Annem mi, bakıcı mı?

Annenize ücret ödeyin o da kendine küçük de olsa bir ev alsın.kendi evi olur.daja rahat eder

ben çocuğumu bakıcıya bırakamam, bırakmadım da.. Anne her zaman en iyi seçenektir. Ve bu seçeneği tercih etmek için şartlarımı zorlarım. bakıcıya para ödeyeceğime ev kredisi öderim, gayet mantıklı. başa kakılacak ne var. annene ev almıyosunuz sonuçta

Sahsen annemin veya kayinvalidemin 7/24 burnumun dibinde olmasini istemem.
Bakiciya da malesef guvenmem.
O nedenle benim yapacagim krese gidene kadar kendim bakmak sonrasinda krese gondermek olur.
Digerlerini secenek olarak gormuyorum. Evde baska biri benim icin rahatsizlik ve huzursuzluk sebebi.

Annenize ücret ödeyin o da kendine küçük de olsa bir ev alsın.kendi evi olur.daja rahat eder
Ömür boyu ödemek zorundayız. Oğlan 7 yaşında okula başlayacak. Eşim bu durumu hoş karşılamayabilir. Ben de karşılamazdım. Annem de sanırım kabul etmez. Zaten üzerime ev slın beklentisi yok. Krediye girip nasıl ev alsın maaşı çok az. Biz de en az 1200 lira vermeliyiz ona.

valla ben şansımı bakıcıdan yana kullanırdım insanoğlunun başına ne geleceği belli olmaz ,bakıcıya işi olduğu için herşeyi söyleyebiliyorsunuz anneye söylenmiyor kaldıki aynı evi paylaşıyorsunuz,yarın birgün Allah korusun hastalansa hem çocuğa hem annenize yardımcı gerek ,zaten maddi durumunuz iyi ne gerek varki bir eve daha ,bir problem çıksa annenize geri dön de diyemezsiniz hem işinden hem evinden olacak,paranız varsa bütün bakıcılar sizin

Simdi bu kadın bir ömür boyu çalışamaz. Aldığı maaş ile kira ödemesi mümkün değil. Sigortasız çalışıyor, emeklisi olmayacak hiç bir zaman. Bu durumda siz zaten 10-15 yıl sonrasında annenizin hayatina rahat devam etmesi için bir planlama yapmanız lazım. Bu kadın daha ne kadar çalışabilir? Sonrasında ne olacak. Kirada olması onu gelecek konusunda kaygilandiriyordur haklı.

Size önerdiği çözüm güzel gibi. Tek sorun sizin bütçenizi 200-400 TL gibi aşıyor olması. Nasıl bir yerde yaşıyorsunuz bilemiyorum ama annenize 1+1 bir ev yeter. 100 bin TL yerine belki 80 bin liralık bir ev bulabilirseniz bütçeniz dışına da çıkmamış olursunuz belki.

Bence kabul edin.O yaşta kadın çalışmak zorunda kalmasın.Tamam belki ileride sorun çıkabilir bakamaz falan ama o sizin anneniz.İmkanınız olmasa neyse de geliriniz gayet yeterli.Kadın ölene kadar acaba sokakta kalır mıyım korkusu mu yaşasın.Çocuğa hiç bakamayacak olsa bile ben olsam o evi alırdım.Hem yatırım yapmış olacaksınız hem anneniz güvende olacak.

BEnce çok mantıklı
Bakıcıya vereceğiniz paradan daha iyi teyzeleri eve sokmaktansa annenin evde olması daha kabul edilebilir eşinizle görüşün bence

