• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

eşimin yaşı vardı. bende de yumurta problemi vardı. hi olmayacak sanmıştık açıkcçası tutuşmuştuk olmayacak diye korkmuştuk.
annemde olsun da ben bakıcam doğsun da torunuma neler yapıcam diye konuşunca iyice cesaretlendik.
benimde arkadaşlarımın memleketlerinden anneleri geldi kvleri geldi. bizim kv aynı sehirde ama balkonda sigara içip oğlum ev aldı oğlumun durumu iyi diye sağa sola haber salıyor :)

ayıptır söylemesi benimde babamın durumu iyi. ben babama baba bize bakıcı tut desem eminim aydan aya öder. ama bende bu kv varken "oğlum eve hizmetci de tuttu bakıcı da tuttu gelin de kendine çalışıyor işte" der :) bak eminim der. bu yüzden babama para harcatmak istemiyorum
Ozaman yerınde olsam minnet etmem onlara ,görümce kayınvalıde konustuklarıyla kalsın, bakıcı bulur onlarda ben evdeyken musaıt oldugumda gelir görürler torununu, annen ıcın bısey dıyemıcem toruna bakıyor bızım de şark görevi var bılmedıgımız yerde bakıcı zor bulunur, onlar darda kalacak şimdi

bizde toruna eşya alınır. anne çalışıyorsa bebeğe bakılır. evladın işi yoksa ya cebine para konur ya ev verilir yada kirası ödenir. elbet mecbur değiller. ama anne baba olmak bunu gerektirir.

neresi orası? sözleşme mi imzalanmış? bu nasıl mantık ya... herkesin çoruk bakacak ev alacak durumu olmayabilir. gerçekten beklentiniz çok çok yüksek.

Ben sizin şöyle düşündüğünüzü sanıyorum; eşimle ortak yaşadığımız hayat için elimi taşın altına koyuyorum, üzerime düşenden fazlasını yapıyorum. Eeeee onlarda bu fedakarlığıma karşılık bana yardım etsinler. Çocuğuma baksınlar mesela.

Ama insanlar böyle düşünmezki aldıysa kendine ev aldı. Banane ki der.
Doğum için 5 ay 4 ayda izin, birazda yıllık izin desek. Nerdeyse 10-11 ayınız var.
Bence şöyle yapın abinizin bebeği bu arada 1 yaşını geçmiş olur. O zaman yengenizin annesi oraya gider annenizde size gelir. Yani anneniz ben biraz da kızımın çocuğuna bakacağım derse kimse bişey diyemez.
Birde şunu söylemek istiyorum. Evlilikte kadınların haddinden fazla sorumluluk almasının doğru olduğunu düşünmüyorum. Ev al, çocuk doğur, evde çalış, işte çalış.

Not: şu saatten sonra kayınvalideniz bakmak istese bile baktırmayın. Annenizle çözün bu meseleyi

teşekkür ederim öneriler için.
bir şey eklemek istiyorum.
sorumluluk almayınca da oğlumun parasıyla yaşıyor oluyor. yok mu öyle kv. dolu...
meslek sahibi olmayınca da ya bir gün ortada kalırsam korkusu...eşimi deli gibi sevsem de yarının garantisi yok.

bu yeni nesildeki ev hırsı nedir arkadaş.. eşinin işten çıkması an meselesiymiş, sen hem ev kredisini hem evin geçimini nasıl sağlayacaksın zaten? binbir hırsla en güzel zamanlarınızı kredilerde boğularak geçiriyorsunuz sonra görümcenizin gönlüne göre maaşını harcaması size feci dokunuyor.. kvalideniz kendi kızının bile çocuğuna bakmamış, sizinkine bakmaz.. bakmasın da zaten kadın kendi çocuklarını büyütmüş bir de sizin çocuklarınıza mı koştursun? hala dinçken kendi istediği hayatı yaşasın kadıncağız, nasıl bir mantık siz ev alacaksınız diye kadın bebek sorumluluğu alacak üzerine..

