• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

ben burayı okuya okuya kendi kvalideme her gün biraz daha aşık oluyorum resmen.. seninle aynı şekilde gelinlerime yağmurlu havada su vermeyeceğim, kazansınlar içsinler sularını ay bu ne yahu..
Ciddiyim ofis hak veriyorum artık kadına.
Armutun sapı, uzumun çöpü yok senin anan, yok benim anam.
Yok ceyiz, yok bilezik, yok düğün salonu.
Inan bana umurumda bile değil artık .
Bir kızım var ceyiz bile duzmeyecegim çalışsın alsın, kıymeti olur belki

Ama siz hep sanmayla,tahminlerle iş yürütmüşsünüz.Şöyle olur sandım şunu demesini bekledim,nişanlıyken bakarım dedi...Sebep ne olursa olsun bebek yapmadan önce konuşulması sorulması gereken bir durum.Ve anladığım kadarıyla halen sormuş değilsiniz.Ve gerçekten bakmak yükümlülüğü yok.Bunu konuşarak çözmeli,olmuyorsa alternatiflere bakmalısnız.

biz zaten bebeği 5 ayda yaptık yahu
o beş ayda da ömrümüzü yedi bu ayda da mı bebek yok diye. ayıp ayıp seyler...
annem gidince foyası çıktı işte ortaya. ama hala kv haklı diyenler var

Nolmuş yani bir cümle söylediyse noter huzurunda mı söyledi yani. bence kendi kızının tavırlarını ve yaşantısını bildiği için öyle söylemiş. siz şimdilik susun. bu konuyu kaynanaızla konuşçak tek kişi eşiniz. maddi olanakları doğru düzgün anlatıp bi şekilde bakmaya ikna edecek. görümcenin bir çocuğuna baktıysa sizin de hala 1 hakkınız var demektir. hem o da hala olacak. kendi yeğeninin refahını kıskanacak değil herhalde. ama siz karışmayın. bırakın eşiniz halletsin. herkes borç ödediğinizin farkında zaten.

kendi için yaşasın o zaman. 1 torun eksik.

inanın çok umurunda olacağını sanmıyorum.. hayır siz bu torun olayını nasıl hayal ediyorsunuz bilmiyorum da kimse torun için yanıp bitmiyor, o yüzden de bakmıyor kadın zaten.. kadın nişanlıyken her yurdum kvalidesinin ettiği bir lafı etmiş doğur bakarız diye, siz de ucundan tutup gidiyorsunuz..

23 yaşında atandım ,27 yaşında evlendim.14 yaşından beri çalışıyorum ve ben evlendigimde yasitlarima göre ciddi bir para birikimine sahiptim.Evlenince hemen ev almadım çünkü bu şekilde olursa başkalarına maddi manevi muhtaç olacagimin farkindaydim.30 yaşında ilk çocuğumu doğurup iki yıl ben baktım.34 yaşımda evimizi aldik ve evi alırken çocukluğumun alın terini bile verdim.İki yil bu evin borcunu odedik.Tayinci bir esim var su an yaşadığım yerde kirami bu ev ödüyor.36 yaşımda arabamizi değiştirdik ve 37 yaşında 2. çocuğumu dogurdum.Su an gene ucretsiz izindeyim.Kimseden alacagim yok ....kimseye verecegim yok.Ailelere düşen bizim mutluluğumuzu paylaşmak,çocukların sağlığını sormak.

ben burayı okuya okuya kendi kvalideme her gün biraz daha aşık oluyorum resmen.. seninle aynı şekilde gelinlerime yağmurlu havada su vermeyeceğim, kazansınlar içsinler sularını ay bu ne yahu..
Oglum/kizim sevisecek diye ben hem arkamdan tonla lafi isitip bir de hizmetciliklerini yapacagim he.
Hic isim yoktu zaten

Evet erkegi savunuyorum cunku biz toplum olarak her seyi erkekten bekliyoruz,kadin yapinca anormal geliyor neden diyorum :KK66: erkekler yaptiklarini kafamiza kakinca hosumuza gitmiyor oyle degil mi? O halde neden biz yaptiklarimizi kafalarina kakalim? Ben arabami sattim para verdim ev aldim eeee,anan da cocuga bakacak mi dememiz lazim? O lafi edecegimize hic almayalim o evi. Maasimiz var elbet kirada bir ev tutariz. Sokakta kalacak halimiz yok diyorum.

