bunu dert etmedi çoğu bakıcı olmaz diyeceği halde

Sabah kendi gelirdi akşam eşim bırakırdı

Maaşı da asgari ücretin üstünde idi

bende sizinle eşimle birlikte aynı maaşı alıyorum ve annem ve babama kredi çekip ev aldım ve çocuğuma da baktırmadım. çünkü babam çalışan bir insan eiş yerine yakıbn bir ev aldım
ne olursa olsun maddi düşünülmemmeli evi her halikarda anneniz için almaslısın.
bakma olayın agelince elbete çok çok zor olacak ama kendi evinize yakın bir ev alırsanız daha iyi çünkü akşam kendi evinde kalmak isteyecek bir zman sonra kendi evini isteyecek

İşe haftada 3 gün gidiyor. Özel bir okulun, kendi ilçesine bağlı Halkla ilişkiler elemanı gibi düşünelim. Velilerle kontağı sağlıyor. Ağır bir iş değil, insan ilişkisi istiyor. Gidip sabah 8 akşam 5 çalışmıyor. Hobi gibi düşünün. istekle yapıyor. Ama torununa da kıyamıyor işte.

Eşini kendin tanıyosun yaparmı bilemem bazı eşler yapıyor çünkü ufacık birşeyde başa kakıyorlar.

Bu konuyu eşinle otur konuş , nasıl olsa anne ne 1 lira babasından para geliyor kira ödemez o kar olur ona sende bir ev sahibi daha olmuş olursun bu güzel birşey annen aynı paralı bakıcı gibi olur bir nevi.

Eşinle konuş danış herşeyi düşün annen en ideali derim

Bazilarinizin yorumu cok sasirtti beni gercekten.yok bakiciya verirdim falan annenizi elin elinde calistirin sirf kendinizi dusunmekten basima sorun olur die bakiciya verin cocugunuzu.yazik gercekten.bayanin annesi belliki fazla iyi bir insan hayir anlamiyorum torununa bakmasa bile 57 yasina gelmis elden ayaktan dusse napicaksiniz ortadami birakicaksiniz kadin size bedava cocuk bakma teklif etmis 2.kez ev sahibi olacaksiniz sayesinde gerci burdaki tedirginliginizi gorse ele minnet etmeyi tercih ederdi.

güzel bir teklif ama zor bir teklif diğer eve de kira ödenecek

Madem ki geliriniz 7500 lira
750 lira veremediniz mi her ay
Kadin 57 yasinda 600 liraya calisiyor elin isinde ???
Sorunuza gelince ben annemi 600 liraya calistirmayacagim gibi
Bu teklifini de kabul ederdim.
Hicbir bakici anneanne gibi sevkatli davranamaz ..

Eşiniz tayin olana kadar ücretsiz izin almalısınız enazından bebeğiniz bir yaşına gelmiş olur(ben 3 yaşa kadar anneden ayrılmama taraftarıyım zorunluluk yoksa o ayrı konu)
Ev alma konusuna gelince çok iyi fikir gerçekten kredi borçlarınız seneye kadar bitmiş olur hem
Şu da bi alternatif fikir olabilir evi annenizin yaşadığı yerden alıp kiraya verirsiniz o kirayla yaşadığınız yerden ev tutarsınız küçük eşyalı eski bi ev bile olabilir kapınız ayrı olur böylece babasının emekli maaşını harçlık yapar yemeniz içmeniz birlikte sizin evde olur yatmadan yatmaya gider kiralık eve bazen torununu da götürür siz başbaşa vakit geçirirsiniz
Bakıcı işine hiç girmeyin derim böyle bir lüksünüz varken değerlendirin derim
GÜVEN satın alınamayacak paha biçilmez bir duygu heleki sözkonusu savunmasız evladınız olunca...
Eşinize karşı sürekli bunları telkin etmeli başınıza kakmayacak şekilde zaman içinde doldurmalısınız güvenin paha biçilmez olduğunu vurgulayın sürekli bebeğiniz eşinizin de evladı sizin de maaşınız var zaten ev de sizin olacak eşiniz size birşey lutfetmiş olmuyor ki başınıza kakmaya cüret edebilsin
Herşey gönlünüzce olsun

Sizin yorumunuz da kırıcı olmuş. Her anne kız ilişkisi sizinki gibi olmayabilir. O bize değil kimseye muhtaç plmak istemiyor haklı olarak. Başının çaresine bakabiliyor. Bu açıdan ona saygı duyuyorum. Keşke türk kadınları da benim annem gibi olsa. Annem bakılması gereken, bir işe yaramayan bir insna değil. Kafa olarak birçok kadından farklıdır, yeteneklerinin farkındadır. Burada yazdığım şeyleri, onunla da paylaştım. Teklifi o yaptı. Düşünün dedi. Bunun sebebi torun sevgisidir. Torunu için işi bırakacak, bakıcıya bırakmak istemiyor o da. siz de bana destek olun diyor. Ajitasyona gerek yok. Bunları onunla paylaştığım için ne ele güne muhtaç oldu ne de benden nefret etti. İçiniz rahat olsun. Hayat herkes için devam ediyor. Hastalandığı zaman elbette sahip çıkacağım. Fakat ben bu durumdan bağımsız bir soru sordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…