Erkek kardeşim ve eşi annemin bebeğe bakmasını beklese ben de olmaz bakmasın diye araya girerim; kadın bize karşı vazifesini yerine getirdi bundan sonra bize düşen ondan daha fazla faydalanmak değil rahat ettirmek yaşlılığını neşeyle geçirmesini sağlamak. Ayrıca siz annenizin bu yaşında hayatını evini eşini bırakıp bebek bakmaya gitmesine cidden nasıl hiç ses çıkarmadan razı oldunuz?

annem 48 yaşında. abimle eşi PÖH. doğunun ücra yerindeler. hadi orada bakıcı buldular bu sefer çalışma saatleri belli değil. düşünün siz çalışma saatleri belli olmayan bir işe girer misiniz. annenin babanın kaçta geleceği belli değil... bakıcının da bir hayatı var illa ki
bizzat ben aldım annemin biletini yolladım. yeğenimin ortada kalmasını istemedim.
o şartlarda ya anneanne ya babanne bakmalı ona.

Gün geçmiyor ki bu çocuklar doğupta anne babadan ayrı büyümesin. Bu borçlar yeni mi? Hayır. Niye çocuk yapıyorsunuz o zaman? Hadi yaptınız, birinden güvence aldınız mı? Hayır. Ne olacak çocuk şimdi? Neyse ama sorun değil, bakıcı var. Bakıcıyla büyüyen çocuklar da diğerlerine göre çok daha iyi yetişiyordur kesin. Ne diyelim ki? Kimseye kızmayın, tek sorumluluk siz ve eşinizde.

Zaten daha sonra eşim ve ben çalışıyoruz. Evi toparlasa bir tas yemek yapsa ne olur kv der...

hashtag açıyorum.. #memnunedemezsin
Aynen oyle
Bakmazlar neden bakmadin
Bakarlar siveli konustun
Yemek yapmadin
Camasir yikamadin
Gozunun ustunde kas var
Valla aciyorum halime benim de oglum var,boyle yapacaksa bana veya gelin hanima goz yumacaksa evlenmesin otursun evde ben tursusunu kurayim ;)

bu yeni nesildeki ev hırsı nedir arkadaş.. eşinin işten çıkması an meselesiymiş, sen hem ev kredisini hem evin geçimini nasıl sağlayacaksın zaten? binbir hırsla en güzel zamanlarınızı kredilerde boğularak geçiriyorsunuz sonra görümcenizin gönlüne göre maaşını harcaması size feci dokunuyor.. kvalideniz kendi kızının bile çocuğuna bakmamış, sizinkine bakmaz.. bakmasın da zaten kadın kendi çocuklarını büyütmüş bir de sizin çocuklarınıza mı koştursun? hala dinçken kendi istediği hayatı yaşasın kadıncağız, nasıl bir mantık siz ev alacaksınız diye kadın bebek sorumluluğu alacak üzerine..

bütün çocuklarının ilk çocuklarına bakmış toplam 3 çocuk. görümceninkine de dönem dönem bakıyor gene.
bizimki sona kaldı diye tü kaka. 18imizde yapmalıydık çocuğu çünkü.

Kaynanaların geneli ben bakarım modunda.
Ama iş gerçeğe dökülünce değişiyor sanki.

Biz evlendigimizde çocuk çocuk diye az baskı yapmadılar.
Ben üniversite de okuyorum

Nolcak bakarız biz dediler

Şuan 8 aylık hamileyim
Yarım dönem ya da bir sene dondurucam okulu

Mecbur kaynanama bırakıcam.
Benim istediğim gibi de bakamazsa babannem var halam laf arasında ona baktırırız dedi.
Zaten gündüz en fazla beş altı saat dışarda olcam

Bence görümdenim ilk çocuğuna baktıysa seninde çocuğuna baksın

Ama yok bakamam diyorsa sende ona göre sınır çiz

Benim 74 yaşında babannem bile üvey kardeşim 1 yaşında ona bakıp ilgilenebiliyoRr.

Kaynanaların geneli ben bakarım modunda.
Ama iş gerçeğe dökülünce değişiyor sanki.

Biz evlendigimizde çocuk çocuk diye az baskı yapmadılar.
Ben üniversite de okuyorum

Nolcak bakarız biz dediler

Şuan 8 aylık hamileyim
Yarım dönem ya da bir sene dondurucam okulu

Mecbur kaynanama bırakıcam.
Benim istediğim gibi de bakamazsa babannem var halam laf arasında ona baktırırız dedi.
Zaten gündüz en fazla beş altı saat dışarda olcam

Bence görümdenim ilk çocuğuna baktıysa seninde çocuğuna baksın

Ama yok bakamam diyorsa sende ona göre sınır çiz

Benim 74 yaşında babannem bile üvey kardeşim 1 yaşında ona bakıp ilgilenebiliyoRr.

bende benim bebeğime ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum. çocuk aklı erdiğine otomatikmen sevmez be...

