• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

keşke deseydim. benim jeton geç düştü. ayakta gitmiştik zaten yorgundum.
kvden soğudum iyice babamdan borç alırım muhtemelen. ama yine de orda onca şikayet ettiği kızının yanında 1 cumlecik ben yardımcı olurum deseydi.
boşverin takmayın kafanıza
hayat müşterek en kötü çok kötü ihtimal eşiniz bakar çocuğa işten çıkar
hafta sonları günlük işler bulabilir

ki kv zaten oğlunun işten çıkmasına gönlü razı olmaz

Yazınızda ima göremedim
Kadın bakmak zorunda değil
Bakarsa sağolsun
Bakmazsa bakıcılar var

Kayınvalidenize söylemediğiniz hakaret kalmadı her türlü ithamda bulundunuz, kalktınız bakmadığı için torun göstermemekle tehdit ettiniz ,yetmedi doğudaki insanları çocukları boğup çocuk öldürdükleriyle itham ettiniz,yetmedi görümceniz bakımlı olduğu için harcadığı paraya göz diktiniz ,yetmedi görümceye işe yaramaz dediniz.
Bunlar nasıl ithamlar...
Biraz saygı biraz saygı
NOKTA

İlla ki hesap yapmali. Hem kadin hem erkek yapmali o hesabi. Ben evlenirken oturdum dusundum benim neyim var elimde diye. Param su kadar var tamam yeter dedim. Ayni hesabi esim de yapmistir herhalde. Cocuk sahibi olurken de annelikle babalik farkli seyler. Ben anneyim bedenimde tasiyorum o cocugu,ille ki hislerimiz farkli olur babasiyla. Oturdum dusundum cocugu doguruyorum ama
Kim bakacak? Esim hayatimdan cikarsa tek basima halledebilir miyim?
Sorularin cevabi olumluydu ki cocugu yaptim. O esnada kv annem ne dusunuyordu sormadim bile. Onlara ne? Cocuk benim. Annem gelmis 65 yasina. Bir bu kadar daha yasamayacak. Baksin keyfine. Arada yardima ihtiyacim olursa annemden isterim zaten,nazim ona gecer. Ama nasil gecer? “Al anne cocuga bak gunde 12 saat ben meslegime geri donecegim” diyemem. Vicdanim varsa dememek lazim zaten. Ancak sunu derim”anne cocugu uyuttum esimle beraber disari cikicam,gel de basinda dur,uyanirsa beni ara” hepsi bu. Nazim anama gecer,kvye bunu teklif edemem. Tukureyim senin gece gezmene derse hakli cunku :KK66:
Iyi de herkes sizin gibi degil ki. Misal her kadin calismiyor cocuk yapmasin mi? Dedigim gibi siz oyle dusunuyorsunuz. Ama ben erkegin evi gecindirebilecek seviyede olmasi gerektigini düşünüyorum. Anne vs kv cocuga bakma meselesinde de cevremde hep torunlara bakilir esler de calisip ev alir. Anne baba destek olur. Ben bir sakincasini görmedim. Ben de yaslansam torunum olsa bakarim cocuklarim icin. Herkesin düşuncesi farkli :)

Kayınvalidenize söylemediğiniz hakaret kalmadı her türlü ithamda bulundunuz, kalktınız bakmadığı için torun göstermemekle tehdit ettiniz ,yetmedi doğudaki insanları çocukları boğup çocuk öldürdükleriyle itham ettiniz,yetmedi görümceniz bakımlı olduğu için harcadığı paraya göz diktiniz ,yetmedi görümceye işe yaramaz dediniz.
Bunlar nasıl ithamlar...
Biraz saygı biraz saygı
NOKTA

Ama sor, kalbi cok temiz.. neyse kvalide olayi cozmus..

boşverin takmayın kafanıza
hayat müşterek en kötü çok kötü ihtimal eşiniz bakar çocuğa işten çıkar
hafta sonları günlük işler bulabilir

ki kv zaten oğlunun işten çıkmasına gönlü razı olmaz

şeyinde olmaz emin ol. oğlumun çok parası var çalışmıyor dinleniyor der :D

kv bu saatten sonra kim bakacak gibisinden soru sorarsa babam bakacak diyeceğim. sonra ev ile alakalı hava attığı kim varsa onlara tek tek mesaj atıp bebeğime babam bakıyor diyeceğim.

kim bakacak gibi bir soru sorulabilir mi ya. annem yok. teyzem yok. ablam yok. te Allahım.