Maddi olarak mantıklı. Küçük bir yere göre geliriniz gayet iyi ve hali hazirda zaten kredi ödüyorsunuz, biten kısmı yeni eve kanalize etmiş olursunuz. Hem bakıcıya para vermeden güvenle cocugunuza bakan biri olur, hem de bir eve daha sahip olursunuz. Maddi olarak gerçekten mantıklı.
Ama manevi kısmı var.. Annenizin çocuğa bakma şeklini begenmeyebilirsiniz. Devamlı aynı evde yaşarken özel hayatınız sekteye ugrayabilir. Annenizin sağlığı bir çocuğa devamlı bakmaya müsade etmeyebilir. Veya ikinci çocuğunuz olduğunda sıkıntı olabilir.
Annenize su an aldığı gibi 600 lira verseniz, sizin çocuğunuza baksa, yine benzer sıkıntılar olabilir ve neticede sizin anneniz. Çalışamayacak duruma geldiğinde de sorumluluğu size ait olacak. Bence cok icinden çıkılmaz bir durum

Bakıcı yatılı düşünmüyoruz. Bizim eve gelip gidexek. Burada fiyatlar 750 den bile ucuz. Ben annem çalışmasın, gönlü de olsun, rahat etsin diye düşünmüştüm ama ileride sorun olabilir dediğiniz gibi. Ama bakıcıya nasıl güveneceğim daha çok küçük.

Haklısın. Kendi bebeğim beni bile zorluyor. Bir kaç kere çok gerilip yeter ağlama artık diye çocuğu sarsmak istedim. Sonra da asla bakıcı olmayacağına karar verdim. Kamera bile olsa çocuk hirpalandiktan sonra ne anlamı var.

Haklısın. Kendi bebeğim beni bile zorluyor. Bir kaç kere çok gerilip yeter ağlama artık diye çocuğu sarsmak istedim. Sonra da asla bakıcı olmayacağına karar verdim. Kamera bile olsa çocuk hirpalandiktan sonra ne anlamı var.
Evet ben de aynı fikirdeyim. İşin garibi annem benden daha sabırlı. Bizde öyle değildi, hırpalamışlığı vardır torununa kıyamıyor. Ben de bağırdım çocuğa uyu artık diye, insan gerçekten çileden çıkıyor bazen ama bakıcı bağırdı mı bana batar. Kaldı ki bağırmak dışında birçok şey yapabilir. Neler var haberlerde. Balkondan çocuğu atmalar, dövmeler. Bakıcı olsa bile evi kamera sistemiyle döşetmem gerek. O da maliyetli. Bir de bence hiçbir bakıcı tüm odaları kamera ile izlenen bir evde çalışmak istemez. Gizli kameraya ne gerek var kötü olay olduktan sonra çaresi yok. Çocuk eşimin kucağında ağladığında gelip çare bulmaya çalışıyorum bakıcıda huzursuz olur. Saatlerce evde yokum, bir de uyku ilacı olayını duydum bir yerden, çocuk uyusun diye uyku ilacı veriyormuş bakıcı, iyice paranoyak oldum.

Merhaba,

Annem babam boşandı, annem 57 yaşında ve emlak fiyatlarının ucuz olduğu bir ilçede tek başına kirada yaşıyor. Babasından aldığı bin liralık bir maaş var. Fakat masraflarına yetmediği için aynı zamanda sigortasız olarak çalışıyor. Oradan kazandığı para ise 600 lira. Parasını çoğunlukla torunlarına ve ev kirasına harcar, herhangi bir birikimi yok.

Benim 2 aylık bir bebeğim var ve 6. Ayı bittiğinde işe başlamam gerekiyor. O yaştaki bir çocuğu bakıcıya emanet etmek istemiyorum. Ağladığında ben bile zaman zaman gerginleşiyorum ama annesi olduğum için daha sabırlıyım. Fakat bir bakıcının bu sabrı gösteremeyeceğini, uyku hapı vereceğini falan düşünüyorum. Kimseye güvenemem gibi geliyor. Bu durumda eşimin teyzesini 15 saatlik yoldan yatılı olarak çağırıp ona aylık bir ücret karşılığı bakıcılık yaptırabiliriz. Kendi teyzem de nispeten öyle. Bu ücreti 750-1000 arası düşündük. Ben ücretsiz izin alabilirim. Ama 2 yaşına geldiğinde yine aynı bakıcı korkusunu yaşayacağım. Kreşe yollamak istemiyorum. Kendim eğitimciyim, çocukluğunu sabahın 7 sinde kalkıp, zoraki bir eğitimle geçirmesini istemiyorum. Bunun yerine parkta, bahçede oynamasını, mahalle arkadaşlarıyla top peşinde koşturmasını istiyorum. Yaşadığımız yer egede bir sahil ilçesi, bu dediğim istanbul ya da izmir gibi metropollere nazaran mümkün olabilir.