Kadın çocuğuna bakmak için işi bıraksın oğlu sıkıntıya düşünce bakın o kayınvalide neler diyor.kadin bekarken aldigi arabayi satip ev almis oglum ev aldi diye havalar yapmis. Bebek icin geline baski yapmis. Ama işte #memnunedemezsin :KK59:
Yani aslinda sonradan lafini yapacaksa bir insan ev de almamali. Evlenince senin paran benim param olmuyor ailenin ortak butcesi oluyor.
Kadin evi aldi diye mi bunca sey?
Erkek evi alip kadin gelip yerlesince sorun olmuyor bu toplumda.
Tabii,erkegi de erkek tarafini da yolmak lazim cunku ;)

Bir rahat bırakmıyorsunuz insanları şöyle kafaları rahatlamisken güzel güzel keyiflerince yaşasinlar. Ama yok.... Bir de gelip teklif bekliyorsunuz ya en çok ona şaşırıyorum.

yoo kendisi bana nişanlı iken dedi ben bakıcam ben bakıcam diye
3 aylık evli iken de hani bebek. adet mi oldun tüh. torun yap torun :)
şimdi hamileyim. ımmm deyip susar.

teşekkür ederim öneriler için.
bir şey eklemek istiyorum.
sorumluluk almayınca da oğlumun parasıyla yaşıyor oluyor. yok mu öyle kv. dolu...
meslek sahibi olmayınca da ya bir gün ortada kalırsam korkusu...eşimi deli gibi sevsem de yarının garantisi yok.

Ben genel anlamda erkeklerin "hayat müşterek" sözünün yanlış anladığını düşünüyorum. Buna istinaden söyledim sorumluluk sözünü. Para kazanmada borç ödemede müşterek diğer konularda değil. Siz bakım konusunu düşünüyorsunuz peki eşiniz tabiki hayır, eve geliyorsunuz bir dünya iş eş ne yapıyor hiç, lütfederse biraz.
Yanlış anlaşılmasın bende çalışan bi kadınım. Bu tip sorunlardan dolayı ikinci çoçuğumu doğurunca istifa ettim ve ufaklık kreş yaşına gelene kadar çalışmayacağım.

ilk çocuğumu doğurduğum dönemde ev borcu ödüyorduk. İşe gidip bebeğimi özlüyorum diye ağlıyordum. Eve geliyordum yemek, temizlik, bebek bakımı, gece kalkmalar, ateş falan derken yatakta bu seferde çok yorgunum diye ağlıyordum. :KK43: Öyle işte neden anlattım bunları bilmiyorum. Ama işte herkes aynı yollardan geçiyor.
Bence bu dönem size iyi gelecek insan anneniz olur.

bütün çocuklarının ilk çocuklarına bakmış toplam 3 çocuk. görümceninkine de dönem dönem bakıyor gene.
bizimki sona kaldı diye tü kaka. 18imizde yapmalıydık çocuğu çünkü.

şöyle özetleyeyim o zaman size.. annem benim 2 oğluma baktı, hemde ben çalışmıyordum ilkinde, acemilik diyelim benimle birlikte o da baktı.. şimdi kardeşim çalışıyor onun da çocuklarına bakıyor ama ben anneme gelinin çocuğuna asla baktırmam.. 12 senedir bu forumdayım, kvalide atlas halı döşese gelinin altına memnun edemez.. o çocuk kazara kvalidenize anne dese, sizin yanınızda ona gitmek istese, kadın senin verdiğin mamayı değil de kendi yaptığı yemeği yedirse, ayağına çorap giydirmeyi unutsa, grip olsa bebeğe yaklaşsa siz burada çarşaf çarşaf konu açarsınız.. zaten kadın başından beri ben bakarım diye de bir şey dememiş, hatta bana kalırsa kendi hislerini kızına söyletmiş.. en iyisi annenizin bakması, bırakacak bütün işini gelecek yanınıza bakacak.. emin olun, sizin anneniz çocuğunuza kızsa, kvalidenizin "ileri git" demesi kadar batmayacak size.. özetle kvalide akıllı kadınmış, taktir ettim..

