Annem erkek kardeşim ve biz

Annem bu son şansı diyor göreceğiz bakalım. Ben zaten yapamam artık memur maaşıyla 2 çocukla bi de kardeş besleyecek halim yok

Annem bu son şansı diyor göreceğiz bakalım. Ben zaten yapamam artık memur maaşıyla 2 çocukla bi de kardeş besleyecek halim yok
e beslemıssınız besleyecegınız kadar zaten
gerıye bır kız bulup evlendırmenız kalmıs bu yasa kadar sayenızde gelmıs en zor kısmı gecmıs ıyıce alıstırmıssınız artık sızsız hıcbırsey yapamaz keske en basından dusunseydınız bazı seylerı

Hiçkimseye para vermeyerek başlayabilirsin. Artık benim evladım olacak kimseye destek olamam de ve bırak ne halleri varsa görsünler. Kendine acımayan insana acınmaz. Göz göre göre ve sizin arkasını kollamanıza güvenerek kendini bir işe yaramaza paspas eden insana hiçbir şey yapmayın lütfen. Enayi yerine koyuyorlar sizi

Evladınıza göstermediğiniz toleransı baştan sona şikayetçi olduğunuz 35 yaşında koskoca herife gösteriyorsunuz
Şimdi yalnızca 8 yaşında olan evladınız büyüyünce sen dayımı benim önümde tuttun hep demeyecekmi
Annenizden tek farkınız o seve seve yapıyor siz şikayet ede ede

Anneniz resmen bağımlı oğluna..bu çok kötü.. Yarın bir gün kardeşinizin evlendiğini düşünün anneniz için bu bir felaket gibi gelir bence.. ayrıca sorumsuz yetiştiriyor hayata karşı bunun acısını en çok ileride kendisi çeker..sanki kardeşiniz annem bana bisküvi yediriyor annnem beni çok düşünüyor diye kadir kıymet mı bilecek.. hayır..aksine bu düzenin böyle yürümesi yani herkesin onun için zaten fedakar olması gerekiyordu dolayısıyla herkes onun gözünde görevini yerine getiriyor olmuş olacak..siz hiç bir şekilde annenize bişey anlamazsınız taki oğlu ile ciddi bir sınav geçirene kadar..o yüzden hiç boşuna bişey anlatmaya çalışarak kötü olmayın.. eğer mümkünse psikolojik destek alın annenizin iyiliği için..siz bişey anlayamazsınız çünkü

Kusura bakmayın belki beni linç deneklerin ama anneniz ve anneniz gibi annelere tahammülüm yok kardeşinize gelince kolayı öğrenmiş zoru yapmaz denemez bile eşinize gelince kullandirtmayin insanoğlu bu gün gelir bıkar çizgisini çekin çok önemli sizin sağlığınız için aile saadetiniz için

Biraz mesafe. Anneniz memnun gözüküyor

annesinin çanak tutması yüzünden böyle 30 küsür yaşına kadar annemlerin beslediği bir dayı vardı bende de. geçen sene evleri ayırdık kurtulmuş olduk. o senin kardeşin gibi masraflar çıkarmadı ama asalak ve aşırı tembel, sorumsuz. biz o evden ayrıldıktan sonra 34 yaşında mı ne üniversiteyi bitirdi. şimdi iş görüşmelerine gidiyormuş vs. zorunlu stajı bile adam gibi tamamlamamış bir insan. biz gidince mecburen sorumluluk almak zorunda kaldı. ama annem de senelerce onu sırtladı. biz evde 2 kadın çalışır para kazanırdık bu öküz gibi yatardı tv karşısında. tüm masraflardan yırttı hayatı boyunca. ben anneme hep kızdım ama dinletemedim, çok geç farkına vardı ve giden aslında ben ve kardeşimin rızkıydı.

mesela sen de hata yapıyorsun neden ev kredisini sen ödüyorsun ki? neden ödeyenler arasında sen de varsın? ev alamazsa alamasın napalım yani. o evde senin payın mı olacak? yazık değil mi ev bütçenden harcıyorsun? hem eşinin hem de evlatlarının hakkına giriyorsun. annen değişmez o öyle gelmiş öyle gider. o anneye de üzülmem ben evlat ayrımı var ortada, net! acilen tüm desteği çekmen lazım. herif ananıza alacağınız kıçı kırık bir telefon için bile katkı yapmıyor, siz ev taksidini ödüyorsunuz, pes.

