bakıcam demeseydi zamanında
sizde örnek alın bakıcam demeyin.
tutamayacağı sözler verenlere yalancı denir. başka birşeyler daha denirdi de o kadar acımasız değilim.
valla benım oglum cok yaramazdı..eşimin işi cok dusuk maastı...gecinemıyorduk...ışe girsem hemen calışabilecek meslegim vardı ama buyuyene kadar parama gore sıkıntı cekerek yasadım..ışe girmedim...ama ne anneme ne kayınvalıdeme bakın diyemedim...hatta teklıf edemedim...ne mecburıyetlerı var...aklım olsa işe girip oyle evlenır sıkıntı cekmezdim ama kendi hatalarımı baskasına fatura edemezdim...oglum okul cagına geldi işe başladım...
Evet erkegi savunuyorum cunku biz toplum olarak her seyi erkekten bekliyoruz,kadin yapinca anormal geliyor neden diyorumBu hikayede yolunan taraf kadın olmuş yalnizkadın lafını yapmıyor sadece kadının aldığı ev üzerinden akrabalara oğlum ev aldı demek ne derece doğrudur? Kadın çocuk doğursun ama hayat müşterek. Geçiniz lütfen:) bir çocuk doğuyor bakilmasi gerekiyor. Kim bakacak? Ya anne ya baba. Ya babanne ya da bakici. Biri bakacak yani. Şu durumda annenin maasi eve gidiyor. Arabayi satmis. Zaten yolunuyor. Ama erkegi savunuyorsunuz. Olaylar genellenerek ele alinmaz. Ben de bu konuyu acan kisi de erkek tarafini yolmayan cinslerdeniz. Genellemeyin
bütün görümcelerin ilk çocuğuna bakmış
onlar 16sında kaçıp 18inde doğurduğu için erken çocuk vermişler kayınvalidemin kucağına
biz eşime üniversite okuduk ettik evlendik geç kaldık tabi. sona kaldık. hayırlısı.
Kaynana ölse kayınpederime ben bakmak zorunda değilim öz kızları var ona düşer diyecekti yüksek ihtimal. Bence Türkiye’de ebeveyn değil evlat despotizmi var anne babayı ömür boyu kendilerine hizmetle yükümlü görüyorlar
yalnız o yalancı ve "başka bir şey" dediğiniz kadın yarın telefon açıp bebeğine bakacağını söylese bayıla bayıla baktıracaksın ya, hadi neyse.. senin sorunun kalbinle bence, allah yoluna çıkartıyor..
bu saatten sonra zor. belki kısa çok kısa bir donem. kalbim gayet güzel benim. şimdiye kadar bütün işlerim yolunda gitti. bu da yolunda gider bakarsın vakti zamanı gelince.
benim konumun özü benim iyi davrandığım kimsenin bana kötü davranmaya beni böyle düşündürmeye hakkı yok. bana durduk yere kötü davranmış ise de evet neyse onu derim. yalan yok.
Konu sahıbı ne demek ıstedıgımı anlamış ve yorumlamış. Sizi alakadar etmeyen yorumumu eleştirmek de sizin haddınıze degıl.Allah nasip etmiş çocuğu , ne demek danışacaktınız soracaktınız ? ne kadar meraklısın deli gibi kötülemeye eleştirmeye. Bence herkes haddini bilerek eleştirsin.
Ama siz hep sanmayla,tahminlerle iş yürütmüşsünüz.Şöyle olur sandım şunu demesini bekledim,nişanlıyken bakarım dedi...Sebep ne olursa olsun bebek yapmadan önce konuşulması sorulması gereken bir durum.Ve anladığım kadarıyla halen sormuş değilsiniz.Ve gerçekten bakmak yükümlülüğü yok.Bunu konuşarak çözmeli,olmuyorsa alternatiflere bakmalısnız.yok canım daha neler. aramızda uzun mesafe var zaten. annem olsa onun bakmasını istemezdim.
kendi anneme güvenmiştim bebek konusunda. abimlerde o sıralar gelinimizin ailesinin bulunduğu şehirdeydi. abimin bebeğine gelinimizin annesi gider sandım. gitmedi hiç gitmedi.
Sürekli taşlanıyorum diyorsunuz ama hiç demiyorsunuz ki "acaba benim düşüncemde haksız olduğum bir taraf olabilir mi?"
Hem diyorsunuz ki kızı ev istiyor, aldı hem diyorsunuz ki "bizde çocuklara eşya alınır, cebine para konur, gerekirse ev verilir." Kadın da yapmış bunları zaten.
Kadının hiçbir suçu yok, kimseye yöneltmeyin öfkenizi. Kendinize kızın ya da durumu kabullenin.
Sanki kadin mecbur anasını satayım :)
Erkek anası olursam bir gün gelinime yağmurlu havada su vermeyeceğim.
Kayinvalideme ben hak veriyorum, iyi ki hiç bir şeyimize karismamis.
Kadın ileriyi görmüste yapmamış ahdhajdhahs
çok kısa bir dönem falan değil, baya baya baktıracaksın.. hadi kısa bir dönem baktırdın diyelim sonrasında ne yapacaksın? işten mi ayrılacaksın? bakıcı mı bulacaksın? evi mi satacaksın? işte o zaman ne yapacaksan şimdi de onu yap diyoruz.. kaldı ki kadın sana kötü davranmıyor, bu saatten sonra kendi için yaşamak istiyor..
Arkasindan birsuru laf ettiginiz yalanci dediginiz kisinin nasil yuzine bakip cocugunuzu emanet edeceksiniz.ne olursa olsun esinizin annesi biraz saygili olun.iyi gunler.bu saatten sonra zor. belki kısa çok kısa bir donem. kalbim gayet güzel benim. şimdiye kadar bütün işlerim yolunda gitti. bu da yolunda gider bakarsın vakti zamanı gelince.
benim konumun özü benim iyi davrandığım kimsenin bana kötü davranmaya beni böyle düşündürmeye hakkı yok. bana durduk yere kötü davranmış ise de evet neyse onu derim. yalan yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?