şöyle özetleyeyim o zaman size.. annem benim 2 oğluma baktı, hemde ben çalışmıyordum ilkinde, acemilik diyelim benimle birlikte o da baktı.. şimdi kardeşim çalışıyor onun da çocuklarına bakıyor ama ben anneme gelinin çocuğuna asla baktırmam.. 12 senedir bu forumdayım, kvalide atlas halı döşese gelinin altına memnun edemez.. o çocuk kazara kvalidenize anne dese, sizin yanınızda ona gitmek istese, kadın senin verdiğin mamayı değil de kendi yaptığı yemeği yedirse, ayağına çorap giydirmeyi unutsa, grip olsa bebeğe yaklaşsa siz burada çarşaf çarşaf konu açarsınız.. zaten kadın başından beri ben bakarım diye de bir şey dememiş, hatta bana kalırsa kendi hislerini kızına söyletmiş.. en iyisi annenizin bakması, bırakacak bütün işini gelecek yanınıza bakacak.. emin olun, sizin anneniz çocuğunuza kızsa, kvalidenizin "ileri git" demesi kadar batmayacak size.. özetle kvalide akıllı kadınmış, taktir ettim..

tuzunuz kuru
ayrıca ben nişanlı iken bebeğinize ben bakıcam ben bakıcam demişti. kendi babam bile şahit buna. şimdi ses seda yok.
annem dururken kendine iş düşmez diye düşünüyormuş belli ki. artık annem yok kv sessiz
ben akıllı demem yalancı fesat derim öylelerine

bende benim bebeğime ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum. çocuk aklı erdiğine otomatikmen sevmez be...
Çocuklar öyle kin tutmaz canım özellikle aile belirtmezse.
Ama içini ferah tut
Olacağına varır herşey

Çocuk doğsun belki kaynanan kendiliğinden gelir sende yardimlarini översin minettar olduğunu belirtilesin.
O sana iyise sende ona iyi ol

Mecbur evladına bakcak vs.
Ama duruma göre

Çocuk düşündüğünüzde bunları annelerle konusacaktınız ozaman?ya da borcumuz var erteleyelım dıyecektınız. Kımseden talep etmeden bebeğe karar verıp herseyı bıraktık, arkadaşlarımız a memleketlerde n aileleri geldi çocuk bakmaya yada kımıne maddı yardım yaptılar çalışmıyor anne dıye, ev araba herseyı var cevremızın. Ama annem babam olmadığı için çalışmak zorunda, KV m de rahatını bozmaz kocasıyla ama gorumcem evlendı çocuğu olur yakında ona sehır degıstırıp gıder eşimle çok eminiz bu konuda .çünkü el kızıyız, kazandıgımızı tabı kendı oğlu görmüyor kendımız yıyoruz falan zannedıyorlar ama kızları damatları maddı manevı rahat etsın .daha doğuma varmış bakıcı araştırın annenızle bı görüşün
Allah nasip etmiş çocuğu , ne demek danışacaktınız soracaktınız ? ne kadar meraklısın deli gibi kötülemeye eleştirmeye. Bence herkes haddini bilerek eleştirsin.

tuzunuz kuru
ayrıca ben nişanlı iken bebeğinize ben bakıcam ben bakıcam demişti. kendi babam bile şahit buna. şimdi ses seda yok.
annem dururken kendine iş düşmez diye düşünüyormuş belli ki. artık annem yok kv sessiz
ben akıllı demem yalancı fesat derim öylelerine

valla hiç kusura bakmayın ama nişanlıyken söylenmiş olan afaki bir sözle insanları yargılayamazsınız.. kadın o zaman kendini daha iyi hissediyordur, farklı planları yoktur, ya da sizi daha çok seviyordur şimdi değişmiştir bilemezsiniz.. kaldı ki benim tuzum annemle kuru, kvalidemle değil.. benim nazım anneme geçer, 7/24 çalar kapısını çocukları bırakırım.. istediğini yedirir, giydirir hatta tatile götürür gık demem çünkü annem.. o yüzden diyorum ki annenizle halledin, burada yanınıza taşınma sözü verip sonra cayan annenize hiç toz kondurmuyorsunuz ama kvalide nişanlıyken söylediği afaki bir söz için yalancı oluyor :)

Back