Annem çalıştığı için gelemiyor.
Hayatını devam ettirebilmesi için çalışması da gerekiyor. O yüzden şöyle bir teklifte bulundu:'' siz buradan 100 bin liralık bir ev alın, ben ölene kadar orada yaşayayım, bakıcıya ya da başkalarına ücret vereceğinize ev sahibi olmuş olursunuz, ben kira ödemem, torunuma da okula başlayana kadar bakarım. Senenin 9 ayı sizde kalır, yazları evime dönerim. Arada benim evime de gider torunumla orada kalırız. Ömür boyunca kira ve yakıt masrafını karşılamak için çalışmak zorundayım.bu durumda işi bırakabilirim'' Sözünü tutmayacağına dair bir kaygım yok. Kızım isterseniz noterde kağıt da imzalarım gibi bir şey söyledi. Tabii bu damadın kafa karışıklığı varsa gidermek maksatlıydı.
Bu arada bir evimiz var. İkinci ev için kredi çekmemiz gerekecek, ona da ayda 1200-1400 civarı ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Aylık gelirimiz 7500 lira. Hali hazırda 2800 liralık ev ve araba kredi borcumuzun 1200 liralık kısmı bu kasım ayında bitecek. 1600 lira ise seneye haziran ayında. Maddi olarak bir sorunumuz yok. Yetiyor diyelim.
Eşim ile annemin arasında herhangi bir sorun yok, iyi geçinirler. Maddi ya da manevi bir kriz hiç çıkmadı. Ben anneme çok bağlı değilim, babama da değilim. Eşim daha iyi geçinir hatta. Kavga gürültümüz yok, fakat bendeki uzaklık çocuklukta anne baba ilişkisi kaynaklı sorunların getirisi. Torunları olunca yakınlaştık sadece. 4 torunu var hepsiyle de ilgilenir.
Ben çocuğuma annemin bakmasını isterim, ona güveniyorum. Benim de işe gittiğimde içim rahat eder. Dövme ya da sövme gibi huyları yoktur. Fazlaca şımartabilir hatta fakat ben bunu dengeleyeceğimi düşünüyorum.

Sorum şu: annemin yaptığı teklif mantıklı mı? Uzun vadeli olduğu için İleride eşim ile sorunlara yol açar mı? Çocuk büyüdükten sonra, annemin o evde oturması herhangi bir kavga esnasında başıma kakılır mı?

Cevaplarınız için teşekkürler.

teyzeler olmazzz

aynı evin içinde o bu şu daha da yorar

anneniz gelip bakacaksa neden ev alınacak onu anlamadım ben

sadece tatillerde gitsin diye mi sonuçta ev boş duracak siz kredi ödeyeceksiniz anneniz sizinle yaşayınca da ev geçim masrafı da artacak

eltimin kızına annesi baktı evi vs de vardı

kız büyüdü kreşe gitti sonra okula gitti vs vs kız ortaokula başlayınca da eltim bir bebek daha yaptı kadın şimdi de ona bakacak

11 yıl geçti mesela

siizn de böyle olursa eivn kredisi bile biter ama ev orada aylarca bomboş kalır

yani evi alıp kiraya verip kredisinin bir kısmını ondan ödeseniz yine olur belki de sonra da anneniz gider yerleşirse kendi bilir bu şartlarda zor olur

bir de anneniz birden tüm hayatını değiştirip sizin oraya taşınacak

bu da zor 60 yaşında bir insanın tüm alışkanlıklarını, çevresini vs değiştirmesi de zor

pazara gittim o yok, markette bu yok ay ben şöyle etek severim burada hep böyle var vs vs şikayetleri de olacaktır hazırlıklı olun