O kadar haklısınız ki kardeşim anneme kötü laflar kullanmaktan hiç çekinmez ben 10da birini söylesem hiç yüzüme bakmaz annem oysa o Bugün kötü sözler söylese o an ağlar bir dahaki gün hiçbir şey olmamış gibi davranır.

Ödediğim miktar 1250 olunca ve 2 yıl diye çok fazla tepki vermedim eşim baştan biz de yardımcı oluruz demişti. Bana kalsa 5 kuruş vermezdim. Annem benim kefil olmamı istemişti olmadım ve kredi çalmadı. Eşim yardım ederiz borç veririz diyince iyi ok bari lanet olsun dedim. Geçen sözler verdi fazlasıyla ödeyecekmiş kira direkt bana gelecekmiş bakalım göreceğiz. Bizdeki kredisi bitti zaten bunu biliyor.

psikolog söylemiş zaten, büyümesine izin vermemişsiniz. en ufak bir zorluk bile yaşamamış, bu saatten sonra yaşarsa ne yapacağını o da bilemez. ben kardeşinizde suç bulmaktansa annenizde suç buldum, çünkü o şekilde yetiştiren yine kendisi. "aman o onu yapamaz, şunu yapamaz, ev alamaz biz yardım edelim biz yapalım" dedikçe kardeşiniz de ben çalışamam ki, ben kendi başıma ev alamam diyerek kendini buna inandırmış, işine de geliyor. benim dayım 45, anneannem 80 yaşında dedem dayım çok küçükken vefat etmiş. aynı evde yaşıyorlar, anneanneme tek bir faydası olmuyor. hatta zararı dokunuyor, her şeyde bağırıp çağırıyor, anneannem iki büklüm her sabah kahvaltısını bile hazır ediyor, evin faturasını da 80 yaşındaki anneannem devletin verdiği yanlış bilmiyorsam 600 tlyle ödüyor ve hala belki evlenir diye kenarda bilezikleri tutuyor, umudu var. ama tek bir laf söylesek oğlum da oğlum diye yediremiyor.. tamamen annelerin 30-40 yaşlarındaki erkeklere bebek muamelesi yapması yüzünden oluyor tüm bunlar

Ne hali varsa görsün siz kendi çocuklarınızı düşünün. he bi de sakın evlendirip başkasının başını yakmayın

Allahtan biraz bencil yaradılışlıyım. Biri sorumsuzluk yapacak, öteki de çanak tutacak ben üstüme başıma giyinmeyip onlara vereceğim. Umurumda bile olmazdı.
Şükür bende cimriyim
Konu sahibi bu kadar soyleniyorsunuz madem o zaman elinizi eteginizi çekin..35 yaşından sonra bu adam sorumluluk almaz..çalışmaz. ..kendinize ve çocuğunuza harcayıp çünkü böyle giderse batarsiniz

Annem o kadarını yapmaz herhalde yapsa başka da bi şeyi yok sokakta kalır biliyor. Üstelik evini alırken babamdan kalana benle ablam da üste para ekledik
Eklemeseydiniz....hem şikayet ediyorsunuz hem yapiyorsunuz...o para da geri gelmez

Benim kardeşim de aynisi. Aynen dediğiniz gibi annem onu bu hale getirdi. Aslında kardeşime kızıyor sürekli para istediği için isyanda ama akşam olup işten gelmeden önce koşa koşa eve gidiyor bir gece kendi ısıtsın diyemez. Kendi sıkıştığında benden borç vermemi ister kardeşime. Kardeşim de istisnasiz her hafta 2 3 kere benden 20 TL 50 TL ister durur. Çok verdim ama artık bir süredir vermiyorum diye benden kötüsü yok şu anda :) annemin de en sevdiği laftır ben ölünce kardesin sana emanet der durur. Sanki 10 yaşında çocuktan bahsediyoruz...Aslında böyle anneler çocuğuna iyilik yaptıklarını zannetseler de tam tersi oluyor. Kendi ayakları üstünde duramayan, asalak gibi yaşayan ve başta kendine ve çevresine maddi manevi zarar veren adamlar yetisiyor.

Yni hata sizde
Kardeşi suçlamaya gerek yok
Size ne borc ustleniyorsunuz
Size ne bseyler alıp ediyorsunuz
Ne anneme verip kardeşime veriyor diye
Ne kardeşimin ihtiyacına uzanirim valla
Banane yahu böyle kardeşten

Asla da vermemeye devam edin
Vermediginizde size ablammm diyor mi bakalım gorelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…