Konu sahibi hanim ev aldi oduyor maasiyla. Kendisi soyledi maasimin tamami gidiyor diye. Ee bu kadin ne yiyip iciyor? O masraflari da esi karsiliyor degil mi? Ama yiyip icerken gozle gorulmuyor tabii,ev alininca somut bir sey var ortada. Evet hayat musterek,kadin ev aldiysa erkek de o evi gecindiriyor. Evin duvarlarini yalamiyorlardir herhalde. :KK66:
Bu sizin görüşünüz saygım var. Ama bence bir erkek evleniyorsa esinin calismama ihtimalini düşünerek de hesap yapmali. Kendi evi gecindirecek konumda ise evlenmeli. Sallantida bir isi var. Belki esi calismasa kirada otursalar bile gecinemeyecekler. O zaman da kaynanasi der ki oglumun parasini yiyor calismiyor diye ama. Neden evlenmis bu adam sallantida isi varsa. Neden cocuk yaptin diyene kadar bunu sorgulamak gerek

Üç yıl önce çocuğum doğduğunda ne anneme ne kayınvalideme güvendim. İşimi bıraktım. Sosyal hayatım bitti. Maddi manevi inanılmaz zorluklar yaşadım. Duş alırken on dakika bakacak kimse yoktu. Kendime iç çamaşır alırken bile hesap yapar oldum ki ben çalışırken haftanın üç günü dışarıda yemek yerdik. Adeta bir ota dönüştüm ama bir evlat yetiştirdim. Tüm zorluklara rağmen kimseden destek almadan, tek başıma. Yakın zamanda işime döneceğim inşallah. Diyeceğim o ki maalesef her şey bir arada olmuyor. Birini seçiyorsan diğerinden feragat etmelisin. Görümcem 2 aylık çocuğu yatılı bakıcıya bırakacak mesela. Çünkü o, çalışmayı ve rahat yaşamayı tercih etti. Bebeğini iki saat ya görecek ya görmeyecek. O para ve kariyeri tercih edip, Evlattan mahrum kalmayı seçti. Ben ise çocuğumu kendim büyüteceğim diyerek; işimden, rahatımdan, sosyal çevremden, kendimden vazgeçtim. İkimizin de kararları farklı lakin ikimiz de karar verirken ne annemize ne kayınvalidemize güvenmedik.

Bir diğer konu ise, üç yıllık annelik serüvenimde o kadar yıprandım be yoruldum ki, daha oğlum minicik. Okul hayatı, ergenliği, askerliği, evliliği vs. O kısımlara kadar muhtemelen aşırı yıpranacağım. Şimdiden söylüyorum asla ama asla torun bakmam. Yaşlanana kadar deli gibi koşturup çocuğuna gelecek hazırlıyorsun. Asla dinlenmiyor, kendini düşünmüyorsun. Bir zahmet ölmeden önce bir süre de dinlenelim ya. O kadar da bencillik hakkımız olsun. Evlendirene kadar oğlumu desteklerim her konuda. Ondan sonra mümkünse küçük bir şehre taşınıp kafa dinlemek istiyorum.

Allah kolaylık versin. siz benim gibi gelininize daha nişanlı iken torun yap ben bakıcam demeyin. sonra üzülen gelinler oluyor.

Ciddiyim ofis hak veriyorum artık kadına.
Armutun sapı, uzumun çöpü yok senin anan, yok benim anam.
Yok ceyiz, yok bilezik, yok düğün salonu.
Inan bana umurumda bile değil artık .
Bir kızım var ceyiz bile duzmeyecegim çalışsın alsın, kıymeti olur belki

ben çöp yapmayacağım kızım çöp.. ne düğün, ne takı, ne eşya, ne tırt ne pırt.. ben çocuklarımın eğitimine (afedersiniz) eşek yüküyle yatırım yapayım, bir de gelinin takısı, eşyası, gelinliği yetmedi doğurduğu çocuk bir de onun kaprisi..

ciddi söylüyorum çalışıp alınca daha kıymetli oluyor daktır, bende bu yolda yılmadan yürüyeceğim :KK53:

yok canım daha neler. aramızda uzun mesafe var zaten. annem olsa onun bakmasını istemezdim.
kendi anneme güvenmiştim bebek konusunda. abimlerde o sıralar gelinimizin ailesinin bulunduğu şehirdeydi. abimin bebeğine gelinimizin annesi gider sandım. gitmedi hiç gitmedi.
hayırlısıyla çocuğunuz bir doğsun da anneniz de abinizin eşi tarafıyla görüşür haber gönderir merak etmeyin
keşke deseydiniz görümceye benim annem bakmayacak ki seninki bakacak senin 1 ine bakmış benim de 1 ine bakar herhalde... gibi
şakayla karışık tabi