tahammül gücü düşebilir, çok uzun vadeli hesaplar yapmamak lazım

teyzeler olmazzz

aynı evin içinde o bu şu daha da yorar

anneniz gelip bakacaksa neden ev alınacak onu anlamadım ben

sadece tatillerde gitsin diye mi sonuçta ev boş duracak siz kredi ödeyeceksiniz anneniz sizinle yaşayınca da ev geçim masrafı da artacak

eltimin kızına annesi baktı evi vs de vardı

kız büyüdü kreşe gitti sonra okula gitti vs vs kız ortaokula başlayınca da eltim bir bebek daha yaptı kadın şimdi de ona bakacak

11 yıl geçti mesela

siizn de böyle olursa eivn kredisi bile biter ama ev orada aylarca bomboş kalır

yani evi alıp kiraya verip kredisinin bir kısmını ondan ödeseniz yine olur belki de sonra da anneniz gider yerleşirse kendi bilir bu şartlarda zor olur

bir de anneniz birden tüm hayatını değiştirip sizin oraya taşınacak

bu da zor 60 yaşında bir insanın tüm alışkanlıklarını, çevresini vs değiştirmesi de zor

pazara gittim o yok, markette bu yok ay ben şöyle etek severim burada hep böyle var vs vs şikayetleri de olacaktır hazırlıklı olun

tahammül gücü düşebilir, çok uzun vadeli hesaplar yapmamak lazım
Evet benim kafamı kurcalayan şeylerden biri de birbirimize tahsmmül edebilir miyiz konusu.

bana gayet mantıklı geldi.olabilir.bazı arkadaşlar çocuk bakımı bittikten sonra annenizin ölene kadar sizin aldığınız evde kira vermeden oturacak olmasını sorun olarak görmüş.ama ben olsam şöyle düşünürüm: bir çocuğa bakmak hiç kolay değil yaklaşık 6 yıl bakacak, belki okul döneminde bile ilgilenecek, getirip götürme vs. ve sonrasında güle güle anne mi diyeceğim. tabi ki ömrü boyunca otursun evimde.fazla evim varken neden kirada otursun zaten evliliğinde çekeceği kadar çile çekmiş. çocuğumu, torununu, iyi yetiştiren fedakarlık yapan anneyi bir ömür başımda taşırım.gerçi ben her türlü taşırım başımda. 2.bir şık olarak, ev almazsanız da anneniz çocuk bakımı boyunca sizde kalsın sigortasını yatırın ihtiyaçlarını karşılayın yazları evine döner. 5 yıl sonra da işine devam etmek isterse devam eder. iyi bakıcı bulmak çok zor. ki bakıcılara sigorta yapmanız gerek maaş dışında.

Tayininiz çıkacağı için uzun vadeli plan yapamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ve gittiğiniz yerde anne de sizinle olacak.
Tayin olarak belli bir bölge var mi?Yani bende eşimin tayini doğuya çıktı. Ve çocuklara annemle ve kayinvalide dönüşümlü beraber kalarak baktılar.
Ben çok kötü olmustum.şöyle ki aynı ev çok farklı. Emin olun bir çok şey alıp götürüyor iliskilerden.Bilemedim.Allah oğlunuza uzun ömür versin
Bölgeyi şundan belirttim bazı yerlerde geniş ev vs yok.Lojmanda kalmak gerekebiliyor. Çok küçük evler olabiliyor.yasam alanı darlastikca dipdibe çok zor olabiliyor...

Tayininiz çıkacağı için uzun vadeli plan yapamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ve gittiğiniz yerde anne de sizinle olacak.
Tayin olarak belli bir bölge var mi?Yani bende eşimin tayini doğuya çıktı. Ve çocuklara annemle ve kayinvalide dönüşümlü beraber kalarak baktılar.
Ben çok kötü olmustum.şöyle ki aynı ev çok farklı. Emin olun bir çok şey alıp götürüyor iliskilerden.Bilemedim.Allah oğlunuza uzun ömür versin
Bölgeyi şundan belirttim bazı yerlerde geniş ev vs yok.Lojmanda kalmak gerekebiliyor. Çok küçük evler olabiliyor.yasam alanı darlastikca dipdibe çok zor olabiliyor...
Tavsiye etmiyor musunuz anne olayını?