bence aynen anladığın gibi kıskanç görümce anneniz taaa doğu ya gitmiş senın cocuguna bakamayacagını zaten bılıyor bır bahane ıle laf soktu... fakat sız karısmayın bunu kocanız annesıyle çözsün konuşsun sırf kızı alınacak dıye bakmayacaksa ayıp sonucda o kızıyla buda oğlu... kızının paraya ıhtıyacı yokken bakmaması normal ama sız bukadar zor durumdayken bakmaması normal degıl

Konu sahibi hayatı ne kadar tuhaf bir şekilde algılıyorsunuz. Görümceniz kazandığını kendine harcadı tatillere gitti dış görünüşüne özendi diye kınıyorsunuz. Size göre kadının kazandığının hepsini eve harcayıp çuval giymesi tatili unutması lazımdı. Kayınvalidenizin balkonda sigara içmek gibi minicik bir zevki gözünüze batıyor; o da zevklerini unutup elden ayaktan düşene kadar torun bakmalı sizce. Annenizin eşini hayatını bırakıp torun bakmaya gitmesi de doğal size göre. Yani kimse hayattan bir zevk almamalı ailesi için herşeyinden vazgeçmeli sürünmeli çile çekmeli fedakarlık yapmalı. Peki niye yav niye

oradaki çocuk torun ! doğan çocuğun beşiği alınır. odası yapılır. durumu yoksa ev alınır. ama hak edene. muhtaç kalana. 8 bine yüz gerdirene değil !
adam napar eder iş bulamıyordur ailesi destek olur konulu bir konuşmaydı bu.

kadının suçu ben yaparım ben ederim ben bakarım diye konuşması. çocuk yap diye baskı kurup kim bakacak deyince sessiz kalması. önce iste iste. yap ben bakarım de.
rahme bebek tutununca da sessiz kal.

Görümcenizi bu kadar kıskanıyorsanız illa ki belli de ediyorsunuzdur. Belli ki sizin bu planı fark etmişler, daha yol yakınken de duyurmuşlar yapacak bir şey yok. Zaten görümceniz kayınvalidenizin isteğiyle duyurmuş o lafı size. Çok yerinde bir karar almış bence.

Bunlar nasıl ithamlar...
Biraz saygı biraz saygı
NOKTA

doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış. hepsi de doğru. siz hangisine alındınız ?
ayrıca harcadığı paraya ne göz dikicem. ben fazlasını kazanıyorum. torunu anneanneye baktırıp köşeye birşey koymamış dedim sadece.

Konu sahibi hayatı ne kadar tuhaf bir şekilde algılıyorsunuz. Görümceniz kazandığını kendine harcadı tatillere gitti dış görünüşüne özendi diye kınıyorsunuz. Size göre kadının kazandığının hepsini eve harcayıp çuval giymesi tatili unutması lazımdı. Kayınvalidenizin balkonda sigara içmek gibi minicik bir zevki gözünüze batıyor; o da zevklerini unutup elden ayaktan düşene kadar torun bakmalı sizce. Annenizin eşini hayatını bırakıp torun bakmaya gitmesi de doğal size göre. Yani kimse hayattan bir zevk almamalı ailesi için herşeyinden vazgeçmeli sürünmeli çile çekmeli fedakarlık yapmalı. Peki niye yav niye

Ya kendi yapmak istediklerini görümce yapınca kınamayla gizlediği bir kıskançlık büyütmüş içinde işte kadın. Halbuki ona ne yani ister yüzünü gerdirir, ister cinsiyet değiştirir.

Görümcenizi bu kadar kıskanıyorsanız illa ki belli de ediyorsunuzdur. Belli ki sizin bu planı fark etmişler, daha yol yakınken de duyurmuşlar yapacak bir şey yok. Zaten görümceniz kayınvalidenizin isteğiyle duyurmuş o lafı size. Çok yerinde bir karar almış bence.

teyzem yaşında neyini kıskanıcam. olmayan diplomasıyla 2 katım cüssesini mi ? başka şeyler bulun

Iyi de herkes sizin gibi degil ki. Misal her kadin calismiyor cocuk yapmasin mi? Dedigim gibi siz oyle dusunuyorsunuz. Ama ben erkegin evi gecindirebilecek seviyede olmasi gerektigini düşünüyorum. Anne vs kv cocuga bakma meselesinde de cevremde hep torunlara bakilir esler de calisip ev alir. Anne baba destek olur. Ben bir sakincasini görmedim. Ben de yaslansam torunum olsa bakarim cocuklarim icin. Herkesin düşuncesi farkli :)
Ya zaten kadin calismiyorsa cocuga kendisi bakiyor,erkek de calismayan bir kadinla evliyse al hayatim su faturasini da sen ode demiyordur ;) o kisimda sorun yok yani size katiliyorum elbette kadin calismiyorsa veya calismayacaksa erkek yuku ustleniyor bu tamamen evlenecek ciftin secimi

Back