Annem erkek kardeşim ve biz

K
Kan bağı var diye üstünü çizemiyorsun. Amaan

İlgisiz ailelerin şımartılan yetişkinleşememiş zor çocukları bunlar. Sakın başını bağlamaya çalışmayın. Başka kızın başını yakarsınız.

Kusura bakma ilgisiz aile dememin sebebi çocuk yetiştirmek sorumluluk ister. Al sana al sana demek ilgilenmek değil başından savmaktır. Bir dediğini iki etmemek köleliktir. İlgilenmek gerekirse ceza vermek gerektirir. Yanlışında durdurmak. Doğrusunu taktir etmek. Yetiştirmek. Yetişkin hale getirmek. En başta yanlışı doğruyu öğretmek gerekir.

Böyle çocuklar büyüyünce aileden intikamını alır. Bu başından savmanın bedelini ödetir. Bir laf varya boyunca büyütmek kolay. Sen huyunca büyüt diye. Hep beraber bu çocuğu yetiştiremediğiniz için bedel ödüyorsunuz. O çocuk bodoslama yuvarlanıyor. Siz de bişey yapamazsınız artık geçti. Öyleye yaşayacak gidecek.

Ama anne baba böyle yaptı tabi sizinle bir alakası yok. Bu yükü çekmek istemiyotsan rest çek. Sizden ümidini kessin kendi başının çaresine baksın.

Çok uzun ve karışık yazdım. Ross campbel in kitabı var. Çocuk sevgiyle büyür yetiştirme sanatı diye. Aynı hatalardan korkuyorsanız bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Aynen dediğiniz gibi eşek kadar adamın yemek derdine düşüyor annem. Anlatamıyorum anneme ama annem benden sonra sana emanet demez benden sonra sürünmesinden korkuyorum der
Demiyor, bencil oluyorum :) benim param olsa sen istesen lafını yapmazdım diyor kardeşim ama sonra gene istemeye devam ediyor. Gurur yapayım bir söyleneni düşüneyim yok.
Benimki de telefon mevzunda her şey maddiyat mi dedi hem suçlu hem de üste çıkıyor maddiyatçı ben oluyorum

Annemle aramı bozmadan bunu yapmak istiyorum işte. Kendisi zaten işi düştüğünde arar. Allah anneme uzun ömür versin annemden sonra pek görüşeceğimizi sanmıyorum
E ucretsiz izine ayrilacakmissiniz
Iyi bir firsat
Bir de neden kaybediyorsunuz soyleyim
Aglamasini bilmiyorsunuz
Sıkıntılarinizi dile getirmiyorsunuz ihtiyaciniz olduğunda kimseye soylemeden hallediyorsunuz da ondan

E ucretsiz izine ayrilacakmissiniz
Iyi bir firsat
Bir de neden kaybediyorsunuz soyleyim
Aglamasini bilmiyorsunuz
Sıkıntılarinizi dile getirmiyorsunuz ihtiyaciniz olduğunda kimseye soylemeden hallediyorsunuz da ondan
Çok ama çok haklısınız ağlamasını bilmiyorum kimseden bi şey istemiyorum iş yaşamında da böyle özel hayatta da böyle.. çocukluğumdan beri her şeyi kendim halletmeye alıştım. Hayır artık ben de ağlamak sızlanmak istiyorum nasıl yapacağımı da bilmiyorum.. eskileri açıp bana yapılan haksızlıkları söylediğimde kindar olmakla suçlanıyorum

Bir araya geldiginizde surekli sıkıntılarinizdan bahsedin mesela suraya borcum var buraya borcum daha bir evimiz bile yok
Hersey pahalandi
Borclu olmaktan nefret ediyorum
Nasil yapacagim canim sıkılıyor
Ama surekli yapin ben öyle uzaklastirdim kocamin ailesini
yoksa kim dara düşse destek olun
Borcumuz olmasa zaten oluruz ki kimsenin akli ile asla destek olmam
Biz istersek olur derim
Esime de biz i iyice asiladim
Kv kp benim annemin babamin bize destek olacagini fazla sıkıntıya girmeyecegimizi soylerdi onlarinda su borcu var bu borcu var deyip duruyorum artik
Yoksa darphanemiz var gibi davraniyorlar

Mesafe koyun ve hiç birşey yapmayın. O küser mi kırılır mı diye de düşünmeyin. Yoksa yıpranan siz olursunuz.

Kinamayın,fakat elinizi eteginizi çekin.
Ben ev sahibi olmadan neden para vereyim ki üstelik.
Tamam aldığı iyi olmuş,ev fiyatları arttı fakat siz ne olacaksınız?
Annelerin gozbebekleri onlar, kızlardan bekler,oğlanları severler:/

Bir gün,elbet bir gün takdir edeceğini mi düşünüyorsunuz:)
O gün hiç gelmeyecek,olay yerinden bildiriyorum:)

Evlenmeye kalkar onu da vermez,bakın görün..

Aynı durum bizde de var, benim kardeşim de 7 yılda bitirdi okulu sonra yüksek lisans yapmak istedi. Annem vermiş maaş kartını, işi gücü gezmek tozmak. En son bir kız yüzünden annemi acayip üzdü, kadına hayatı zehir etti.
Siz annenizle aranızı bozmadan, musluğu kısacaksınız. Çünkü benim annem de hep bizden bekler, dualar eder, bütün gelirini de kardeşime harcatıyordu. Çok rahat yaşattı.
Anneniz sizden isterse bizim de harcamalarımız arttı, yetiremiyoruz diyin. İstemezse kesinlikle teklif etmeyin. Tatile de ana oğul gitsinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…