biz zaten bebeği 5 ayda yaptık yahu
o beş ayda da ömrümüzü yedi bu ayda da mı bebek yok diye. ayıp ayıp seyler...
annem gidince foyası çıktı işte ortaya. ama hala kv haklı diyenler var
Çocuk yap demesi ayrı bir şey,sizin oturup konuşmanız ayrı bir şey.
Evlilik,çocuk başkalarının istekleri doğrultusunda yapılmaz.Büyükler ister.Ama sizin oturup konuşmanız lazımdı.Bizim durumumuz bu bu yüzden şu an yapmayı düşünmüyoruz bakacaksan yapacağız diye.Siz daha nişanlıyken bakıcam dedi diyorsunuz.Bunu öyle laf arasında değil ciddi ciddi düşünmeliydiniz.
Bebe ği 5 ay da yaptık derken,5 aylık mı evliysiniz.Öyleyse,evlilik oturmadan ve maddi koşullar oluşturulmadan bebek erken olmuş.Hayırlısıyla doğmasını nasip etsin.Bence açık açık sorun kayınvalidenize.Hala sormayıp onun size bakarım demesini beklemenizde garip.

Son düzenleme:
Allah kolaylık versin. siz benim gibi gelininize daha nişanlı iken torun yap ben bakıcam demeyin. sonra üzülen gelinler oluyor.
Valla fizana kadar da uzulsen ben de senin k .validen olsam sana diyeceğim tek şey ; uzulursen Ekime kadar, uzulmezsen ......... çokta umurumda olmazdi yani.

geçici bir süre müşkülün olur hadi idare etsinler derim ama bu konuda çocuğa bakacak kişi tüm gün ve sanırım 3 5 yıl bakacak, anlıyorum durumunuz zordur ama şöyle düşün bakarım demiş olabilir cidden bakacakta olabilir ama farzet ki kaza geçirdi, bakacak kimse kalmadı, tırnağın varsa başını kaşı demişler

hayırlısıyla çocuğunuz bir doğsun da anneniz de abinizin eşi tarafıyla görüşür haber gönderir merak etmeyin
keşke deseydiniz görümceye benim annem bakmayacak ki seninki bakacak senin 1 ine bakmış benim de 1 ine bakar herhalde... gibi
şakayla karışık tabi

keşke deseydim. benim jeton geç düştü. ayakta gitmiştik zaten yorgundum.
kvden soğudum iyice babamdan borç alırım muhtemelen. ama yine de orda onca şikayet ettiği kızının yanında 1 cumlecik ben yardımcı olurum deseydi.

Bu sizin görüşünüz saygım var. Ama bence bir erkek evleniyorsa esinin calismama ihtimalini düşünerek de hesap yapmali. Kendi evi gecindirecek konumda ise evlenmeli. Sallantida bir isi var. Belki esi calismasa kirada otursalar bile gecinemeyecekler. O zaman da kaynanasi der ki oglumun parasini yiyor calismiyor diye ama. Neden evlenmis bu adam sallantida isi varsa. Neden cocuk yaptin diyene kadar bunu sorgulamak gerek
İlla ki hesap yapmali. Hem kadin hem erkek yapmali o hesabi. Ben evlenirken oturdum dusundum benim neyim var elimde diye. Param su kadar var tamam yeter dedim. Ayni hesabi esim de yapmistir herhalde. Cocuk sahibi olurken de annelikle babalik farkli seyler. Ben anneyim bedenimde tasiyorum o cocugu,ille ki hislerimiz farkli olur babasiyla. Oturdum dusundum cocugu doguruyorum ama
Kim bakacak? Esim hayatimdan cikarsa tek basima halledebilir miyim?
Sorularin cevabi olumluydu ki cocugu yaptim. O esnada kv annem ne dusunuyordu sormadim bile. Onlara ne? Cocuk benim. Annem gelmis 65 yasina. Bir bu kadar daha yasamayacak. Baksin keyfine. Arada yardima ihtiyacim olursa annemden isterim zaten,nazim ona gecer. Ama nasil gecer? “Al anne cocuga bak gunde 12 saat ben meslegime geri donecegim” diyemem. Vicdanim varsa dememek lazim zaten. Ancak sunu derim”anne cocugu uyuttum esimle beraber disari cikicam,gel de basinda dur,uyanirsa beni ara” hepsi bu. Nazim anama gecer,kvye bunu teklif edemem. Tukureyim senin gece gezmene derse hakli cunku ;)

ben çöp yapmayacağım kızım çöp.. ne düğün, ne takı, ne eşya, ne tırt ne pırt.. ben çocuklarımın eğitimine (afedersiniz) eşek yüküyle yatırım yapayım, bir de gelinin takısı, eşyası, gelinliği yetmedi doğurduğu çocuk bir de onun kaprisi..

ciddi söylüyorum çalışıp alınca daha kıymetli oluyor daktır, bende bu yolda yılmadan yürüyeceğim :KK53:
Aynen öyle :))
Ben eğitimi için cabalarim, gerisi tiri viri

Back