Bakıcı yatılı düşünmüyoruz. Bizim eve gelip gidexek. Burada fiyatlar 750 den bile ucuz. Ben annem çalışmasın, gönlü de olsun, rahat etsin diye düşünmüştüm ama ileride sorun olabilir dediğiniz gibi. Ama bakıcıya nasıl güveneceğim daha çok küçük.

Siz bilirsiniz ama cocuk bakmak pek cok isten cok daha zor. Ben basta maasimdan daha fazlasini verip bakici tutmayi cok planladim. Cunku cocuk bakmak ciddi ciddi cok zor. Anneniz suan ne yapiyor ki cok mu zor bir is? Benimkinden zor degildir sanmam. full ayakta. Agirlik indir kaldir...

Siz iyi dusunuyorsunuz ama hani allah korusun cektin krediyi aldin evi. Annenize bir hastalik gelse... bir sey olsa yani ne biliym bu cok garanti bir sey degil.. cunku hem simdiki borc hem yeni ev kredisi hem de bakici parasi bu sefer sizi batirir.

Teyzeler daha mantikli. En azindan tek yere bel baglamamis olursunuz. Sizin oralarda yasamak isterdim ama yine de asgari ucretin altinda insan calistirmaya gonlum elvermezdi o ayri mesele.

Etmiyorum.Emin olun bende hep yaşlı insanlar kimimiz var güvenecek diyerek yaklaştım. Sınır koyduğunuzda alinganliklar oluyor,müdahale etmeseniz hayatınız işgal edilmiş oluyor.Evet mutlu ve şımarık bir çocuk,belki mutlu mutsuz bir anne,dahil olmak istemeyen bir eş ve depresif bir anne çıkıyor ortaya.Ben de öyleydi...

Tayin durumu belli olana kadar teyze baksın. Ondan sonra anne seçeneğini değerlendirin. Zaten 6 aylık olunca işe başlayacaksınız. Ee tayin de 1 yıl sonra belli olacak. Yani aradaki 6 aylık süreyi teyze ile doldurursunuz. Gideceğiniz yer belli olmadan mülk işine girmeyin bence. Belki yeni komşulardan sevip güvendiğiniz birine baktıracaksınız, belki anneniz yaşadığınız yeri sevecek ve fiyatlar da uygunsa evi burdan alın diyecek, belki içinize sinen ve çocukları mutlu edebilen bir kreş bulacaksınız. Bir sonraki görev yeri belli olmadan kesin karar vermeseniz iyi olur. İlerisini ileride düşünün bence .

Bana sormadiniz ama ben tavsiye etmiyorum. Annem gercekten cok iyi biri. Esimle hic sorun yok cok iyiler. Ama 30 senelik ev hanimi. Kurdugu oturttugu duzen var. Onun aynisi istiyor. Tabii acik acik degil ama bakiyorum zamanla yavas yavas eve hakim oluyor. Pisen yemekten tutun... temizlikcinin gelecegi gune kadar.

Cinsellik sifir. Evde baskasi varken olmuyor... Isten erken ciksam bir isim olsa veya kuafore falan gidecek olsam hemen gel eve diyor. Niye? Cunku para karsiligi anlasilmis belli bir saat yok. Arkadaslarimla gorusecek olsam bebegi cikarma biz evde kalalim diyor gelince gec kaldin diye surat yapiyor. Ayni evde gercekten coook zor.

Ben biraz mecburum boyle olmasina. Cunku burda 2500 lira altinda ve sigortasiz kimse bebek bakmaz. Maddi anlamda beni biraz sıkar bu durum ve ben bir sey demeden annem kendisi teklif etti bakmayi hic bir karsilik beklemeden. Oyle oldu iste.

X